Teatrul Nottara

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 13:34

În perioada 25 februarie - 28 martie 2021, Teatrul Nottara va fi gazda a 14 producţii independente în cadrul proiectului "Întâlniri teatrale/ NottDependent", iniţiat de instituţia de pe Bd. Magheru pentru a sprijini artiştii grav afectaţi de restricţiile impuse în contextul pandemiei.

Printre companiile de teatru independent care s-au înscris în acest proiect se află Teatrul Coquette, Teatrul Apropo, Teatrul Arte dell'Anima, Teatrul Avanscena şi Artistik Distopia, iar programul reprezentaţiilor este:

Joi, 21 Ianuarie, 2021 - 17:06

Pentru a fi mai aproape de public și a înțelege mai bine așteptările acestuia, Teatrul Nottara a decis să ofere un loc în consiliul artistic al instituției unui spectator fidel, care va fi ales în perioada următoare din rândul iubitorilor de teatru fără legături directe cu acest domeniu.  

Consiliul, care este alcătuit din 11 membri, are în componența sa actori, regizori și oameni de teatru. De anul acesta, lor li se va alătura și o persoană din rândul publicului, care să reprezinte vocea spectatorilor și să ofere o perspectivă proaspătă și originală.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 12:07

Diferența dintre „a fi sau a nu fi”? Cultura!

 Eminescu, interpretat de actorii Teatrului Nottara și tradus în limbaj mimico-gestual de ANSR de Ziua Culturii Naționale

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Teatrul Nottara și Asociația Națională a Surzilor din România au realizat împreună un proiect prin care și-au propus să îl aducă pe Mihai Eminescu mai aproape de cât mai multe persoane, la împlinirea a 171 de la nașterea marelui poet.

Miercuri, 7 Octombrie, 2020 - 18:46

Un angajat al Teatrului Nottara a fost diagnosticat cu COVID-19, are simptome uşoare şi se tratează la domiciliu, informează un comunicat al instituţiei de cultură.

Joi, 1 Octombrie, 2020 - 13:19

Proiectul ÎNTALNIRI TEATRALE/NottDependent aduce în faţa publicului spectacolul Şase lecţii de dans în şase săptămâni de Richard Alfieri, o producţie a Teatrului de Artă din Bucureşti.

Miercuri, 7 octombrie, de la ora 19, spectatorii sunt aşteptaţi, la Sala Horia Lovinescu, la o comedie scrisă într-un ton alert, plină de momente duioase, surprize şi răsturnări de situaţii, muzică şi dans.

Luni, 7 Septembrie, 2020 - 12:03

Teatrul Nottara revine "acasă"! După de 6 luni în care activitatea a fost total întreruptă sau spectacolele s-au jucat doar în aer liber, în cadrul unei stagiuni estivale, se reiau reprezentaţiile în cele două săli din Bulevardul Magheru.

Luni, 20 Iulie, 2020 - 19:00

Teatrul Nottara continuă stagiunea estivală cu două spectacole programate la Curtea de Onoare a Muzeului Naţional de Artă al României, în cadrul programului "Seri fantastice".

Potrivit unui comunicat al Teatrului Nottara, spectacolul-concert "Oglinda neagră" de Cristina Juncu, după schiţele lui I.L. Caragiale, va putea fi văzut vineri, de la ora 20,00.

Luni, 29 Iunie, 2020 - 09:14

Teatrul Nottara revine în faţa publicului cu o stagiune estivală, care se va desfăşura pe mai multe scene în aer liber, unde spectatorii se vor putea reîntâlni cu câteva dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul nostru.

Miercuri, 17 Iunie, 2020 - 10:12

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al zecelea week-end al proiectului "Cei trei fantastici". Artiştii Teatrului Nottara "vor merge" online acasă la spectatori şi vor sta de vorbă liniştit despre teatru, despre viaţă, despre lucruri care ne interesează astăzi pe toţi, vor putea să se descopere reciproc şi să se cunoască, altfel decât în sala de teatru.

La acest sfârşit de săptămână, protagoniştii sunt: Andreea Măcelaru Şofron (vineri, 19 iunie), Sorina Ştefănescu (sâmbătă, 20 iunie) şi Mihai Marinescu (duminică, 21 iunie).

Marţi, 2 Iunie, 2020 - 12:25

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al optulea week-end al proiectului "Cei trei fantastici". Artiştii Teatrului Nottara "vor merge" online acasă la spectatori şi vor sta de vorbă liniştit despre teatru, despre viaţă, despre lucruri care ne interesează astăzi pe toţi, vor putea să se descopere reciproc şi să se cunoască, altfel decât în sala de teatru.

La acest sfârşit de săptămână, protagoniştii sunt: Isabela Neamţu (vineri, 5 iunie), Rareş Andrici (sâmbătă, 6 iunie) şi Laura Vasiliu (duminică, 7 iunie).

Marţi, 26 Mai, 2020 - 11:40

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al şaptelea week-end al proiectului "Cei trei fantastici". La acest sfârşit de săptămână, cei trei protagonişti vă propun o întâlnire specială, în care vor depăna amintiri ale unor momente importante din bogata lor carieră. Constantin Cotimanis (vineri, 29 mai), Cristian Şofron (sâmbătă, 30 mai) şi Victoria Cociaş (duminică, 31 mai) fac parte din acea categorie rară de actori care s-au apropiat cu acelaşi entuziasm şi talent de scena de teatru şi de camera de filmat.

Marţi, 19 Mai, 2020 - 13:11

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al şaselea week-end al proiectului "Cei trei fantastici", o întâlnire cu totul specială între artişti şi spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Marţi, 12 Mai, 2020 - 13:00

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă cel de-al cincilea week-end al proiectului "Cei trei fantastici", o întâlnire cu totul specială între artişti şi spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Miercuri, 8 Aprilie, 2020 - 13:57

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să vă invite la proiectul "Cei trei fantastici", o întâlnire cu totul specială între artişti şi spectatori, în contextul crizei provocate de noul coronavirus. Întâlnirea îşi propune să anuleze distanţele şi să creeze senzaţia de comunicare directă, atât de necesară în această perioadă complicată.

Luni, 27 Ianuarie, 2020 - 13:19

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă mutarea spectacolului Cumetrele de Michel Tremblay, în regia Corinei Dragomir, pe scena Sălii Horia Lovinescu. Decizia a fost luată ca urmare a succesului înregistrat de acestă montare şi a faptului că numărul de locuri oferit de Sala George Constantin (100 de locuri) era insuficient comparativ cu cerinţa mare a iubitorilor de teatru. Reprezentaţia va avea loc joi, 13 februarie 2020, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Joi, 17 Octombrie, 2019 - 08:12

Cea de-a şaptea zi de Fest(in) pe Bulevard debutează cu un spectacol care ne vorbeşte despre lucruri simple şi complicate în acelaşi timp: iubire, părinţi şi copii, alegeri. La doi paşi de Mullingar, în regia lui Cristi Juncu, cea mai nouă producţie a Teatrului Nottara, începe la ora 18.00, la Sala George Constantin. "Zilele însorite nu trebuie irosite, pentru că nu sunt multe, crede Rosemary, protagonista spectacolului nostru. Aşa că îl invită pe Anthony, protagonistul spectacolului nostru, la o plimbare.

Marţi, 15 Octombrie, 2019 - 20:20

Am ajuns la jumătatea celei de-a şaptea ediţii din FEST(in) pe Bulevard 2019 şi vă propunem în continuare o gamă variată de spectacole şi evenimente conexe. Miercuri, 16 octombrie, călătorim, alături de pescarul solitar al lui Sorescu, într-un univers al descoperirii de sine şi al întrebărilor existenţiale, în spectacolul Iona de Marin Sorescu, în regia lui Gabor Tompa, coproducţie a Teatrului Nottara, Bucureşti cu Teatrul Maghiar de Stat, Cluj, de la ora 18.00, la Teatrul Nottara, Sala George Constantin.

Joi, 19 Septembrie, 2019 - 10:25

Vineri, 20 septembrie 2019, de la ora 18.00, spectacolul Triburi. Codul bunelor BARIERE, în regia lui Vlad Cristache, se va juca în cadrul Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila (ediţia a XIII-a, desfăşurată în perioada 13-22 septembrie), la Teatrul Maria Filotti.

Vineri, 19 Iulie, 2019 - 13:11

Televiziunea Română continuă programul "Teatru în TVR", pregătind o stagiune în adevăratul sens al cuvântului. Comedie - aceasta este tema celei de-a treia ediţii a programului "Teatru în TVR". Se vor juca 6 titluri, fiecare dintre spectacolele stagiunii având mai multe reprezentaţii, astfel încât spectatorii să îşi poată alege data la care doresc să vină în Grădina Moliere, în perioada 26 iulie - 14 septembrie.

Cele 6 spectacole care se vor juca în actuala stagiune "Teatru în TVR" sunt:

- "Ursul" de A.P. Cehov, Teatrul Coquette 

Miercuri, 15 Mai, 2019 - 13:57

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să anunţe recitalul extraordinar Râsul, Plânsul, Iubirea, susţinut de Sergiu Cioiu, în 24 mai, la Sala Horia Lovinescu, de la ora 19:00. Spectacol aniversar, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la absolvirea Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică Ion Luca Caragiale din Bucureşti, recitalul este poetic, tandru şi ironic. Poezia şi cântecul fac un excelent divertisment, cu Lyuben Gordievski, la pian şi baian, Vlad Creţu, la chitară, Adrian Flautistu, la contrabas, Dan Incrosnatu, la percuţie.

Joi, 21 Februarie, 2019 - 12:47

Miercuri, 27 februarie 2019, la ora 18:30, la Sala Horia Lovinescu a Teatrului Nottara, are loc premiera unui spectacol unic în peisajul teatral românesc, Triburi. Codul bunelor BARIERE de Nina Raine, în regia lui Vlad Cristache.

Trăim într-o societate care suferă, mai mult decât oricând, de lipsă de comunicare, de înţelegere, de toleranţă, inclusiv în mediul familial, care ar trebui să inspire siguranţă şi să ofere ocrotire. Dar, din păcate, în multe situaţii, familia este chiar cea care impune limitări şi bariere.

Luni, 28 Ianuarie, 2019 - 13:08

Director al Teatrului Nottara peste două decenii, din 1960 şi până la moartea lui, în 1983, dramaturgul Horia Lovinescu, va fi comemorat de echipa Teatrului Nottara, printr-un eveniment special, în cadrul Cafenelei lui Repi, în data de 9 februarie, de la ora 19.00, în CafeNott.

Spectacolul-lectură, Patima fără sfârşit, prezentat de Alexandru Repan, care semnează şi regia, îi are în distribuţie pe: Cristina Juncu, Anda Caropol, Raluca Gheorghiu, Răzvan Bănică, Alexandru Mike Gheorghiu, Cristian Nicolaie, Filip Ristovski şi Alexandru Repan. La pian: George Calofir.

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:29

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, continuă seria de evenimente itinerante din cadrul proiectului 100 de ani împreună-Centenarul Marii Uniri.

Astfel, pe 7 decembrie, sunt programate două reprezentaţii cu spectacolul Despre olteni, cu dragoste, după La Lilieci de Marin Sorescu, scenariul şi regia: Constantin Fugaşin, pe scena Centrului de Cultură şi Artă Ginta Latină din Chişinău. Turneul are loc la invitaţia Teatrului de Revistă Ginta Latină şi cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Miercuri, 5 Decembrie, 2018 - 14:07

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă turneul pe care îl organizează în Republica Moldova, în perioada 6 - 10 decembrie a.c.. Acesta va avea loc la Bălţi şi la Cahul, ca parte a proiectului 100 de ani împreună - Centenarul Marii Uniri, ce presupune şi un schimb cultural între teatrul nostru şi teatrele din cele două oraşe moldovene. Evenimentul este realizat la propunerea şi cu sprijinul financiar al Institutului Cultural Român, după cum urmează:

Luni, 26 Noiembrie, 2018 - 13:55

Teatrul Nottara anunţă premiera spectacolului "Mitică Popescu" de Camil Petrescu, montare semnată de Dan Tudor. Reprezentaţia va avea loc vineri, 30 noiembrie, de la ora 19.00, la Sala Horia Lovinescu.

Din distribuţie fac parte: Dan Tudor, Ada Navrot, Dani Popescu, Cristian Nicolaie, Raluca Tiţa, Daniela Minoiu, Ion Haiduc, Andreea Măcelaru Şofron, Mihai Marinescu, Mircea Teodorescu. Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, muzica îi aparţine lui Vlaicu Golcea, iar mişcarea scenică a fost coordonată de Florin Fieroiu.

Vineri, 23 Noiembrie, 2018 - 08:35

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, are plăcerea să vă anunţe seria de evenimente dedicate Centenarului Marii Uniri, în cadrul proiectului "100 de ani împreună" (Români fără froniere). Cu acest prilej, vom găzdui mai multe spectacole ale unor teatre din Republica Moldova şi vom oferi publicului o săptămână de dramaturgie 100% românească, după cum urmează:

Teatre din Republica Moldova la Teatrul Nottara din Bucureşti (Sala Horia Lovinescu)

Marţi, 16 Octombrie, 2018 - 08:48

Marţi, 16 octombrie, Fest(in) pe Bulevard îşi aşteaptă spectatorii începând cu ora 11:00, la Sala Mare a Teatrului ţăndărică, la un spectacol unic în România, Visând glasuri, în regia Nicoletei Lefter, producţie a Teatrului Gong din Sibiu. Copii cu deficienţe de auz participă în actul artistic, făcând ca gestul să capete semnificaţii mai profunde, iar povestea să fie mai încărcată de emoţie.

Miercuri, 1 August, 2018 - 12:45

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă punerea în vânzare a biletelor la cea de-a VI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru Fest(in) pe Bulevard, care va avea loc în perioada 12 - 21 octombrie 2018.

Primii cumpărători se vor bucura de o promoţie. Sute de bilete sunt disponibile la preţuri speciale: 17, 28 lei şi 32,40 lei, în funcţie de categorie şi de locul de desfăşurare a spectacolului.

Miercuri, 4 Iulie, 2018 - 14:00

Spectacolul Disputa de Pierre de Marivaux, în regia lui Vlad Massaci, coproducţie a Teatrului Nottara şi a Teatrului Clasic Ioan Slavici din Arad, a fost inclus în selecţia oficială a ediţiei de anul acesta a Festivalului Naţional de Teatru.

În data de 2 iulie 2018, prin intermediul unei transmisii în direct pe site-ul festivalului, directorul artistic al FNT, criticul de teatru Marina Constantinescu, a anunţat selecţia oficială a celei de-a 28-a ediţii.

Luni, 30 Aprilie, 2018 - 09:22

Primăria Municipiului Bucureşti, prin Teatrul Nottara, anunţă participarea spectacolului "Iarna" (regia: Mihai Măniuţiu, scenografia: Adrian Damian, coregrafia: Andrea Gavriliu, cu: Catrinel Dumitrescu, Andi Vasluianu, Andrea Gavriliu, Ştefan Lupu) la cea de-a XXV-a ediţie a Festivalului Fabbrica Europa, organizat de Fundaţia Fabbrica Europa, în perioada 4 mai - 10 iunie 2018, la Florenţa.

Subscribe to Teatrul Nottara