Miercuri începe vaccinarea cu prioritate a cadrelor didactice

Share

Anunțul a fost făcut cu puțin timp în urmă de coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță. Până pe 10 martie va fi administrată prima doză tuturor cadrelor didactice care doresc să se vaccineze. Modalitatea de programare a fost transmisă deja către fiecare județ și către Ministerul Educației.

"Procesul de vaccinare pentru personalul din învățământ va începe de mâine, 24 februarie, în majoritatea județelor din țară. Toată această activitate se va încheia pe data de 10 martie. De mâine, 24 februarie, începe activitatea de vaccinare în 23 de județe, inclusiv în municipiul București. De joi, 25 februarie, continuă alte 14 județe, din 26 februarie două județe și pe 1 martie încep ultimele 3 județe", a declarat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

"Toată perioada de vaccinare care va fi destinată pentru acest proces specific adresat personalului din învățământ durează până în 10 martie pentru administrarea primei doze. Estimăm un număr de aproximativ 60 de mii de persoane care vor fi vaccinate în cadrul acestui proces", a subliniat coordonatorul campaniei de imunizare.

Peste 42 de mii de persoane au fost deja vaccinate din rândul personalului didactic. Aproximativ 128 de mii de persoane sunt programate.

Vor fi folosite atât vaccinuri AstraZeneca, pentru persoanele până la 55 de ani inclusiv, acolo unde nu sunt contraindicații, cât și vaccinuri Pfizer BioNTech.

Vaccinul Pfizer BioNTech va fi recomandat celor peste această limită de vârstă.

Fluxurile de vaccinare vor fi separate, funcție de tipul de ser folosit.

Programarea nu se face prin platforma informatică.

Listele cu personalul propriu care dorește să fie vaccinat sunt centralizate de unitățile școlare, transmise inspectoratelor județene și apoi DSP-urilor. Direcțiile de sănătate publică, în funcție de capacitatea cabinetelor de vaccinare și de perioada propusă pentru derularea activității face programarea, iar beneficiarii vor fi anunțați prin grija inspectoratelor școlare și a conducătorilor unităților de învățământ.

Procesul de vaccinare ar trebui să dureze între 7 - 10 zile pentru fiecare județ, în funcție de momentul la care debutează activitatea de vaccinare pentru această categorie profesională.

"Noi ne dorim ca într-un timp cât se poate de scurt să asigurăm vaccinarea cu prioritate a personalului din învățământ", a subliniat col. dr. Valeriu Gheorghiță.

În București au fost deschise încă 22 de cabinete de vaccinare în cadrul centrului de la Romexpo, cu ciruite separate funcție de serul folosit.

Tag-uri Institutii: