Spilcuitul vrea sînge pe pereți

Share

Una dintre cele mai grețoase prezențe politice, spilcuitul Rareș Bogdan de la PNL, un soi de vicepreședinte trompetă, de organizator de evenimente și trimis să hămăie către adversari, a ieșit la rampă cu o nouă declarație politică. ”Parchetele sunt prea timorate în fața clasei politice și administrative”. Noua idee transpirată de scăfîrlia celui mai fals personaj țupăitor prin politică este menită a ne spune că anticorupția a rămas vie în PNL, iar unul dintre cei mai viteji combatanți este gata să acuze și împotriva propriului partid.

Să se fi speriat Klaus Iohannis de achizițiile păstorite de oamenii din PNL? Sau a fost trimis să bage damf în procurori pentru a redeschide campania de arestări în PSD? Inconștient, Rareș Bogdan a ieșit la rampă fără să-și dea seama că investigațiile procurorilor ar putea începe chiar cu dînsul, cu Vasile Blaga, Eduard Hellvig și Călin Mitică.

În mod normal, în democraţie, hoţii stau la puşcărie. În România este democraţie, dar o parte din hoţi nu stau la puşcărie, stau în funcţii publice, pentru că au fost aleşi la un moment dat. Este extrem de important ca lucrurile să fie extrem de clar înţelese şi extrem de bine aşezate, ca oamenii să îşi recâştige încrederea în clasa politică şi în politicieni. În momentul în care cineva jefuieşte bugetul public şi este dovedit că a furat, a gestionat prost, a direcţionat bani către firme de casă, clientelare, locul lui nu poate fi decât la puşcărie. În România, situaţia este uşor ciudată, iar în momentul acesta observ o timorare – şi o spun extrem de clar – nepermisă din partea Parchetelor la adresa clasei politice şi administrative din România. Repet, ca să fie foarte clar: observ o timorare nepermisă şi îi invit pe plângerile care sunt făcute şi pe sesizările cetăţenilor şi să iasă din vacanţă”.

Curățenia în Romania ar putea începe chiar de la batistuța lui Rareș Bogdan. Asta dacă am avea procurori liberi și Parchete care să nu acționeze la comandă politică.

Topic:

Format: