D.N.A.: au fost condamnaţi 39 de inculpaţi prin 10 hotărâri judecătoreşti definitive

Share

În luna ianuarie 2021, în dosarele de corupţie instrumentate de D.N.A. au fost condamnaţi 39 de inculpaţi prin 10 hotărâri judecătoreşti definitive, iar între cei condamnaţi definitiv figurează persoane judecate în dosarul "Mită la Autoritatea Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor" (preşedinte, directori şi inspectori sanitari veterinari).

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 39 de inculpaţi variază între 8 ani şi 6 luni închisoare şi 30.000 lei amendă penală.

Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secţiunea "Comunicate - hotărâri definitive de condamnare".

Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive, la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, D.N.A. răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare.
 

Tag-uri Institutii: