Rectorul Academiei de Studii Economice si presedintele Senatului ASE, desemnati cetateni de onoare ai Municipiului Bucuresti

Share
Carmen Stanescu si Ionela Prodan vor primi, post mortem, Titlul de Excelenta

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi doua proiecte de hotarare care prevad conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Capitalei domnilor Pavel Nastase, presedintele Senatului ASE, si Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti.  

Primarul General, Gabriela Firea:

„Asa cum am anuntat si ieri in cadrul sedintei festive care a marcat implinirea a 105 ani de la fondarea Academiei de Studii Economice, propun Consiliului General al Municipiului Bucuresti acordarea Titlului de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti domnului Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice, si domnului Pavel Nastase, presedinte al Senatului ASE, in semn de recunoastere a contributiei domeniului universitar economic la dezvoltarea Capitalei”, a declarat Gabriela Firea.

La ASE au studiat, in cei 105 de ani de existenta, peste 300.000 de tineri, multi ajungând specialisti de top, in Romania sau in strainatate. De altfel, ASE este una dintre universitatile cu cele mai mari rate de absorbtie pe piata muncii a absolventilor.

In aceeasi sedinta, Primarul Capitalei a propus Consiliului General al Municipiului Bucuresti acordarea Titlului de Excelenta post-mortem, actritei Carmen Stanescu si cantaretei Ionela Prodan.  

Primarul Capitalei, Gabriela Firea:

„Avand in vedere multiplele solicitari pe care le-am primit la Primaria Municipiului Bucuresti, la propunerea mea, si prin votul consilierilor generali, vom institui un Titlu de Excelenta care se va acorda post-mortem personalitatilor Romaniei, deci si ale Capitalei, in diferite domenii de activitate. Primele astfel de titluri de excelenta vor fi acordate, post mortem, doamnei Ionela Prodan, doamna cantecului popular romanesc si doamnei Carmen Stanescu, o actrita pe care am iubit-o si am apreciat-o cu totii”.