A confirmat OMS (accidental) despre COVID că nu este mai periculos decât gripa?

Share

Organizația Mondială a Sănătății a confirmat în cele din urmă ceea ce noi (și mulți experți și studii) spunem de luni de zile - coronavirusul nu este mai mortal sau periculos decât gripa sezonieră.

Primul conducător al OMS a făcut acest anunț în timpul unei sesiuni speciale a consiliului executiv al 34 de membri al OMS, luni 5 octombrie, doar că nimeni nu părea să înțeleagă cu adevărat.

De fapt, nu păreau să înțeleagă ei înșiși complet.

La ședință, Dr. Michael Ryan, șeful de urgență al OMS, a dezvăluit că cred că aproximativ 10% din lume a fost infectată cu Sars-Cov-2.

Aceasta este „cea mai bună estimare” și o creștere imensă a numărului de cazuri recunoscute oficial (aproximativ 35 de milioane).

Dr. Margaret Harris, o purtătoare de cuvânt a OMS, a confirmat ulterior cifra, afirmând că s-a bazat pe rezultatele medii ale tuturor studiilor largi de  seroprevalență  făcute în întreaga lume.

Oricât OMS a încercat să învârtă acest lucru ca un lucru rău - Dr. Ryan chiar a spus că înseamnă  „marea majoritate a lumii rămâne în pericol”.  - de fapt este o veste bună. Și confirmă, încă o dată, că virusul nu este la fel de mortal cum a prezis toată lumea.

Populația globală este de aproximativ  7,8 miliarde de oameni , dacă 10% au fost infectați, adică 780 de milioane de cazuri. Numărul global de morți atribuit în prezent infecțiilor cu Sars-Cov-2 este de  1.061.539 .

Aceasta este o rată a mortalității infecției de aproximativ sau 0,14%.

Chiar în conformitate cu gripa sezonieră și cu previziunile multor experți din întreaga lume.

0,14% este de peste 24 de ori mai scăzut decât „cifra provizorie” a OMS, de  3,4% în martie . Această cifră a fost utilizată în modelele care au fost folosite pentru a justifica blocaje și alte politici draconice.

De fapt, având în vedere  raportarea excesivă a presupuselor decese Covid , IFR este probabil chiar mai mică de 0,14% și ar putea arăta Covid ca fiind mult mai puțin periculoasă decât gripa.

NU RATAȚI NICIODATĂ ȘTIRILE CARE CONTEAZĂ MAI MULT

Niciuna din presa de masă nu a abordat acest lucru. Deși multe puncte de comunicare au raportat cuvintele doctorului Ryan, toți au încercat să facă din acesta un titlu înfricoșător și să răspândească mai multă panică.

Se pare că nici ei, nici OMS, nu au fost capabili să facă matematica simplă care ne arată că aceasta este o veste bună. Și că scepticii Covid au avut dreptate tot timpul. (Scris de Kit Knightly prin Off-Guardian.org)

     

Tag-uri Institutii: