Lui Iohannis poți să-i fluturi și Europa, că el tot de „guvernarea eșuată” vorbește

Share
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Ba, dimpotrivă, au atacat statul de drept, au atacat independența justiției, au reușit să arate lumii, să arate Europei, o față urâtă a României, și este foarte păcat.

Este foarte păcat, fiindcă românii au muncit mult, România s-a străduit mult să ajungă în acest punct, în care este membră recunoscută în Uniunea Europeană.

Europa vine la noi și, în loc să arătăm ce avem mai frumos, arătăm o guvernare eșuată. Este păcat, dar nu este niciodată târziu. Votul oamenilor contează!

Jurnalist: Ați primit scrisoarea domnului Teodor Meleșcanu, care vă cere să-l rechemați în țară?

 Iohannis: Dacă m-ați întreba pe rând, aș putea să vă răspund.

Jurnalist: Pentru că vorbeați de importanța Summitului...

Iohannis: Da, vă rog!

Jurnalist: ... vreau să vă întreb, premierul Viorica Dăncilă spunea că ar trebui să solicitați liderilor europeni accelerarea aderării țării noastre la Schengen, dar și ridicarea MCV.

 Iohannis: Da, aceste lucruri le-am cerut și le cer constant, încă din prima lună de mandat. Știți că în ianuarie 2015 am fost la Bruxelles și am solicitat aceste lucruri. De atunci, le solicit în continuare.

Însă, vedeți, eu nu sunt singur aici. Din păcate, avem un guvern PSD care a stricat tot ce s-a construit în ani și ani de muncă. Dacă ar fi fost oameni serioși, dacă ar fi fost pesediștii hotărâți să lucreze pentru România, eu vă garantez că, la momentul acesta, despre MCV nu se mai vorbea și am fi avut o șansă mare să intrăm în Schengen.

Oricum, eu pun problema constant, dar, ca să vorbim foarte tehnic, nu în formatul Consiliului European se discută despre Schengen, ci în formatul miniștrilor de interne.

Jurnalist: Ați primit scrisoarea domnului Teodor Meleșcanu, care vă cere rechemarea lui George Maior în țară și numirea unui nou ambasador al României în Statele Unite?

 Iohannis: Da, am văzut această scrisoare și, imediat după ce terminăm cu Summitul, voi lua o decizie în această chestiune.

Jurnalist: Domnule Președinte, contează în decizia dumneavoastră raportul Comisiei SRI, în care se spune că George Maior a încălcat legea în 2014, când ar fi încercat să vă scoată, inclusiv pe dumneavoastră din jocul electoral, din cursa prezidențială?

 Iohannis: Pentru mine contează toate datele importante și o să țin cont de toate datele care sunt la dispoziția mea, și vă asigur că sunt multe.

Jurnalist: Dar ați simțit acest lucru, atunci, în 2014 presiunea Serviciului Român de Informații, exercitată poate chiar prin intermediul ANI, așa cum se scrie în raportul respectiv?

 Iohannis: Pot să vă spun că nu m-am simțit confortabil în 2014, cum nu m-am simțit confortabil nici în 2013, când ANI, exact în momentul când am decis să devin membru PNL, a decis să înceapă o procedură împotriva mea, o aiureală la momentul respectiv, și vom mai discuta aceste chestiuni, dar nu astăzi, la Summit.

 

 

Tag-uri Institutii: