Operațiunea Warp Speed ​​folosește un contractor legat de CIA pentru a păstra secretele contractelor de vaccin Covid-19

Share

6 miliarde de dolari în contracte de vaccin Covid-19 atribuite de Operațiunea Warp Speed ​​au fost repartizate de un antreprenor guvernamental secret, cu legături profunde cu CIA și DHS, scăpând de controlul de reglementare și dincolo de acoperirea cererilor FOIA.

de Whitney Webb
Ultimul vagabond american

Extrase:

Marți trecute, în timp ce majoritatea americanilor au fost distrași de prima dezbatere prezidențială din SUA, NPR a raportat în liniște că Operațiunea Warp Speed ​​a guvernului american, un parteneriat public-privat lansat de administrația Trump pentru a dezvolta și distribui rapid un vaccin Covid-19, a luat pas neobișnuit al atribuirii de contracte companiilor de vaccinare, nu direct, ci printr-un contractor de apărare secret.

Deși NPR l-a numit pe contractantul pentru apărare - Advanced Technology International din Carolina de Sud - au refuzat să exploreze legăturile profunde ale companiei cu CIA, Departamentul pentru Securitate Internă și Departamentul Apărării și modul în care ATI ajută la conducerea eforturilor acestor agenții de militarizare îngrijirea sănătății și crearea unui panopticon de supraveghere care nu doar monitorizează lumea din jurul nostru, ci și fiziologia noastră.

Contractele de vaccin „secrete” atribuite prin ATI ca parte a Warp Speed ​​totalizează aproximativ 6 miliarde de dolari, reprezentând majoritatea bugetului de 10 miliarde de dolari al Operației Warp Speed. Atât Paul Mango, șef adjunct de personal pentru politici în domeniul sănătății și serviciilor umane, cât și Robert Kadlec, secretar asistent HHS pentru pregătire și răspuns (ASPR), au semnat personal contractele.

Operațiunea Warp Speed, care implică oficial eforturile combinate ale HHS și ale armatei de a livra americanilor peste 300 de milioane de vaccinuri Covid-19 până în ianuarie viitoare, este un program extrem de secret, dominat de personalul militar, dintre care majoritatea nu au experiență în îngrijirea sănătății sau producerea vaccinului.

Administrația Trump a comparat adesea Warp Speed ​​cu proiectul Manhattan, care a produs bomba atomică.

Câteva dezvăluiri foarte neliniștitoare despre adevărata natură și sfera de acțiune a Warp Speed, inclusiv rolul excesiv al ATI, au început să apară începând de luni trecut.

Cu toate acestea, majoritatea acestor informații noi nu au fost acoperite de știrile din SUA din cauza freneziei mediatice din jurul primei dezbateri prezidențiale și a știrilor ulterioare că președintele Trump și alți alți politicieni și oficiali ai Casei Albe au dat rezultate pozitive pentru Covid-19.

NPR a menționat că decizia de a utiliza un intermediar neguvernamental precum ATI pentru a emite contractele de vaccin împotriva coronavirusului, spre deosebire de guvernul însuși care acordă direct aceste contracte, permite operației Warp Speed:

„Ocoliți supravegherea reglementară și transparența mecanismelor tradiționale de contractare federale”.

Aceasta înseamnă că, printre altele, este puțin probabil ca contractele de vaccinare atribuite în cadrul operației Warp Speed ​​să fie publicate în viitorul apropiat, dacă este vreodată. (Health Impact News)

Tag-uri Institutii: