Ministerul Educaţiei: A fost deblocată plata salariilor pentru 30 de unităţi de învăţământ din Bucureşti

Share

Ministerul Educaţiei informează că, în cursul zilei de joi, au fost efectuate plăţile pentru salariile angajaţilor celor 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Bucureşti, unde existau blocaje.

"Ministerul Educaţiei a intervenit în vederea soluţionării problemei create de către ISMB. Disfuncţionalitatea a fost cauzată de necorelarea evidenţelor ISMB cu numărul maxim de posturi existent în unităţile de învăţământ. Acţiunea Ministerului Educaţiei a condus la deblocarea plăţii salariilor pentru angajaţii celor 30 de unităţi de învăţământ special şi de masă din Bucureşti. Astăzi, au fost efectuate plăţile pentru salariile aferente. Precizăm că ME a asigurat constant şi în timp util fondurile necesare plăţilor salariale ale tuturor angajaţilor din învăţământ, corespunzător numărului de posturi alocat fiecărui judeţ, respectiv municipiului Bucureşti", se arată într-un comunicat al ministerului.

Conform sursei citate, în urma solicitării ministrului Educaţiei, Corpul de control verifică respectarea procedurilor de angajare la nivelul Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, raportat la legislaţia şi reglementările în vigoare, iar rezultatele controlului vor fi comunicate la finalizarea acţiunii.

Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" atrăgea atenţia, la începutul săptămânii, că angajaţi din 16 unităţi de învăţământ de masă şi din unităţi de învăţământ special din municipiul Bucureşti nu şi-au primit salariile.

"Angajaţii nu au nicio vină privind neîncadrarea unităţilor de învăţământ în numărul de posturi. Aceştia trebuie să îşi primească salariile la timp şi nediminuate pentru munca depusă. A devenit deja o practică: în fiecare lună se pune presiune pe unităţile de învăţământ să facă disponibilizări pentru a se încadra în buget. Cerem Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti şi Ministerului Educaţiei să ia toate măsurile care se impun pentru intrarea în legalitate şi acordarea la timp a salariilor. Neplata la timp a salariilor atrage răspunderea disciplinară a persoanelor care se fac vinovate şi poate genera obligarea angajatorului la plata de daune-interese", afirma Marius Nistor, preşedinte FSE "Spiru Haret".

Tag-uri Institutii: