Maior și Coldea - abuz în serviciu! SRI reia o anchetă clasată

Share
Reclamanții sunt maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu,
Daniel Florea

Serviciul militar din DNA trebuie să reia ancheta într-o cauză dintr-un celebru dosar clasat în decembrie 2019 care-i viza, printre alții, pe George Maior și Florian Coldea. Dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu.

Curtea de Apel București a admis, luni, o plângere formulată împotriva clasării date de DNA, în anul 2019, în dosarul ce îi vizează pe George Maior și Florian Coldea, foști șefi ai SRI.

"Încheierea F/CP din 16.11.2020 – În baza art. 341 alin. 6 lit. b C.p.p. admite plângerea formulată de petentul Florea Daniel împotriva ordonanţei nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari. Desfiinţează ordonanţa nr. 104/P/2017 din 11.12.2019 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justişie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari şi trimite cauza la procuror în vederea completării urmăririi penale. În baza art. 275 alin. 3 C.p.p. cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în cameră de consiliu azi, 16.11.2020. Document: Încheiere finală camera preliminară 16.11.2020”, potrivit minutei.

Dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu, cu folos pentru altul. 

Motivul îl reprezintă numirea și menținerea la conducerea direcțiilor județene de informații (DJI) Prahova, apoi Dâmbovița, a colonelului SRI Constantin Marin, în ciuda faptului că acesta avea deja decizie de la CNSAS privind colaborarea cu Securitatea ca poliție politică. 

Într-un serial exploziv "Culisele statului paralel" la Realitatea PLUS, fostul ofițer SRI Daniel Florea a dezvăluit cum tandemul Coldea-Maior a ascuns sub preș mizeria și a promovat foști colaboratori ai Securității. Acum, odată cu dezvăluirile sale, adevărul a ieșit la iveală și instituțiile statului au trecut la acțiune. (Realitatea.net)

Tag-uri Institutii: