Consiliul Legislativ

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 13:47
Curtea Constituțională a respins miercuri sesizările PNL și USR

Numirea lui Florin Iordache  la șefia Consiliului Legislativ, prin votul Parlamentului, este constituțională, a decis Curtea Constituțională, care a respins miercuri sesizările PNL și USR.

Marţi, 20 Octombrie, 2020 - 18:37
L-a bătut la vot pe „liberalul” Zegrean

Camera Deputaţilor şi Senatul au votat în plenul reunit ca Florin Iordache să fie preşedinte al Consiliului Legislativ.

Au fost 185 de voturi „pentru” şi 42 de voturi „împotrivă” la Florin Iordache. Ionuţ Duli Mazâlu, propus de USR a avut două voturi „pentru” şi 226 de voturi contra, iar Augustin Zegrean, propus de PNL a avut 41 de voturi „pentru” şi 187 de voturi „contra”.

Votul a fost secret, cu buletine.

Miercuri, 24 Iunie, 2020 - 19:42
Victimă a represaliilor SRI în cazul legii Big Brother, a fost nevoit să demisioneze din Curtea Constituțională

Plenul Parlamentului i-a numit, miercuri, pe Toni Grebla si Mariana Mot ca presedinti la Sectia de drept privat, respectiv la Sectia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Vineri, 14 Februarie, 2020 - 16:53

Consiliul Legislativ a avizat negativ OUG emisă de Guvernul Ludovic Orban pentru urgentarea alegerilor anticipate. Consiliul Legislativ susține că Executivul a trimis proiectul spre avizare în ziua în care a fost demis prin moțiune de cenzură, or la acel moment nu mai avea dreptul să promoveze ordonanțe de urgență.

Sâmbătă, 24 Februarie, 2018 - 11:20
Ar fi pedepsite doar foloasele necuvenite pentru sine

Proiectul de lege care prevede dezincriminarea unor fapte de corupție dacă foloseale necuvenite sunt obținute pentru alte persoane a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ. Proiectul a fost depus de mai mulți parlamentari PSD, iar luni, 19 februarie, a fost trimis la comisiile de specialitate din Senat.

Consiliul legislativ precizează că avizul favorabil nu înseamnă o apreciere a opotunității proiectului de lege.

 

Subscribe to Consiliul Legislativ