SSIJ

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 18:57
Au fost extinse cercetările în dosarul lui Onea și Negulescu

Judecători de la mai mule instanţe din judeţul Prahova au fost audiaţi la Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), în dosarele deschise ca urmare a plângerilor depuse de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma şi de fiul acestuia, Vlad Cosma, fost deputat PSD, împotriva unor procurori sau foşti procurori din DNA – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Miercuri, 9 Septembrie, 2020 - 17:15

 ”Din punctul meu de vedere, astăzi am asistat la o mascaradă judiciară. Statul paralel există și, din păcate, produce consecințe în continuare, iar astăzi a mimat interesul aflării adevărului judiciar. Citarea domnului Coldea și a lui Sabin Iancu trebuie privită în altă paradigmă. De fapt, procurorul de caz încearcă să-și securizeze acuzațiile și dorește cu disperare să-l albească pe Sebastian Ghiță.

Marţi, 21 Iulie, 2020 - 21:10

Senatul a respins, decizional, proiectul de lege al USR pentru desfiintarea Sectiei de Investigare a Infractiunilor din Justitie. 
"Senatorii PSD, UDMR si ALDE  au votat azi, in plenul Senatului, impotriva initiativei USR de desfiintare a acestei structuri, desi acest lucru era cerut atat de organisme ale Uniunii Europene, de Comisia de la Venetia si de GRECO, grupul statelor impotriva coruptiei", își arata USR dezamăgirea intr-un comunicat de presa.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 19:22

Senatorii juristi au dat luni raport de respingere proiectului de lege al USR USR care propune desfiintarea Sectiei Speciale de anchetare a magistratilor. Raportul urmeaza sa intre in dezbaterea plenului marti, la vot final. Reamintim ca initiativa USR a fost respinsa si de catre Camera Deputatilor iar Senatul este forul decizional in acest caz.

Miercuri, 15 Iulie, 2020 - 21:44
Sub acuzația de de constituire a unui grup infractional organizat, cercetare abuziva, represiune nedreapta, fals si inducerea in eroare a organelor judiciare

Fostul procuror de la DNA Ploiesti Mircea Negulescu, favorit al fostei șefe DNA, Codruța Kovesi, a fost retinut miercuri seara de Sectia Speciala de Investigare a Infractiunilor din Justitie.

Masura ar fi fost luata in legatura cu dosarul Tony Blair, in care a fost pus sub invinuire fostul premier, actual lider al Pro Romania, Victor Ponta.

Miercuri, 1 Ianuarie, 2020 - 15:44

Este un parchet înființat în 2018 la inițiativa PSD cu specialitatea de a investiga plângerile penale împotriva procurorilor și judecătorilor care prin acțiunile, dar și prin inacțiunile lor, au încălcat prevederile legale.

      CARE ESTE MOTIVUL PENTRU CARE S-A STABILIT CĂ ESTE NECESAR SIIJ?

Întreg Poporul Român a rămas fără nici un instrument prin care să poată desființa hotărârile judecătorești pronunțate de Statul Român contrar legii și probelor sau prin care să poată forța procurorii să instrumentreze dosarele penale împotriva infractorilor.

Duminică, 29 Decembrie, 2019 - 15:44
MCV nu este obligatoriu, iar SSIJ ar putea fi desființată doar cu motive plauzibile

În mai multe cauze aflate pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), având ca obiect obligativitatea implementării recomandărilor MCV sau desființarea SIIJ, conform unor documenteoficiale rezultă că poziția Comisiei Europene este următoarea

1. Rapoartele MCV nu sunt obligatorii pentru România.

"Rapoartele întocmite de Comisie în temeiul articolului 2 din Decizia 2006/928/CE, și în special recomandările formulate în aceste rapoarte, nu produc efecte juridice obligatorii pentru România", spune Comisia Europeană în concluziile trimise la CJUE.

Subscribe to SSIJ