Și-a aruncat averea la gunoi

Share

Un britanic care a aruncat accidental un hard disk plin de bitcoini în coșul de gunoi oferă 70 de milioane de dolari ca să i se permită să excaveze groapa de gunoi unde ar fi ajuns hard disk-ul.

James Howells a aruncat unitatea, care deținea 7.500 de bitcoini, în perioada iunie-august 2013. El a exploatat moneda virtuală cu patru ani mai devreme, când aceasta avea o valoare mică. Când moneda a început să crească, acesta a căutat hard-disk-ul, dar și-a adus aminte că l-a aruncat la coșul de gunoi. 

Howells s-a adresat Consiliului municipal Newport din Țara Galilor pentru a cere permisiunea să sape în groapa de gunoi în locul în care el crede că a ajuns had-disk-ul său. Acesta s-a oferit să plătească consiliului un sfert din valoarea actuală a tezaurului, despre care spune că ar putea fi distribuit locuitorilor. 

„M-am oferit să donez 25% din sumă, în jur de 71 de milioane de dolari către orașul Newport pentru a îi distribui către rezidenți, dacă reușesc să găsesc și să recuperez bitcoinii”, a declarat Howells.

După ce și-a dat seama de greșeala făcut când a aruncat hard-disk-ul, Howells s-a dus la groapa de gunoi pentru a încerca să găsească obiectul. Acesta și-a pierdut speranța când a văzut cât de mare e zona.

Autorităţile locale au interzis realizarea unei excavări care ar presupune operaţiuni de scoatere a gunoiului din groapă.

„Consiliul local din Newport a fost contactat de mai multe ori din 2013 până în prezent în legătură cu posibilitatea recuperării unei componente de hardware IT care ar conţine bitcoini. Prima oară s-a întâmplat la câteva luni după ce domnul Howells a realizat, prima oară, dispariţia hardului. Consiliul i-a explicat de mai multe ori domnului Howells că o excavare a locului nu e posibilă, deoarece ar produce un impact uriaş asupra mediului înconjurător”, a menționat purtătorul de cuvânt al primăriei, potrivit CNN.

Tag-uri Nume: