Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 16:41

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România a anunţat miercuri, după întâlnirea avută cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, că va continua la Parlament demersurile privind menţinerea gratuităţii la transportul feroviar.

Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 15:00

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) înaintează Guvernului şi Parlamentului, în contextul pregătirilor pentru Legea bugetului de stat pentru anul 2021, mai multe propuneri, printre care creşterea fondului de burse studenţeşti şi a subvenţiei pentru cămine şi cantine şi solicită stabilirea unei subvenţii distincte pentru finanţarea activităţilor Centrelor de Consiliere şi Orientare în Carieră în vederea sporirii angajabilității.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 10:23

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) constată cu stupoare votul acordat de Senatul României în favoarea numărului nelimitat de mandate ale rectorilor, fapt ce dovedeşte încă o dată că prioritatea parlamentarilor este permanentizarea unor persoane la conducerea universităţilor, nu îmbunătăţirea unui sistem de învăţământ oricum slăbit de multele modificări incoerente şi oportuniste.

Miercuri, 14 Octombrie, 2020 - 12:27

Luând în calcul necesitatea adaptării metodelor de predare la nevoile specifice ale studenţilor în educaţia online în vederea asigurării unui învăţământ centrat pe student, ANOSR lansează o serie de recomandări adresate instituţiilor de învăţământ superior şi cadrelor didactice!

Miercuri, 2 Septembrie, 2020 - 12:44

Finalul verii a reunit la Bucureşti liderii studenţilor din România, cu ocazia Adunării Generale a Alianţei Naţionale a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), în cadrul căreia s-au stabilit priorităţile federaţiei pentru următorul an universitar şi s-a ales noul Birou de Conducere.

Joi, 20 August, 2020 - 13:05

Alegerile locale şi parlamentare pentru mandatul următor reprezintă prilejul oportun pentru a trasa obiectivele în domeniul învăţământului superior pentru perioada următoare, precum şi pentru a afla priorităţile de pe agenda educaţională a partidelor politice pentru 2020-2024.

Miercuri, 8 Iulie, 2020 - 13:08

În urma propunerilor adresate întregii comunităţi academice din România de eliminare a Ministerului Educaţiei şi Cercetării din procesele de acordare a titlului de doctor şi a atestatului de abilitare, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) nu doreşte anestezierea mecanismelor de verificare de la nivel naţional şi solicită rigurozitate şi coerenţă în deciziile care gravitează în jurul acestui subiect.

Joi, 14 Mai, 2020 - 09:51

Consiliul Naţional al Elevilor (CNE), Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) şi Consiliul Tineretului din România (CTR) îndeamnă elevii, studenţii şi tinerii din România să rămână responsabili şi în perioada de după starea de urgenţă care a fost decretată pentru a limita efectele pandemiei de COVID-19 în ţară.

Luni, 4 Mai, 2020 - 11:28

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine instituirea incompatibilităţii dintre persoanele condamnate penal şi funcţia de cadru didactic în învăţământul preuniversitar şi cel universitar prin Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, înregistrată în Senatul României cu nr. L244/2020.

Luni, 27 Aprilie, 2020 - 10:40

În aceste momente critice, puterea efectului perturbativ generat de criza actuală a influenţat direct de flexibilitatea şi capacitatea de adaptarea sistemul de învăţământ. Este esenţial să răspundem corespunzător provocărilor create de criza noului Coronavirus (Covid-19), inclusiv vizavi de procesul de admitere în Învăţământul Superior (ÎS) prima etapă în accesarea studiilor superioare.

Miercuri, 1 Aprilie, 2020 - 10:37

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) susţine Proiectul de lege BP167/2020 ce prevede interzicerea majorării tuturor taxelor universitare pe perioada stării de urgenţă şi pe durata anilor universitari 2019-2020 şi 2020-2021. De asemenea, îndeamnă decidenţii din sfera educaţională să sprijine adoptarea de urgenţă a acestui proiect. Considerăm că în condiţiile actuale este imperios necesar ca universităţile să demonstreze un management universitar eficient fără a pune pe umerii studenţilor cheltuielile suplimentare.

Luni, 16 Martie, 2020 - 11:20

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se alătură demersurilor şi susţine poziţia colegilor din Asociaţia Studenţilor în Drept (ASD) faţă de propunerile Consiliului Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti privind creşterea taxelor de şcolarizare ale facultăţii.

Marţi, 11 Februarie, 2020 - 10:56

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) îşi exprimă nemulţumirea cu privire la modul şi forma în care Legea nr. 159/2019 a fost adoptată de Senatul României şi solicită Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis, să nu promulge acest act normativ, întrucât, prin modificările aduse documentului în Parlamentul României, se aduc mari deservicii sistemului educaţional românesc.

Luni, 5 August, 2019 - 11:57

Capitala Europeană a Culturii 2021 găzduieşte, în perioada 5-14 august 2019, cel mai mare eveniment studenţesc naţional anual marca Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR).

Joi, 14 Martie, 2019 - 10:59

Între 14-17 martie 2019 va avea loc, la Timişoara, cea de-a 37-a ediţie a Convenţiei Europene a Studenţilor (European Student Convention 37). Aceasta este una dintre cele mai importante reuniuni din calendarul Organizaţiei Europene a Studenţilor (European Students' Union). În cele 3 zile pline de activităţi, aproximativ 100 de reprezentanţi ai studenţilor din 40 de ţări membre ale Spaţiului European al Învăţământului Superior (SEIS) vor discuta cele mai importate subiecte de pe agenda educaţională la nivel european.

Vineri, 14 Decembrie, 2018 - 08:34

În data de 12 decembrie 2018, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) a avut o primă întâlnire cu ministrul educaţiei naţionale, doamna Ecaterina Andronescu, având ca scop iniţierea unui dialog constructiv privitor la temele de interes pentru învăţământul superior românesc şi în contextul elaborării unui nou proiect de Lege a educaţiei.

Joi, 29 Noiembrie, 2018 - 08:34

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR) se arată profund îngrijorată de propunerea venită din partea Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care presupune prescrierea acuzaţiilor de plagiat ale tezelor de doctorat mai vechi de un anumit număr de ani.

Subscribe to Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR)