Minerii vor primi salariile restante pentru luna ianuarie

Share

Angajații Complexului Energetic Hunedoara (CEH) vor primi salariile restante pentru luna ianuarie, respectiv chenzina a doua. Suma totală plătită pentru 4.010 angajați este de 9 milioane de lei.

Guvernul României, prin Ministerul Muncii și cel al Energiei, a asigurat suma necesară plății salariilor restante, respectiv a chenzinei a doua din ianuarie, pentru cei 4.010 angajați ai CEH.

Suma totală plătită în această tranșă este de aproximativ 9 milioane lei și va fi achitată miercuri, anunță Prefectura Hunedoara.

Potrivit directorului AJOFM Hunedoara, Georgeta Tomuță, în ultimele zile angajații agenției au lucrat exclusiv pentru pregătirea ordinelor de plată și le-au transmis marți Trezoreriei Statului.

Tot marți, Trezoreria a făcut transferul către băncile unde au conturile deschise angajații companiei, iar miercuri banii vor intra pe cardurile de salarii ale fiecărui beneficiar, mai spun reprezentanții Prefecturii Hunedoara.

În data de 17 februarie, în urma întâlnirii cu minerii din Valea Jiului, prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian, a semnat o convenție cu liderii sindicali, prin care se angaja, în calitate de reprezentant al guvernului, că salariile restante, corespunzătoare lunii ianuarie, vor fi plătite până la data de 26 februarie 2021.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, și reprezentanții minerilor care protestează în Valea Jiului au ajuns, luni, la o înțelegere. Salariile restante și alte drepturi salariale vor fi plătite pe 25 și 26 februarie, a anunțat demnitarul. Liderii de sindicat le-au cerut minerilor să oprescă protestul.

În urma anunțului ministrului Muncii, luni seara, cei peste 70 de mineri care se blocaseră în subteran la Mina Lupeni au ieșit la suprafață.