Premierul Orbán: George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume și amenință Ungaria și Polonia

Share
„Putem lua împrumuturi chiar și fără Bruxelles. Economia Ungariei, spre deosebire de 2008, are o bază foarte solidă ”

Într-un interviu  difuzat la Kossuth Rádió, premierul Orbán a vorbit despre cea mai recentă ofensivă a lui George Soros împotriva țărilor care se opun migrației, vetoul maghiar al bugetului UE, testarea în masă a coronavirusului, restricțiile de circulație și transferurile de vaccinuri împotriva coronavirusului.

În interviuul său obișnuit de vineri dimineață la Kossuth Rádió, premierul Viktor Orbán a vorbit despre George Soros care dă instrucțiuni birocraților de la Bruxelles despre cum să „ocolească” „veto-ul Orbán-Kaczyński” al bugetului UE.

„George Soros amenință Ungaria și Polonia”, a spus premierul Orbán. „George Soros este unul dintre cei mai corupți oameni din lume; are o mulțime de politicieni în buzunar care vor acum să șantajeze Ungaria și Polonia pentru acces la fondurile UE. ”

Premierul Orbán și-a exprimat resentimentul față de faptul că miliardarul-finanțator american răspândește „declarații absurde, dincolo de linia roșie” despre Ungaria, cum ar fi susținerea că secretul voturilor la alegerile parlamentare ar putea fi pus la îndoială în anumite zone rurale din Ungaria.

În ceea ce privește bugetul comun, prim-ministrul Orbán a reamintit ascultătorilor că în cadrul UE nu este fără precedent că dezbaterile bugetare „merg până la extrem”, întrucât opiniile celor 27 de state membre trebuie să fie sincronizate. Există, totuși, „multe soluții posibile; este doar o chestiune de voință politică ”.

În centrul conflictului, potrivit prim-ministrului, este că Bruxelles-ul vrea să ne forțeze ceva pe care nu vrem să-l acceptăm. „Vor să o facă într-un mod în care, în loc de unanimitate, aceste întrebări să fie hotărâte cu o majoritate calificată de două treimi”, a spus el.

Vorbind despre latura financiară a dezbaterii actuale a UE, prim-ministrul Orbán a spus că, indiferent de rezultatul ceartei cu Bruxelles, evoluțiile planificate vor fi executate în Ungaria. „Putem lua împrumuturi chiar și fără Bruxelles. Economia Ungariei, spre deosebire de 2008, se bazează pe o bază foarte solidă ”, a spus premierul Orbán.

În ceea ce privește situația coronavirusului din Ungaria, prim-ministrul a spus că, deși restricțiile de circulație puse în vigoare în urmă cu 10 zile au făcut o diferență, „nu există dovezi care să sugereze că am ieșit încă din pădure”. Îngrijirea persoanelor în vârstă trebuie să fie în continuare o prioritate pentru toată lumea, a subliniat premierul.

„Am rezervat 12 milioane de doze de vaccin făcute de producătorii din Europa de Vest, dar nu știm exact când vor ajunge”, a spus premierul Orban, adăugând că, între timp, cercetarea vaccinului este în curs și în altă parte.

„Vaccinul nu trebuie să devină o problemă politică; este o problemă de sănătate și viețile trebuie salvate ”, a concluzionat premierul.

Ciprian Pop

Tag-uri Institutii:

Tag-uri Geo: