USR PLUS

Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 11:11

Sibianul Radu Szekely a fost ales astăzi de Alianţa USR PLUS secretar de stat în Ministerul Educaţiei, ca urmare a unui proces de candidaturi realizat în interiorul Alianţei, dar deschis şi experţilor din afara partidului.

Alianţa USR PLUS susţine oameni cu experienţă pentru a-şi putea îndeplini priorităţile din programul de guvernare, în special în domeniul educaţiei, care are acum foarte mare nevoie de oameni competenţi, care pot aduce inovaţia în sistemul nostru de învăţământ şi prioritiza depolitizarea şi digitalizarea în educaţie, pentru a avea o şcoală "ca afară".

Marţi, 22 Decembrie, 2020 - 15:24

Senatorul USR PLUS Anca Dragu a fost aleasă, luni, în funcţia de preşedinte al Camerei superioare a Parlamentului. A obţinut 75 de voturi "pentru" şi 51 "împotrivă".

Social-democratul Lucian Romaşcanu, care a candidat şi el pentru această funcţie, a obţinut 51 de voturi "pentru" şi 75 de voturi "împotrivă".

La şedinţă au fost prezenţi 133 din cei 136 de senatori şi s-au înregistrat 7 voturi nule.

Sâmbătă, 19 Decembrie, 2020 - 08:00

Liderii PNL – USR PLUS – UDMR au anunțat vineri seară, în jurul orei 19.00, că au ajuns la un acord total privind funcționarea viitoarei coaliții de guvernare. Astfel, Florin Cîțu va fi candidat de premier și Guvernul va avea doi vicepremieri și 18 portofolii, distribuite astfel: 9 ministere la PNL, 6 la USR PLUS și 3 la UDMR.

PNL:  Ministerul de Externe, Ministerul Apărării, Ministerul Finanțelor, Ministerul Internelor, Ministerul Educației, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Muncii, Ministerul Culturii

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 13:25

Dacian Cioloş, copreşedinte USR PLUS, a subliniat luni că este nevoie de un "candidat credibil" pentru funcţia de premier.

"În legătură cu viitorul premier, credem că este esenţial să susţinem un candidat credibil. Acest lucru trebuie acum discutat la negocierile şi la consultările cu preşedintele şi nu negociat la televizor. Este clar însă că acest candidat trebuie să aibă capacitatea de a uni forţele reformiste de dreapta. Din punctul nostru de vedere, e nevoie de un nou început, după aceste rezultate", a afirmat Cioloş, în cadrul unei conferinţe de presă.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 11:11

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a respins luni varianta unei colaborări cu AUR în arcul guvernamental, apreciind că aceast partid promovează un mesaj "conservator extrem".

"Haideţi să vedem rezultatul final şi vom lua deciziile necesare. Evident, în ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări în arcul guvernamental", a spus Barna, pentru Digi 24.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 10:29

Copreşedinte USR PLUS, Dan Barna, consideră a fi "un lucru trist" faptul că doar trei români din zece s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 09:50

Alianţa USR PLUS a câştigat alegerile parlamentare în judeţul Timiş, urmată de PNL, PSD, AUR şi PMP, potrivit rezultatelor provizorii publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), după centralizarea datelor din cele 601 secţii de votare.

La Senat, Alianţa USR PLUS a obţinut 29,9%, urmată de PNL (24,86%), PSD (19,5%), AUR (8,57%) şi PMP (5,62%).

La Camera Deputaţilor, cele mai multe sufragii le-a obţinut tot Alianţa USR PLUS (29,18%), urmată de PNL (24,42%), PSD (19,44%), AUR (7,54%) şi PMP (5,7%).

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 08:43

Adrian Papahagi, cadru didactic la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca și membru PMP, PDL și M10, trage un semnal de alarmă în ceea ce privește noua alianță politică USR-PLUS. Papahagi avertizează că dacă USR-PLUS ajunge la putere ”vom regreta tranziția cum regretau oamenii din perioada comunistă deceniile interbelice”.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 07:14
Între PPE și RENEW Europe sunt fricțiuni

Mai mulţi lideri PNL au declarat, în ultimele zile, că liberalii ar prefera să guverneze, după alegerile parlamentare, alături de PMP şi UDMR, nu alături de USR. Unul dintre motivele invocate este apartenenţa celor trei partide la Partidul Popularilor Europeni, spre deosebire de USR.

Surse din cadrul PNL au explicat că liberalii au avut discuţii în ultima perioadă cu lideri ai PPE, pe tema alianţelor politice din ţară. Popularii europeni au fost cei care le-au cerut liderilor PNL să evite o alianţă cu USR, în măsura în care acest lucru este posibil.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 18:03
Trei de la PNL, doi de la USR și unul de la PLUS

Alianta USR-PLUS si PNL au validat sambata, 1 august, canidaturile comune la cele sase Sectoare din Bucuresti.

Sectorul 1 - Clotilde Armand (USR)

Subscribe to USR PLUS