Procurorul şef al DNA, Crin Nicu Bologa, a avut o întâlnire cu o delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti

Share

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), domnul Crin Nicu Bologa, a avut marţi 16 februarie 2021, o întâlnire, la sediul instituţiei, cu o delegaţie a Ambasadei SUA la Bucureşti din care au făcut parte domnul David Muniz, Însărcinatul cu Afaceri ad interim al SUA, doamna Jessica Kim, procuror, consilier rezident pentru România şi Bulgaria al SUA pe tema anticorupţie şi doamna Bianca Menendez, consilier politic al Ambasadei SUA.

În cadrul întâlnirii s-au purtat discuţii privind lupta împotriva corupţiei şi rolul DNA în combaterea acestui fenomen în România.

A fost subliniată importanţa activităţilor de training şi schimb de experienţă cu procurorii şi investigatorii americani la care personalul operativ al DNA a participat în cadrul programului condus de doamna Jessica Kim şi a altor programe derulate cu sprijinul experţilor americani.

De asemenea, s-a prevăzut continuarea acestor forme de cooperare bilaterală în următoarea perioadă, având ca scop consolidarea pe mai departe a capacităţii instituţionale a DNA de a-şi îndeplini rolul prevăzut de lege.

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: