O decizie fermă privind redeschiderea şcolilor va fi luată pe 2 februarie

Share

Măsurile de relaxare au fost luate în conformitate cu legile actuale, spune premierul Florin Cîţu, care anunţă mai multe discuții legate de posibila deschidere a școlilor. O primă analiză pe această temă are loc la Ministerul de Interne. Şeful executivului spune că, în România, cifrele arată totuși bine în comparație cu mai multe ţări din vestul Europei și îndeamnă la respectarea regulilor de prevenție.

"Noi am spus, şi preşedintele României a spus, că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment ce se întâmplă cu situaţia epidemiologică din România, dacă avem o înrăutăţire a situaţiei. Vom lua o decizie pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment exact ce se întâmplă cu situația epidemiologică în România, dacă avem o înrăutățire a situației, vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînţeles că vrem ca toată lumea, să fie deschise şcolile, şi economia să fie deschisă, dar nu contează ce vreau eu, contează care este situaţia din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate", a declarat premierul Florin Cîțu, la Palatul Parlamentului.

Premierul a subliniat că noua tulpină care vine din Marea Britanie se pare că se răspândește mai repede. Se impun astfel în continuare purtarea măștii, menținerea distanței sociale și folosirea dezinfectantului.

"Românii au respectat și am văzut că în perioada de sărbători au respectat aceste restricții, toată lumea s-a conformat și rezultatele s-au văzut", a conchis Cîțu.

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: