Studenţii UBB câştigă concursul de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada

Share

O echipă de masteranzi reprezentând Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) a obţinut un rezultat excepţional, urcând pe cea mai înaltă treaptă a podiumului concursului global de studii de caz găzduit de University of Calgary din Canada şi obţinând astfel primul premiu I din istoria facultăţii la un concurs internaţional de studii de caz din domeniul ştiinţelor economice.

Echipa clujeană formată din Borsos Andras (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1), Deak Peter (Managementul Afacerilor, master, anul 2), Kelemen Kincso (Managementul Afacerilor, master, anul 2) şi Sata Balint (Gestiune Financiară Corporativă, master, anul 1) a avut o performanţă excelentă în runda preliminară globală, calificându-se în finala de top 10 a competiţiei, câştigând astfel dreptul de a rezolva un nou studiu de caz în 24 de ore în finala competiţiei din Canada.

Finala competiţiei denumite "EnergyBowl Case Competition 2021" a avut loc în perioada 17-18 februarie 2021, în cadrul evenimentului "10th Annual Alberta Student Energy Conference" organizat de University of Calgary din Canada. În runda finală, echipa clujeană a concurat cu echipe studenţeşti reprezentând universităţi de prestigiu cu profil economic din Canada, China, India, Italia, Liban, Marea Britanie, Mexic, Olanda şi Peru. Echipele finaliste au avut ca temă elaborarea unei strategii de reducere a emisiilor de substanţe poluante pentru compania petrolieră canadiană Cenovus, demonstrând sustenabilitatea economică şi ecologică a soluţiilor propuse.

Soluţiile au fost prezentate în format online unui juriu compus din reprezentanţii companiei şi specialişti ai celor mai importante companii internaţionale de consultanţă în afaceri. Pe baza deciziei juriului, victoria concursului global din 2021 a fost adjudecată de către echipa "Synergy Consulting", reprezentând UBB, care a câştigat astfel premiul în valoare de 2.000 de dolari, precum şi dreptul de a prezenta soluţiile în faţa top managementului companiei Cenovus.

Echipa clujeană a fost pregătită de prof. dr. Szasz Levente, conf.dr. Gyorfy Lehel-Zoltan şi lect.dr. Racz Bela-Gergely.