Singura maternitate suport COVID-19 din Bucureşti primeşte un ecograf necesar pentru evaluarea pulmonară a nou-născuţilor

Share

Singura maternitate suport COVID-19 din Bucureşti primeşte un ecograf necesar pentru evaluarea pulmonară a nou-născuţilor: 30.000 de Euro, investiţie prioritară pentru Maternitatea Bucur din Capitală

Maternitatea Bucur, singura desemnată maternitate suport exclusiv COVID-19 în Bucureşti, va fi dotată cu un ecograf cu trei sonde, în valoare de 30.000 de Euro, necesar pentru evaluarea ecografică pulmonară a copiilor născuţi de mame cu simptomatologie COVID sau chiar testate pozitiv la naştere. În 2020, medicii maternităţii au îngrijit 516 nou-născuţi, 202 născuţi de mame confirmate pozitiv cu SARS-CoV2. Dintre aceştia, 30 au avut complicaţii medicale din cauza prematurităţii şi au avut nevoie de supraveghere şi îngrijire medicală adecvată.

Maternitatea Bucur a preluat, pe parcursul anului trecut, şi copii născuţi în alte maternităţi din Bucureşti şi din alte judeţe, atât în sistemul public, cât şi în cel privat. Fiind maternitate de suport COVID-19, cu circuite speciale, accesul la serviciul radiologic a fost îngreunat, ceea ce face imperios necesar ecograful pentru evaluarea pulmonară.

Dotarea Maternităţii Bucur a fost posibilă prin solidaritatea Generali România, prin intermediul Fondului Internaţional Extraordinar lansat de Grupul Generali în contextul pandemiei COVID19.

"Deoarece pandemia Covid-19 generează încă multiple provocări, ne-am continuat angajamentul de a sprijini copiii şi familiile lor să traverseze aceste momente în siguranţă. Astfel, împreună cu Salvaţi Copiii România, am făcut alegerea firească, de a sprijini Maternitatea Bucur cu aparatură medicală performantă, adecvată acestui nou context", a declarat Adrian Marin, CEO, Generali România.

Medicul Licuţa Novaseliv, şefa Secţiei de Neonatologie, Maternitatea Bucur, a adăugat: "Cu acest ecograf putem monitoriza evoluţia copiilor cu asfixie la naştere sau care au dezvoltat complicaţii ale prematurităţii. Ne ajută mult în diagnosticarea eventualelor malformaţii, deoarece consulturile interdisciplinare au fost şi ele limitate în condiţii de pandemie.

Este un ecograf performant care ne va ajuta şi după terminarea pandemiei în screeningul ecografic al nou-născuţilor".

Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv Salvaţi Copiii România, a explicat necesitatea de a continua dotarea maternităţilor, precum şi a secţiilor de terapie neonatală şi de pediatrie: "Pandemia a vulnerabilizat suplimentar un sistem care avea deja probleme cronice, printre care cele legate de finanţarea deficitară şi de dotarea precară cu aparatură medicală performantă. Componenta de intervenţie este vitală. Timpul nu stă în loc pentru medici şi nou-născuţi.

Cazul Maternităţii Bucur este unul cu atât mai special, cu cât a fost desemnată suport COVID, fără ca asta să însemne o dotare prioritară şi accelerată. Încercăm să suplinim aceste carenţe, pentru ca medicii să îşi poată face meseria".

"Pandemia a tras o cortină groasă peste multe alte probleme din sănătate. Dar medicii au luptat pe mai multe fronturi aici, la Maternitatea Bucur, şi au reuşit să salveze nou-născuţii prematur. Ei au nevoie de sprijin, iar mecanismul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit le este vital", a declarat Amalia Năstase, ambasador al campaniei de reducere a mortalităţii infantile.

Organizaţia Salvaţi Copiii România a extins programul de combatere a mortalităţii infantile şi în secţiile de pediatrie din spitalele din ţară, afectate de o subfinanţare acutizată în contextul pandemiei. Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în judeţul Mureş, la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş şi Spitalul Clinic de Urgenţă Mureş, în valoare totală de 150.000 Euro.

În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de Euro.

ZID PENTRU SPITALE, cu 3,5% din impozitul pe venit

Toti cei care doresc să se implice pot trimite formularul de redirecţionare a 3,5% din impozitul pe venit la adresa sustinator@salvaticopiii.ro, pentru dotarea maternităţilor şi secţiilor de pediatrie din România cu echipamente medicale performante.
Termenul limită de depunere este 25 mai, iar formularul se poate descărca de aici: www.salvaticopiii.ro/redirectioneaza.

 

Tag-uri Nume: