Caracal

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 18:41

Judecătorii de la Tribunalul Olt decid ce se întâmplă cu dosarul Caracal. Familiile celor două tinere victime al,e lui Gheorghe Dincă, au cerut ca rechizitoriul să fie retrimis procurorilor.

Primul termen în dosar a fost pe 20 mai. Atunci, Gheorghe Dincă a negat faptele pentru care este acuzat, susținând că fetele i-au fost luate din casă și că nu le-a ucis. Dincă a solicitat reluarea anchetei, spunând că a fost păcălit de anchetatori.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 19:43

Patru persoane care administrau un club de striptease din oraşul Caracal unde dansau fete minore au fost trimişi în judecată de procurorii DIICOT pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire de grup infracţional organizat şi pornografie infantilă.

Miercuri, 19 Februarie, 2020 - 18:08

Procurorii din Caracal au deschis un dosar penal în cazul trenului de marfă deraiat în Olt. Trenurile de călători care circulă pe ruta afectată au adunat întârzieri de 800 minute.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Parchetului Caracal miercuri dimineața, iar procurorii fac cercetări, in rem, pentru „neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu ori îndeplinirea defectuoasă în timpul îndatoririlor de serviciu”.

Marţi, 7 Ianuarie, 2020 - 19:45

Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul crimelor de la Caracal, nu vrea să fie eliberat din arest şi regretă că fetele nu sunt în viaţă, a declarat marţi avocatul acestuia, Claudiu Lascoschi.

Avocatul s-a prezentat la sediul DIICOT, în condiţiile în care este posibil ca Gheorghe Dincă să fie scos din arest şi dus marţi la audieri.

Luni, 9 Decembrie, 2019 - 16:17

Audieri la poliție în dosarul dispariției Luizei Melencu. Mama, fostul prieten al fetei două dintre colege dau declarații la poliție. Au fost citați după ce Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor la ce chinuri a supus-o pe fată, împreună cu un complice după care ar fi ucis-o. Dacă principalul suspect nu va fi trimis în judecată până la sfârșitul lui ianuarie, va trebui eliberat.

Luni, 30 Septembrie, 2019 - 20:49

Klaus Iohannis a cerut, luni seara, de la Palatul Cotroceni, demisia șefului DIICOT, Felix Bănilă. El i-a reproşat acestuia modul în care a fost instrumentată ancheta în cazul de la Caracal. Șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Marţi, 10 Septembrie, 2019 - 18:03

Poliţiştii Vasile Marian şi Eugen Ţenea au fost puşi şi ei, marţi, sub acuzare de Secţia Specială, pentru infracţiunea de abuz în serviciu, în dosarul crimelor din Caracal.

Vineri, 6 Septembrie, 2019 - 14:38

Gheorghe Dincă, suspectul din cazul Caracal, este acuzat de două crime şi patru violuri. Iar soţia sa este cercetată pentru complicitate la omor. După mai bine de o lună de anchetă, şeful DIICOT a făcut un rezumat al celei mai complexe cercetări criminalistice din ultimele decenii. Anchetatorii au căutat în curtea lui Dincă 33 de zile, au scanat pământul, pereţii casei şi au săpat mai multe gropi adânci.

Joi, 22 August, 2019 - 15:39

Grupul de lucru interinstituțional constituit în cadrul Ministerului Justiției a analizat în regim de urgență legislația penală și procesual penală în cazul infracțiunilor grave și foarte grave, contra persoanei, în special în situațiile în care este afectată valoarea socială supremă apărată de legea penală, respectiv viața, libertatea și integritatea corporală și sexuală.

În urma analizei, s-au constatat următoarele aspecte:

- deficiențe în modul de incriminare a infracțiunii de „Lipsire de libertate în mod ilegal”

Joi, 22 August, 2019 - 15:00

Sunt ore întregi de când familia lui Gheorghe Dincă este audiată la DIICOT.

Conform unor informații apărute pe surse, unul din fiii lui Gheorghe Dincă este suspectat că în tinerețe ar fi plasat fete unor rețele de prostituția.

Asta a reieșit, susține sursa citată, din declarațiile martorilor audiați de anchetatori înainte ca soția, fiica și fiii lui Dincă să fie citați astăzi la DIICOT.

Miercuri, 21 August, 2019 - 18:38

 Pe măsură ce ancheta avansează (vorba vine) în cazul disparițiilor de la Caracal, neconfirmate încă drept crime, în ciuda mărturisirilor lui Dincă (unicul caz în care justiția a dat un astfel de verdict fără  cadavru a fost în cazul Elodia în care polițistul Cioacă a fost condamnat doar pe baza unor supoziții din ancheta efectuată de procurorul Marius Iacob), se manifestă un fenomen inedit: după modelul american, tot mai multe femei au început să își amintească faptul că în urmă cu 10 - 20 -30 - 40 de ani ar fi fost violate de Dincă.

Sâmbătă, 17 August, 2019 - 10:57

Biroul de Informare și Relații Publice din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism este împuternicit să aducă la cunoștința opiniei publice următoarele:

În dimineaţa zilei de 17.08.2019, Institutul Național de Medicină Legală ”Mina Minovici” a înaintat Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare, potrivit cărora:

Sâmbătă, 10 August, 2019 - 18:10
Și descoperă doi impostori: avocatul Tonel Pop și „Unchiul Alexandrei”

„Caracal altfel !

Dosarul Caracal va da definiţia la zi a capacităţii Statului Român de a aplica legea!

Ca orice român, şi mai ales ca tată şi bunic de fete, aflat sub şocul dramei Alexandrei, a Luizei şi a familiilor lor, am urmărit cu sufletul la gură evenimentele de la Caracal. Am condamnat fără ezitare comportamentul inițial al procurorului de caz şi al poliţiei.

Luni, 5 August, 2019 - 15:17

Anchetatorii au găsit rămășițe umane într-o pădure din apropiere de Caracal. Gheorghe Dincă este cel care le-a spus anchetatorilor că acolo ar fi aruncat resturi din corpul Luizei Melencu, tânăra dispărută în aprilie 2019.

Gheorghe Dincă a spus anchetatorilor că el a ucis-o pe Luiza Melencu, a incendiat-o ca și pe Alexandra Măceșanu și a aruncat cenușa și resturile de oseminte într-o pădure de lângă Caracal.

Anchetatorii au găsit osemintele în locul indicat de acesta.

Luni, 5 August, 2019 - 14:40

După cazul de la Caracal, peste 120 de mii de români au descărcat aplicaţia „Apel 112”. Până când să apară în presă informaţiile despre acest caz, au fost înregistrate sub o mie de descărcări în câteva zile.

Apoi, în ultima săptămână a lunii iulie, numărul descărcărilor a crescut masiv şi a ajuns la 122 de mii.

În acelaşi timp, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale mai anunţă că numărul apelurilor non-urgente la 112 a scăzut, în acest an, sub 50%.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 20:20

Mama Luizei a făcut o dezvăluire pe care anchetatorii nu au confirmat-o. Luiza ar fi încercat să fugă din încăperea în care fusese sechestrată dar a fost atacată de unul dintre câinii lui Dincă și trântită. În cădere s-ar fi lovit la cap de un corp dur și a decedat. Este explicatia pe care Dincă ar fi dat-o anchetatorilor prin care vrea să acrediteze ideea unui accident, la fel ca și în cazul Alexandrei, despre care a spus că a lovit-o când a găsit-o cu telefonul în mână, iar aceasta a căzut și s-a lovit la cap, decedând.

Sâmbătă, 3 August, 2019 - 14:40
Din analize a rezultat profilul genetic al Alexandrei

”DIICOT continuă activitățile începute in ziua de ieri, potrivit comunicării anterioare, prin cercetarea efectuată de echipe complexe, a locuinței inculpatului, echipe formate din procurorii care efectuează UP, polițiști specializați în cercetarea infracțiunii de omor, criminaliști și polițiști din cadrul structurii specializate a IGPR – DCCO.

Vineri, 2 August, 2019 - 18:45

Daniela Dincă, fiica celui supranumit "monstrul din Caracal" a vorbit despre cazul tatălui său, dar și despre acuzațiile care i s-au adus de către un afacerist, care a spus că aceasta ar fi implicată în traficul de persoane.

Miercuri, 31 Iulie, 2019 - 19:14

Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de Inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare față de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00. Ancheta inspectorilor vizează exercitarea funcției cu gravă neglijenţă.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 14:05

În urma consultării cu prim-ministrul Viorica Dăncilă, ministrul afacerilor interne, Nicolae Moga, s-a deplasat la Caracal încă de vineri 26 iulie a.c., dată la care a dispus și un control la Inspectoratul Județean de Poliție Olt.

De asemenea, ministrul afacerilor interne și premierul au decis eliberarea din funcție a inspectorului general al Poliției Române, chestor general de poliție Ioan BUDA.

Totodată, ministrul afacerilor interne va înainta Guvernului propunerile de
schimbare din funcții a prefectului și subprefectului județului Olt.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 13:04

Presa internațională relatează pe larg despre eșecul poliției române de a salva viața Alexandrei, tânăra de 15 ani care a fost răpită și ucisă în Caracal, după ce adolescenta a sunat de trei ori la numărul de urgențe 112. Jurnaliștii relatează despre protestele care au avut loc la București și despre demiterea șefilor poliției, dar și despre ”incompetența”, lipsa de tehnică, necunoașterea legii și lipsa de personal din poliție. În context, jurnaliștii mai amintesc și de slăbirea sistemului judiciar prin modificarea legislației penale de către guvernul PSD. 

Luni, 29 Iulie, 2019 - 09:00

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat că prin declaraţia făcută de preşedintele Klaus Iohannis acesta vrea să amplifice emoţia în cazul tragediei de la Caracal, încercând să provoace căderea guvernului.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:39
Are soluții punctuale pe care să le ia alții

„Încep această declarație prin a-mi exprima regretul profund față de tragedia de la Caracal, în care instituțiile nu au reușit, în urma unui lung șir de erori inacceptabile, să salveze viețile celor două tinere, curmate brutal. Sunt alături de familiile îndurerate și mă alătur românilor care și-au manifestat solidaritatea cu acestea în momentele grele prin care trec.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:34
Iohannis amenință că va crea o nouă majoritate guvernamentală după alegerile prezidențiale

Premierul Viorica Dăncilă a afirmat, printr-o postare pe Facebook, că declarația președintelui Iohannis privind crimele de la Caracal reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor. Potrivit premierului, Guvernul va adopta, ”cu sau fără sprijinul domnului  Iohannis”, măsurile promise pentru ca astfel de evenimente să nu mai aibă loc.

Luni, 29 Iulie, 2019 - 08:25

Georgiana Hossu, procurorul-șef adjunct al DIICOT Craiova, a făcut precizări din ancheta începută în urma tragediei din Caracal. 

Duminică, 28 Iulie, 2019 - 17:00
Ar fi aruncat trupul Alexandrei în Olt

Update: Potrivit unor surse Antena 3 criminalul ar fi spus, chiar înainte să i se facă rău în timpul audierilor, că ar fi aruncat trupul Alexandrei în rîul Olt.

Suspectul principal din Caracal, Gheorghe Dincă, și-a recunoscut, în urmă cu puțin timp, ambele crime, atât în cazul Alexandrei, cât și al Luizei, a declarat avocatul din oficiu al bărbatului.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 13:03
Acesta își uitase mobilul în garajul unde se afla fata violată și legată

Bărbatul își lăsase mobilul în garajul în care o legase pe fata de 15 ani. Aceasta a reușit să ajungă la telefon și să apeleze de 3 ori la numărul unic de urgență.

Alexandra a apucat să sune joi de trei ori la 112. Ultimele cuvinte au fost „Vine, vine”, iar apoi apelul s-a întrerupt brusc, a confirmat chiar Ioan Buda, șeful Poliției Române, demis seara trecută din cauza modului defectuos în care s-a acționat la Caracal.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 12:46
Buda: Procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6:00

 Polițiștii au vrut să intre în curtea lui Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-ar fi omorât pe Alexandra Măceșanu (15 ani) și Luiza Melencu (18 ani), dar procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal, ar fi interzis acest lucru.

Șeful-demis al Poliției Române, Ioan Buda, a declarat, vineri, că polițiștii au vrut să intervină dar procurorul nu a perms acest lucru.

„Nu puteau interveni poliţiştii mai devreme de ora 6:00, pentru că procurorul nu a permis intervenţia Poliţiei decât la ora 6:00”, a afirmat Buda.

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 12:37
Au fost transmise trei locații eronate

Explicațiile STS în cazul de la Caracal:

Sâmbătă, 27 Iulie, 2019 - 12:26

Parchetul ICCJ precizează, într-un comunicat remis sâmbătă presei că în după-amiaza zilei de 25.07.2019, în jurul orei 15:30, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, la sesizarea Postului de Poliţie Dobrosloveni, s-a constituit un dosar penal în care s-au efectuat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate, având ca victimă o minoră din comuna Dobrosloveni, judeţul Olt, existând indicii că în dimineaţa zilei de 24.07.2019, în jurul orei 10:00, a fost luată de pe DN 64, comuna Dobrosloveni, de un autoturism şi a dispărut.

Subscribe to Caracal