Marţi, in plenul Senatului, ordonanţa privind alocaţiile

Share

Senatul se va reuni, marţi, de la ora 14,00, într-o şedinţă de plen, ordonanţa de urgenţă privind majorarea etapizată a alocaţiilor pentru copii putând fi inclusă pe ordinea de zi în situaţia în care comisiile permanente vor acorda avizele şi raportul necesare, a anunţat, luni, preşedintele interimar al forului legislativ, Robert Cazanciuc.

"Ordonanţa pentru alocaţiile a primit luni, în Biroul permanent al Senatului, un termen pentru aviz şi raport din partea comisiilor permanente pentru marţi. Dacă colegii vor întocmi acest raport mâine (marţi - n.r.), ea va putea intra chiar mâine pe ordinea de zi a plenului Senatului, pentru că, de la ora 14,00, va avea loc o şedinţă", a precizat Cazanciuc, după şedinţa conducerii Senatului.

El a susţinut, duminică, înt-o conferinţă de presă, că această OUG "nu este de modificat", ci una "de respins", "pentru că, pur şi simplu, nu numai că sfidează Parlamentul României, dar sfidează bunul simţ".

Potrivit lui Cazanciuc, PSD este "categoric" împotriva creşterii etapizate a alocaţiilor pentru copii.

"O să vedem ce o să facem în comisii sau în plen, dacă vom respinge, pur şi simplu, această ordonanţă de urgenţă sau dacă o să o amendăm, în aşa fel încât ea să fie exact strict ca legea în vigoare în momentul de faţă. Este mai degrabă o chestiune de tehnică legislativă", a explicat social-democratul.

Tag-uri Institutii: