Prima companie aeriană low-cost din Kazahstan își lansează prima rută

Share
FlyArystan este internațional

Pe 13 decembrie, prima companie aeriană low-cost din Kazahstan FlyArystan și-a făcut primul zbor internațional de la Nur-Sultan la Moscova (Zhukovsky) pe cel de-al patrulea Airbus A320 livrat recent, care s-a alăturat flotei aflate în pragul Zilei Independenței din Kazahstan.

Peter Foster, președintele și directorul executiv al Air Astana, consideră că odată cu lansarea zborurilor FlyArystan în regiune, mai multe persoane vor putea vedea capitala rusă pentru prima dată. „Odată cu lansarea primei linii aeriene a Kazahstanului, piața aviației interne din Kazahstan a început să crească dramatic, numărul de pasageri pe aeroporturi deservite de FlyArystan crescând în medie cu 35% în perioada mai-noiembrie. În perioada octombrie-noiembrie și odată cu adăugarea de aeronave noi, rata de creștere a crescut efectiv la 58%. ”

 

Peter Foster a continuat „Ne-am stabilit pe piață ca o companie aeriană fiabilă și, cel mai important, accesibilă pentru oameni. Prin urmare, suntem mai mult decât siguri că, după zborurile interne, cetățenii Kazahstani vor fi fericiți să călătorească în alte țări din regiune. De asemenea, este important că tarifele mici oferite de FlyArystan vor încuraja, de asemenea, noii vizitatori din Rusia să vadă Nur-Sultan și mai larg Kazahstan. "

„Salutăm sincer noul nostru partener de aviație - FlyArystan din Zhukovsky. Extinderea oportunităților de călătorie aeriană este în concordanță deplină cu obiectivul nostru principal - de a face zborurile mai accesibile. Și, desigur, suntem bucuroși și mândri că prima companie aeriană low-cost din Republica Kazahstan a ales Rusia și Zhukovsky pentru primul său zbor internațional. Acest lucru impune o responsabilitate specială și vom face tot posibilul pentru a asigura că primul zbor organizat astăzi este începutul unui parteneriat lung și de succes ”, a declarat Alexsandr Semenov, directorul general adjunct al Ramport Aero JSC.

 

 

În aceeași zi, FlyArystan a lansat zboruri zilnice din Almaty spre Semey. Din 18 decembrie, FlyArystan va funcționa, de asemenea, de la Nur-Sultan la Kostanay pentru prima dată.

Vă reamintim că la 1 mai 2019, compania aeriană bugetară FlyArystan și-a făcut primul zbor din Almaty spre Nur-Sultan. Astăzi există  10 destinații în rețeaua de rute a transportatorului aerian.

Compania aeriană low-cost FlyArystan este o divizie a companiei Air Astana. Flota FlyArystan este formată în prezent din patru aeronave Airbus A320 cu o configurație de 180 de locuri, cu o vârstă medie de 6 ani. Până în 2022, este planificat să crească flota companiei aeriene la cel puțin 15 aeronave. FlyArystan va funcționa din mai multe baze de avioane din Kazahstan, cu baze în Almaty, Nur-Sultan, Karaganda și Aktobe deja anunțate sau în funcțiune cu alte persoane așteptate să urmeze pe termen mediu. (TravelWireNews)

Tag-uri Geo: