Iohannis nu a precizat când se vor vaccina El și Guvernul Său

Share
Nici care este „personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății ”?

Luni, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări referitoare la campania de vaccinare anti-coronavirus. Șeful statului a susținut că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației, a mai spus șeful statului.

„Limitarea efectelor pandemiei e prioritate zero pentru toate guvernele lumii. Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce cât mai curând la o viață normală. Acum, când vaccinurile s-au transformat în certitudine, începem să întrezărim ieșirea din această criză medicală de proporții. Până atunci trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile de prevenție aflate în vigoare care încep să dea rezultate.

Evoluția pandemiei în România rămâne îngrijorătoare. Am convocat azi o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. De eficiența campaniei depinde în mare măsură stoparea pandemiei și protejarea vieții românilor. E o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem acum o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare și avem Comitetul național de coordonare. Au fost stabilite toate mecanismele de stocare și planul de acțiune. Strategia va fi supusă aprobării în ședința CSAT pe care o voi convoca în perioada imediat următoare. MS, MApN și MAI au colaborat foarte bine pentru pregătirea procedurilor și asigurarea responsabilității personalului medical.

Am discutat despre necesitatea ca serviciile medicale de vaccinare să fie ușor accesibile, ceea ce implică un mare efort de logistică. Conform strategiei, din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Definirea etapelor de vaccinare și inițierea acestora se va face în funcție de livrarea vaccinului. Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației. Toate informațiile vor fi puse pe un site oficial dedicat campaniei de vaccinare”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Precizările președintelui vin după o ședință la Palatul Cotroceni cu miniştrii Apărării, Sănătăţii şi de Interne și care a avut ca subiect central campania de vaccinare anti-coronavirus.

 

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: