Iași: 20 de elevi şi preşcolari şi 11 cadre didactice, confirmați pozitiv cu noul coronavirus

Share

Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a informat, joi, că de la începerea celui de-al doilea semestru, în unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţ au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus 20 de elevi şi preşcolari, 11 cadre didactice precum şi patru persoane din rândul personalului auxiliar.

Potrivit sursei citate, 20 dintre elevii care au revenit la şcoală odată cu începerea semestrului doi au fost confirmaţi pozitiv la noul coronavirus, doi dintre aceştia fiind depistaţi cu noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Tot de la începutul celui de-al doilea semestru, au fost confirmate pozitiv 11 cadre didactice şi alte patru persoane din rândul personalului didactic auxiliar. Trei dintre cadrele didactice şi alte două persoane din categoria personal auxiliar au fost confirmaţi pozitiv în ultimele 24 de ore.

Din cauza confirmării unor cazuri de infectare cu COVID-19, au fost suspendate cursurile în 13 clase sau grupe de elevi.

"În unităţile şcolare menţionate, s-au luat următoarele măsuri: izolarea cazurilor confirmate; igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare (clase, holuri, toalete); reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie", spun reprezentanţii DSP Iaşi.

Tag-uri Geo: