Florin Cîţu

Luni, 22 Februarie, 2021 - 11:47

Premierul Florin Cîţu a spus, luni, referitor la protestul minerilor din Valea Jiului, că nu este o soluţie care rezolvă problemele.

Luni, 22 Februarie, 2021 - 11:29

Premierul Florin Cîţu a spus, luni, că amendamentele depuse de PSD la bugetul pe anul 2021 au un impact bugetar de aproape 6% din PIB.

Vineri, 19 Februarie, 2021 - 11:05

Artistul Constantin Brâncuşi a lăsat lumii un întreg tezaur purtând amprenta folclorului şi spiritualităţii româneşti, spune prim-ministrul Florin Cîţu, într-un mesaj cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la naşterea sculptorului român.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 18:21

România a avut cea mai mare creştere economică din UE în trimestrul IV, a declarat premierul Florin Cîţu la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, întâlnire care a avut loc la Palatul Parlamentului.

"România a avut cea mai mare creştere economică din Uniunea Europeană în trimestrul IV şi una dintre cele mai mici căderi ale economiei. Se spunea că vom duce economia de râpă: -9, -10, -7. Economia României a avut o contracţie de -3,9 şi o creştere economică de circa 3% în trimestrul IV, una dintre singurele ţări din UE care a evitat recesiunea tehnică", a explicat premierul.

Marţi, 16 Februarie, 2021 - 10:00

Prim-ministrul Florin Cîţu spune că revenirea economiei în "V" este "o certitudine", după ce Institutul Naţional de Statistică a anunţat că, în trimestrul IV din 2020, economia României a crescut cu 5,3%.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 11:45

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că vaccinarea împotriva noului coronavirus nu va fi obligatorie.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 11:31

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că este nevoie de o reanalizare a Legii salarizării, astfel încât sporurile să fie legate de performanţă.

Vineri, 12 Februarie, 2021 - 12:30

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, a avut astăzi, 12 februarie 2021, o întrevedere cu președintele Consiliului European, Charles Michel, în contextul vizitei pe care o efectuează la instituțiile europene.

Cei doi oficiali au avut discuții privind dosarele majore la nivelul Uniunii Europene, cu accent pe gestionarea crizei generate de pandemia de COVID-19, eforturile de relansare economică la nivel european şi agenda externă a Uniunii.

Miercuri, 10 Februarie, 2021 - 12:52

Peste câteva ore, un proiect de lege mult așteptat și ținut la mare secret va deveni public. Ceea ce știm din capul locului este că bugetul pe acest an, care ar fi trebuit să fie adoptat la sfârșitul lui 2020, va reprezenta mai mult decât o lege a austerității. Va reprezenta cea de-a cincea curbă de sacrificiu din istoria României. Și, cu certitudine, va avea consecințe la fel de dramatice ca și celelalte patru curbe de sacrificiu.

Marţi, 9 Februarie, 2021 - 13:12

Ne putem imagina ceva mai șocant legat de situația economică a pensionarilor, decât faptul că acestora li s-a tăiat de la rădăcină orice speranță? Ei bine, răspunsul e afirmativ. Există ceva și mai șocant. Și anume că verdictul politic este anunțat de Ludovic Orban. Nu de Florin Cîțu. Ceea ce deschide o paranteză politică. Largă cât o prăpastie.

Luni, 8 Februarie, 2021 - 18:42

Prim-ministrul României, Florin Cîțu, va avea întrevederi cu înalți oficiali europeni, în perioada 11-12 februarie 2021, în cadrul unei vizite de lucru la Bruxelles, potrivit site-ului Guvernului României.

Programul vizitei include întrevederi cu principalii lideri europeni, între care președinții Consiliului European, Charles Michel, Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și al Parlamentului European, David Sassoli, precum și cu vicepreședinții executivi ai Comisiei Europene Frans Timmermans, Margrethe Vestager și Valdis Dombrovskis.

Luni, 8 Februarie, 2021 - 11:43

Fiecare dintre cei doi lideri are în acest moment un obiectiv precis. Obiectivul lui Ludovic Orban nu coincide însă cu obiectivul lui Florin Cîțu. Dimpotrivă. Iar această situație îi aduce într-o poziție de confruntare. Ce vrea Florin Cîțu? Ce vrea Ludovic Orban? De ce factorul timp este esențial în dinamica acestei competiții politice?

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 10:38

Premierul Florin Cîţu a declarat, vineri, că a dispus o investigaţie din partea Corpului său de control pe modul de aplicare a Măsurii 3 - granturi de investiţii pentru IMM-uri.

Miercuri, 3 Februarie, 2021 - 13:07

Prim-ministrul României, Florin Cîțu,  a avut astăzi o întrevedere cu ministrul spaniol al afacerilor externe, Arancha Gonzalez Laya, cu prilejul vizitei la București.

Întâlnirea s-a desfășurat în contextul aniversării, în 2021, a 140 de ani de relații diplomatice bilaterale, și al primei ședințe comune de guvern a celor două state, care urmează să fie găzduită de Spania, în cursul acestui an.

Miercuri, 3 Februarie, 2021 - 10:43

Premierul Florin Cîţu a cerut Corpului său de control să investigheze situaţia de la Apele Române, în urma apariţiei în presă a unor informaţii privind angajarea unei persoane necalificate.

Luni, 1 Februarie, 2021 - 12:29

Premierul Florin Cîţu a spus că marţi, împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, va fi luată decizia derularea cursurilor şcolare începând din 8 februarie.

Luni, 1 Februarie, 2021 - 12:10

Guvernul va trebui să găsească, pe termen scurt, o modalitate pentru proiecte în parteneriat public-privat privind construcţia sau modernizarea spitalelor, având în vedere că acestea nu se pot realiza "peste noapte" din fonduri europene, a declarat, luni, premierul Florin Cîţu.

Luni, 1 Februarie, 2021 - 11:08

Premierul Florin Cîţu a declarat, luni, că adoptarea proiectului legii bugetului de stat în Guvern va mai întârzia câteva zile pentru că aşteaptă de la miniştri propuneri de reforme privind companiile de stat.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 11:18

Din nou, statul subteran s-a dovedit mai puternic. A învins autoritățile. La puncte. Dar mai cu seamă ne-a învins pe noi. I-a umilit pe cetățeni. S-a băgat în față la vaccinuri. Cum a fost posibil? Cine răspunde cu capul?

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 18:00

Vaccinul împotriva COVID-19 al companiei Moderna va începe să fie folosit în România în următoarele zile, a declarat miercuri premierul Florin Cîțu, spunând că până acum nu a fost folosit în campania de vaccinare pentru că au fost puține doze. Întrebat dacă oamenii vor putea alege între vaccinul Pfizer și cel al Moderna, Cîțu a spus că nu există nicio diferență între cele două vaccinuri și că se va face o diferențiere la centrele de vaccinare, unde vor fi cabinete care vor vaccina cu Moderna și cabinete care vor folosi Pfizer.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 17:42

Pensiile vor fi mai mari în acest an faţă de 2020, iar bugetul se construieşte pe legislaţia în vigoare, a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, prim-ministrul Florin Cîţu, precizând că în 2021 cheltuielile bugetare cu pensiile cresc cu aproape 8 miliarde de lei.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 17:21

Prefecții și subprefecții nu vor mai fi înalți funcționari, ci demnitari publici. Acest lucru înseamnă că ocupanții acestor poziții vor putea să fie membri de partid și vor trebui să respecte mai multe condiții, printre care absolvirea unui curs de formare specializat, la Institutul Național de Administrație.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 13:07

România susţine cu tărie combaterea tuturor formelor de discriminare şi a tuturor modalităţilor de propagare a acestora, a discursului instigator la ură şi a antisemitismului, spune premierul Florin Cîţu într-un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 15:47

Curtea Constituţională a respins, marţi, sesizările Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) privind Hotărârea Parlamentului 31/2020 referitoare la învestirea Guvernului Florin Cîţu.

Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 10:42

Am căutat ore în șir pe toate site-urile disponibile o informație pe care o socotesc deosebit de importantă. Care va fi procentul și, respectiv, valoarea investițiilor pe care Guvernul le preconizează pentru acest an? Această informație ar trebui să fie disponibilă. Cu atât mai mult cu cât astăzi bugetul urmează să fie prezentat în CSAT, după care ajunge în Parlament. Observ însă cu stupoare că această cifră a investițiilor este ținută la secret. Să dea Dumnezeu să mă înșel.

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 15:45

Măsurile de relaxare au fost luate în conformitate cu legile actuale, spune premierul Florin Cîţu, care anunţă mai multe discuții legate de posibila deschidere a școlilor. O primă analiză pe această temă are loc la Ministerul de Interne. Şeful executivului spune că, în România, cifrele arată totuși bine în comparație cu mai multe ţări din vestul Europei și îndeamnă la respectarea regulilor de prevenție.

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 13:40

O propunere de buget pentru anul 2021 ar urma să fie finalizată, pentru a fi analizată, luni, după discuţiile cu ordonatorii de credite, a declarat premierul Florin Cîţu.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:37

Premierul Florin Cîțu a declarat miercuri, la Guvern, că restaurantele se pot redeschide în București dacă rata de infectare cu noul coronavirus se menține la sub 3 la mie.

„Masurile din perioada sarbatorilor au dat rezultate, desi masurile nu au fost populare, si acum Bucurestiul a trecut sub 3 la mie si daca se pastreaza acest trend inseamna vesti bune pentru HORECA, inseamna ca putem redeschide restaurantele daca ramane sub 3 la mie in perioada urmatoare”, a declarat premierul.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 15:15

Premierul Florin Cîțu a anunțat că reforma companiilor de stat care în prezent sunt pe pierdere va începe din luna februarie. Acesta a cerut ministerelor o evaluare a companiilor care au dificultăți financiare. Cîțu spune că toate companiile care sunt pe pierdere vor fi obligate să prezinte planuri concrete de restructurare pentru a mai primi bani de la stat.

"Memorandumul a fost votat. Așteptăm de la ministere. Acolo sunt mai multe lucruri, e vorba de identificarea companiilor cu probleme. Avem până pe 4 fabruarie", a declarat Florin Cîțu.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:30

Guvernul Cîțu pregătește concedieri în companiile de stat, informează Antena 3. Ministrul Finanțelor Publice, Alexandru Nazare, are deja în vedere restructurări în companiile mari care au pierderi uriașe. Pe listă se află Metrorex, CFR și TAROM, ale căror conduceri au salarii substanțiale, în ciuda dificultăților financiare.

Premierul Florin Cîțu a declarat încă de când a preluat madatul că marile companii de stat care cer ajutor de stat nu vor mai primi bani în absența unor planuri clare de restructurare, care să ofere garanția unei reale schimbări.

 

Subscribe to Florin Cîţu