Dan Barna

Marţi, 2 Februarie, 2021 - 14:07

Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al USR PLUS, a declarat marţi că, în prezent, obiectivul Guvernului este să aprobe şi să transmită în Parlament, săptămâna viitoare, proiectul bugetului de stat pentru 2021, într-o variantă care prevede un deficit de 7% - 7,2%.

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 10:55

Bugetul României este sub o presiune foarte mare, în momentul de faţă, din cauza necesităţii de a ne încadra în acel deficit de 7% agreat cu Comisia Europeană (CE), a spus, luni, vicepremierul Dan Barna, într-o conferinţă de presă dedicată aniversării a 10 ani de la listarea Fondului Proprietatea (FP) pe piaţa locală de capital.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 10:40

Șase membri ai Guvernului s-au imunizat, astăzi, împotriva COVID-19, la centrul de vaccinare de la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila". Este vorba despree vicepremierii Kelemen Hunor şi Dan Barna, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, şi cel al Finanţelor, Alexandru Nazare, ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, şi ministrul Justiţiei, Stelian Ion.

Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 14:00

Bugetul pe acest an ar putea fi dezbătut în Parlament în prima parte a lunii februarie, marea provocare fiind alocarea de bani pentru investiţii, a spus, marţi, vicepremierul Dan Barna, co-preşedinte al USR PLUS.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 14:22

Dan Barna, viitor vicepremier în noul guvern, spune că și-a asumat coordonarea a ceea ce numeşte Dezvoltare Europeană - din acest portofoliu vor face parte toate ministerele care au resurse din fonduri europene.

Marţi, 15 Decembrie, 2020 - 11:18

Liderul deputaţilor USR, Cătălin Drulă, este propus şi susţinut de USR PLUS pentru şefia Camerei Deputaţilor.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 11:11

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a respins luni varianta unei colaborări cu AUR în arcul guvernamental, apreciind că aceast partid promovează un mesaj "conservator extrem".

"Haideţi să vedem rezultatul final şi vom lua deciziile necesare. Evident, în ceea ce priveşte AUR, nu se pune problema vreunei colaborări în arcul guvernamental", a spus Barna, pentru Digi 24.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 10:29

Copreşedinte USR PLUS, Dan Barna, consideră a fi "un lucru trist" faptul că doar trei români din zece s-au prezentat la urne la alegerile parlamentare.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 18:18
Deși s-a izolat, va fi prezent oriunde, dar on line

Dan Barna a anunţat că are COVID-19. Preşedintele USR s-a autoizolat, iar starea sa generală e bună.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 10:43

Parlamentarii USR şi-au anunţat demisia din Legislativ, pentru a nu beneficia de pensiile speciale, a anunţat liderul partidului, Dan Barna.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 23:38
Gestul lui Barna îl irită pe Orban

Liderul USR, Dan Barna, a anunţat că toţi senatorii şi deputaţii USR vor demisiona, în cursul zilei de marţi, pentru a nu beneficia de pensie specială.

Mâine dimineaţă, deputaţii şi senatorii USR îşi vor depune demisia din Parlament pentru a nu face parte dintre cei care vor primi pensie specială. Pensia specială este o sfidare la adresa oamenilor cinstiţi din această ţară. Să reprezinţi voinţa populară este o onoare, nu o corvoadă”, a scris, luni seară, pe Facebook, Dan Barna.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 19:02

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat luni o notă transmisă de secretarul conducerii Camerei social-democratul Iulian Iancu, prin care este cerută reţinerea a 1% din indemnizaţia lunară brută pentru opt deputaţi din cauza unor absenţe de la lucrările parlamentare din lunile august şi septembrie pentru care nu a fost cerută motivarea. Pe lista se află mai mulţi deputaţi ai USR printre care şi liderul partidului Dan Barna.

Vineri, 2 Octombrie, 2020 - 09:57
De unde a aparut pepiniera USR

In 4 mai 1981 se forma ELSA, o organizatie infiintata de cinci studenti la drept din Ungaria, Polonia, Germania de est, Austria si Germania de vest cu scop de cooperare impotriva regulilor Cortinei de Fier ce separa occidentul capitalist de partea est-europeana, comunista. ELSA isi propune ca intre studentii ambelor parti sa existe forme de cooperare, schimburi educationale si culturale, programe de lucru comune.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 13:00

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, avertizează că autorităţile au obligaţia să fie responsabile în comunicarea publică in perioada starii de urgenta şi că este inadmisibilă lansarea unor idei "la graniţa dintre halucinant şi stupid".

Joi, 12 Martie, 2020 - 17:50

Vestea că premierul nominalizat, Florin Cîțu, s-a retras a dat peste cap lumea politică. Rând pe rând, liderii politici au izbucnit. Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că la mijloc e vorba de iresponsabilitate, în vreme ce Victor Ponta, liderul PRO România a explicat că în război Cîțu ar fi fost împușcat pentru dezertare. Liderul USR Dan Barna acuză că PNL prelungește criza politică.

Vineri, 21 Februarie, 2020 - 10:31
La ce fel de „steluțe” face aluzie useristul?

Dan Barna vorbește de funie în casa spânzuratului:

Duminică, 9 Februarie, 2020 - 10:36
Congresul de fuziune să aibă loc după alegerile parlamentare

Comitetul Politic al USR a autorizat conducerea partidului să negocieze fuziunea cu PLUS, cu condiția ca brandul USR să fie păstrat după congresul de fuziune care ar trebui să aibă loc abia după alegerile parlamentare, iar până atunci candidații comuni la alegerile din 2020 să fie desemnați prin sondaje acolo unde nu se ajunge la un acord între cele două partide.

USR condiționează realizarea fuziunii de menținerea brandului Uniunii și a statutului său, potrivit deciziei Comitetului Politic.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:25

Referendumul privind poziționarea doctrinară a USR s-a încheiat, sâmbătă, cu o majoritate semnificativă a votanților în favoarea definirii partidului ca fiind unul de centru dreapta. Astfel, 11.047 membri USR (adică 91,25% din voturi) au fost în favoarea clarificării doctrinare, au anunțat reprezentanții USR.

Luni, 25 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. Turul 2: cronica unui deces (democratic) anunțat / 2. Culmea dezbaterilor electorale: fiecare cu sine /  / 3. Prin Adina Vălean, Iohannis înclină balanța bruxelleză în favoarea PPE / 4. Barna rămâne prședinte USR prin sondaj on line / 5. Naționala de fotbal, ca cea politică: ratează toate calificările

Miercuri, 20 Noiembrie, 2019 - 18:19

Dan Barna a fost reconfirmat în funcția de președinte al USR, în urma unui vot online dat de peste 9.000 de membri ai partidului.

Luni, 18 Noiembrie, 2019 - 14:00

1. Turul 1: Favorurile pentru Diaspora și votul dedicat / 2. Iohannis respinge confruntarea „unu la una” în favoarea uneia cu sine / 3. Coaliția ALDE - PRO n-a avut zile multe / 4. Cioloș face presiuni pentru fuziunea cu USR-ul rănit / 5. De Black Friday, suedezii ne-au făcut cadou eliminarea de la EURO 2020

Vineri, 15 Noiembrie, 2019 - 16:19

După eșecul din turul întâi al prezidențialelor, Dan Barna cere un vot de încredere din partea membrilor USR. De vineri, timp de 5 zile, aceștia vor vota online și vor răspunde la întrebarea "Considerați că Dan Barna trebuie să își de demisia din conducerea USR?".

Barna a candidat din partea Alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale și s-a clasat al treilea, cu 15 la sută din voturi.

Luni, 11 Noiembrie, 2019 - 09:00

Candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, și-a recunoscut duminică seara înfrângerea. Într-un mesaj postat pe Facebook după ce au început să fie livrate rezultate provizorii de către Autoritatea Electorală Permanentă, dar și după numărătoarea paralelă efectuată de USR-PLUS, el a admis că nu vor fi suficiente voturi pentru a intra în al doilea tur de scrutin.

Duminică, 20 Octombrie, 2019 - 08:03
Un concept nou-nouț: jurnalismul de investigație servit

Politologul Alina Mungiu-Pippidi analizează situaţia generată de ancheta Rise Project despre afacerile lui Dan Barna. Aceasta vorbeşte despre un nou tip de "jurnalism de investigaţie servit", dar şi despre faptul că liderul USR este victima unui mecanism al serviciilor care a fost tolerat în cazul lui Dragnea.

Sâmbătă, 19 Octombrie, 2019 - 07:39
USR ar avea impresia „că li se cuvine o felie semnificativă, mai ales din votul Diasporei”.

Klaus Iohannis le-a transmis vineri simpatizanţilor din diaspora că trebuie să  se alăture PNL, nu USR :

Marţi, 8 Octombrie, 2019 - 20:21
La viitoarele alegeri Alianța USR-PLUS și eventual PNL nu vor avea nicio problemă să treacă de 50%

Candidatul Alianței USR-PLUS la Președinție, Dan Barna, a declarat, marți, la Europa FM, că este foarte încrezător că turul II la prezidențiale va fi între el și Klaus Iohannis, principalul său contracandidat, și a spus că speră ca primul său act ca președinte al României să fie dizolvarea Parlamentului pentru convocarea alegerilor anticipate. Barna a spus că nu bagă mâna în foc că moțiunea de cenzură va trece joi, fiind cirscumspect, pentru că experiența arată că una se promite și alta se votează.

Vineri, 27 Septembrie, 2019 - 11:53

Dan Barna, candidatul Alianţei USR PLUS la Preşedinţie, va merge, în perioada 30 septembrie - 5 octombrie, în oraşe din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie şi Republica Moldova, pentru a se întâlni românii din diaspora.

Dan Barna se va afla la Munchen şi Milano pe 30 septembrie; pe 1 octombrie se va întâlni cu comunităţile de români din Roma; pe 2 octombrie va fi în Barcelona şi Madrid, iar pe 3 şi 4 octombrie - la Londra şi Chişinău.

Duminică, 22 Septembrie, 2019 - 19:45

Biroul Electoral Central a validat înregistrarea candidaturilor lui Klaus Iohannis, Dan Barna, Mircea Diaconu şi Kelemen Hunor la alegerile prezidenţiale, însă a respins înregistrarea candidaturii lui Miron Cozma. Instituţia precizează că peste 270.000 de semnături din totalul de 309.656 depuse erau, de fapt, fotocopii s-au prezentau elemente de similitudine evidentă. Florentin Pandele s-a retras pe motiv că soția sa o susține pe Viorica Dăncilă.Primul înscris - Viorel Cataramă a prezentat peste 80.000nsemnături dubioase.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 16:44

Prezidențiabilul USR-PLUS Dan Barna și-a depus, vineri, la Biroul Electoral Central, candidatura pentru alegerile prezidențiale. Alianța a strâns aproape 400.000 de semnături. Liderul USR a susținut că România are nevoie de o schimbare.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 13:03

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, ca răspuns la afirmaţiile candidatului USR-PLUS la alegerile prezidenţiale, Dan Barna, că a fost un fel de "pompier atomic" care a prevenit prăbuşirea României.

Subscribe to Dan Barna