Moțiunea de cenzură a căzut din lipsă de cvorum

Share

Cu doar 170 de parlamentari care și-au anunțat prezența, ședința Parlamentului pentru dezbaterea moțiunii de cenzură a PSD a fost suspendată pentru o oră, timp în care la grupurile parlamentare s-a facut prezența senatorilor și deputaților. Decizia a fost luată prin consens de liderii grupurilor parlamentare. În condițiile în care nu va fi cvorum de prezență (233), moțiunea de cenzură nu poate fi dezbătută și votată.

​PSD a inițiat moțiunea de cenzură "Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată. Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor". Pentru a fi adoptată, iar guvernul demis, ea trebuie votată de cel puțin 233 de parlamentari.

În afară de PSD, Pro România şi ALDE au anunţat că votează ”pentru”, iar PNL, USR, PMP și UDMR nu participă la vot.

XXX

14.30 Marcel Ciolacu(PSD): „Am început furtunos cu o pauză de o oră. Toată lumea la grupurile parlamentare”

14:27 Florin Roman(PNL): Liderii au convenit în consens să stabilim un apel uninominal. Începem la ora 15.30 conform unui calendar de vot.

14:19 Ședința Parlamentului a început. Marcel Ciolacu anunță că 170 de senatori și deputați și-au anunțat prezenta și a chemat liderii de grupuri la o scurtă discuție

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, a declarat luni, la Parlament, după ce moțiunea de cenzură nu s-a putut dezbate și vota din lipsă de cvorum, că nu este „oportun” să se mai dea un vot în noua sesiunea ordinară care începe mâine.

„Sesiunea extraordinara se incheie azi. Sesiunea ordinara va incepe maine. Nu gasesc oportun ca aceasta sesiunea depusa intr-o sesiune extraordinara sa fie dezbatuta intr-o alta sesiune”, a declarat Alfred Simonis. „A discuta despre o noua motiune este mult prea devreme”, a mai spus el.

Tag-uri Institutii: