Studiu: Medici pediatri și epidemiologi din Barcelona au experimentat răspândirea virusului la copii în cadrul taberelor de vară

Share

Specialiștii au creat aceleași condiții pe care le vor avea elevii la întoarcerea la școală, pentru a putea anticipa cum vor reacționa copiii și ce măsuri pot fi luate pentru limitarea focarelor.

Studiul s-a desfășurat pe o perioadă de cinci săptămâni, timp în care s-au prelevat zilnic sute de teste PCR. Copiii au fost împărțiți în grupe care nu au interacționat între ele. Însă printre participanți s-au aflat și copii diagnosticați pozitiv la noul coronavirus și femei însărcinate.

La studiu au participat 1700 de copii și 400 de adulți. Dintre aceștia, doar 30 de copii și 9 supraveghetori s-au infectat cu noul coronavirus.

În Spania, școala va începe pe 7 septembrie. Autoritățile sanitare au decis că de la minimum două cazuri pozitive se va considera focar, iar grupul de elevi va fi izolat. Școlile se vor închide doar în cazuri excepționale, dacă epidemia scapă de sub control.

 

Tag-uri Geo: