Special 2

Vineri, 19 Februarie, 2021 - 06:22
FUMIGENE DE WEEKEND (179)

Culmea “democrației”: să alegi cum mori. După ce o femeie a avut de ales între a arde de vie și a sări de la etajul al șaselea al unui bloc din Constanța, sub privirile neputincioșilor de la ISU, noul șef al lui Arafat, Lucian Bode, declară că e inadmisibil ca, în toată țara, să nu fie decât patru saltele pneumatice. El zice că a vorbit cu șeful DSU, care “va da explicații publice de ce nu a achiziționat aceste perne pneumatice până acum" STOP Cum de ce? Pentru că nu sunt roșii și strălucitoare și nu poți defila cu ele pe sub și peste Arcul de Triumf, de Ziua Națională.

Vineri, 12 Februarie, 2021 - 09:35
FUMIGENE DE WEEKEND (178)

20. Acesta este numărul morților înregistrați până acum după incendiul de la Balș. Autoritățile au avut grijă să ne comunice, la fiecare caz contorizat în ultima săptămână, vârsta înaintată și existența comorbidităților grave ale foștilor pacienți internați de Covid, mesajul subliminal fiind că, arși sau nu, ar fi murit oricum STOP La Colectiv au murit de trei ori mai mulți și erau tineri, iar guvernul era al PSD. “PSD=corupție”. “Corupția ucide”... “Acuma e altceva”, zice Tudor Chirilă, justificând tăcerea #rezist.

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 11:25
FUMIGENE DE WEEKEND (177)

Noroc că “cei care se mănâncă între ei, nu se pot înghiți”. Altfel spus, “calul călare pe calul călare pe cal”. La așa colcăială în coaliție, e nevoie de COCOPO sau COCOPA. USR se mănâncă cu PLUS, PLUSR se războiește cu PNL, useriștii se mușcă unii pe alții, peneliștii intră la rupere în ei înșiși, Clujul se bate cu Bucureștiul, nu mai ajung funcțiile, proiectul bugetului e din ce în ce mai departe de finalizare și, colac peste pupăză, mai ia foc și câte un spital! STOP După numai o lună, bate un vânt prin Palatul Victoria de riscă să se aleagă praful de guvernare.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 15:52
FUMIGENE DE WEEKEND (176)

Pe lângă curbura bananei, lungimea castravetelui și țigările mentolate, Comisia Europeană “contemplează” și reglementarea Big-Tech. “Ne întrebăm dacă nu cumva democrația a fost vătămată pentru totdeauna” declară Ursula von der Leyen, după ce îl critică mai întâi pe Trump, iar apoi decizia Twitter de a-l bloca.

Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 09:15
FUMIGENE DE LUNI (21)

Albă-neagra cu teatrele și cârciumile din București. Pasarea responsabilității către autoritățile locale se răzbună, pentru că în sarcina acestora a picat atât închiderea, cât și deschiderea stabilimentelor. Mult-așteptata “relaxare” de la București s-a lăsat cu contre între prefectul Berbeceanu și ministrul Voiculescu. Primul zice că a fost obligat să aplice întocmai reglementările existente, adică Hotărârea de Guvern semnată și de ministrul Sănătății, în caz contrar riscând să fie dat în judecată.

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 11:59
FUMIGENE DE WEEKEND (175)

O săptămână notabilă, care a inclus “lunea tristă” (Blue Monday), cea mai deprimantă zi din an, și “Ziua îmbrățișărilor”, pe 21 în anul ‘21, din secolul 21.

Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 14:42
FUMIGENE DE LUNI (20)

DNA dă dovadă zilele astea de oportunism politic cras. În contextul desființării Secției speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SSIJ), DNA, intrată în ultimul timp într-un con de umbră, ar dori să se întoarcă la atribuțiile și privilegiile de pe vremea Codruței Koveși, atât în materie de “colaborare” cu Serviciile, cât și de cercetare (și intimidare) a judecătorilor STOP Prin urmare, DNA face frumos. Pentru a intra în grațiile noii puteri, Direcția a pus pe tavă două capete: Dragnea și Tăriceanu.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:08
FUMIGENE DE WEEKEND (174)

Târguiala din Obor-ul coaliției și Vacciniada sunt temele momentului. Pe de o parte se vorbește de tăieri de pensii speciale și plafonări de salarii, pe de alta se înmulțesc, ca ciupercile, pozițiile (plătite) de “demnitate” publică. În cel mai nedemn mod cu putință, pe baza unui algoritm pe lângă care al CDR era mic copil: în funcție de “scorurile” obținute la alegeri, organizațiilor județene ale partidelor din coaliție le “revine” un anumit număr de secretari de stat, șefi de agenții etc.

Duminică, 10 Ianuarie, 2021 - 18:15
FUMIGENE DE LUNI (19)

Lumea încearcă să digere aparenta “mineriadă” de la Capitoliu, din ce în ce mai mulți întrebăndu-se “cum a fost posibil”?

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 09:54
FUMIGENE DE WEEKEND (173)

Nici SUA nu mai sunt ce au fost și nici americanii nu par mai breji ca alții, după intrarea protestatarilor în Congres, ca minerii în Parlamentul României, în 1991 - ca în brânză, cum s-ar zice.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 09:24
FUMIGENE DE LUNI (18)

“Încet de tot, încet de tot,/ Melcul cu M mare pleacă la plimbare“, era o poezioară scrisă cândva de un băiețel leneș, dar isteț. “Hai, că iar nu prindem Revelionul”, îi zice nevasta bărbatului mocăit și pe jumătate adormit STOP Hai, că până face Prezidentul al doilea pas, mai pică un guvern. Al șaptelea. Croitorașul cel viteaz. Șapte dintr-un pas. Șapte guverne în șapte ani de președinție a marelui Klaus. Dintre care trei ale lui.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 17:58
FUMIGENE DE WEEKEND (172)

“Fuse și se duse”. N-ar mai fi fost 2020... Care ne-a adus Covid, “dictatură sanitară” și “progresism” și ne-a luat drepturi și libertăți pe care, probabil, nu le vom mai recupera vreodată STOP “2021 depinde de ce mănâncă chinezii zilele astea”. Liliecii ăia mari și comestibili, popularizați în filmele cu Dracula, n-au nicio legătură cu noi, fiind foarte populari în diverse insule din Oceanul Indian, ca de pildă Seychelles STOP Doi bătrâni, de 91 de ani, au murit săptămâna trecută. Dumnezeu să-i odihnească!

Joi, 24 Decembrie, 2020 - 18:42
FUMIGENE DE WEEKEND (171)

Un asteroid de mărimea unui autobuz londonez a trecut acum la circa 400 de km de Pământ. Din cauză de Covid, a trecut aproape neobservat STOP Au trecut 30 de ani de la Revoluție și din viețile noastre, la fel ca meteoritul. Pentru că lumea a fost ocupată în aceasta perioadă cu “cîțâiala”: negocierile pentru formarea unui guvern ce se prefigurează a fi de foarte scurtă durată STOP Cei din urmă vor fi cei dintâi?

Luni, 21 Decembrie, 2020 - 10:39
FUMIGENE DE LUNI (16)

“După alegeri, a început marea lingușeală! Toată lumea a votat cu cine a ieșit!” STOP În urma ultimului scrutin eșuat, pe scena politică au rămas doar două partide: PSD și PNL.

Vineri, 18 Decembrie, 2020 - 11:33
FUMIGENE DE WEEKEND (170)

La stânga-mprejur! Rezultatul alegerilor a fost mai la stânga. Cu toate astea, Iohannis s-a încăpățânat să ceară o coaliție de dreapta, insistând să bage în ea pluseriștii neomarxiști. Un “hăis!” și doi “cea!” au blocat osia din prima, motiv pentru care, și dacă, printr-o minune, se urnește, carul se va împiedica la primul hop, dărâmând șandramaua atât de greu încropită STOP “Nifiliștii” șantajiști de la USR-Plus n-au în cap decât contre și misecuvineli.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 00:30
FUMIGENE DE LUNI (15)

“Și când te gândești că au trecut 30 de ani și nu se schimbă nimic...”Acesta este ultimul mesaj pe care mi l-a scris, miercuri dimineață, din spital,  Octavian Andronic, după ce îi transmisesem cât de actuală este tema editorialului “Poporul”, postat la rubrica “Remember, presa acum 30 de ani”STOP “Unul dintre cele mai acute pericole care pândesc o societate trecută prin infernul ideologic, cum este societatea noastră, este uitarea.

Vineri, 11 Decembrie, 2020 - 09:00
FUMIGENE DE WEEKEND (169)

“Santa Klaus, Santa Klaus,/ Scapă-ne de Mickey Mouse”, a fost unul dintre  sloganele lui 2014, înainte ca actualul Președinte să câștige primul mandat.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 11:00
FUMIGENE DE LUNI (14)

Știrea zilei a trecut neobservată: doar 48 de cazuri de gripă, în România, înregistrate săptămâna trecută. Hotărât lucru, vaccinul anti-gripal nu mai e o afacere STOP Din literatura SF de specialitate, că altfel nu putem să-i zicem, rezultă că atât imunizarea celor vindecați de Covid, cât și a celor vaccinați, nu ar dura decât vreo șase luni.

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 09:00
FUMIGENE DE WEEKEND (168)

“Și dacă ramuri bat în geam, iar voi votați cu Bombo, eu îmi ...-n el de neam și mă retrag în Congo”. Primul mesaj viral, pe sms, cu rol determinant în rezultatul prezidențialelor din 2004. După 16 ani, fără să mai aștepte rezultatele alegerilor generale, o familie “a decis să părăsească țara și să se mute în Zanzibar, Tanzania”, ca reacție la măsurile adoptate în pandemie, scrie Ziarul de Iași STOP Ce are Covidu’ cu alegerile? E o întrebare la care istoria va răspunde, probabil. Sau nu. Deocamdată, nu putem decât să ne limităm la observații empirice. Că administrația Trump a fost profund afectată de pandemie, că nici administrația Orban (Ludovic) nu se simte prea bine, că numărul infectaților scade miraculos în preajma scrutinului, deși al deceselor crește etc., etc... STOP Nu știm cine i-a sfătuit pe liberali să suspende școlile, să închidă piețele și să interzică pelerinajele religioase, dar sigur nu le-a dorit binele. Părinții, țăranii și credincioșii intră în categoria celor mai serioși alegători. Care se vor gândi de două ori dacă mai merită să iasă la vot, iar dacă da, unde să pună ștampila. Cele trei decizii au fost și sunt de natură să erodeze scorul PNL pe 6 decembrie, în beneficiul pluseriștilor, care n-au făcut nimic ca să “binemerite” și al pesediștilor, care continuă să ne îngroape în promisiuni neîntrecute decât de datorii STOP

Luni, 30 Noiembrie, 2020 - 09:10
FUMIGENE DE LUNI (13)

FUMIGENE DE LUNI (13)   ”Unitatea românilor s-a făcut prin poporul condus de preoți cu crucea-n mână”. La fel și Revoluția din decembrie. În prag de Zi Națională și în plină schismă între autorități și credincioși, Președintele Academiei Române pune din nou punctul la locul lui, cu simplitatea și cumpănirea știute: “Legătura evidentă din calendar dintre Ziua Sfântului Apostol Andrei și Ziua Națională a României și a românilor nu este întâmplătoare, ci este o împlinire a proniei cerești. Identitatea națională românească nu se poate imagina și nici defini în afara limbii și credinței”, scrie Ioan Aurel Pop STOP Nu doar Teodosie, ortodoxul conservator. Preşedintele Uniunii Baptiste acuză DSP că se amestecă ilegal în organizarea bisericilor: “DSP nu este o prescurtare de la Duhul Sfânt Prezent” STOP Eugen Istodor se întreba dacă Dumnezeu e, zilele astea, la peștera Sfântului Andrei sau la ATI. Probabil că s-a izolat și ne-a lăsat în plata DSP-ului. De pildă a DSP Ilfov, care zice că a dat programul informatic eroare și a anunțat 3,41 în loc de 6,89 incidență la mia de locuitori. Ce eroare e asta, experți dumneavoastră, de la simplu la dublu? Tot așa, dar pe invers, din eroare în eroare, băgarăți Otopeniul în carantină? Aveți de grijă că, în ritmul ăsta, de Moș Nicolae, adică de alegeri, ca să ne-nțelegem, “vă dă cu minus” STOP  De la “gâtlegău” la "acoperitoare faciale”. ANPC a lansat în dezbatere publică un proiect de ordin prin care propune ca măştile care nu sunt nici dispozitive medicale şi nici echipamente individuale de protecţie (sic!) să fie comercializate sub denumirea de "acoperitoare faciale de utilizat în colectivitate" STOP “60% din măștile de pe piață sunt neconforme”, titra zilele trecute presa oțărâtă, relatând despre ultima ispravă a ANPC, care a amendat marile lanțuri de supermarketuri și mai multe farmacii. “Consumatorul mediu” se întreabă, însă, turmentat, “eu, cetățeanul, de unde știu care e conformă și care nu?” Pentru că, după ce citești știrea rămân doar cifre, multe și degeaba, și vorbe, aidoma STOP Câte măști, câți controlați, câte amenzi, ce sume, numărate la bucată și calculate la leuț... În privința neregulilor, fiind vorba despre niște chinezării, te-ai fi așteptat la chestii concrete: că sunt făcute din materiale proaste sau toxice, că nu au suficiente straturi, că li se rup elasticele sau alte asemenea. În loc de asta, o dezamăgitoare înșiruire de dude formale, birocratic- naționaliste: că lipsesc traducerile în limba română și instrucțiunile de utilizare, că nu au declarații de conformitate și marcaj CE și tot așa STOP Încă un control de aflat în treabă, în campanie, prilej de declații pentru Paul Anghel și Virgil Popescu, ministrul economiei: “Nu ascundem sub preş nimic, aşa cum sunt obişnuiţi social democraţii să facă (“Na-ți-o frântă că ți-am dres-o”-n.n)!...Îi îndemn pe români să caute măşti produse în România, pentru că sunt de calitate, sunt autorizate, sunt acreditate şi sunt cele mai bune de pe piaţă!” Așa e, dar în martie, când au început importurile de disperare, acestea nu existau STOP “Măști împodobite cu perle, diamante și cristale Swarovski au fost puse în vânzare în Japonia pentru iubitorii de lux”. Un asemenea echipament produs manual costă circa 10.000 $. Cea mai scumpă mască din lume costă, însă, 1,3 milioane de euro, e din aur de 18 karate, cu peste 3.500 de diamante și e  produsă de un  bijutier evreu STOP Iohannis, de senzație, la Caraș-Severin. ”A venit Zorro!”, au exclamat unii, după ce Iohannis a apărut îmbrăcat în negru, cu pălărie neagră, mănuși negre, și, desigur, mască asoratată STOP Marius Oprea e inspirat în continuare: “Preşedintelui României nu-i pasă deloc de articolul 80 din Constituţie, care se referă la funcţia sa de mediere între stat şi cetăţeni şi între instituţiile statului. Echidistanţa, care ar trebui să-l caracterizeze pe un preşedinte, e un cuvînt care se pare că nu are echivalent în limba germană” STOP Oxford Dictionary obișnuia să publice cuvântul anului. Pentru 2020, nu a ales doar un cuvânt, ci patru categorii de cuvinte. De unde se vede că 2020 e de genul feminin (“Ein Mann, ein Wort - eine Frau, ein Worterbuch” - “Un bărbat, un cuvânt - o femeie, un Dicționar”). Printre cuvintele alese se numără “bushfires” (incendii de vegetație), “Covid-19”, “WFH” (muncă de acasă), “lockdown” (izolare), “Black Lives Matter” sau “moonshot” (program de testare în masă). Record absolut: folosirea cuvântului „pandemie”, care a crescut cu peste 57.000% potrivit BBC STOP „Echipa Oxford a identificat sute de cuvinte noi”. Pe măsură ce limbajul se îmbogățește, libertatea de mișcare scade. Ca dovadă, “un nou cuvânt a intrat în uz: anthropause - ca referire la diminuarea călătoriilor la nivel global şi a altor activităţi umane şi consecinţele ulterioare, precum scăderea poluării fonice şi luminoase” STOP Serialul “nicio zi fără PMI” continuă pe 2035fărătutun, care a făcut o adevărată obsesie pentru IQOS. Dar organul activist nu e singurul STOP “Atât de tânăr și Gheorghe”. Atât de tânâr și descoperit, Andrei Pop, deputat PSD, agent BAT. A promovat de vreo patru ori, fără succes, un amendament propus de unul dintre producătorii de tutun pentru a lovi într-un competitor. Cine e curios, poate afla detalii urmărind cele aproape șapte ore de înregistrări de la ultima ședință a Comisiei buget-finanțe de la Cameră, când s-a modificat Codul Fiscal STOP Vom ajunge, curând, dependenți de teste: să nu mai putem participa la o petrecere, să nu mai intrăm într-o instituție sau să nu ne mai putem urca într-un avion fără să fim testați. Italia va lansa primele curse aeriene ”fără Covid” între Europa şi SUA, pentru pasagerii care prezintă test negativ STOP Mai țineți minte gripa aviară? Când inspectorii agricoli adunau zburătoarele de prin curțile oamenilor să la sacrifice? Iar unii numeau chestia asta genocid...”O tulpină foarte contagioasă şi periculoasă a gripei aviare se răspândeşte rapid în Europa, punând în stare de alertă sectorul avicol” anunță agențiile. Și nimeni nu le mai bagă în seamă STOP Nurci zombi. Nurcile ucise în masă în Danemarca din cauză de Covid ies din morminte și umplu lumea de groază. Peste 10 milioane de nurci au fost îngropate în gropi comune, pe terenurile armatei, dar pe măsură se descompun se formează gaze care umflă pământul nisipos, iar corpurile sunt împinse afară. “2020, anul nurcii mutant ucigașe”, sau “Fugiți, vin nurcile să se răzbune”, scriu danezii pe Facebook STOP “Armata va fi una din instituțiile argentiniene nevoite să includă o cotă de 1% de travestiți, transexuali și persoane transgender pentru a pune în aplicare un decret guvernamental”, scrie AFP. Iar termenul pentru îndeplinirea cerinței este super-urgent: 30 noiembrie STOP PNL și USR, dans de împerechere sado-maso. Declarații belicoase, condiționări și lovituri sub centură, sub umbrela ocrotitoare a lui Iohannis. “Este o bătălie cumplită între sistemele subterane pentru ascensiunea la sistemele de fraudă...Securicii pluseriști își fac loc forțat în guvern”, scrie Cosmin Gușă. O fi știind el ceva STOP Contrabanda e sport regional. În Transcarpatia, un polițist de frontieră ucrainean “a fost reținut la cârma unui aparat de zbor”. S-a întâmplat la patru km de granița română, peste care polițistul și încă patru indivizi intenționau să treacă țigările cu un autogir (un fel de moped zburător-vezi foto) STOP DNA critică MAI pentru că a dat din casă, anunțând public cazul celor șapte polițiști de frontieră din Brodina, implicați în contrabandă cu țigări din Ucraina. Nu că MAI ar fi vreun geniu în domeniu (a se vedea celebrul Grup de Comunicare Strategică), dar când procurorii Codruței scăpau în presă, pe surse, interceptări și rechizitorii din dosare aflate în curs de investigare, nu comenta nimeni STOP Maia Sandu, noul Președinte al Moldovei, declară că va depune toate eforturile pentru a stopa contrabanda din regiunea transnistreană. "Un lucru pe care voi continua să-l fac, pe care l-am început când eram în funcţia de prim-ministru...Acum această contrabandă cu ţigări prin regiune a revenit la volumul de 5 miliarde de bucăţi pe an. Pentru că cineva face bani din asta", a declarat ea. Și sigur nu sunt companiile de țigări, cum acuză 2035fărătutun STOP Dodon, către susținătorii săi supărați că a pierdut alegerile: ”Liniștiți-vă. Beți câte 50 grame și mergeți mai departe... Luați exemplu de la mine. Să trecem cu toții peste asta” STOP “Nicușor avea o tobă”. Încă de pe când era oengist și “Salva Bucureștiul”, el avea o temă favorită de campanie personală, dând publicității periodic știri despre cum se luptă în justiție și cum suspendă demolarea unei grădini de pe Kiseleff, defrișată încă de acum cinci ani, “unde ar putea apărea blocuri de patru etaje”. Domn’ Primar, degeaba ați concediat funcționarul, blocurile alea s-au construit deja, sunt în faza de finisaj, și au mai mult de patru etaje, bașca parcările subterane. Iar vis-a-vis, tot pe Kiseleff, colț cu Aleea Peru, veți vedea și blocul construit în locul vilei celebrului Stelu, campion la retrocedări împreună cu Madam Cherecheș, proprietara fostelor grădini STOP OMS aruncă în noi cu cifrele: “aproximativ 60-70% din populaţie trebuie să fie imunizată împotriva noului coronavirus pentru a reduce infecţiile”, a declarat directoarea Departamentului de vaccinuri. Atâta au ei în plan. Cât despre “proprietatea cifrelor”, ne-am cam lămurit din felul în care numără infectații din pandemie și morții din “epidemie”. A tutunului, unde aceeași OMS susține că ar muri 7-8 milioane pe an, de 7-8 ori mai mulți decât de Covid. Chestie care, dacă ar fi adevărată ar transforma coronavirusul într-o bagatelă STOP O pacientă cu Covid s-a sinucis într-o baie a Spitalului din Bistriţa. Evoluția bolii era favorabilă, dar depresia a doborât-o. Probabil că și moartea ei va fi raportată de GCS ca fiind de Covid STOP În Japonia s-au înregistrat 2.100 de sinucideri în octombrie, mai multe victime decât a făcut Covid-ul în 10 luni. De la începutul anului, s-au sinucis peste 17.000 de japonezi, inclusiv copii, fenomenul fiind exacerbat de problemele economice și sociale generate de măsurile anti-pandemie STOP Depresia și anxietatea în lockdown fac ravagii și în țările nordice, mai ales acum, când zilele s-au scurtat. Mare noroc dacă scăpăm întregi la cap din nebunia asta. Har, Domnului, că noi, românii, știm să facem haz de necaz. Hai, la mulți ani, dragilor! (HEXAVALENT)

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 04:22
FUMIGENE DE WEEKEND (167)

FUMIGENE DE WEEKEND (167)   “Cei care susțin că planeta e suprapopulată sunt aceiași care declară că pot să salveze omenirea cu vaccinuri” (Bill Gates, de exemplu). Devine, însă, din ce în ce mai clar că “omenirea” nu e totuna cu oamenii și, cu atât mai puțin, cu omenia STOP Omul, client sau produs? După ce ne-a dat Covid, China vrea să dea și coduri de bare, la toată lumea. Preşedintele Xi Jinping a făcut această propunere monstru la summitul G20, iar presa nu s-a scandalizat. Jurnaliștii au notat neutru, ca pe un fapt divers, că aceste coduri tip QR ar urma să conțină informații despre sănătatea individului - date personale, ultraconfidențiale în SUA, UE și statele democratice -, “ajutând la revenirea economiei, a comerțului internațional și a călătoriilor” (!?). Am ajunge astfel, “pentru binele nostru”, desigur, să fim controlați, sancționați, răsplătiți sau eliminați de cei care dețin puterea discreționară absolută și adevărul unic suprem. Huxley și Orwell erau mici copii, din alt mileniu STOP Încă un pas spre vaccinarea obligatorie. IATA, Asociația internațională a transporturilor aeriene, ia în calcul o aplicație tip “pașaport Covid”, care să includă date despre teste și vaccin...Tentația dictaturii pare irezistibilă. Să mai călătorească Dracul STOP “Ba al meu e mai frumos”- era o rubrică despre bebeluși, în presa vremurilor de altă dată. “Ba al meu e mai eficient”, scrie presa zilelor noastre despre diversele vaccinuri produse în Vest, în SUA, în Rusia sau China, care se bat pe “segmentul premium”, 95%-100% STOP “Piticul sovietic este cel mai mare”. Iar vaccinul rusesc, cel mai ieftin și cel mai eficient. O doză va fi 10$, de trei ori mai ieftin ca în UE, iar eficiența  bate 100% STOP Pe cât sunt de ”eficiente”, pe atât de inexistente. Dar disputate, comandate, contractate, arvunite și, teoretic, împărțite. Vaccinurile au săltat acțiunile la Bursă mai ceva ca bula imobiliară de dinaintea crizei din 2008, umflând buzunarele industriei farma și gușile politicienilor grăbiți să vândă blana ursului din pădure, în campanie electorală STOP Radio Erevan. “Vaccinații vor mai trebui să poarte mască?”, l-a întrebat cineva pe coordonatorul operațiunii din România. Răspunsul, pozitiv, ne-a lăsat pe toți...mască. Mai ales că, potrivit lui Popescu (ministrul Economiei), jumătate dintre măștile din comerț sunt total ineficiente. Cum scriam în Fumigenele trecute, la scara pandemiei, ăștia cu măștile sunt doar mici bișnițari, adevărații baștani fiind ăia cu vaccinurile STOP “Revin celebrele liste din vremea comunismului, la locuinţe, la frigidere, la televizoare color, la Dacii, la butelii, care acum se reduc la una singură. La marea listă naţională pentru vaccin. Megalista de acum e mai tare decît toate şi merită să intre în istorie. Ca şi listele comuniste, e o listă la ceva ce nu avem. E deocamdată despre nimic”, notează Marius Oprea STOP “OMS arată bățul: dacă nu, aleluia!”, scrie Cotidianul, arătând că un reprezentant al Organizației a amenințat cu al treilea val, dacă guvernele continuă să nu asculte sanitarul mondial STOP Armata etiopiană îl acuză pe șeful OMS, Tedros, pentru sprijinul politic și militar acordat disidenților din regiunea Tigray, conaționalii săi. Frontul de eliberare a poporului Tigrinia, din care a făcut parte, e considerat, în continuare, de guvernul de la Addis Ababa, o organizație teroristă. Între timp, războiul civil a reizbucnit în Etiopia, iar oamenii se refugiază în Sudan STOP Tot a fost și Trump bun la ceva. Medicamentul pentru care a servit de cobai a fost autorizat pe repede ‘nainte de SUA, iar primele doze vor fi furnizate gratuit STOP În ciuda studiilor “independente”, finanțate pentru a demonstra contrariul, nicotina are, totuși, efect protector, fiind eficientă în prevenirea Covid. Rezultatul unui studiu observațional, realizat de Pitié Salpêtrière din Paris pe 350 de pacienți spitalizați, relevă, în continuare, că fumătorii riscă mai puțin contaminarea STOP “Să vii la școală cu tata tuns”, în varianta actuală horror. “A cerut dosarul medical al mamei moarte de Covid, iar managerul spitalului i-a spus că-l poate elibera numai cu acordul decedatei”, scrie Tolo despre răspunsul proaspătului mai mare peste Spitalul din Ploiești STOP “Vrabia mălai visează”, cu varianta “Mihai Viteazu’”. 78% dintre români sunt de părere că restaurantele ar trebui redeschise, potrivit unui sondaj realizat la solicitarea  patronatului Hotelurilor şi Restaurantelor (HORA) STOP “Guvernul pregătește noi măsuri de ajutorare a HoReCa: Orban va rezerva toată băutura”, scrie Academia Cațavencu, adăugând: “toți cârciumarii care au rămas cu băuturi alcoolice și țigări în stoc vor fi invitați să le livreze la poarta Palatului Victoria”. Acestea vor fi necesare pentru eventualitatea unui al treilea val și o “nouă perioadă de izolare la Vila Laconiac I” STOP Desene pe asfalt: “nu bombei nucleare!”, “make love, not war!”... ENSP, ONG-ul acela cu sediul la Bruxelles, care are în conducere un român, geolog ratat, devenit “expert în sănătate publică”, a lansat un concurs cu tema “Spre tricolor, în zbor”, pardon!, “Spre o generație liberă de tutun”, pentru copiii care vor “să rupă lanțurile”, “să ridice vocea” și “să-i inspire” pe tinerii eliberați din ghearele viciului STOP Sub-temele sunt de-a dreptul generoase: “denormalizarea țigărilor, a electronicelor și produselor cu tutun încălzit”, “campusuri, școli și locuri pentru tineri, libere de fum”, “contracararea tacticilor industriei de recrutare a noilor utilizatori” și altele, din manualul de PR activist. Să fie hateri de mici. Pentru 500 de euro. Preluat și de 2035fărătutun STOP Juul, lebădă neagră de acum doi ani, steaua industriei vapingului, deschizătoare de drumuri prin inovație etc., etc., a luat-o pe tobogan. Compania a anunțat închiderea operațiunilor din Irlanda, după retragerea din Elveția și o sumă de alte țări din Europa și Asia. Chiar dacă nu a avut legătură cu producătorii legali - fiind determinată de utilizarea THC (extract de canabis) și acetat de vitamina E de pe piața neagră-, criza de PR de anul trecut, numită EVALI, a tăiat aripile și a oprit ascensiunea Juul Labs. Industria tradițională a tutunului, trecută prin multe experiențe de gen, rezistă STOP Salvați de pandemie. Restricţiile impuse de autorităţile americane din cauza Covid au redus substanțial cererea de curcani înainte de sărbătoarea Thanksgiving, relatează Reuters STOP Genocidul nurcilor continuă: după Danemarca și Grecia, Polonia confirmă primele cazuri de Covid la nurcile din ferme. Îmbrăcați în polistiren, activiștii pentru drepturile animalelor exultă, probabil STOP Cifrele vorbesc. Costurile lokdown, deocamdată: 168 miliarde $ pentru 29.000 vieți salvate. Cam 6 milioane $ pe cap de salvat. O fi mult, o fi puțin? Cercetătorii de la Universitatea Bocconi nu precizează STOP Speranța moare ultima. Românii sunt cei mai optimiști din UE în privința pandemiei (56%), chiar dacă veniturile lor au fost printre cele mai afectate, arată ultimul Eurobarometru STOP La ce sunt bune multinaționalele. “Chiar şi în anul pandemiei, marile companii şi-au onorat obligaţiile fiscale. Fără aceşti bani, statul nu ar fi avut cum să acopere cheltuielile cu asistenţa socială şi salariile, recunoaşte ministrul Finanţelor” STOP Și nominalizează, în ciuda activiștilor anti-tutun și a celor de mediu, firmele de țigarete și pe cele din domeniul petrolului, de la care Bugetul de stat a câștigat cu două miliarde mai mult decât din impozitul pe profit colectat de la toate companiile din Romania. Pe primele 10 luni, încasările din accizele la tutun au fost cu 12% mai mari decât în 2019 STOP Pe de altă parte, obligaţiile fiscale totale amânate la plată de către firme, fără dobânzi şi penalităţi, în baza facilităţilor acordate de Guvern, depăşesc 16 miliarde de lei. Ce ni se vor sparge în cap la anul. Aviz USR-iștilor, care “condiționează intrarea la guvernare” (sic!) de tot felul de chestii grele, inclusiv ostracizarea industriei tutunului, pe care și-o dorește dincolo de limita legii STOP Și în Moldova, veniturile din accizarea produselor din tutun au crescut în 10 ani de circa 20 de ori - de la 120 de milioane la 2,5 miliarde de lei, susțin economiștii STOP Două “cercetătoare” publică în tobaccocontrol.bmj un studiu despre “Eliminarea treptată a vânzărilor de țigarete”, revenind la mai vechea marotă activistă a “soluției finale” (“endgame”). Ca să elimine acuzațiile de “prohibiție” sau “nazism sanitar”, ele vin cu o ideea “revoluționară”: să nu fie tăiată coada câinelui dintr-o dată, ci treptat, câte o bucățică, prelungind astfel tortura și agonia STOP Să se interzică întâi în țările bogate, care și-ar putea permite să se lipsească de veniturile din taxele la tutun și să cheltuie pentru combaterea criminalității,  apoi în cele în curs de dezvoltare și, finis coronat opus, în cele sărace. După ce dau ca exemplu pozitiv Regatul Bhutanului, care a interzis complet tutunul (dar l-a legalizat din nou în pandemie- n.n.) și enumeră clișeele obișnuite, gen “epidemia tutunului” - care-a pierdut bătălia, în meciul cu pandemia -, concluzionează: “Tutunul e un produs al secolului 20. Secolul țigaretelor s-a terminat”. Și secolul libertății la fel, se pare, de când am intrat în epoca dictaturii sanitare STOP Prigoana creștinilor? Nu e neapărat o exagerare, după întâmplările de Sf. Parascheva, Sf. Dumitru, iar mai nou, de Sf. Andrei, ocrotitorul României. Au fost premiere greu de imaginat, la 30 de ani de la Revoluție: demnitari (pluseriști) care au refuzat să pună mâna pe Biblie la depunerea jurământului și înalți prelați ortodocși ajunși să apere drepturile credincioșilor în justiție STOP Aceiași polițiști trimiși să ducă lumină la casele oamenilor de Paște au intrat peste credincioși în timpul slujbei ținute de ÎPS Teodosie, scoțându-i din biserică, să-i amendeze. “Nu subestimați dorința oamenilor de a striga din nou, în stradă, ‘cu noi este Dumnezeu’, pentru a se putea ruga și trăi liber, fără o nouă dictatură”, îi scrie Înaltpreasfințitul Teodosie lui “Orban cel bun” STOP Opaschi, secretarul lui Arafat? În cadrul unei teleconferințe cu reprezentanții cultelor religioase, găzduită de SGG, Subsecretarul de stat de la DSU, Raed Arafat, le-a cerut acestora să-l țină informat prin intermediul Secretarului de stat de la Culte, Victor Opaschi. Comunicatul oficial de după conferință zice că toată lumea a fost de acord cu restricțiile. Însă comunicatul Patriarhiei, din aceeași zi, îl susține pe Teodosie și cere autorităților să permită credincioșilor din țară să meargă în pelerinaj la Peștera Sf. Apostol Andrei: “O excepție necesară pentru un caz excepțional”. “Secolul 21 va fi religios, sau nu va fi deloc”... STOP “Într-o poezie patriotică, în care preamărea procentul de 98% obţinut de partidul comunist la alegeri, candidînd – cum se putea altfel – de unul singur, poetul Eugen Frunză scria: “Noi n-am votat şi-atît. Noi am jurat / Duşmanul să-l lovim, neîmpăcat / Să ne-avîntăm, coloană ne-ntreruptă / Sub steagul comuniştilor, la luptă”. Dacă în loc de ”comunişti” citim liberali, avem esenţa discursului prezidenţial”, scrie Marius Oprea despre recenta ieșire curat anti-constituțională și absolut partizană a lui Klaus Iohannis, pentru care antecesorul lui, Iliescu, oricât e el de ateu, ar fi fost crucificat (HEXAVALENT)

 

 

 

Duminică, 22 Noiembrie, 2020 - 20:59
FUMIGENE DE LUNI (12)

FUMIGENE DE LUNI (12)   Știrea săptămânii: nu au fost înregistrate cazuri noi şi nu a fost comunicat niciun deces din cauza virusului gripal, potrivit INSP. Nici gripa nu mai e ce a fost și, cu atât mai puțin, vaccinurile anti-gripale. Mai ales când se vehiculează sume amețitoare: UE ar putea plăti peste 10 miliarde de dolari pentru vaccinurile anti-Covid de la Pfizer&Co. Vorba lui Arafat: “nu poți sta într-o comunitate nevaccinat, ca să-i îmbolnăvești pe cei vaccinați” STOP În loc să ne sfătuiască să nu mai luăm medicamente aiurea și să ne îndopăm cu antibiotice pentru orice, OMS face ce știe mai bine: campanii cu ocazia “Săptămânii mondiale a conştientizării rezistenţei la antibiotice”. Pasul următor va fi, probabil, recomandarea unui vaccin. OMS, FAO și OIE au lansat “un grup de înalt nivel însărcinat să combată criza de accelerare a rezistenţei la medicamente" co-prezidat de premierii din Bangladesh și Barbados. Ne-am liniștit STOP Miniștrii din Belgia și Italia i-au asigurat pe copii că Moș Nicolae și Moș Crăciun pot circula liber, inclusiv noaptea, și că nu au nevoie de carantină la intrarea în țară. Și premierul Italiei i-a  scris pe FB unui băiețel de cinci ani (sic!): să stea liniștit, pentru că Moșul are un certificat care îi permite să călătorească peste tot în lume. Premierul a mințit mai departe, că acesta “poartă mască și păstrează distanța” și că “ar aprecia să găsească sub brad, lângă lapte cald și biscuiți, o sticluță cu dezinfectant” STOP Pe urmele Gretei și ale lui Erdogan. Milano va interzice fumatul în exterior, iar Olanda vânzarea țigărilor în supermarketuri și la automate. Nu e nimic, o dăm pe iarbă. Curtea Europeana de Justiție a decis că CBD, canabidolul, e legal. Intram, deci, într-o nouă era, mai euforică. De altfel, ultimul studiu european pe problemă arată că puștimea fumează și bea mai puțin, dar utilizează din ce în ce mai mult cannabis STOP În timp ce generația Gretei are viciile viitorului asigurate, iar cafenelele olandeze cu marijuana stau mărturie pentru asta, generațiile de după război, ale rebelilor îmbătrâniți în rele, vor continua să-și procure mahoarca cea de toate zilele la negru. Luna trecută s-a mai descoperit o fabrică ilegală de tutun, în Belgia, a treia pe anul ăsta STOP Irlanda rămâne destinația ideală pentru viitoare excursii “de documentare” organizate de Ramona Brad pentru parlamentarii români, fiind în topul celor 35 de țări în care s-a redus substanțial consumul de tutun și alcool, dar a crescut exponențial consumul de droguri ilegale în rândul adolescenților de 13-15 ani STOP Până în 2022, marinarii de pe vasele și submarinele Marinei regale britanice nu vor mai avea voie să fumeze tutun la bord. Autoritățile se așteaptă la o creștere a eficienței, nu a nervozității acestora STOP Industria auto are șansa de a schimba vehiculele pe motorină și benzina, trecând pe electric. Industriei tutunului i se refuză dreptul la inovație. Nici tutun încălzit, nici vapori cu nicotină, nimic. Pentru că tutunul, cu tot neamul lui, e dușmanul. Așa “s-a decis”. Și e pedepsită “numărul unu”. “Nu”- fumatului și reclamei, “Da”- taxelor! Chiar dacă, “Din Rusia până în Franța, politicienii descoperă că taxe mai mari pot duce la încasări bugetare mai mici”, scrie europeanpost.co STOP Ce are Boeing cu tutunul? Războiul comercial. Din cauză că SUA au acordat ajutor de stat producătorului de avioane, UE impune tarife pe importurile de tutun, nuci, semințe și alte produse agricole americane, relatează Wall Street Journal STOP Comitetul local din San Francisco propune interzicerea fumatului în clădirile de apartamente private. “Pentru binele public”, chiar dacă asta înseamnă încălcarea drepturilor proprietarilor și chiriașilor. Amenzi de 1000$ vor fi aplicate deopotrivă fumătorilor de tutun și de cannabis STOP Ungaria și Polonia au blocat bugetul multianual al UE din cauza legării fondurilor europene de respectarea principiilor statului de drept - fără a se cunoaște exact ce presupune asta, adică de ce gen e. Să mulțumim grupului progresiștilor, Renew, condus de Cioloș, pentru insistență și intransigență. Dacă ar fi după ei, ar da afară din UE cele două state rebele și toate celelalte care nu se supun, inclusiv România și Bulgaria, ținute pe tușa Shengen până acum sub același pretext, dar cu altă accepțiune. Poate-poate, vor rămâne în Uniune doar cele care contează: Germania și Franța STOP Am amintit mai sus despre decizia CJEU, legată de canabidol. Merită să enumerăm câteva dintre “flotările logice” înșirate în motivarea acesteia. Cauza a fost acțiunea Franței împotriva Cehiei, mai precis a unei companii care vindea CBD pentru țigări electronice. Înainte de toate, Curtea a decis ca acesta nu e drog. Chiar dacă “extrasele de canabis” figurează pe lista ONU ca droguri, CBD nu e listat ca atare (!?). Și nici nu poate fi considerat produs agricol, chiar dacă e extras din cânepă (!?). Apoi, Curtea a statuat că interdicția ar împiedica libera circulație a mărfurilor și că ar fi împotriva “spiritului general” al convențiilor ONU, deoarece canabidolul “nu pare (!?) să aibă efect psihotic sau să dăuneze sănătății umane”. Fără alte comentarii sau comparații cu tutunul STOP 2035fărătutun preia studiul World Vision, dar faptul că unu din 10 copii merge la culcare fără să mănănce nu interesează, insistându-se pe marota fumatului la 13 ani. Mai bine nemâncat decât afumat STOP Cu ceva vreme în urmă, presa releva că Spitalul de boli infecțioase din Timișoara are contracte babane de publicitate, astfel explicându-se desele apariții ale doctorilor Musta sau Oancea care, altfel, ar trebui să fie excedați de tratarea Covidului. Ipoteza e întărită de o altă apariție, a pneumologului Monica Marc, care se plânge că, din cauza pandemiei, nu s-a mai dus lumea la centrul de consiliere pentru lăsatul de fumat, de la spital. Același spital care, din lipsă de spațiu, a patentat containerul cu morți și TIR-ul (stricat) ATI STOP Că tot am pomenit de dr. Musta, ANI spune că e conflict de interese să fii șef de secție într-un spitalul public care face afaceri cu clinica ta particulară.  Profilaxis oprește 250 de lei din fiecare 300 plătiți pe testul Covid, restul de 50 mergând la Spitalul unde proprietarul ei, Musta, este șef de secție, scrie Liberatatea STOP Cu agenda asta globală s-a întors lumea cu susul în jos, că nu se mai știe cine cu ce se ocupă. De exemplu Crucea Roșie, care “avertizează că încălzirea globală poate avea efecte mai devastatoare decât coronavirusul”, că s-au înregistrat peste 100 de dezastre climatice în ultimele luni, care au afectat 50 de milioane de oameni și, mai ales, că ar fi necesari 50 de miliarde de dolari pentru ajutorarea țărilor subdezvoltate STOP Mai bine pierdeam jucând, decât să câștigăm stând. "Nu-mi vine să cred unde s-a ajuns cu acest virus, fotbalul e pe plan secund”, a declarat Pușcaș, după ce UEFA a decis ca România să câștige la „masa verde” meciul cu Norvegia. Partida nu s-a disputat pentru că norvegienii au rămas acasă din cauza unui caz pozitiv STOP În 2020, Ziua mondială a toaletelor, care a căzut de Ziua națională anti-tutun, fiind astfel eclipsată, s-a concentrat pe “canalizarea durabilă şi schimbările climatice, în condiţiile în care inundaţiile, seceta şi creşterea nivelului mării ameninţă sistemele de salubrizare”. Ilustram, jos, cu o toaletă ecologică din Insulele Solomon STOP Un nou incendiu a izbucnit la spitalul CFR din Cluj, de la un scurtcircuit într-o toaletă. Deci, nici măcar nu se poate spune că ar fi fost vreo suprasarcină. În materie de Covid, să urmăm sfaturile electricienilor: “mai bună o izolare, decât o împământare”. Fie ea și din spital STOP Se poartă și la case mai mari. “Scandal de corupție la Universitatea Harvard: un om de afaceri ar fi plătit 1,5 milioane de dolari mită pentru a obține admiterea fiilor săi la prestigioasa universitate americană” STOP Corupția bagă Peru în criză. Parlamentul a ales al treilea președinte al țării, într-o săptămână. El va conduce ca interimar până la alegerile din aprilie STOP Acuzat de urmașa sa, Clotilde Armand, de corupție, fostul primar al sectorului unu, Dan Tudorache, a fost pus sub control judiciar, cu o cauțiune fixată la un milion de euro. Acuzele privesc achiziționarea de tablete și termoscanere pentru școli, fără licitație. Urmează, probabil, Arafat, Tătaru și toți cei care s-au dedat la achiziții la liber, de pandemie STOP Agenția medicamentului interzice vânzarea în farmacii a testelor rapide pentru Covid, sub pretext că sunt de uz profesional. Profesioniștii, probabil, știu de ce STOP OMS a sfătuit medicii să nu prescrie Remdesivir pacienților cu coronavirus din spital, indiferent de gravitatea bolii, punând la îndoială eficacitatea singurului antiviral aprobat de FDA pentru tratament, scrie Financial Times. Motivația e că nu ar exista “dovezi că îmbunătățește starea pacienților sau nevoia de ventilație”. Cam ca la canabidol (vezi mai sus), dar pe invers STOP Ce mai produce fumatul pe lângă cancer, impotență și toate cele înșirate pe imaginile horror binecuvântate de UE și tipărite pe pachete? Ultima “descoperire” e că ar reduce calitatea auzului. Următoarea, evidentă deja, e că reduce calitatea propriei judecăți și a liberului arbitru STOP Premieră: justiție independentă. Tribunalul Iași a hotărât că e nelegală decizia Comitetului județean pentru situații de urgență, prin care cursurile școlare față în față au fost suspendate în Iași STOP Afacerile Juul merg din ce în ce mai prost. Liderul vapingului  din SUA a închis fabrica din Carolina de Nord, lichidând 500 de locuri de muncă. Juul nu are probleme doar cu activiștii și procesele de masă, pe modelul celor de la sfârșitul anilor ‘90, împotriva producătorilor de țigări. Are probleme și cu contrafacerile. Unde altundeva decât în China, unde a fost descoperită recent o fabrică ilegală STOP Philip Morris a fost inclusă în indexul Dow Jones sustenabilității, la capitolul inovație, BAT și JTI au fost recunoscute ca lideri în diversitate și incluziune, pentru echilibrul de gen la locul de muncă. Industrie conservatoare, abordare progresistă STOP Oamenii muncesc mai mult de acasă, potrivit unui studiu de piaţă. Femeile (78%) lucrează cel mai mult în regim telemuncă, întrerupând sarcinile de serviciu pentru a se ocupa de activităţi domestice STOP 40% dintre angajați vor renunțarea la programul de lucru standard, de opt ore, iar o seamă de politicieni de stânga, inclusiv economistul șef al BNR (!?) propun scăderea săptămânii de lucru la patru zile STOP Noul oracol. Din Silicon Valley. Bill Gates prezice că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele în birou vor dispărea în lumea post-coronavirus, conform CNBC. Știe el ce știe STOP New York Times scoate capul din tranșee, admițând că “gândirrea de grup a orbit stânga” și că “o viziune îngustă cu privire la lume îi lasă pe progresiști mereu surprinși de ea”. Mai mulți gazetari celebri au plecat de la publicații de stânga, în urma conflictelor cu superiorii. “Cândva (lumea) considera că adevărul îl descoperi cel mai bine prin dialogul între puncte de vedere opuse. Acum, crede că adevărul poate fi stabilit prin eliminarea altor puncte de vedere. Cândva îi păsa de mijloace. Acum e obsedată de scop. Cândva înțelegea, la fel ca [poetul] Walt Whitman, că noi conținem multitudini. Acum îi plac dualitățile: suntem privilegiați sau nevolnici, albi sau de culoare, rasiști sau anti-rasiști, opresori sau oprimați”. Fumători sau nefumători. “Din frumoasa lume nouă”. O lume fără dileme (HEXAVALENT)

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 21:10
FUMIGENE DE WEEKEND (166)

FUMIGENE DE WEEKEND (166)   Fără număr, fără număr. Nu mai ajung zilele pentru câte parastase, celebrări,  marcări, conștientizări și avertizări au inventat diverse organizații internaționale, în cap cu ONU. Așa se face că am ajuns la “Trei zile într-o singură joi”, după cum notează Jurnalul: “Ziua internaţională a bărbatului”, “Ziua națională fără tutun” și, mai ales, “Ziua mondială a toaletelor”, unde suntem campioni europeni absoluți, cu 24,2%, adică aproape un sfert dintre români, care merg la budă în fundu’ curții. Ecologic STOP Ilustrăm cu gânditorul de la Hamangia. O imagine cât toate la un loc, plus Ziua internațională a filozofiei STOP “Mănăstire-ntr-un picior, ghici ciupercă ce e?” Care zi dintre cele enumerate a avut parte de cea mai mare campanie de presă? Evident, cea care a beneficiat de cea mai consistentă finanțare: anti-tutunul. Domeniu în care s-a încercat chiar transformarea zilei într-o lună întreagă de campanie, coordonată de Ministerul sănătății și derulată la nivel județean de DSP-uri: “Covid 19, un motiv în plus pentru a renunța de fumat” STOP Entuziasmul pentru jocul de-a campania în pandemie a fost tăiat brusc de incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț, care a readus autoritățile cu picioarele pe pământ, mai ales că flăcările nu au pornit, clasic și comod, de la unul care a adormit cu țigara în pat. Așa că ștafeta a fost preluată de Ramona și ANA STOP Până acum, din câte se pare, ziua națională antitutun e mai mult PR la persoana “care este” coordonatoarea programului 2035fărătutun. În ajun de ziua bărbatului, care are rolul de a prezenta modele masculine, a debutat on line campania “Ramona Brad, femeia care a stat în spatele legii împotriva fumatului în locurile publice”. Femeia bărbată, așadar, care i-a împins în față atât de tare pe politicienii marionetă Aurelia Cristea sau Emanuel Ungureanu, încât s-au prăbușit sau sunt pe cale să cadă de pe scenă STOP “Femeia din spatele legii”... Nu se întreabă nimeni cât de legală e chestia asta cu legea care are o oengistă “în spate”, iar un “ales al poporului” în față? Cu ce drept interferează persoana în cauză în procesul legislativ și de ce nu cercetează nimeni această “uzurpare de calitate oficială”, faptă prevăzută la art. 258 din Noul cod penal, capitolul “Infracțiuni contra Autorității”? STOP Femeia nu are nicio jenă să-și recunoască impostura: ea, care nu e nici membru al parlamentului, nici al guvernului, a promovat legi și a făcut lobby, manipulând păpuși politice dornice de excursii în Irlanda și/sau, notorietate în presă. Ea “uită”, bineânțeles, să precizeze “cât e halatul”, iar “jurnalista” omite să o întrebe cât a încasat și încasează de la Fundația Bloomberg și care a fost bugetul acestei “întreprinderi nobile” STOP Ca să nu-și pună lumea întrebările de mai sus, pe formula “hoțul strigă hoții”, lobista acuză industria tutunului de interferență în politicile publice, promovându-și, totodată, “produsul” la care a contribuit (evident că nu gratis): un raport al unei organizații care se cheamă “Centrul global pentru buna guvernanță în controlul tutunului” (GGTC). După eșecul înregistrat cu ultimul proiect antitutun moșit împreuna cu Ungureanu, Ramona își varsă năduful, din cauză că industria nu s-a lăsat “regulată” (regulated, în engleză), exercitându-și drepturile constituționale, prin participare la consultări publice și apărându-și libertatea economică STOP În indexul publicat de această făcătură  neguvernamentală cu pretenții de setare a politicilor publice la nivel global, România figurează pe undeva pe la coadă, pe măsura  gradului de frustrare a raportorului, care “detaliază contactele strânse dintre industria tutunului și oficiali ai guvernului român, inclusiv la nivel de prim-ministru, precum și cu diverse autorități, de la ANAF, Ministerul de Interne, Ministerul Culturii, autorități locale și chiar Ministerul Sănătății”. Așa cum e normal să aibă primul plătitor de taxe la Buget, de altfel STOP În timp ce farma, industria imaculată “a vieții”, ia miliarde în subvenții de la guverne, oengiștii fac rapoarte pe tutun, industria pătată “a morții”, acuzând-o că...plătește taxe și ajută acolo unde este nevoie, în criză. “Industria tutunului exploatează pandemia”, concluzionează autorii, acuzând Philip Morris că a donat 32 de milioane de dolari pentru combaterea Covid, în 62 de țări, chestie care ar “submina politicile anti-tutun” STOP Și acum, surpriza emisiunii, cine credeți că a finanțat acest raport, exercițiu de denormalizare? Păi, cam tot cei care finațează și OMS: Bloomberg Philanthropies, Bill&Melinda Gates Foundation etc. STOP ANA are mere. Agenția națională antidrog a lansat și ea o campanie, fără nicio legătură cu obiectul muncii proprii (anti-drog). Atâta doar că e un pic defazată, rămânând setată pe tema globală, de la ziua mondială anti-tutun, din mai - căci da, în materie de tutun avem două zile dedicate pe an, una în mai și alta în noiembrie! Campania ANA nu mai e cu Covid și lăsați-vă de fumat, e cu “Tobacco exposed”. Adică arătat cu degetul. Mai bine băgați degetul ăla undeva decât să cheltuiți resursele statului de pomană, tovarăși! STOP Ei bine, dragă cititorule, dacă te-am amețit mai ceva decât Covidul, află că, în materie de campanii, nația asta este inepuizabilă, iar luna noiembrie pare neîncăpătoare pentru toate. De pildă, tot acum, avem Ziua mondială a pneumoniei și ziua mondială a BPOC (Bronhopneumopatia Obstructivă Cronică), prilej de noi “campanii de informare şi educare a publicului larg” și platforme pentru diverși activiști, inclusiv Mihălțan, care nu pierde prilejul de a se lua de țigări, electronice și tutun încălzit, sub sloganul "Avem grija de sănătatea plămânilor dumneavoastră" STOP Înghesuială mare pe culoarul ăsta. Cu puțin înainte de “marcarea Zilei naționale fără tutun”, biroul local al OMS și Asociația română pentru promovarea sănătății, care acreditează ideea că dețin adevărul absolut, au organizat un “curs intensiv despre fake-news și tehnici de manipulare”. Webinarul s-a intitulat „Cum să scriem etic (sic!) despre produsele care afectează sănătatea”, iar speakerii, cu pneumologul Magdalena Ciobanu în frunte, au oferit exemple legate de efectele țigărilor și ale dispozitivelor electronice. Asta în vreme ce colegii ei, de la Institutul Nasta, nu mai pridideau cu cazurile de Covid STOP Fiecare cu PR-situl lui din presa. Ramona Brad cu Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman (mai puțin Dragnea), Emanuel Ungureanu cu Alina Neagu, de la Hotnews (oare fata asta mai face interviuri și cu altcineva?). După o dare de seamă a reclamațiilor de până acum, cu acuzații împotriva tuturor, de la procurori la colegii din parlament și autoritățile din sănătate, “avertizorul de integritate” (mai neaoș, “turnătorul”) Ungureanu conchide “acesta este motivul pentru care nu s-a schimbat nimic în sănătate: pentru că am avut doar miniștri care nu aveau niciun sistem de etică și de moralitate cu care să fie mobilați sufletește.” Mobilă și durere STOP Hotărât lucru, date fiind circumstanțele, dintre cele trei căciuli ale zilei de joi, cea mai adecvată ne pare “Ziua mondială a toaletelor”, desemnată de ONU pentru a sublinia importanţa instalaţiilor sanitare şi a canalizării. Avem mare nevoie de tras apa după atâta ipostură STOP Anul trecut, de 1 Decembrie, Ziua națională a României, achizițiile lui Arafat au defilat pe sub Arcul de Triumf, umilind prin număr și strălucire dotările vechi, vopsite atât cât să ascundă rugina, ale Armatei române. Astăzi, mașinile roșii și lucioase ale SMURD și ISU s-au dovedit niște chinezării ieftine, ca și prizele de la Spitalul din Piatra Neamț, cedând la prima întrebuințare. Unitatea mobilă de terapie intensivă, ditamai tirul impresionant, care a ajuns la Spitalul din Timişoara, s-a stricat a doua zi, dimineaţă. Anterior, mai stătuse la reparat vreo lună STOP De altfel, Musta și Oancea, medicii vedetă din orașul de pe Bega, par avizi de imagine cu orice preț, întrecându-se unul pe altul, mai ceva ca Ramona, cu cele mai sinistre chestii: ba că nu mai sunt, sau mai sunt, locuri la ATI, ba că morții vor fi puși într-un container frigorific, pe stadion, ba că ATI se mută în TIR etc., etc. STOP În privința incendiului de la Piatra Neamț, Arafat nu se dezminte. Nu știa sigur la ce ora s-a sunat, dar era precis ca  pompierii au ajuns în 5 minute

STOP Două pe față, două pe dos. Elon Musk a avut două teste pozitive și două negative într-o singură zi. Mai tare decât asistenta medicală care a avut într-o zi pozitiv și a doua negativ, decât doctorul ars de la Piatra Neamț, care era pozitiv înainte de transportul în Belgia și negativ când a ajuns acolo, sau cântăreața Erykah Badu, pozitivă într-o nară, negativă în cealaltă STOP Cu ce se mai ocupă cercetătorii. “Risc crescut de infectare cu Covid pentru persoanele care au câini. Studiul arată că persoanele care au pisici nu au de ce să se teamă”, relatează New York Post. Nici nu știi dacă e de râs sau de toată jena, mai ales când numiții vin și cu cifre exacte: “persoanele care îşi plimbă câinii au un risc mai mare de a se infecta cu Covid – 78%” fix. Pe model persoanele care fumează au un grad de risc de la dublu pâna la de 14 ori mai mare, în funcție de cine și pentru ce cercetează, deși observațiile empirice ale personalului medical arată că fumătorii nu se prea infectează...STOP “Oglindă-oglinjoară, care e”...cel mai eficient  vaccin din lume? Pfizer zice că al lui are eficiență 90%, Moderna că al ei 95%, după care Pfizer plusează... Vine la rând altă industrie dezinteresată și nobilă, industria frigului. Cum să transportăm chestia aia care nu există, dar pentru care se fac liste de priorități și sondaje, și să o depozităm la minus 70-80 de grade. Categoric, “afacerea cu măști rămâne pentru micii bișnițari. Urmează cea adevărată, afacerea cu vaccinul. După care cea și mai adevărată, afacerea cu supercongelatoarele portabile” STOP Islam generalizat? Anthony Fauci, un fel de Arafat american, a avertizat că nu se va putea reveni imediat la o viață normală, chiar și după vaccinare, și că vom continua să umblăm cu fețele acoperite, indiferent de sex STOP Orban zice că, dacă ar vedea cum este într-o secție ATI pentru Covid, românii ar purta mască de protecție și când dorm noaptea. Așa o fi, preferăm să nu-l contrazicem, dar să dormim visând că suntem liberi STOP Prof. Virgil Păunescu, vicepreședintele Academiei de științe medicale și coordonatorul OncoGen din Timișoara,  declară că instituția pe care o conduce dezvoltă un vaccin anti-covid ușor de administrat, care ar putea oferi imunitate pe viață, însă nimeni nu e interesat să întrebe nici măcar despre ce e vorba, darmite să finanțeze cu două milioane de dolari prima fază de testare... STOP Nemții din Germania au umor. Într-o campanie virală, guvernul german îi îndeamnă pe tineri să fie “cartofi de canapea”, relatează BBC. “Statul degeaba fără a face nimic a devenit deodată serviciu public, lenea va avea puterea de a salva vieţi” STOP Mekel spune că situația e “nașpa” și citează adaptat din Lenin: trebuie “reduse contactele, reduse contactele, reduse contactele” (“învățați, învățați, învățați”) STOP Viitorul sună farma. “Warren Buffet, ‘oracolul din Omaha’, pariază pe Big Pharma și investește șase miliarde de dolari în patru producători de medicamente”. Ceea ce era de demonstrat STOP Statistici despre Covid, de data asta relevante. Centrul naţional de supraveghere şi control al bolilor transmisibile arată că 95,3% dintre decedați aveau “comorbidităţi asociate”, iar 83,1% din totalul deceselor au survenit la persoane de peste 60 de ani. Restul sunt detalii, mai puțin cifrele legate de natura bolilor asociate: afecţiuni cardiovasculare (69,9%), diabet (33,8%), afecţiuni neurologice (22,8%), obezitate (19,3%), afecţiuni renale (18,4%) și, cu voia Dvs, stimați activiști, ultima pe listă, ca să știm despre ce vorbim apropos de tutun și alte campanii la modă, afecţiuni pulmonare (13%) STOP Cine credeți că e vinovatul pentru nenorocirea de la spitalul din Piatra Neamț. Dacă ar fi după liberalul Tătaru, noi toți, iar după Iohannis, evident, PSD. Și așa vor ajunge unii dintre noi, cu vederi mai liberale, să voteze, din nou, cu UDMR, la alegerile generale STOP Mai ales dacă e să dăm crezare la ce scrie Andy Lăzescu, pe Contributors: “Adevărata stîngă care se va profila în viitor, deși termenul mai potrivit este acela de ‘curent progresist’, pentru a fi în sincronism cu ceea ce se întîmplă în Occident, este cea care se va coagula în jurul unor formațiuni ca USR Plus. De o manieră mai tranșantă sau mai ponderată acest segment electoral, destul de popular printre tineri, va fi unul ostil religiei, va privi sceptic patriotismul, considerînd că acesta este o piedică în calea fabricării noului cetățean european, va fi deschis către ideea că genul este un construct social, va privi în general tradițiile ca fiind obstacole în calea edificării unei noi societăți” STOP Tot el scrie despre cât de “îngrijorătoare este și agenda radicală de stînga promovată în redacțiile unor importante instituții media, unde se vorbește deschis despre un nou tip de jurnalism, în cheie ‘moral corectă’, în care să fie ‘verificate din punctul de vedere al sensibilității’ chiar și articolele de opinie”. Și cu asta ne întoarcem la tema campaniilor anti-tutun, pentru că, în fiecare zi, “se vede fără dubiu maniera în care principalele rețelele sociale reglementează libertatea de expresie, descurajînd punctele de vedere care se abat de la canoanele stîngii liberale” STOP Încheiem pomenind doar în treacăt că a trecut tacit, la Cameră, propunerea legislativă a lui Predoiu, de a ne întoarce la epoca Kovesi, dând posibilitatea ca înregistrările obținute pe mandate de siguranță națională să poată fi folosite, din nou, ca probe în procesele penale. Amintim, de asemenea, cererile repetate ale USR de a desemna conducere militară la diversele DSP-uri, inclusiv Sibiu. De luat aminte, la următoarea Revoluție, când o fi să fie, nu vom mai avea un General Stănculescu, să lase gentil țara pe mâinile unui civil numit sau nu Iliescu (HEXAVALENT)

 

Luni, 16 Noiembrie, 2020 - 00:00
FUMIGENE DE LUNI (11)

FUMIGENE DE LUNI (11)   Cu câtă satisfacție s-a dus să facă ordine, la Sibiu, în fieful nemțesc al lui Iohannis, sss Arafat, subsecretarul de stat secondat (!?) de vicepremierul Turcan. A închis, tăiat și spânzurat...“Eu, Supremul”. Nu primul ministru, nu ministrul sănătății, nu președintele consiliului județean sau primarul orașului, ci A-ra-fat STOP Același “specialist în spălatul pe mâini” care, a doua zi, după incendiul se la Spitalul din Piatra Neamț, exact ca acum cinci ani, după Colectiv, s-a ascuns după cifre (pompierii au intervenit în 5 minute, au participat 140 de persoane, 8 autospeciale, 1 scară, 14 ambulanțe etc., etc...). Și l-a lăsat în față pe premier. Care continuă să nu observe rolurile inversate STOP Pe cât e de categoric în privința “aparatelor morții” (IQOS), pe atât e de evaziv șeful IGSU în specialitate: “trebuie să așteptăm să vedem dacă decesul este din cauza arsurilor sau din cauza fumului. Acest lucru este foarte greu de spus la acest moment și așteptăm rezultatul autopsiilor și investigației", bla, bla...STOP De acord cu NicuPandemicu, care comentează: “Bravo, perfecților! Și la Colectiv ați ajuns după 11 minute, sunteți cei mai buni, poporul ăsta e nerecunoscător și nu vă merită!” Plus că n-are hârtiile în ordine STOP “Nu este normal ca un spital să aiba opt manageri într-un an. Nu am învaţat nimic din tragedia de la maternitate, nu am învăţat nimic din tragedia de la Colectiv. Vreau ca cei vinovaţi să ajungă în puşcărie”, declară ruda unuia dintre decedații de la Piatra Neamț. Degeaba. Nu este normal nici să schimbi managerii companiilor de stat (vezi Tarom) sau miniștrii (de exemplu, al Economiei), la patru luni odată. Nici n-apucă să vadă cu ce se mănâncă treaba, că intervine schimbarea, singura certitudine a ultimului deceniu. Excepția care confirmă regula rămâne, desigur, Arafat, înveșnicit la urgențe. Tot degeaba  STOP OMS e gata să-i traducă pe chinezi. Cu rușii. Oamenii lui Tedrosse află în discuții” cu institutul care a produs Sputnik V, pentru aprobarea utilizării de urgență a acestui vaccin, relatează Reuters STOP Aproape un milion de copii, adică unul din trei elevi din România, nu au avut acces la educație, după închiderea școlilor, relevă surse oficiale. Trecerea la învățământul online agravează inegalitățile existente în România, arată Comisia Europeană. Unul din patru tineri români nu muncește și nu studiază, declară oficialii guvernamental. Ăstimp, 2035fărătutun e îngrijorată transoceanic, de tacticile industriei tutunului de a atrage tinerii negri. Cică cei care lucrează în aceasta industrie nu sunt doar criminali, “ci și rasiști” STOP Rasismul a devenit stigma deceniului. Înainte, oamenii erau înfierați ca moșieri, legionari, burghezi, chiaburi sau comuniști. Acum, dacă vrei să discreditezi pe cineva, îl faci rasist. “O cafea, vă rog, fără lapte, fără zahăr”. “O doriți neagră?”. “Alte culori nu aveți?” STOP Tot 2035 reia un studiu care  relevă că predispoziția pentru fumat e genetică și că ar fi corelată cu depresia și schizofrenia. Păi, dacă e așa, fumătorii se pot declara minoritate defavorizată. Că și homosexualitatea e tot predispoziție genetică STOP Nurcile din Grecia vor avea aceeași soartă ca cele din Danemarca si SUA, adică vor fi sacrificate, după depistarea Covidului în două ferme. Adio, blană! STOP Tupeu cât China. Unde un individ susține că s-ar fi infectat cu Covid de la carnea congelată importată din Germania. Să fi fost carne de liliac? STOP Doar in Vaslui. O bătrana de 90 de ani a fost săltată de poliție direct din sicriu, băgată în sac și dusă la morgă, pentru că medicul de familie a refuzat să îi elibereze certificatul de deces. Sănătoasă tun toată viața, femeia nu fusese niciodată la cabinet și nu figura în acte. Nu figura în acte, nu exista, deci nu era moartă... Birocrație la max. Ar fi culmea ca legistul să o declare pozitivă, că tot sunt interzise autopsiile la covidați STOP Vis după vis. Încă un dictator îndeplinește visul Ramonei Brad, de Covid. După Kim Jong-un, Erdogan, care interzice fumatul în exterior, în spațiile aglomerate, unde e obligatorie masca STOP Lupul care dă lapte. Adică plătește taxe. Un lup cu o blană de oaie pe cap, simbolizând industria tutunului și vapatul. 2035 preia o poză favorită a Magdalenei Ciobanu, pneumolog la Institutul Nasta, care în plină pandemie se ocupă tot cu ceea ce știe ea mai bine: activismul antitutun STOP Tinerii din Europa, inclusiv România, consumă mai mult cannabis și mai puțin alcool sau tutun, relevă un studiu ESPAD, citat de RFI, care arată că, în ultimul sfert de secol, consumul de droguri a crescut cu 50%, iar fumatul a scăzut la jumătate (10% la grupa de vârstă 15-16 ani). Asta contrazice total aserțiunile 2035fărătutun care, dacă ar admite rezultatele acestui studiu, ar rămâne fără obiectul muncii și, deci, fără pâine STOP ANA are mere. Și cam atât. Exact invers decât datele citate de RFI și pentru a-și justifica lipsa de activitate, Agenția Națională Antidrog afirmă că, în țara noastră, consumul de droguri în rândul adolescenţilor a rămas la același nivel din 2011. Tot ANA afirmă că se menţine la valori ridicate consumul de tutun,  aproape 50%. Cum era aia cu Maria? “Maria mulge vaca, în lac se vede invers” STOP Tot ANA zice că la băut suntem la peste 80%, dar studiul european arată că tinerii nu mai sunt tentați să bea și că bețiiile și-au atins apogeul în 2007. Adicția vremurilor e online STOP Cu Sfântul Andrei, la Tribunal. Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, vrea să organizeze Pelerinajul de Sf. Andrei, protectorul României. El declară că restricțiile impuse de autorități ”n-au logică” și că va merge  în instanță STOP Fuse și se duse. O zi fără finanțare și fără ideologie. Deși la nivel mondial sunt peste un miliard, iar țara noastră are circa două milioane de diabetici, cu risc mare de deces în caz de Covid, Ziua internațională a diabetului a trecut fără mare tam-tam, doar cu o declarație a lui Orban. În schimb, Ziua națională anti-tutun durează toată luna, promovată de toate DSP-urile din țară. Mai ceva ca pe vremea când nu exista Covid STOP 2035fărătutun a lăudat Kenya pentru creșterea taxelor la tutun. Dar n-a avut niciun cuvânt de compasiune despre Nigeria, unde “pneumonia ucide un copil la fiecare 20 de secunde, aproape 143.000 pe an”. Și nu, copiii sub cinci ani nu mor din cauza vapatului. Datele au fost publicate cu ocazia zilei mondiale a pneumoniei. O zi fără PR special, ca și ziua diabetului, pentru care OMS și Bloomberg nu dau bani STOP De teama Covid sau pentru că nu-i mai bagă nimeni în seamă, bolnavii cronici nu mai merg la spital. În septembrie, față de luna similară a anului trecut, au fost cu peste 40% mai puțini pacienți. Iar unii, precum Vladimir Găitan, au și murit STOP OMS arată că, de atâta Covid, am ajuns la aproape un milion de cazuri de rujeolă, ca acum 25 de ani, pentru că numărul vaccinărilor a scăzut STOP Întrucât planeta a scăpat de poluarea făcută de avioane, iar companiile aeriene sunt în pragul falimentului și, prin urmare, Green Deal-ul inspirat de Greta și-a atins unul dintre obiective, să vedem ce priorități mai are UE: “Strategia pentru egalitatea persoanelor LGBTIQ”. Gata cu MCV-ul. De acum, Comisia va monitoriza statele pe chestii legate de gen, familii formate din persoane de același sex etc. Ce-i lipsește chelului, la vreme de pandemie STOP Polonia, ca și Ungaria, nu este de acord cu noul mecanism privind normele statului de drept, premierul Morawiecki amenințând cu blocarea bugetului UE, potrivit  Cotidianul. Ai noștri, cu Cioloș în frunte, sunt în poziția ghiocel sub zăpadă: “mai dă, nene!” STOP După ce a descoperit o rețea care ajuta refugiații să își falsifice orientarea sexuală, Olanda va revizui dosarele a zeci de ugandezi pretinși LGBT, cărora le-a acordat azil pe motiv de persecuție. În 2014, Uganda a introdus pentru scurtă vreme pedeapsa capitală pentru relații între persoane de același sex, relatează Reuters STOP Agenția care valorifică bunurile confiscate în urma infracțiunilor are de vândut de toate, de la Lamborghini le 150.000 de euro, la ...23 de capre. Deocamdată, caută pe cineva care să aibă grijă de patrupede, pentru că toți proprietarii animalelor sunt arestați. Înainte de a fi "introduse în circuitul civil", adică scoase la licitație, caprele trebuie duse la veterinar, înregistrate și hrănite STOP A cui o fi, oare, afacerea cu “suplimentele alimentare”? Iohannis a sesizat CCR cu privire la neconstituționalitatea legii. Proiectul fusese respins de Senat acum vreo opt ani, dar cineva l-a scos de la naftalină, l-a schimbat radical, a trecut domeniul în competența exclusivă a Ministerului Sănătății, și pentru acreditare și pentru control, eliminând Agricultura și Agenția anti-doping și l-a împins prin Camera Deputaților, decizională STOP Suplimentele alimentare ar trebui comercializate ca produse alimentare şi prezentate ca atare, dar la noi se vând în farmacii și li se face o reclamă deșănțată. Tot felul de leacuri care tratează hemoroizii, prostata, flatulența, constipația etc., pe toate canalele, la orice oră in zi sau din noapte. Bani “căcălău” STOP Aflată din nou în “lockdown”, Belgia a introdus ”partenerul de îmbrățișări”, pentru sănătatea mintală a populației. „Knuffelcontact” e menit să atenueze sentimentul de singurătate sau rutina impusă de coronavirus. Toată lumea poate avea unul, iar persoanele singure, chiar doi, dar nu deodată. Vrei să fii knuffelkontact-ul meu? STOP A făcut înconjurul presei știrea despre femeia care s-a dezbrăcat și s-a automutilat, tăindu-și părul și rănindu-și mâinile la sediul de pe Kiseleff al PSD. Ne-am interesat pentru dumneavoastră și nu, nu este vorba despre Gabriela Firea STOP “Americanii au descoperit recent că e mai ușor să schimbe președinții în alte țări, decât în propria lor țară“ STOP Consiliera spirituală a lui Trump a făcut o incantație pentru succesul în alegeri: „Aud victorie, victorie, victorie!”, a spus ea, rugându-se împotriva uneltirilor demonice (HEXAVALENT)

 

 

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 17:48
FUMIGENE DE WEEKEND (165)

FUMIGENE DE WEEKEND (165)   Arafat după Kovesi? Comisia Europeană anunță că va înființa o "Uniune a Sănătății" care să dea UE mijloacele necesare pentru a declara și a face față viitoarelor crize sanitare, independent de OMS. Bref, este vorba despre o nouă agenție - Autoritatea de intervenție în caz de urgență sanitară (HERA). Îl recomandăm călduros pentru această funcție pe Raed care, ca și Codruța, are toate atuurile pentru noua funcție, inclusiv din perspectiva diversității și incluziunii. Bun de export STOP “Arafat e foarte bun pentru achiziții de salvări vopsite în roșu. Pentru acțiuni în condiții de criză, ISU are nevoie de un cap limpede”, crede Băsescu. Chestie la care DSU emite un comunicat cât o zi de post, reluând explicațiile pentru toate cazurile cu semne de întrebare: Apuseni, Sutghiol, Colectiv etc. Cine se scuză se acuză STOP “Anul ăsta facem revelionul la anul”. Glumă-glumă, dar s-ar părea că balamucul ne paște de Crăciun. “Știe cineva când apar indicațiile pentru bradul de Crăciun? Înălțime maximă, distanța dintre globuri?”... STOP Prima izolare, din primăvară, a avut consecințe serioase asupra sănătății noastre mintale, provocând însomnii, anxietate, depresie sau chiar idei de sinucidere, relevă Le Parisien STOP “Anxietatea nu dispare peste noapte”, explică psihologii, arătând că, în prezent, zilele s-au micșorat iar climatul social este mult mai tensionat. “În timpul primei izolari, a existat coeziune, solidaritate, ritualuri la ora 20…Acum observăm o diviziune în rândul populației și o pierdere a încrederii în gestionarea crizei de sănătate” STOP Între timp, cercetătorii de la Oxford au descoperit că unul din cinci bolnavi de Covid are tulburări psihice, sănătatea mintală putând fi considerată factor de risc. Ce virus nazist (derivat din național-socialist) e ăsta, care alege pentru exterminare vârstnicii, bolnavii și dereglații? STOP După chipul și asemănarea sa. După ce a definit terasele, Arafat definește și familia. Mai precis, Crăciunul în familie. “În familie înseamnă între oamenii care stau în aceeași casă”. Noroc că organele sanitare nu pot intra peste noi în apartamente, deși tare și-ar mai dori-o STOP “Cum rezistă copiii sub povara izolării. De la sălbăticire până la povara anxietății. Unii uită să folosească cuțitul și furculița”. O treime dintre adolescenți sunt anxioși, iar jumătate se declară nefericiți, conform unui studiu preluat de ziare.com. Activiștii antitutun nu sunt plătiți pentru asta STOP Peste 1.800 de clădiri de școli și grădinițe, adică 16% din unitățile de învățământ analizate, nu au apă curentă, iar 43% nu sunt racordate la canalizare, relevă ultima numărătoare oficială. Nici asta nu e o temă de interes pentru 2035fărătutun, preocupată de acciza din statul Colorado STOP Cuvântul anului 2020 este “lockdown”. Orice ar zice activiștii, majoritatea covârșitoare a oamenilor consideră că “vape”, cuvântul anului 2014, era mult mai simpatic, inclusiv decât cele ce i-au urmat: post-truth, climate strike, youthquake etc. STOP Pumnul și palma. “Nu vă mai salutați cu pumnul”, zice infecționistul Cercel, recomandând în schimb să ducem mâna la inimă sau să ne înclinăm. Chestii care duc cu gândul la alte culturi. Între timp, urgentistul Arafat ne mai trage o palmă STOP “I-a băgat mortul în casă”. E vorba de Orban și de cel care i-a sugerat să închidă piețele. Chestia asta se va reflecta cu siguranță în scorul alegerilor din decembrie. Deocamdată, a stârnit lupte electorale, PSD reușind să amendeze prevederea în Parlament, cu ajutorul larg al altor partide și a stârnit revolte generalizate STOP Marius Oprea scrie că: “Micul producător rural a fost mai lovit prin închiderea pieţelor decît de secetă sau inundaţii... Ţăranii au rămas singuri, să se descurce cum pot, cu vremea şi vremurile. Prin această măsură, guvernul lui Iohannis n-a mai fost liberal deloc. ‘Prin noi înşine’, esenţa dezvoltării României în cadrul liberalismului istoric autohton, s-a transformat în cu totul altceva, ‘prin ei înşişi’...”STOP “Nu pieţele au fost închise - spune comentatorul-, ci posibilitatea de a alege liber. S-a instaurat dictatura supermarketului... Economia de piaţă a bătut, printr-un arbitraj incorect, economia din piaţă...Încă o măsură-două de acelaşi calibru, şi (guvernul lui Iohannis-n.n.) aruncă din nou România în braţele PSD-ului, care nici nu va şti cum şi de ce se află din nou la putere”, conchide el STOP “Când grija guvernanţilor se transformă în jigniri. Cum am ajuns “proşti, zona zoster şi răspândaci”, scrie Gabriela Antoniu. “În faţa unei boli ori eşti precaut, ori eşti prost”, spunea Iohannis. “Acolo (în Piața Obor-n.n.) parcă e o zonă Zoster” opina Orban. “Adolescenţii...sunt răspândaci de virus”-tot el. Errare humanum est. Perseverare diabolicum. Sau, cum ziceam în Fumigenele trecute, “numai boul e consecvent”. Și totuși, “mai bine să-ți ceri scuze și să îndrepți, decât să regreți” STOP Sfidarea logicii. Piețe închise, malluri deschise, școli închise, afterschools deschise... STOP “Cât mai durează, Doamne, pandemia asta? Nu știu, fiule, întreabă-l pe Arafat” STOP Emanuel Ungureanu declară că a făcut Covid și că are încredere în doctori. Dar, doctorii au încredere în el? STOP USR-Cioloș tot bagă bățul prin gard cu proiecte futuriste de guvernare, condiționări și alte fumigene. Dar a fost suficient ca Robert Sighiartău să spună că între o coaliție cu USR și una cu PMP, liberalii, membri ai PPE european, ar prefera-o pe ultima, că Ghinea a și sărit de fund în sus, declarând că “bla-bla-ul ăsta cu valorile creștin democrate e vomitiv”. La ce să te aștepți de la niște constipați înfumurați? STOP În timp ce DSP-urile sunt ocupate luna asta până peste cap cu campania anti-fumat (acum și în Teleorman) anchetele epidemiologice sunt cvasi-inexistente. Pozitivii sună zile în șir la DSP și nu răspunde nimeni. Iar dacă, în final, intră robotul, le zice să cheme salvarea sau să stea în carantină. Unde sunt miile de noi angajați anunțați de autorități? În campanie anti-tutun, probabil STOP Deși e criză la ATI, zeci de paturi de terapie intensivă, ventilatoare, monitoare, injectoare ș.a.m.d., stau încuiate în containere, în curtea spitalului modular nefuncțional Lețcani, arată Libertatea STOP Arafat a ieșit la cumpărături: pe baza de OUG, face stocuri de buline, plus ventilatoare (1500), măști chirurgicale, seringi etc. Pentru un mizilic de 67 de milioane, cât acciza de la tutun într-o luna STOP În curând, altă bucurie pentru achizitorul șef: cea de super-congelatoare. OMS zice că vaccinul de la Pfizer are nevoie de temperaturi de minus 70 de grade (!) STOP “De ce își fac oltenii case rotunde? Ca să nu-i asculte dușmanii (pe stil nou, să nu-i pândească virusul) după colț”. Nelu Tătaru are permisiunea lui Orban să stea la iglu. Românii nu au voie decât la terase crăcănate, “cu acoperiș și două laturi” STOP Dr. Musta, de la Timișoara, este o vedetă Covid locală, la concurență cu Tătaru și Arafat, când vine vorba de apariții în presă. Înțelepciunea populară spune, însă, că nu e bine să ieși ca păduchele, în față. Că vede lumea și te prinde. Cum a fost mai deunăzi, când două persoane au făcut teste, recoltate și prelucrate în laboratorul spitalului de boli infecțioase, dar cu bon fiscal pe firma doctorului Musta. Care “a explicat contractul între clinica privată unde este acționar și spitalul public unde este șef de secție ca o mână de ajutor”, potrivit Libertatea STOP “Americanii au avut de ales între unul care nu are toate țiglele pe casă și altul care nu știe unde le-a pus”, sau “Pro-chinezul Biden l-a învins pe Pro-rusul Trump”, cum dau turcii STOP Deși jocurile par făcute, prelungirile continuă. Trump este președinte în exercițiu al SUA pentru încă un trimestru. Procesul electoral nu s-a încheiat oficial, nu s-au pronunțat electorii, iar Procurorul general a acceptat investigații în anumite State cu probleme. Cu toate astea, posturile de televiziune s-au grăbit să anunțe concertat victoria lui Biden, în aceeași zi și la aceeași oră STOP Nu e de mirare că “80% dintre americani consideră ca Biden a câștigat alegerile prezidențiale”, dar alegerile nu se câștigă prin sondaj. E ciudat, însă, că liderii lumii, cu excepții notabile, gen Putin, s-au înghesuit cu felicitările - contrar uzanțelor diplomatice. Eurobserver scrie că, “printr-un demers neobișnuit, UE s-a grăbit să îl sprijine pe Biden” STOP Gânduri despre Trump. “Clovnul” de la Casa Albă tocmai a negociat patru acorduri de pace în Orientul Mijlociu, ceea ce 71 de ani de intervenție politică și război fără sfârșit nu au produs. “Clovnul” de la Casa Albă este primul președinte care nu a implicat Statele Unite într-un război în străinătate de la Eisenhower încoace. “Clovnul” de la Casa Albă a avut cel mai mare impact asupra economiei, a adus locuri de muncă și a redus șomajul negrilor, latino și nativilor cauzat de un alt președinte... Și vă rog să-mi spuneți ce a realizat Biden în cei 47 de ani de mandat...”- scrie Guy Johnson STOP “Mumia se întoarce”. Odată cu Biden, reapare fostul ambasador Mark Gitenstein, un precursor al lui Zuckerman, trecut între timp pe la Fondul Proprietatea STOP Ce au în comun Iohannis și Biden? Nevestele. Ambele sunt profesoare de engleză și continuă să predea în timpul mandatelor prezidențiale ale soților STOP "Poate ne-am săturat de COVID-19. Dar el nu s-a săturat de noi", zice Tedros, de la izolare. “Este vital, a spus el, ca oamenii să urmeze ştiinţa şi să reziste dorinţei de a închide ochii în faţa virusului”. El are un plan cu/pentru noi. Care el? STOP “Biden va decide revenirea SUA nu doar în tratatul climatic de la Paris, ci și în Organizația Mondială a Sănătății (OMS)”, potrivit Deutsche Welle. Aici e aici. Ca și anunțul Pfizer cu vaccinul imediat după alegeri, ceea ce i-a crescut cota la Bursă până la cer și a mai îmbogățit câțiva magnați. Ca prin minune, și AstraZeneca, și Modena, toți au fost gata, la unison. La un semn, deschisă-i calea...STOP “Șeful Pfizer și-a vândut 60% din acțiunile deținute la companie chiar în ziua în care a anunțat rezultatele vaccinului anti-Covid”. Pentru o chestie similară (“trading inside info”), niște acționari de la Rompetrol, nu dăm nume, au luat câte cinci ani închisoare STOP A fost și ziua mondială a veganilor, prilej cu care, la Londra, s-a deschis prima Măcelărie Vegană, care vinde “versiuni” de carne, șuncă, pui sau porc din plante, soia, lobstah sau baycon. Nu ne întrebați ce sunt ultimele două, că nu figurează în Dicționar STOP Printre cele mai scumpe alimente din lume, pe lângă clasicele șofran, trufe albe sau icre negre: cafeaua kopi luwak, culeasă din escremente de zibetă, un mic animal carnivor, și brânza Pule, din lapte de măgăriță sărbească STOP România a fost condamnată la CEDO pentru că nu le-a oferit mâncare fără carne de porc unor deținuți care s-au declarat musulmani după ce s-ar fi convertit în închisoare STOP Știri bune despre tutun. Și despre băuturi. “După performanța creșterii exporturilor cu 42%, grupa de produse formată din băuturi și tutun se află pe primul loc în ceea ce privește excedentul comercial, cu o valoare de 637 milioane euro, depășind grupa de produse mașini și echipamente pentru transport, care înregistrează un excedent de numai 102 milioane euro”, notează RFI, adăugând: “se poate spune că economia românească are anul acesta încă două industrii esențiale” STOP Doar în Vaslui. Un fost traficant de minore a ajuns consilier județean. Și, ca și cum nu ar fi fost destul, a ajuns taman în comisia de protecție a copiilor și învățământ. Era mai bine, totuși, dacă se remarca doar prin sportul național al locului: băutura STOP Rezistența prin sfințire, sau “nu aveți interdicții voi, câți sfinți avem noi”. Sfântul săptămânii este Sfântul Mina, la Moaștele căruia s-au adunat câteva sute de persoane (HEXAVALENT)

 

 

 

Luni, 9 Noiembrie, 2020 - 00:00
9,8
FUMIGENE DE LUNI (10)

FUMIGENE DE LUNI (10)   9,8 miliarde de lei. Atât a cheltuit guvernul pentru combaterea Covid. Și tot atât a încasat până acum din accizele la țigări. “Regina accizelor”...Ionuț Tudorică, de la Economica.net consideră că, din moment ce fumătorii au plătit toate cheltuielile statului român cu pandemia, acesta este un “viciu salutar”. Părerea lui, de fumător și plătitor de taxe. Părerea ei, a Ramonei Brad, activistă finanțată de Bloomberg prin Programul 2035fărătutun, e că asta e o mostră de jurnalism “la limita de jos”, banii industriei fiind “murdari” STOP Dar, în fond, de ce banii industriei ar fi murdari, iar banii afaceristului Bloomberg ar fi curați? Pentru că au fost dați cu Vanish, adică trecuți prin Fundația cu același nume? De ce acest instrument de eficientizare fiscală e  bun, iar înscrierea unor companii în țări cu regim de taxe mai favorabil, nu? Și ne referim aici la valurile de indignare activistă stârnite de faptul că majoritatea companiilor de tutun își au sediile în Olanda. În fond, și Biden e, pentru Obama și Clinton, tot un fel de întreprindere democrată dintr-un paradis fiscal, Delaware STOP Angajații din Sănătate au protestat în fața Guvernului întinși pe asfalt, ca simbol al epuizării, cerând condiții de muncă decente. Ministerul Sănătății le dă, în schimb, campanie anti-tutun STOP După Vrancea, și DSP Dâmbovița anunță că se raliază la campania “Covid-19, un motiv în plus să te lași de fumat”. În condițiile lui 9,8, de mai sus, n-am prea crede că Guvernul e de acord cu inițiativa promovată de Tătaru în plină pandemie STOP Arafat revine cu aberațiile legii antifumat, care conține definiția terasei ca loc deschis, “un acoperiș și două laturi” (“lături”, cum zice el), pentru a asmuți poliția pe clientela firavă și zgribulită a restaurantelor. Știm că băutura, în anumite credințe, e interzisă, dar pentru noi, ardeleni, olteni sau moldoveni deopotrivă, “au venit vremurile când mirosul de alcool al celui de alături inspiră încredere și respect” STOP Circulă pe rețele recomandarea lui Orban după închiderea restaurantelor: “beți ca mine, la locul de muncă”. Plus sfaturile profesorului Iohannis: “aveți voie papa, caca, somn” STOP Un task force al agențiilor ONU susține că fumătorii au cu 50% mai multe “șanse” să ia Covid sever. Chestie preluată și de 2035fărătutun, care până acum o ținea sus și tare că “șansele” sunt de 14 ori mai mari. “Numai boul e consecvent”, zicea cineva, dar nici chiar așa. Mai ales că, între timp, s-a demonstrat că, în mod curios, fumătorii sunt mai protejați de Covid STOP Încă un candidat la premiile OMS: Kim Jong-Un. Adunarea supremă a poporului din Coreea de Nord a interzis în unanimitate fumatul în spațiile publice. Dictatorul comunist, fumător învederat, va fi, probabil, excepția care confirmă regula. Dar Ramona, care aștepta un partid cu un astfel de program de 30 de ani, are șansa să-și vadă visul cu ochii înainte să ajungă neomarxiștii de la USR la putere STOP Protest #SavePornhub. Interzicerea site-urilor pentru adulți generează tensiuni majore în Thailanda, ţară care are o “industrie sexuală” cunoscută la nivel mondial. Activiștii Partidului Anonim au declarat: „Vrem să revendicăm Pornhub. Oamenii au dreptul la alegeri” STOP “Organizez petreceri ilegale după ora 22. Rog seriozitate” scrie Liviu Mihaiu pe Mediafax, care crede că, până acum, n-a auzit niciodată “mai multe înjurături la adresa guvernului înainte de a începe o campanie electorală” STOP În privința închiderii parcurilor pe timpul nopții, el comentează: “se ştie, tot ‘pe studii’, că în parcuri se-adună lumea misterios noaptea pe timpul iernii, cât timp este cald în apartament. Aici tâmpenia este de sorginte comunistă”. Iar despre închiderea școlilor, deși chiar OMS a recomandat contrariul, crede că “motivul este unul la fel de necunoscut pe cât de neeuropean este...Măsura e la fel de îndreptăţită şi eficientă ca plătirea întregii datorii externe de către Ceauşescu” STOP După ce n-am avut parte de Paști, Sf. Parascheva, Sf. Dumitru și nu vom avea parte nici de Căciun, Lelia Munteanu se întreabă și răspunde din perspectiva lui Iohannis: “de ce trebuie nesmințit să votăm de Sfântu' Nicolae? Ca să scăpăm de PSD!”. Și dacă, cumva, va fi invers? Deciziile marca Arafat lovesc în PNL și guvernul sau, din interior, mai tare ca orice opoziție STOP Până atunci mai e și Sf. Nectarie, dar va avea, probabil, aceeași soartă ca și celelalte moaște. Oricum “școală-ba, alegeri-da” STOP “Pe mine m-ai omorât, da’ cu calu’ ce-ai avut?” Pe noi ne vor închide în case noaptea, piețele acoperite vor fi închise și ziua. “La Bucur Obor au fost controale de “n” ori, de fiecare dată, nu cred că 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul măştii, distanţa la statul la coadă. Pur şi simplu nu se respectă, acolo parcă e o zonă zoster”, a declarat Orban. Ce treabă avea Premierul să anunțe chestia asta? E în competiție cu Arafat? STOP Mai marele din capu’ guvernului pare a se fi mutat la administrația piețelor, explicând că babele nu pot să cumpere pătrunjel de doi lei cu card, ca la supermarket, și trebuie să dea “banul cash”, și că “în momentul în care îţi rămân mai puţine pieţe, poţi să le controlezi mai uşor”. De fapt, dacă vor fi mai puține, vor fi mai aglomerate. Și nu toți amărâții își permit să ia ceapă franțuzească, roșii turcești și mere poloneze de Covid (a se citi “fără gust”), de la supermarket, pe card  STOP Marius Oprea e de părere că, odată cu închiderea piețelor, “varza a pierdut bătălia cu sparanghelul”. Sparanghelul acela cules de agricultorii români, în Germania STOP Una pe zi. De Rafila. Dacă Iohannis, fost dascăl, are marota cu închiderea școlilor, iar Orban cu a piețelor, Rafila, de la OMS, candidat PSD la alegerile parlamentare, declară că transportul public în comun este principala sursă de transmitere a Covid STOP „Probabil oamenii continuă să se întâlnească în restaurantele închise şi să mănânce burgeri scumpi şi dificil de mâncat. Altă explicaţie pentru numărul din ce în ce mai mare de infectări chiar nu există”, crede un subsecretar de stat în Ministerul Ideilor, consemnat de Times New Roman, care relatează în stilul caracteristic : “într-o şedinţă spontană la locul de fumat al Palatului Victoria, Guvernul discută astăzi posibile măsuri şi mai dure de combatere a pandemiei COVID-19. Potrivit unor martori, s-a luat în calcul inclusiv incendierea restaurantelor şi barurilor, de vreme ce simpla lor închidere nu pare a fi avut efectul scontat”, scrie TimesNew Roman STOP Ziare.com face o trecere în revistă a gafelor de comunicare în pandemie, de la conferințele de presă la miezul nopții, până la raportările greșite. Plus intrarea în vigoare a măsurilor de la o oră la alta: de exemplu, Prefectura Timiș a anunțat la 3:45 noaptea că  o serie de localități intră în carantină la 5 dimineața. “Toate acestea au dus la scaderea încrederii populației în reprezentanții instituțiilor publice și la ignorarea normelor impuse pentru a preveni infectarea” STOP Culmea testării, la Galați. Unde un cetățean a primit sms că ar fi pozitiv, deși nu a făcut testul de Covid. Câți ca el? STOP Culmea contrabandei. Un cetățean moldovean, fost deputat, cu mașina tixită de țigări, a invocat imunitatea conferită de pașaportul diplomatic...expirat STOP “Contrabanda e crimă organizată”, susține noua campanie lansată în aceste zile în România, avându-i ca protagoniști pe Bonnie și Clyde (foto sus - personajele autohtone, foto jos -“originalele”) STOP Bube roșii la activiști, că celălalt vicepreședinte al Comisiei de sănătate, Florin Stamatian, concurentul lui Emanuel Ungureanu, cum ar veni, discuta relaxat, la o țigără, în cadrul unui simpozion pe Zoom cu Bușoi STOP Asta în timp ce Ungureanu însuși, care pare a avea un fel de abonament la Alina Neagu, de la Hotnews, împroașcă în continuare în toate direcțiile și continuă se-și facă reclamă cu proiectul ratat al legii antitutun. Că personalul de la terapie intensivă s-a înjumătățit, că dezertările sunt ținute ascunse, că "cele mai autorizate voci pe epidemie”, Rafila și Streinu Cercel, “au devenit propagandiști PSD-iști"... Noroc cu Arafat și cu el, brancardierul Emanuel STOP Poliția din India a confirmat că a arestat doi bărbați care i-au vândut unui doctor indian o "lampă a lui Aladin" pentru 93.000 de dolari, relatează Business Insider. Acesta s-a adresat poliției după ce și-a dat seama că lampa nu poate să-i dea sănătatea, averea și norocul dorite. Să mai crezi în doctori...Mai bine în Emag STOP Nu doar tutunul. Orașul canadian Asbestos a decis că are nevoie de un alt nume, fără conotație “nocivă”. Azbestul, minereul care a fost mândria și sursa de venit a localnicilor, e declarat cancerigen și interzis în aproape 60 de țări STOP Când tratezi teroriștii ca pe alcoolicii anonimi. Autorul atacului armat de la Viena “și-a înșelat mentorii din programul de deradicalizare, declarând că se lasă de jihadism” (sic!) STOP Moment istoric. În 2021, salariile bugetarilor și pensiile vor depăși veniturile fiscale ale țării, scrie Cursdeguvernare. Nu producem noi, cât pot cheltui ei STOP Șeful CJ Bistrița spune că la primiri urgențe e plin de suspecți de Covid, motiv pentru care urgențele cu accidente, infarct sau AVC nu au loc. Covid-Covid, nene, dar mai sunt și oameni cu boli “normale”! STOP Un tânăr diavol l-a întrebat pe diavolul bătrân cum a reușit să trimită în iad atâtea suflete. “Prin frică”, a răspuns acesta, arătând că oamenii “au crezut, greșit, că singurul lucru pe care trebuie să-l păstreze cu tot prețul este Viața!!! Nu s-au mai îmbrățișat....Nu s-au mai salutat... Au renunțat la toate contactele umane...Apoi au rămas fără bani, când și-au pierdut locul de muncă... Au crezut tot ce-au auzit... și au crezut orbește tot ce au citit. Au renunțat încet, încet, la libertatea lor...Nu au mai plecat nicăieri...Nu au mai trăit, au murit, puțin câte putțin în fiecare zi! A fost destul de ușor să le iau sufletele mizerabile...” (C. S. Lewis - "Sfaturile unui diavol bătrân către unul mai tânăr”, 1941) STOP “Miroase-a carantină peste veac”, scria Adrian Păunescu. “Murim aici și nimeni nu ne-aude/ Blocați între o ială și-o fereastră/ Și ne e dor de oameni și de rude/ Și ne e dor de însăși viața noastră” (HEXAVALENT)

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 18:42
FUMIGENE DE WEEKEND (164)

FUMIGENE DE WEEKEND (164)   Recorduri locale din industria atât de iubită de activiști: contrabanda a ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimul deceniu, încasările la buget din taxele la tutun au crescut cu 13% față de 2019, suficient cât sa acopere cheltuielile statului cu pandemia, JTI este în top zece cele mai profitabile companii, BAT a plătit cu jumătate de miliard de euro mai multe taxe decât anul trecut, Philip Morris, producătorul IQOS, e cea mai atacată companie - pentru că e americană, iar programul 2035fărătutun e finanțat din SUA de entități cu interese în farma STOP Pe principiul “unde a mers mia, merge și suta”, doi activiști au propus într-un articol din revista medicală Lancet, să se “profite” de “experimentul natural” al pandemiei care a lovit intens economia și, pe lângă ramurile economice puse pe butuci (turism, HoReCa,  transporturi aeriene, vânzări etc.), guvernele să extermine și industria tutunului. “Comunitatea sănătății publice nu are experință în  disturbarea unor sectoare economice”, recunosc ei cu modestie, dar restricțiile adoptate în pandemie sunt o ocazie unică de a experimenta STOP O “soluție finală” (“endgame”) a la Hitler, în numele unui bine superior. În cazul tutunului, o industrie de un trilion de dolari, “stop joc” ar presupune închiderea fabricilor, pârjolirea recoltelor și peste 100 de milioane de muncitori, fermieri, distribuitori lăsați pe drumuri - după  estimările “savanților” autori ai propunerii STOP Ei spun că până acum “politicile de control al tutunului” (unde am mai auzit asta, nu cumva la “controlul natalității” din anii ‘60?) au presupus reducerea cererii, dar acum vin cu ideea revoluționar-comunistă a reducerii ofertei. Progres(ism), frate, nu glumă! STOP E clar că băieții ăștia, unul cu nume de grec, profesor la Stanford, iar celălalt un indian autointitulat “economist al sănătății” (“health economist”, din cei care zic că dăm prea puțin pe medicamente și prevenție) nu au citit despre prohibiția din SUA anilor ‘30 și nici despre experimentul lui Zuma din Africa de Sud, care a interzis tutunul legal în primele luni ale pandemiei, urcând criminalitatea “pe noi culmi de progres și civilizație” STOP Și ăsta e doar începutul. După tutun urmeză alcoolul, burgării, bomboanele, băncile, industria auto, centralele nucleare și tot ce mai consideră unii, care n-au produs un cui în viața lor, că e nesănătos, poluant, imoral, neetic etc., etc. Pe derdeluș STOP Banca Centrală Europeană avertizează că virusul acesta, “care testează limitele sistemelor” (!?), “trebuie învins fără închiderea economiei” și că este nevoie de politici fiscale consistente (în traducere, “creșteri de taxe”). Cu alte cuvinte, chiar și Madame Lagarde, care zicea că sunt prea mulți bătrâni care pun presiune pe economie, crede că s-a ajuns cam prea departe și că, până una-alta, trebuie crescute taxele pe ici, pe colo, prin punctele esențiale, pe la cei care încă mai rezistă, continuând să producă și să plătească, bunăoară tutunul, d’un parigzamplu STOP N-a observat nimeni. Cu toate astea, Tedros, de la OMS, a intrat în carantină. Cică ar fi fost “contact al unei persoane care a fost testată pozitiv” și (ne) va lucra de acasă. Noi credeam că a fost contact de la început. Al Chinei STOP Ce-i lipsește chelului în pandemie? Ați ghicit: o campanie antitutun! “Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea în colaborare cu ISJ şi spitalele din judeţ organizează campania "COVID-19 - Un motiv în plus pentru a renunța la fumat", toată luna noiembrie, pentru că pe 19 e "ziua naţională fără tutun" STOP Campania “are scopul de a conştientiza publicul şi decidenţii politici (sic!)...ca punct de plecare pentru iniţierea de modificări comportamentale şi măsuri legislative adecvate”. Bingo! Ne-am întors la castravete. Al Ramonei și al lui Emanuel. Deși campania e “coordonată metodologic de Ministerul Sănătăţii prin Institutul Naţional de Sănătate Publică”. Acum ne-am lămurit că nu numai Tedros lucrează de acasă STOP Ce aștepta Ramona Brad de 30 de ani, de când nu mai e șoim al patriei? Un partid care să aibă în programul de guvernare legislație anti-tutun. Visul i s-a împlinit. Vise, țațo. Și nene Cioloș STOP Ciolacu zice că nu ar exclude un vot pentru Cioloș ca premier. Cine se aseamănă se adună. La stânga STOP Din ciclul “tutun cu arome pe placul Ramonei Brad”. După tutun cu ceapă, tutun cu varză. Nouă tone de tutun vrac au fost descoperite de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, în microbuze care transportau varză STOP “Ascultă, fiule, să nu crezi ca am făcut atâtea sacrificii să te țin în facultate, ca să devii doctor și să-mi interzici să beau și să fumez” STOP Cercetătorii italieni au căzut de acord cu cercetătorii britanici: “vapatul pe termen lung nu cauzează boli de plămâni”. În același timp, ONG-urile care apără drepturile animalelor sar la beregata ONG-urilor antitutun, de genul Cancer Research, care “prăduiesc banii sponsorizând teste de laborator oribile prin care gazează luni de zile șoriceii abia născuți și șoricioaicele gravide”, obligându-i să inhaleze vapori de țigări electronice, doar-doar să se îmbolnăvească de plămâni, ca să le susțină teoriile STOP Profit.ro la secțiunea “Presa din vecini”: “BAT pune presiuni pe Guvernul Croației pentru majorarea accizelor la produsele alternative de fumat, o încercare de a-și afecta astfel concurentul PMI. Și în România a apărut, netransparent, un astfel de amendament”. Care a fost respins de Parlament, ca și proiectul moșit de 2035fărătutun și nășit de useristul Emanuel Ungureanu STOP Liliecii sunt printre cele mai evoluate viețuitoare și pot prezice viitorul în timp ce îşi urmăresc prada, conform constatărilor unui studiu citat de Independent. Așa e, cu Covidul chiar ne-au nimerit. Poate că unii știau diverse chestii despre specia asta, despre ecolocația folosită la zborul de noapte, despre trocul hrană contra sex, sau contribuția lor la polenizare, dar sigur habar nu aveau că liliecii “ştiu chiar să se autoizoleze atunci când se îmbolnăvesc” (sic!) STOP Genocidul nurcilor pentru boala liliecilor. 17 milioane de nurci vor fi sacrificate în Danemarca, după ce s-a descoperit ca au o forma mutanta de Covid, care s-ar putea transmite la om. Măcar să folosească cineva blănurile alea, că din piele de liliac nu se putea face nimic, cu toată imaginația STOP Dacă tăcea, matematician rămânea. Așa, s-a dovedit a fi doar urechist. Care dă din casă pe model userist. Nicușor Dan a furat startul anunțând că persoanele infectate cu Covid vor fi localizate în timp real printr-o aplicație dezvoltată de STS pentru Ministerul Sănătății STOP Iar STS a dezmințit că nu vor fi localizate persoane ci vor fi indicate zonele în care există mulți pozitivi. Un fel de “nu era Volgă, ci bicicletă și nu i s-a dat, i s-a luat”, sau “un nebun aruncă o piatră...” Pentru că și Premierul a ieșit cu precizări: aplicațiile de urmărire a celor infectați sunt contestate, neaplicabile în UE și, prin urmare, nici în România. Acestea “presupun un acord din partea fiecărui pacient să își instaleze aplicația, iar dacă un cetățean nu vrea, nu avem nicio posibilitate legală de a-l determina să o facă", a spus Orban STOP Tot el s-a grăbit să-i ia fața lui Arafat ieșind cu panseul ”petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunțile, botezurile și alte tipuri de petreceri private” STOP Dar comeorări și parastase putem face, domn’ Prim? Că poate vrem să îngropăm anul asta de cacao. Cică nici asta, că românu’ se îmbată și cântă la pomană. Așa că ne-am lins pe bot și de fasolea cu cârnați, de la Ziua națională, Parada de 1 Decembrie de la Arcul de Triumf fiind anulată STOP “Doctore, cât mai durează pandemia? Nu știu, că nu sunt politician” STOP Cum arată dezastrul din sectorul aviatic, relatează Libertatea: traficul aerian a scăzut cu 57% comparativ cu anul trecut, 200 de aeroporturi stau să moară, Emirates a cerut piloților să intre în șomaj tehnic timp de un an. Tutunul rezistă. Și plătește taxe STOP Un sfert dintre copii nu au acces la resursele materiale necesare învațământului online. Reluăm știrea asta, că poate realizează și activiștii ce nevoi prioritare au copiii României STOP “România analfabetă, cu școlile încuiate și malluri-le larg deschise”, scrie Cristi Pantazi pe G4Media. “Nu doar că școala a devenit victima de serviciu a deciziilor guvernamentale, dar calitatea educației se degradează rapid. Ultima găselniță, care nivelează totul în jos, e renunțarea la teze și olimpiade, adică recunoașterea implicită a unui eșec de proporții” notează el STOP Conform statisticilor, care de regulă arată tot, mai puțin esențialul, avem, însă, cel mai educat Parlament din lume: unul din trei senatori și-a luat doctoratul STOP Monica Pop, directoarea Spitalului de ochi, un om cu vederi de dreapta, se întreabă, just, de ce autoritățile nu vorbesc și “despre majoritatea pacienților, 85%, care s-au vindecat de noul coronavirus sau au trecut ușor prin boală...De ce a a ajuns un virus să conducă lumea?...Ce motiv au cei care conduc să pună în față numai ce este negativ?” Ea arată că în România se înregistrează zilnic 650-700 de decese pe zi, morții de Covid, circa 100, nefiind chiar atât de mulți în raport cu acest total STOP Sorin Avram, despre Iohannis, vaccinul anticovid și absența din farmacii a vaccinului antigripal: “până să visăm la cum ne vom vaccina cu un vaccin care nici măcar nu a apărut pe piaţă ar trebui să avem posibilitatea să ne vaccinăm, acum, cu un vaccin care există, deja. Există, dar lipseşte aproape cu desăvârşire” STOP Marius Oprea, despre alegerile din SUA: “mulţi se întreabă, cine e mai bine să cîştige pentru România. Eu cred că, în cazul în care Trump va cîştiga, vom avea şansa să aflăm mai multe despre subteranele amestecului direct al administraţiei americane în România, în timpul democratului Obama şi mai ales a vicepreşedintelui Biden: cine şi cum a ”dirijat” aşa-zisa ”luptă anticorupţie”, care a transformat SRI-ul în Securitate şi DNA-ul în Procuratură socialistă şi ce afaceri necurate a derulat fiul vicepreşedintelui american în România, de ce Laura Codruţa Kovesi poza, atît de veselă, alături de şeful “antenei” CIA la Bucureşti şi cum a fost salvat preşedintele Băsescu de referendumul prin care românii îl alungaseră de la Cotroceni. Şi multe altele. Dacă Biden va ajunge la Casa Albă, nimic din toate acestea nu va ieşi la iveală” STOP Veverițe, câini, pisici și alte animale. “Doi tigri ruși și un urs siberian cred că Joe Biden va câștiga alegerile. Dar, potrivit unor veverițe din Carolina de Sud, președintele Trump va câștiga al doilea mandat”, scrie The Week. “Din păcate caracatița Paul, care a prezis corect rezultatul meciurlor de la Cupa Mondială, a murit în 2010 nemaiputând fi contactată pentru comentarii” STOP Depresii post-electorale. Terapeuții din New York se pregătesc să trateze pacienți stresați de alegeri, iar Seattle oferă o zi liberă angajaților supărați de eventuala victorie a lui Trump. Un sondaj arată că, pentru a face față anxietății și depresiei, aproape jumătate dintre respondenți vor mânca nesănătos, un sfert vor bea bere, un sfert vin, iar 13% vor consuma „produse de canabis” STOP De altfel, mai multe state americane şi-au relaxat legislaţia privind drogurile, iar în Oregon a fost dezincriminată deținerea pentru uz personal de heroină, cocaină și ciuperci halucinogene, în cantități determinate (1-2g). Adoptarea măsurii a avut sprijinul mai multor asociaţii medicale din acest stat, primul care a dezincriminat canabisul, în 1973, legalizând consumul în 2014 STOP Despre rolul transformator al artei. Gorbaciov a declarat că serialul Dallas a contribuit la prăbușirea Uniunii Sovietice. Casetele alea urmărite clandestin, la video, musteau de capitalismul Texasului republican, iar rușii au văzut cum trăiește lumea în SUA. “Ce vremuri, taică, Auschwitz!” (HEXAVALENT)

Luni, 2 Noiembrie, 2020 - 00:00
FUMIGENE DE LUNI (9)

FUMIGENE DE LUNI (9)   Știrea lunii! Patru, cinci, șase mii de covidați pe zi... și, ura!, în sfârșit, primul bolnav de gripă raportat anul ăsta. Hai, că ne-a venit inima la loc! Suntem normali, fraților! STOP Spania va fi în stare de urgență până la vară, Franța intră în carantină până în decembrie, Marea Britanie se pregătește de “lockdown”, Germania și Austria se închid parțial toată luna noiembrie, intrarea în Parlamentul European din Bruxelles e interzisă... “România nu e ca alte țări”, declară Orban. Așa e. Noi mai zburdăm nițel, până la alegeri, după care ori tragem obloanele, ori fugim ca potârnichile, care-ncotro. Ca pe vremuri, “când cu ciuma lui Caragea, de se răspândeau orășenii prin sate, și sătenii prin pustii” STOP “Doza noastră de inconştienţă individuală, însumată la nivel colectiv, nu are numai dezavantajele ei. E şi un model de supravieţuire sub asediu, cum s-a întîmplat şi în anii ciumei lui Caragea. În vreme ce Occidentul îşi manifestă îngrijorarea la nivelul preşedintelui Macron şi al cancelariei Merkel, în mod paradoxal, noi putem încă să miştocărim pandemia pe facebook şi credem în ea doar cînd ne loveşte în familie, ori în cercul de prieteni. Mai greu va fi cu efectele ei economice, cînd vor fi resimţite mult mai puternic ca acum, peste cîteva luni”, scrie Marius Oprea STOP Adevărul e că “toți președinții lumii luptă cu Covid-19, doar al nostru cu PSD STOP “Te cunosc după sandale”...Finlandezii au descoperit mai întâi că virusul poate fi depistat de câini, după miros, iar cercetătorii de la MIT au venit imediat cu altă găselniță: tusea celor infectaţi cu Covid este diferită de a oamenilor sănătoşi. “Diferenţele nu sunt sesizabile pentru urechea umană, dar se pare că pot fi citite de inteligenţa artificială (AI)“, relatează  Economica. De ce nu ne miră, mai ales ca “se pare”? STOP Dezindustrializarea, doar pentru nostalgici? În ciuda a ceea ce crede lumea, România se află în topul statelor UE după aportul producției industriale la valoarea adăugată brută, cu peste 24%. România se bazează pe industrie, Polonia pe comerț, iar Franța pe administrație publică. Nicio țară nu se bazează pe oengeuri. Ca să vezi... STOP “Pandemia tăcută”. “Bolile, dizabilitățile si decesele premature ale copiilor sunt cauzate de toxinele din mediul înconjurător, iar poluarea globală dăunează în special copiilor”, susține Organizația Terre des Hommes, care lansează o campanie globală STOP Ce aiureli cu epidemia de tutun și vaping? Astea sunt preistorie. Ramona Brad pare deconectată total de la “trenduri”. Care arată că România e la un pas de infringement dacă nu-și protejează cetățenii de poluare. Avem la dispoziție pentru asta, ca și Grecia, doar două luni STOP “În România, unul din opt școlari are astm”, spune dr. Craiu, pe Realitatea.net. După estimările sale, “dispariția poluării ar crește speranța de viață cu patru ani”. Că așa o fi sau nu, contează mai puțin. Asta e noua nișă STOP “În căutarea timpului pierdut”. Țara arde, Ramona, precum Greta, se piaptănă. În plină pandemie, cu mii de infectați și sute de intubați, a reîncălzit ciorba sleită după vărsarea proiectului anti-tutun respins astă vară de Parlament. Iar acum încearcă să o toarne pe gâtul ANPC-ului sub forma unei plângeri semnate cu oengeurile amicilor activiști Tatu Chițoiu, Mihălțan, Măiță, fsfr și fsmr STOP Un text absolut indigest. Poliloghia, dorit confuză și savant kilometrică, a la Proust, s-ar putea traduce printr-o singură frază: “Săriți, că ne omoară copiii cu reclama la IQOS!”. Petrică și lupul. Cine să mai creadă, cucoană? Lăsați... STOP Reclama e legală la IQOS. La electronice, nu e. Dar ANPC nu poate să schimbe legea, ci doar s-o aplice. 2035fărătutun sparge banii lui Bloomberg degeaba, pe campania de toamnă. “Laptele vărsat nu mai poate fi adunat”, cum ar zice rușii. Iar pandemia chiar le-a stricat lobiștilor antitutun “epidemia” STOP  80% dintre cei care au apelat la țigări electronice au renunțat total la fumat, iar 65% folosesc arome de fructe sau arome dulci, arată un studiu publicat la Bruxelles de Alianța intependentă europeană a vapatului (IEVA). Dar 2035 nu preia așa ceva, că nu servește cauzei STOP În sfârșit, o aroma pe placul activiștilor: tutun cu ceapă. O nouă “rețetă” de contrabandă, cu ingrediente bulgărești. Aproape două tone de tutun descoperite la Giurgiu printre sacii cu ceapă transportați de o autoutilitară. Și câte asemenea or fi trecut, fiindcă la Giurgiu e graniță internă UE și nu se face control vamal STOP “Bunica bate toba” doar la moldoveni. Mămăița noastră e și mai și. O bunicuță de 82 de ani i-a adus nepotului, la penitenciarul din Caraș Severin, sarmale cu canabis. Condamnată la doi ani pentru trafic de droguri, ea a plecat în bejenie, luând calea străinătății, ca și Tolea Ciumac (prins între timp de italieni) și e căutată de INTERPOL STOP Asta ne mai lipsea. Pandemia va provoca o “zombificare” a economiilor: creșteri  lente, inflații mici, datorii mari, susține Economist Intelligence Unit. Cam ca la japonezi STOP Fiecare cu prioritatea lui. Biden anunță că legea pentru drepturile LGBT va fi promulgată în primele lui 100 de zile la Casa Albă. Ce nu face omul pentru voturi? Câștigă unele, pierde altele STOP Trump a avut alte priorități. Așa se explică, probabil, ritmul record de revenire a economiei americane, PIB-ul înregistrând o creștere de peste 33% în ultimul trimestru STOP “Niște înapoiați”. UE va ajunge la egalitate de gen în vreo 60 de ani. Ba, din cauza pandemiei, chiar mai mult. A nu se înțelege egalitate între femei și bărbați, ca aici nu e vorba de chestia aia cu multe litere: LGBTQ+etc.) STOP “Tradițiile se schimbă. Dacă odinioară trebuia demonstrată virginitatea miresei, acum trebuie să i se stabilească sexul” STOP În vreme ce Papa Francisc îmbrățișează ideile globaliste și parteneriatul civil pentru gay, Polonia interzice avorturile, ca în perioada dictaturii comuniste. Polonezii intră în grevă, iar Papa Ioan Paul al doilea, Karol Wojtyla, se întoarce în mormânt STOP Un studiu al Universității din Cambridge, reluat de Cursdeguvernare, arată că “tinerii devin, cu fiecare generație, mai nemulțumiți de starea democrației”. Milenialii din SUA și UE, cu excepția notabilă a celor din fostele țări comuniste, sunt nemulțumiți de inegalitățile de avere și venituri. Probabil că respectivii habar nu au că democrația înseamnă drepturi, libertăți și meritocrație, nu “progresism” tradus prin egalitarism, care în partea asta de lume pute oribil a marxism. “Taxați bogații!” (moșierii, chiaburii, multinaționalele...). Iar când ăștia vor dispărea, pe cine veți mai taxa? Sărăcia? STOP “S-a descoperit apă pe lună. Bucureștenii întreabă dacă e caldă”. Din cauza pandemiei, circa 200 de aeroporturi riscă falimentul, dar UE visează să ajungă pe Lună. Agenția spațială europeană și NASA au semnat acordul de colaborare pentru construiriea unei stații spațiale pe orbita Lunii, care include formarea astronauților europeni. Deocamdată, rămânem cu Prunariu STOP Ana Ipătescu? Anna Hakobyan (foto), soţia premierului armean, s-a oferit voluntar să lupte în Nagorno-Karabah. În prezent, fosta jurnalistă face instrucţie militară în cadrul unei unităţi de femei. Nu este primul voluntar din familie, fiul de 20 de ani urmând același drum STOP Ungaria nu știe cum să scape de excesul de ventilatoarele mecanice. La începutul pandemiei a cumpărat 16.000 de bucăți. Păi, poate să trimită o parte încoace, că tot n-au fost livrate încă cele “cumpărate” astă primăvară din Coreea de Sud, via Elveția, pe 400 de milioane STOP Comisarul german pentru azilurile de bătrâni a sfătuit familiile să sărbătorească Crăciunul „în schimburi” și în grupuri mici, pentru a reduce riscul de Covid. „Vremuri neobișnuite necesită soluții neobișnuite”, a declarat el, adăugând că „poți să dai cadourile de Crăciun în 28 decembrie”. Pe principiul mai bine mai târziu, decât niciodată STOP “Amabili și informaţi, capabili să stabilească relații empatice prin intermediul internetului și pe rețelele sociale”. Aceasta este noua generație Z, sau „Digitalii”, actualii adolescenți, urmașii milenialilor. Ei continuă să fie dependenţi de mamă și de tată. Iar 57% consideră că activitatea de influencer este o profesie reală și 30% ar dori o carieră în domeniu, deși doar 17% se lasă influențați  STOP Fostul CEO al Google numește rețelele sociale „amplificatoare pentru idioți” și admite că „excesele” din aceste medii vor provoca reglementări mai stricte ale platformelor de internet în anii următori. „Contextul în care rețelele sociale servesc ca amplificatoare pentru idioți sau oameni nebuni nu este ceea ce am intenționat”, a afirmat Schmidt într-o conferință virtuală a Wall Street Journal STOP “O primă interacțiune pozitivă cu un brand poate determina loialitatea față de acesta”. Un studiu Reveal Marketing Research arată că, la țară, milenialii sunt cei mai activi “promoteri ai brandurilor” către alți cunoscuți, în timp ce, la oraș, trend setterii sunt...pensionarii, care și laudă și critică în proporții aproape egale. “Cei mai constanți detractori ai brandurilor sunt tinerii profesioniști în mediul urban”. Gen Mândruță sau Petreanu. Chiar dacă ei sunt un pic cam tomnatici, noi suntem totdeauna ușor întârziați STOP De când nu mai e prinț decât prin naștere, Harry reinventează roata, ca să nu zicem că descoperă apa caldă, alături de Megan, soția sa de culoare. Într-un interviu recent, el a declarat că din cauza originii nu a aflat de existența prejudecăților rasiale inconștiente. “Lumea pe care o știm a fost creată de albi pentru albi”, a spus Harry, realizând brusc existența “rasismului sistemic” STOP În același timp, Palatul Kensington, unde locuiesc William și Kate, împreună cu alte reședințele regale, sunt investigate pentru legături cu comerțul de sclavi.  Pentru că așa a indicat mișcarea BLM, deși sutele de ani de colonialism, sclavie și exploatare sunt parte a istoriei imperiului britanic STOP Apelurile pentru boicotarea produselor franțuzești câștigă teren în țări musulmane, ca represalii împotriva președintelui Macron, care nu numai că nu s-a delimitat de caricaturile cu Profetul, dar a susținut public libertatea de expresie STOP Caricaturile, îndoielnice din punct de vedere artistic, continuă să facă victime mult după masacrul de la Charlie Hebdo. Un profesor a fost decapitat recent pentru îndrăzneala de a le fi arătat elevilor, trei femei au fost înjunghiate în catedrala din Nisa, iar un preot ortodox a fost asasinat. Cu toate astea, Erdogan în acuză pe Macron că promovează o campanie de ură și are nevoie de psihiatru. Chestie pentru care s-au retras ambasadele STOP Pisicile costă Australia șase miliarde de dolari anual, arată un studiu care a constatat “că bolile asociate pisicilor” (atenție, nu fumatului! - n.n.) provoacă peste 500 de decese şi 11.000 de spitalizări pe an. În plus, “unul din cinci cazuri de schizofrenie şi una din zece sinucideri ar putea fi evitate prin eliminarea infecţiilor cu Toxoplasma gondii”, specifică felinelor. Prin urmare, adio tors si mângâiat: “pentru a reduce rata de infectare” cercetătorii cer iubitorilor de pisici “să le țină în casă şi să se spele pe mâini cât mai des”. Mâța ca Covidu’  (HEXAVALENT)

Joi, 29 Octombrie, 2020 - 20:53
FUMIGENE DE WEEKEND (163)

FUMIGENE DE WEEKEND (163)   În comparație cu “Covidul, o gripă cu un PR foarte bun”, foametea are PR prost. Șapte milioane de oameni au murit de foame anul acesta. De șapte ori mai mulți decât de Covid. Dar, câți au citit știrea asta pe Cursdeguvernare? STOP Programul alimentar mondial al ONU, care tocmai a primit Nobelul pentru Pace “pentru eforturile de a preveni folosirea foametei ca armă de război şi conflict”, are nevoie de finanțare de 6,8 miliarde de dolari în următoarele şase luni pentru...evitarea foametei, transmite Reuters. Pe scurt, Programul a luat Nobelul pentru PR - “prevenția” a ceva care, teoretic, s-ar fi putut întâmpla -, și nu pentru rezultatele efective în rezolvarea problemei - că datorită lui n-ar mai fi murit nimeni de foame. După cum se vede, dimpotrivă STOP Hârtia igienică, mai precis tezaurizarea ei, pare a fi doar primul semn de criză. În pandemie, statele încep să-și facă stocuri serioase de mâncare. Egiptul cumpără mai mult grâu, China mai multe furaje pentru porci, Taiwanul crește rezerva strategică de alimente, Pakistanul și Iordania achiziționează produse agricole în cantiăți mai mari decât în vremuri obișnuite, relatează Bloomberg STOP “Millennialii cred că aderarea la un ONG este o modalitate excelentă de a salva lumea. Eu spun că nu. Înființați o companie. Așa îmbunătățiți omenirea. Nu am scos două miliarde de oameni din sărăcie datorită ONG-urilor și a birocraților - i-am scos din sărăcie datorită capitalismului”, a declarat Nassim Taleb (foto), autorul cărții “Lebăda Neagră”, într-un interviu din Business Insider STOP “Viața e scurtă, oamenii sunt răi, iar pensia e mică”, zicea un clasic în viață. Libertarianul Cristi Paun scrie că “lumea în care trăim este crudă și nedreaptă. Nu suntem toți egali. Unii sunt mai înalți, alții mai scunzi. Unii sunt mai grași, alții mai slabi. Unii sunt mai deștepți, alții mai înceți la minte...Cea mai nedreaptă inegalitate pe care trebuie să o gestionăm este însă cea dintre ‘săraci’ și ‘bogați’. Două concepte absolut scoase din pălărie. Cu nimic economic în spate. Dar cu o sumedenie de drepturi pentru unii (cei considerați ‘săraci’) și de obligații pentru ceilalți (cei considerați ‘bogați’). Clasificarea este apanajul politicii, nu al economiei” STOP Raportul anual Freedom House Washington arată că democrația e în carantină și că în această perioadă au fost aplicate tehnologii considerate înainte de Covid intruzive. Pandemia “a oferit guvernelor o justificare pentru amânarea proceselor electorale, pentru a reduce la tăcere presa și disidenții și pentru a îngreuna tragerea la răspundere” STOP Bolile, așa cum le știm, nu țin seama de Covid. Iar ziarele relatează despre situația tensionată și îmbrâncelile de la Spitalul de Urgență Ploiești, unde bolnavii veniți pentru investigații sau proceduri medicale la Ambulatoriu așteaptă în ploaie STOP Covidiana. Continua închiderile progresive în diverse țări, de la Spania la Italia și de la Germania la Franța, concomitent cu constestările violente pe străzile marilor orașe STOP “Dumnezeu nu se lasă batjocorit”. Patriarhul Daniel și-a ieșit din pepeni. El a arătat că, ultima dată când s-a interzis Pelerinajul de Sf. Dumitru a fost în octombrie 1989. După care a urmat decembrie...Cine are urechi, să audă STOP “Prima dată când chinezii fac un lucru care te ține până mori”. După valul de PR din primăvară, când OMS dădea închiderea Wuhan-ului ca exemplu de urmat, a mai auzit careva despre ce se mai întâmplă în China cu coronavirusul? Covidul părea a fi zburat spre alte zări, pe aripi de liliac. Ciocu’ mic...Până săptămâna trecută, când au fost raportate brusc 137 de cazuri de asimptomatici. La o populație care bate miliardul. O glumă care se vrea bună...“Oare ce am spălat mai mult anul ăsta, mâinile sau creierele?” STOP Guvernul suedez a transmis persoanelor vârstnice că nu mai trebuie să se autoizoleze, pentru că ratele de infectare cu Covid sunt mai mici decât în primăvară, iar izolarea are impact negativ asupra sănătății mintale, transmite  Reuters. La polul opus, Elveția a emis transparent protocoale prin care vârstnicii și cei cu comorbidități grave sau speranță de viață redusă nu vor fi reanimați. Documentul public se intitulează „Triajul tratamentelor de terapie intensivă în caz de lipsă de resurse” STOP Rafila în două luntri. Și nu doar OMS-PSD. După ce s-a pronunțat pentru o nouă închidere, a revenit cu propuneri pe tema modelului suedez. Apoi, atoateștiutor cum se crede, a zis că vaccinul (care încă nu există -n.n.). va rezista 17 zile (fix), la -80 de grade (?) și trebuie administrat într-o săptămână. Nici o zi mai mult. Între timp, de atâta dat cu gura, și-a pierdut suflul sub mască și n-a mai putut vorbi la o întrunire de partid STOP Un medic de la Balș, Marinescu, spune că deși numărul cazurilor noi de Covid este în creștere, acestea sunt mai puțin severe. Așa să fie! STOP Arafat, dușman declarat al sărbătorilor. De la Paști până la Craciun, inclusiv. Zice să ne luăm adio de la viața normală până la vară și să stăm liniștiți, învățând să trăim cu virusul și cu regulile. Și cu cei care le impun după cum bate vântul, de la OMS STOP Șapte ani in Tibet. După alegerile parlamentare vor urma patru ani de ”pace politică”, a spus Ludovic Orban, vorbind despre șansa de a deveni ”un fel de tigri ai Europei Centrale și de Est”. Cursdeguvernare nu precizează dacă, pentru a ajunge în această stare de pace, tigrii vor mânca PSD-ul sau limba Președintelui STOP Între timp, la orizont a apărut balaurul USR, cu un “program de guvernare revoluționar” în 40 de puncte printre care - “Mânăstire-ntr-un picior, ghici ciuperca ce e?”- “măsuri fundamentale pentru reducerea consumului de tutun și reducerea expunerii la orice mesaj” despre acesta. Ramona Brad - ministru, cum ar veni STOP Serviciul de achiziții publice din Canada a ajuns la un acord cu Medicago, companie deținută parțial de Philip Morris, pentru achiziționarea a 76 de milioane de doze din viitorul vaccin obținut pe baza plantelor din...tutun STOP E din ce în ce mai clar de ce activiștii, producătorii de vaccinuri finanțatori ai OMS și sutele de birocrați care mănâncă o pâine din programele antitutun, au pus turnurile pe PMI. Pe vremuri ziceau că substanțele din fum sunt cancerigene, dar când compania a scos un produs fără fum, au mutat ținta pe tutun. Când au apărut țigările electronice, au mers mai departe, luând în colimator industria. Iar acum, cu vaccinurile pe baza plantelor din tutun, au intrat în derută: “să nu lăsăm pandemia să strice (ploile cu) epidemia” (“epidemia tutunului”, ulterior devenita “epidemia vapatului”), striga acum vreo săptămână OMS STOP Bloomberg relarează cu vădită părere de rău că Juul Labs (deținut parțial de Altria) a câștigat o primă rundă într-un proces de masă în care era acuzat că a țintit deliberat adolescenții, în mod înșelător. Instanța a decis că reclamanții nu au suficiente probe pentru susținerea acestei cereri, fiind invitați să-și completeze acțiunea. Cel puțin deocamdată, decizia face imposibilă repetarea acțiunii similare împotriva producătorilor de țigarete, care a dus, în 1999, la plata unor despăgubiri uriașe: cel mai mare settelment din istorie STOP Reluăm știrea, că poate o citește și Ramona Brad. “Peste un sfert dintre copii nu au acces la educația online, arată un studiu realizat de Salvați Copiii România. 28% dintre copii și 43% dintre cadrele didactice nu dețin, parțial sau total, resurse materiale necesare învățământului online”. În completare, în cazul în care nu era de ajuns, avem cel mai mare decalaj între rezultatele elevilor și cea mai mică finanțare per elev, arată un raport Euridice, prezentat de Comisia Europeană STOP Statul grec va cumpăra locurile goale din teatre, cinematografe și maxi-taxi, pentru ca afacerile să nu moară în pandemie. De exemplu STOP Ce compătimire creștinească sau grijă profesională la încă vicepreședintele Comisiei de Sănătate a Camerei, omul cu telefonul, felcerul USR, Emanuel Ungureanu? Infectarea cu Covid a  managerului de la Spitalul județean Cluj devine un nou prilej de turnătorie. "Nu purta mască... De la cine s-a infectat și pe cine a infectat Șușca nu se știe pentru că DSP Cluj nu a făcut anchetă epidemiologică", varsă Emanuel STOP Tolea Ciumac, urmărit internațional după ce a fost condamnat la 3 ani și 4 luni pentru contrabanda, dă cu tifla poliției, punând pe FB poze de la sală sau de prin cârciumi. Într-o postare recentă indică până și locul în care petrece cu nevasta și prietenii: „O seară românească la Florența”. Dar poliția se sfiește să-l deranjeze pe “luptător”. E ocupată să facă trafic pe net, postând la rândul ei despre amenzile aplicate celor care aruncă chiștoace pe geam. Bun și așa STOP Revoltă mare la 2035fărătutun, după ce Comitetul național pentru situații de urgență a decis că masca de protecție poate fi dată jos pentru scurt timp, la exterior, atunci când se fumează, se mănâncă sau se face jogging. Păi, nu i-ați scos voi pe fumători în stradă, ca să-i arătați cu degetul, tovarăși activiști? STOP Mare satisfacție mare după victoria repurtată împotriva României libere, prin intermediul ANPC. Ziarul a fost amendat pentru publicarea unor articole publicitare despre țigări electronice. Articolele aparțineau unor mici firme importatoare, dar 2035fărătutun, autoarea reclamației, nu ezită să arate cu degetul la “industria tutunului”, doar-doar i-o da vreo primă alde Bloomberg STOP Veniturile din accize au scăzut în primele nouă luni ale anului  cu 3%, mai ales din cauza produselor energetice. În schimb, tutunul a devenit principalul plătitor de accize, cu 13% mai mult ca anul trecut. Aviz amatorilor de băgat bățul prin gard la ceas de pandemie STOP “În numele tatălui”. EBA se întoarce și candidează la Constanța. “Este o candidatura în numele tatălui meu”. Se îndoia cineva că ar fi altfel? STOP Dispoziție de fațadă. “La Parchetul General s-a declanșat operațiunea ‘Columbia Livia domestica’”. Procurorului general Gabriela Scutea a dispus că nimeni nu mai are voie să hrănească porumbeii, “pentru protecția fațadei sediului Parchetului General și a mașinilor de serviciu parcate în zona” STOP Iulian Chifu scrie în Adevărul că lui Biden i-a scăpat păsărica ce va crește șansele lui Trump. La finalul ultimei dezbateri, candidatul democrat a dat satisfacție stângii progresiste și ONG-urilor de mediu, asumându-și sfârşitul petrolului şi al gazelor de șist și tranziţia spre energia verde. Trump nu a ratat momentul: “Texas, Ohio, Michigan - aţi auzi? Să ştiţi cum votaţi!” STOP Rescrierea Mioriței de către fisc, comentată de Deutsche Welle. Fiul unui cioban din Mureș spune că tatăl său i-ar fi făcut cadou 4,5 milioane de euro câștigați din oierit și refuză să plătească impozite și penalități STOP O fotografie a Sannei Marin (34 de ani), premier al Finlandei, pentru o revistă de modă a stârnit mari discuţii. Criticii spun că poza, în care tânăra politiciană apare cu decolteu adânc şi bijuterii, “este prea revelatoare, neprofesionistă şi nepotrivită pentru o femeie în poziţia ei”. Susținătorii acuză, însă, că “femeile sunt judecate după aspectul lor mult mai des decât bărbaţii”, făcând trimiteri la imaginile topless cu Vladimir Putin. Oricum, se zice că, în pandemie, “Rusia nu a închis granițele pentru că Putin nu a hotărât pe unde trec”. Între timp, “un opozant al acestuia a murit de coronavirus cu 30 de lovituri de cuțit”  (HEXAVALENT)

 

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 00:28
FUMIGENE DE LUNI (7)

FUMIGENE DE LUNI (7)   “Teoria ca teoria, dar practica ne omoară”. Ideologia prevenției, promovată asiduu de funcționărimea de la OMS în ultimii ani, face ravagii. Se zice că e mai bine să previi decât să tratezi. La Covid e, însă, nițel cam târziu. Ca într-o nouă cursă a înarmărilor, statele se întrec în fabricarea unui viitor vaccin care, teoretic, să-i imunizeze pe cei sănătoși, în loc să se concentreze pe găsirea unui medicament care să-i vindece pe cei care mor acum STOP A apărut recent în presă o schemă terapeutică recomandată de Spitalul Elias pentru Covid: Paracetamol, vitamina C și vitamina D, Melatonină...Exact ce se recomanda și prin februarie-martie, când coronavirusul era “doar o gripă”. Între timp, acesta a devenit bau-bau universal și se tratează mai mult cu restricții, decât cu leacuri STOP După atâtea luni de experiență și atâta părerologie a “experților”, nu există un tratament clar, iar medicamente gen Redemsivir sau Clorochina au fost, pe rând, desființate de OMS, care pare a ști mai bine ce nu e bun, decât ce anume trebuie folosit STOP În ceea ce ne privește, un sondaj Ipsos arată că românii nu sunt încrezători într-un eventual vaccin, doar jumătate fiind dispuși să se vaccineze anti-Covid STOP După șapte luni de bâlbe, guvernul a adoptat săptămâna trecută ordonanţa de urgenţă care prevede că asimptomaticii şi simptomaticii fără comorbidităţi vor fi tratați la domiciliu. „O dată vor fi monitorizaţi de medicii de familie, a doua oară vor fi evaluaţi şi urmăriţi de către organele în drept”, a explicat ministrul Sănătăţii. Mai ales urmăriți de organe. După arestul în spitale, arest la domiciliu, Și ce scandal a ieșit în primăvară, când Avocatului poporului a atacat la CCR această măsură a privării de libertate! STOP Lumea începe să se revolte. În Irlanda, poliția a arestat 11 persoane care au refuzat să se împrăștie. În Italia, sunt proteste. La Paris, tot așa. Dar numărul cazurilor duce din nou la declararea stării de urgență, în Spania, închiderea totală, în Cehia, intrarea în zona roșie, în Polonia, sau purtarea măștii peste tot, în Bulgaria STOP Dacă n-ar fi alegerile, ne-am întoarce, probabil, la situația de astă primăvară. Așa, Orban anunță că am putea fi închiși în case doar noaptea, de parcă virusul s-ar fâțâi seara, pe uliță, Rafila zice că, dacă ar fi după el, am trage obloanele două săptămâni, iar Nelu Tătaru aruncă mingea la Klaus Iohannis: starea de urgență este apanajul președintelui STOP Cavalerii apocalipsei. Dacă nu e Arafat, e Musta, dacă nu e Musta, e Rafila, de la OMS-PSD-SRM (Societatea română de microbiologie): “în maximum zece zile, sistemul sanitar ar putea intra în colaps, în condițiile în care secțiile ATI din mai multe spitale sunt deja pline”. Putem ajunge la 7.000 de cazuri pe zi, spune el. Acum avem în jur de 4000 STOP Pelerinajul de Sf. Dumitru e rezervat pentru bucureșteni și se va desfășura timp de trei zile printre cordoane de jandarmi. E un eveniment public. Pentru că evenimentele private sunt, conform legii, interzise STOP Astfel, o petrecere de majorat dintr-un sat mehedințean a fost spartă de poliție, cei 28 de participanții primind amenzi de mii de lei. Și Ciolacu a plătit amendă, find surprins la cârciumă cu Romașcanu, Tudose și familia. Niște fraieri. Puteau să spună că sunt “la workshop”. Că seminariile sunt permise de legea dată fără cap STOP Premierul ceh Andrej Babis îl demite pe ministrul sănătăţii, surprins de presă când ieşea dintr-un restaurant care, potrivit restricţiilor, ar fi trebuit să fie închis, transmite Reuters. Așa a pățit și Comisarul irlandez, dat afară de Ursula Von der Leyen. Dar Orban n-are nicio putere supra lui Ciolacu STOP Care Ciolacu cere pact pentru sănătate: “Iohannis trebuie să renunțe la aura de Otto cel Mare și să cheme URGENT toate partidele la consultări, alături de cei mai buni specialiști pe sănătate pe care îi are România...Este nevoie să punem rapid capăt haosului care a cuprins sistemul de sănătate", scrie el pe FB STOP De atâta Covid, nu mai facem gripă. Sau nu mai raportăm decât la cererea Președintelui, ca la nosocomiale. “Niciun caz de gripă nu a fost confirmat în România în această toamnă” și deja s-au vaccinat de trei ori mai multe persoane decât anul trecut STOP Vremuri de rahat. Vânzările de hârtie igienică au crescut într-o săptămână cu 90% în Germania. Nemții, ca hamsterii. Sunt prevăzători și își fac provizii pentru o eventuală nouă închidere STOP Și totuși, lumea nu moare doar de Covid, ci și din cauza lui. Medicii avertizează asupra riscului real de depresie, după ce un pacient infectat s-a aruncat pe geam, la Institutul Matei Balș. “Colectivul de la INBIMB este devastat emoțional în acest moment și atrage atenția asupra sindroamelor de depresie asociate COVID 19” STOP București, Alba, Cluj, Harghita, Timișoara, Sălaj, Mureș, au trecut pe sau se apropie de cod roșu. Paradoxal, Suceava, campioana din primăvară, stă bine. Ba chiar apare într-un fel de top al fericirii, fiind județul în care oamenii sunt cei mai mulțumiți de starea lor materială și emoțională, potrivit unui studiu al Băncii Mondiale citat de Hotnews STOP “Corona-vinul românesc: între blocarea industriei HoReCa și fabricarea biocidelor”, scrie Cursdeguvernare. Afacerile producătorilor de vin au scăzut substanțial în pandemie, unii nu au unde să depoziteze marfa nevândută, iar alții au pierdut “ocazia” de a transforma vinul în alcool sau oțet. Mult vin va avea soarta laptelui, fiind vărsat pe câmp STOP Peste jumătate dintre elevi consideră că prima lună de școală a fost haotică și unii au caracterizat educația de acum drept "dezastruoasă", "ineficientă" și "oribilă". Sondajul s-a desfășurat online STOP “Pentru a preveni răspândirea Covid, autostrada Moldovei se va construi online” STOP Fiecare bucureștean pierde anual circa 3.000 euro din cauza poluării, arată un studiu al Alianței europene de Sănătate Publică, care crede că o calitate proastă a aerului poate crește mortalitatea în cazurile de Covid. Între timp, măsurătorile de noapte arată că Bucureștiul bate record după record la microparticule, ultimele înregistrări arătând depășiri de 350% STOP Dar 2035fărătutun susține că tot fumatul și vapatul sunt de vină pentru diversele afecțiuni pulmonare și cardiovasculare. Pentru că, așa cum arătam, ordinul pe unitate e “nici o zi fără PMI”, Ramona Brad a mai petrecut un sfârșit de săptămână cu IQOS. Care, nefiind total lipsit de riscuri, e riscant. Ca și respiratul STOP O încercare de a dubla accizele la IQOS peste noapte, printr-un amendament introdus pe șestache în Comisia de buget finanțe, fără a fi dezbătut sau avizat de celelalte comisii sau de guvern, a fost respins în ultimul moment de plenul Camerei deputaților. Unii zic că rolul hotărâtor în respingere l-a avut Ciolacu, de la Buzău. Buzăul e noul Teleorman. În curând, s-ar putea ca tot de acolo să vină și Emanuel Ungureanu, zburat de la USR Cluj. În sesiunea următoare, în materie de tutun se prefigurează, așadar, Buzău contra Buzău STOP Economistul șef al Băncii Mondiale despre pandemie: "Aceasta nu a început ca o criză financiară, dar se transformă într-o criză economică majoră cu consecințe financiare foarte serioase" STOP E clar că suntem frați de gintă cu macaronarii. Drept dovadă, în primele luni ale pandemiei au crescut importurile de paste făinoase din Italia cu 40%. La urma urmei, pastele și pizza se pot găti oricând, cu te miri ce STOP Dacă n-ar fi fost Covid-ul, în perioada asta ar fi trebuit să se desfășoare într-un loc exotic de prin America de Sud sau Asia COP, conferința părților semnatare ale Convenției cadru pentru controlul tutunului (FCTC). Din cauza pandemiei, conferința va fi online, iar ASH, un ONG antitutun anglo-american, anunță că va găzdui câteva sesiuni pe teme gen “sfârșitul jocului” (pentru tutun), “daune” (în sarcina companiilor producătoare) sau “drepturile omului” (fumatul fiind exclus, că așa a decis Bloomberg data trecută, la Cape Town), impactul Covid-ului asupra FCTC (trecută în plan secund) și creșterea finanțării (pentru alimentarea uriașului aparat de activiști) STOP După „zborurile către nicăieri” și “croazierele către niciunde”, o companie aeriană oferă acum „vacanțe misterioase”. Se întâmplă în Noua Zeelandă. Plătești 600 de dolari și afli unde pleci abia cu două zi înainte. Programul e doar pentru localnici și doar în interiorul celor două insule, străinii având interzis din cauza coronavirusului STOP Dincolo de Covid. Primăria unui sat din regiunea Abruzzo oferă case și bani tinerilor italieni sau străini care ar vrea să se stabilească acolo și să revigoreze viața localității. Satul mai are doar puțin peste 100 de locuitori, trecuți de 65 de ani STOP Stupefiante la farmacie, fără rețetă. Polițiștii au făcut percheziții la punctele de lucru ale unei farmacii din București, dar și la domiciliile unor persoane din mai multe județe. Cea mai în vârstă persoană dată în urmărire pe site-ul Poliției române pentru trafic de droguri este o mămăiță de 82 de ani STOP Zuckerman o ține pe a lui, ca trenul pe șine: corporațiile corupte din China comunistă, precum Huawei și ZTE, nu își au locul în România democratică. “Cei care acționează în spațiul cibernetic cu intenții maligne, inclusiv regimul comunist chinez, au încercat să fure date legate de drepturi de proprietate intelectuală și de sănătate publică, legate de vaccinuri, tratamente și testări”(sic!). Care vaccinuri și tratamente, frățico? STOP Numai nenorociri. Omizi veninoase, care arată ca niște peruci umblătoare și scuipă venin din țepi ascuțiți au terorizat anul ăsta statul american Virginia. Or fi fost spioni chinezi STOP “Cafeaua băută pe stomacul gol dăunează metabolismului” și nivelului de zahăr în sânge. “Cercetătorii britanici au aflat că abținerea de la cafea până după micul dejun ameliorează semnificativ capacitatea organismului de a prelucra hrana în mod sănătos”. Cercetătorii britanici, ca Bulă sau Radio Erevan. Ce ne-am face fără ei? STOP Invenție epocală? Ca să salveze căprioarele sacre din Nara, un japonez a inventat pungile de plastic comestibile. Ca și vacile sacre din India, căprioarele, care umblă libere pe străzile orașului, sfârșeasc adesea din cauza unor ocluzii intestinale provocate de pungile pe care le înghit ocazional STOP Pinguinii homosexuali au furat ouăle “pinguinelor” lesbiene într-o grădină zoologica din Olanda. Din păcate, deși băieții au clocit conștiincios, ouăle nu au plodit. Acum, cuplul mai încearcă odată. Speranța moare ultima STOP “La sindromul broaştei care fierbe” s-a gândit Lelia Munteanu citind lista competitorilor lui Trump şi Biden. Printre ei, reprezentanții partidului “Boiling Frog”, o formaţiune “serioasă, cu statut, program şi crez: Statele Unite sunt o naţiune de oi, condusă de lupi în beneficiul porcilor. Congresul - o vizuină de vipere. Tot ce ne propunem e să le oferim broaştelor o şansă" (HEXAVALENT)

 

Subscribe to Special 2