România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentelele rutiere pietonale

Share

Mercedes-Benz România, în parteneriat cu Organizația Salvați Copiii, organizează  cea de-a noua ediție a programului de educație rutieră MobileKids, o inițiativă Daimler. Dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 6 și 10 ani, programul constă în cursuri interactive de informare privind siguranța rutieră. Ediția curentă, derulată în anul școlar 2019-2020, va implica aproximativ 3.000 de elevi din 20 de școli din București.

„În cadrul Mercedes-Benz, considerăm siguranța o prioritate pentru toți participanții la trafic și considerăm că educația rutieră are un rol esențial în formarea unui comportament responsabil în trafic. Cu sprijinul partenerilor de la Organizația Salvați Copiii ne adresăm copiilor într-un format adaptat categoriei lor de vârstă, transformându-i în viitori cetățeni responsabili. Mercedes-Benz este unul dintre pionierii inovației și siguranței în domeniul auto, iar programul MobileKids reprezintă un pas firesc în strategia noastră de a contribui la un mediu rutier sigur.”, a declarat Martin Schulz, Managing Director Passenger Cars și CEO Mercedes-Benz România. 

„România este pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește accidentelele rutiere pietonale, conform celor mai recente date Eurostat, astfel că o inițiativă precum MobileKids reprezintă un demers necesar de prevenție. Suntem bucuroși că putem contribui, alături de Mercedes-Benz, la informarea și responsabilizarea copiilor.”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România. 

Printre lucrurile învățate de copii se numără: semnele și regulile de circulație, folosirea corectă a centurii de siguranță, precum și a echipamentului necesar pentru utilizarea bicicletei, trotinetei sau a rolelor. 

Suportul de curs este completat de cartea „Moki – Aventură  în orașul Brambureala”, scrisă de Mihaela Coșescu și ilustrată de Maria Bășea. Narațiunea este un fantasy în care Moki, eroul programului MobileKids, însoțit de doi copii, pornește într-o călătorie printr-un portal care îi duce în orașul Brambureala, unde a fost o furtună și toate semnele de circulație au fost amestecate. Moki le cere ajutorul copiilor pentru a salva orașul, astfel încât oamenii să circule în siguranță.
Povestea are rolul de a încuraja elevii să conștientizeze importanţa semnelor de circulaţie şi să înteleagă cât de necesare sunt pentru siguranța în trafic.
MobileKids – siguranţa este pe primul loc
Campania MobileKids este o inițiativă globală a Daimler, lansată în 2001 la nivel internațional, dedicată elevilor cu vârste cuprinse între șase și zece ani. Scopul programului este creșterea nivelului de educație rutieră a participanților la trafic încă de la vârste fragede și responsibilizarea acestora, prin deprinderea și adoptarea unui comportament adecvat în mașină, în mijloacele de transport în comun sau pe stradă.
Programul a debutat în România în anul 2013, iar pe parcursul primelor opt ediții ale campaniei, aproximativ 23.500 de elevi au fost ajutaţi să înţeleagă, să  deprindă şi să aplice corect regulile de circulaţie şi de siguranţă  rutieră.
Mai multe informaţii sunt disponibile la www.mobilekids.net. 
Despre Organizația Salvați Copiii România
Salvați Copiii este o organizație neguvernamentală, asociație de utilitate publică, non-profit, democratică, neafiliată politic sau religios, care militează activ pentru protecția drepturilor copilului în România, din 1990, în acord cu prevederile Convenţiei Naţiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, cu Cartea Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene și cu legislația României. Salvați Copiii adoptă o poziție independentă în raport cu acțiunile și măsurile instituțiilor, recunoscând că implementarea legislaţiei şi a politicilor publice în materia drepturilor copiilor. În calitate de membru al Save the Children International, cea mai mare organizaţie independentă din lume care promovează drepturile copilului şi care cuprinde 28 de membri şi desfăşoară programe în peste 120 de ţări, VIZIUNEA noastră este o lume care respectă, pentru fiecare copil, dreptul său la supraviețuire, educație, protecție și participare, asumându-ne MISIUNEA de a obţine progrese importante privind modul în care copiii sunt trataţi şi producerea schimbărilor imediate şi de durată în viaţa acestora. În cei 29 de ani de activitate, peste 1.900.000 de copii au fost implicați în programele și campaniile Salvați Copiii. 
Școlile care doresc să se înscrie în 2020 în programul MobileKids pot contacta reprezentantul Organizației Salvați Copiii, Andreea Hagiu, la adresa de email andreea.hagiu@salvaticopiii.ro.