"Frumoasa din Pădurea Adormită", transmis online în dar de Mărţişor

Share

Opera Naţională Bucureşti va transmite online spectacolul de balet "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski, luni, 1 martie 2021, începând cu ora 19:00, cu ocazia Zilei de Mărţişor.

Spectacolul va fi transmis exclusiv online, iar biletele se pot achiziţiona de pe https://tickets.operanb.ro/. Înregistrarea va fi disponibilă spre vizionare timp de 24 de ore.

Pentru a celebra venirea Primăverii, prima scenă lirică a ţării vine în întâmpinarea publicului de pretutindeni cu povestea unuia dintre cele mai frumoase balete clasice. "Frumoasa din Pădurea Adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Vasily Medvedev şi a lui Stanislav Feco redă cu fineţe celebrul basm bazat pe contrastele dintre bine şi rău. După traversarea a trei secole, acest spectacol de balet încă stârneşte curiozitatea audienţei de toate vârstele.

Aducerea în zilele noastre a unor poveşti cu semnificaţii atemporale a devenit o tentaţie irezistibilă pentru coregrafii din întreaga lume, "Frumoasa din Pădurea Adormită" a cunoscut în ultimele decenii atât regândiri semnificative ale libretului, cât şi ale vocabularului coregrafic. Câteva dintre variantele moderne au aruncat o lumină nouă asupra poveştii şi a muzicii.

Transpusă în filme de lungmetraj, spectacole de păpuşi, musical-uri sau desene animate, povestea "Frumoasei din Pădurea Adormită" continuă să fascineze generaţiile de copii şi bunici.
 

Tag-uri Institutii: