Procurorul şef al DNA, Crin Bologa: Obiectivul de referinţă nr 3 din MCV a fost atins

Share

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Crin Bologa s-a întâlnit luni, 25 ianuarie 2021, cu echipa de experţi a Comisiei Europene, în cadrul unei discuţii bilaterale prin videoconferinţă în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) şi al noului Mecanism european privind statul de drept. La întâlnirea virtuală au participat şi alte persoane din conducerea DNA.
Discuţiile s-au referit la îndeplinirea obiectivului de referinţă nr. 3 din MCV şi anume continuarea luptei anticorupţie la nivel înalt.

Procurorul şef a prezentat rezultatele DNA care dovedesc că, în pofida unor obstacole de nivel legislativ, obiectivul de referinţă nr 3 din MCV a fost atins. Totuşi, pentru eficientizarea activităţii DNA, s-a subliniat importanţa reparării legilor justiţiei şi păstrarea independenţei funcţionale şi financiare a instituţiei, în contextul schimbărilor legislative care vor urma.

De asemenea, DNA şi-a asumat efectuarea de anchete profesioniste, cu respectarea drepturilor procesuale ale persoanelor implicate în dosare penale, dar şi cu îndeplinirea exigenţelor de transparenţă în ceea ce priveşte comunicarea publică în limitele legale permise.
 

Tag-uri Institutii: