Pentru recunoştinţă niciodată nu e prea târziu..

Share

Un gand pios ca o lacrima ce nu se sterge de pe obrazul timpului care a brazdat si a razbit intr-o profesie deloc usoara, este al celei care, timp de 30 de ani, i-a fost loiala, fie ca martor al unui zbucium gazetaresc, fie ca si om...

"Tatiana Marin/Facebook

30!

30 de ani (socotind doar “zile lucratoare” – cum ironic glumea) in care am invatat. Am invatat, asa simplu, din mers, fara sa vreau. Iar in loc de diploma de absolvire sta insasi experienta. Si cand nu inveti de la oricine, rezultatul nu poate fi decat miraculos.

Am fost primul cititor al randurilor sale, ii transcriam ciornele uneori fara sa respir, ma fascina si “ma fura” redarea evenimentelor, indiferent de natura lor. Aproape ca “traiam” in paralel toate cele descrise. Lecturand toate trairile sale, am traversat, mai mult de un sfert de veac, o lume pe care, altfel, nu as fi putut sa o parcurg. Decat citind, contempland…

Pentru orice intrebare avea un singur raspuns: Cum, sa-ti explic, viata e complicata! Si asa a fost! Si cu tot tumultul ei a fost martorul (fara sa vrea) la tot ce mi-am împlinit sau nu. Si cand cineva “pleaca” ramane umbra incarcata de amintiri, iti ancorezi existenta care ti-a mai ramas de vorbele pline de intelepciune pe care memoria nu le poate sterge, iti impingi cu forta ambitia de a merge mai departe “servind” generatiei urmatoare din exemplul său, prin ceea ce a lăsat, si nu e putin, ca jurnalist, caricaturist, umor de calitate, caracter. Intr-un cuvant: ca OM.

Nu ma numar printre cei prezenti la “popasul” de ramas bun, pentru ca asa ceva nu exista. Nu exista decat un hotar… pamantesc care doar ne indeparteaza putin. Pentru ca oamenii de calitate (cum frumos ma descria) nu aleg sa plece, nu abandoneaza lupta, ci doar se odihnesc putin. Ii promit ca, de aceasta data, voi merge cu ciornele la mine si ii voi citi cat timp se odihneste. Doar ca, de asta-data, cu un suras subtil si cu o voce ironica, nu-mi va repeta: cine te-a invatat sa torni din condei asa?! Va fi recompensa pentru un mare MULTUMESC ce astazi i-l astern langa capatai. Multumesc, pentru tot, pentru ceea ce astazi sunt."

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: