Asociația Elevilor din Constanța (AEC)

Joi, 8 Octombrie, 2020 - 13:33

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță o nouă victorie din cadrul demersului privind acordarea burselor școlare. Instanța a dat dreptate elevilor reprezentanți și a respins recursurile înaintate de primăriile Topalu și Lipnița.

 

În cursul acestei săptămâni reprezentanții AEC s-au prezentat la Curtea de Apel pentru a primi decizia instanței față de cererile de recurs înaintate de comunele Topalu și Lipnița. Termenele au avut loc, luni 5 octombrie, respectiv miercuri, 7 octombrie a.c.

 

Joi, 6 August, 2020 - 10:19

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC), Asociaţia Elevilor din Bucuresti si Ilfov (AEBI), Asociaţia Elevilor din Maramures (AEM) si Asociaţia Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm noile măsuri privind redeschiderea unităţilor de învăţământ.

Miercuri, 5 august a.c., Klaus Iohannis a susţinut o conferinţă de presă în urma unei sedinţe interministeriale, privind măsurile de reluare a cursurilor ce se vor aplica începând cu luna septembrie.

Vineri, 19 Iunie, 2020 - 12:01

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm declarațiile secretarului de stat din Ministerul Educației și Cercetării, Luminița Barcari, în raport cu gradul de dificultate al examenului de Evaluare Națională. 

Joi, 18 iunie a.c., secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, afirma faptul că un elev care învață la școală ar fi putut să obțină o notă de 5 sau 6 la examenul de Evaluarea Națională. 

Luni, 18 Mai, 2020 - 16:00

Asociația Elevilor din Constanța (AEC), Asociația Elevilor din București și Ilfov (AEBI), Asociația Elevilor din Maramureș (AEM) și Asociația Vâlceană a Elevilor (AVE) condamnă ferm noua ordonanță de urgență care elimină dreptul elevilor de a beneficia de reduceri la transportul județean și atrag atenția privind modul în care Guvernul României încearcă să câștige capital politic pe spatele elevilor.

Miercuri, 15 Aprilie, 2020 - 15:46

Într-un interviu  acordat unui post de televiziune prim-ministrul României, Ludovic Orban, asigura că anul școlar va fi finalizat și că examenele naționale se vor susține. Premierul a mai menționat că profesorii vor trebui să își intensifice predarea online după vacanță, însă fără a menționa vreo formă prin care Guvernul sau Ministerului Educației va asigura accesul la educație copiilor din mediile rurale sau din cele defavorizate.

Luni, 23 Martie, 2020 - 19:00

Asociația Elevilor din Constanța trage un semnal de alarmă asupra dezinteresului autorităților față de asigurarea accesului la educație tuturor elevilor și de efectele acestuia, în contextul suspendării cursurilor din cauza COVID-19. Înghețarea anului școlar nu reprezintă o soluție!

Joi, 12 Decembrie, 2019 - 12:22

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) solicită Guvernului României să adauge în proiectul de lege de angajare a răspunderii de către guvernanţi corectarea unor prevederi contradictorii, astfel încât decontarea transportului elevilor navetişti să fie deblocată.

Marţi, 12 Noiembrie, 2019 - 09:44

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) solicită ministrului educației naționale, Cristina-Monica Anisie, să recunoască pretențiile ridicate în procesul pentru suspendarea prevederii ce trimite elevii care nu au reușit să obțină media de admitere peste 5,00 în școlile profesionale, în cadrul Curții de Apel Constanța. 

Miercuri, 21 August, 2019 - 17:00

Asociaţia Elevilor din Constanţa (AEC) a depus miercuri, la Curtea de Apel Constanţa, o cerere de chemare în judecată împotriva Guvernului României, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) şi a Ministerului Dezvoltării Regionale (MDR), pentru acordarea drepturilor de decontare a transportului către şcoală.

Miercuri, 20 Februarie, 2019 - 19:19

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) anunță că demersurile în justiție pentru acordarea reducerilor de 50% la transportul județean pentru elevi și studenți vor continua. Astfel, ca urmare a respingerii cererii AEC de către Tribunalul Constanța, Asociația va ataca cu recurs după comunicarea motivării. De asemenea, mizăm pe capacitatea Consiliului Județean de a înțelege necesitatea acestei măsuri pentru elevii județului nostru, în special cei din mediul rural, care învață la oraș.

Marţi, 14 August, 2018 - 18:56

Luni, 13 august a.c., Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus la Tribunalul Constanța cererile de chemare în judecată împotriva a 20 de unități administrativ-teritoriale din județul Constanța (23 August, Agigea, Aliman, Castelu, Ciobanu, Cogealac, Comana, Crucea, Ovidiu, Negru Vodă, Cuza Vodă, Dobromir, Independența, Ion Corvin, Siliștea, Tortoman, Tuzla, Mihail Kogălniceanu, Mereni, Gârliciu) pe motivul depășirii termenului maxim de trimitere a răspunsului la adresa trimisă în data de 3 iulie a.c., prin care solicitam informații de interes public privind respectarea

Subscribe to Asociația Elevilor din Constanța (AEC)