O misterioasă cursă cu militari americani a avut un incident pe aeroportul Băneasa

Share
Aeronavei uriașe B767 i s-a rupt trenul de aterizare, dar nu s-au înregistrat victime de zbor

Un avion cu 68 de persoane la bord, militari americani, a avut parte de o aterizare cu probleme pe aeroportul Baneasa, in urma unei defectiuni la trenul de aterizare.

Unui avion Boeing 767,  i s-a rupt trenul de aterizare pe pista, chiar in momentul aterizarii.
Nicio persoana nu a fost ranita in urma incidentului.

"Echipajele aeroportului (pompieriambulanta) au actionat prompt, conform procedurilor specifice. O investigatie este deja in derulare, fiind efectuata de AIAS. Pista de decolare-aterizare a aeroportului este inchisa prin NOTAM. Traficul comercial, care se desfasoare pe aeroportul Henri Coanda, nu a fost afectat", au reprezentantii Aeroportului.

Aeronava, inmatriculata N423AX, apartine companiei Omni Air si a aterizat la ora 14:55 pe Aeroportul Baneasa. Venea din Kabul, Afganistan, si, in drumul catre Washington, SUA, dupa un drum de 5 ore, a facut o escala la Bucuresti.

In mod obișnuit pe Băneasa aterizează și decolează curse charter și private, dar în nici un caz aparate militare, mai ales de calibrul B767. Baza militară de la Otopeni este în măsură să facă astfel de servicii, iar deocamdată nu se cunosc motivele pentru care a fost ales aeroportul de la Băneasa. OMNI AIR este o companie privată americană care face servicii pentru CIA.

 

Tag-uri Institutii: