Primele doze de vaccin de la Moderna se distribuie mâine în ţară

Share

Mâine, 03 februarie, 26.210 de doze de vaccin de la Moderna vor fi distribuite catre centrele regionale din ţară, pentru vaccinarea, cu prima doză, a persoanelor planificate în platforma de programare.

Tranportul dozelor de vaccin va fi asigurat atât pe cale aeriană, cu o aeronavă a Ministerului Afacerilor Interne, cât şi terestru, cu autospeciale ale Ministerului Apărării Naţionale. Vaccinurile sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, cu respectarea lanţului de frig, la temperatura de 2 - 8 grade celsius.

Astfel, din Centrul Naţional de Distribuţie Bucureşti, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

- Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 3.960 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 3.680 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 3.350 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 3.620 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 4.090 doze;

- Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 1.730 doze.

* Centrului Naţional de Distribuţie Bucureşti îi vor rămâne alocate 9.790 doze

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziţie de firma producătoare, sens în care, periodic, ţara noastră primeşte tranşele de vaccin necesare imunizării populaţiei. Pe măsură ce noile tranşe ajung în România, aplicaţia de programare se actualizează şi permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaţionale aflate în etapa curentă.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Grupul de comunicare al CNCAV