George Cristian Maior

Miercuri, 18 Noiembrie, 2020 - 11:53
Reclamanții sunt maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu,

Serviciul militar din DNA trebuie să reia ancheta într-o cauză dintr-un celebru dosar clasat în decembrie 2019 care-i viza, printre alții, pe George Maior și Florian Coldea. Dosarul DNA a fost deschis în urma unei plângeri depuse de maiorul SRI în rezervă Daniel Florea și colonelul SRI (r) Florin Gulianu, cei doi acuzând tandemul Maior-Coldea de abuz în serviciu.

Curtea de Apel București a admis, luni, o plângere formulată împotriva clasării date de DNA, în anul 2019, în dosarul ce îi vizează pe George Maior și Florian Coldea, foști șefi ai SRI.

Luni, 15 Iunie, 2020 - 09:14

Ambasada României în Statele Unite ale Americii salută declaraţia dedicată aniversării a 140 de ani de relaţii diplomatice între România şi Statele Unite ale Americii susţinută, la 11 iunie 2020, în faţa Camerei Reprezentanţilor a SUA, de către congresmenul republican Devin Nunes, în numele mai multor congresmani: Mike Conaway, Michael Turner, Brad Wenstrup, Chris Stewart, Rick Crawford, Elise Stefanik, şi Will Hurd.

Vineri, 5 Iunie, 2020 - 08:29

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut joi, o convorbire telefonică cu guvernatorul statului Alabama, Kay Ivey, pentru a saluta împreună efortul medicilor şi specialiştilor români veniţi în statul american în cadrul unei misiuni de sprijin şi cooperare în gestionarea epidemiei COVID-19.

Miercuri, 3 Iunie, 2020 - 09:28

Convorbirea ambasadorului George Cristian Maior cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, în contextul misiunii în Alabama executate de personal din Armata României

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut o convorbire telefonică cu lt.gen. Joseph Keith Kellogg Jr., consilier pentru securitate naţională al vicepreşedintelui SUA, Michael R. Pence.

Joi, 23 Mai, 2019 - 15:37

George Cristian Maior, fost director al SRI, în prezent ambasador al României în SUA, a anunțat că nu se va prezenta pentru a fi audiat, joi, la Secţia pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie.

Ambasadorul României în SUA, George Cristian Maior, a transmis, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe, că nu se poate prezenta în fața magistraților de la București, la audierea programată joi, 23 mai, din motive legate de starea lui de sănătate.

Miercuri, 8 Mai, 2019 - 20:31
Procedura ANI - „o aiureală la momentul respectiv”

Declarații de presă susținute de Președintele României, domnul Klaus Iohannis, la finalul ședinței Biroului Executiv al Partidului Național Liberal:

Iohannis: Românii au șansa să își exprime opțiunea la aceste alegeri, au șansa să își exprime opțiunea la referendum. Ne găsim într-o perioadă complicată nu numai pentru Europa, o perioadă complicată și pentru România. Suntem după doi ani și jumătate de guvernare eșuată PSD.

Au vorbit pesediștii despre autostrăzi, spitale, școli, grădinițe. Ce s-a realizat? Nimic.

Joi, 24 Ianuarie, 2019 - 09:53

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, s-a întâlnit la Departamentul Apărării al SUA, cu Mark. T. Esper, secretarul Forţelor Terestre ale Statelor Unite. În cadrul discuţiei, ambasadorul român a evocat cooperarea aprofundată şi deosebit de consistentă dintre România şi SUA pe linie de apărare, dimensiune cheie a Parteneriatului Strategic bilateral. 

Joi, 6 Decembrie, 2018 - 11:06

Întâlnirea ambasadorului George Cristian Maior cu Dmitri Alperovitch, co-fondatorul CrowdStrike Inc., una dintre cele mai importante companii americane de securitate cibernetică

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a avut, miercuri, 5 decembrie 2018, o întrevedere cu Dmitri Alperovitch, co-fondator şi CTO (Chief Techonology Officer) al CrowdStrike Inc., companie americană care reprezintă unul dintre cei mai importanţi furnizori de servicii de securitate de ultimă generaţie, informaţii privind ameninţările şi servicii de răspuns la incidente. 

Vineri, 19 Octombrie, 2018 - 08:51
organizată la Ambasada României din Washington

Gala "100 pentru Centenar", iniţiată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul căruia sunt premiaţi 100 de români din Diaspora cu activităţi deosebite, promotori ai valorilor şi identităţii româneşti, cu distincţii simbolice de recunoaştere şi apreciere a meritelor şi contribuţiei lor la imaginea României în lume, a ajuns şi în Statele Unite ale Americii.

Miercuri, 1 August, 2018 - 08:43

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a acordat un interviu publicaţiei americane Politico, printre temele abordate numărându-se cele referitoare la eforturile ţării noastre de consolidare a securităţii euro-atlantice, în mod special a flancului estic al NATO, inclusiv prin creşterea bugetului apărării.

Luni, 21 Mai, 2018 - 08:31

Ambasadorul George Cristian Maior a primit premiul "Cel mai bun diplomat român în Statele Unite", din partea Romanian American Business Council

Ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, George Cristian Maior, a fost invitatul special al festivalului "Ziua României pe Broadway", organizat de Romanian
American Business Council (RABC) din New York.

Joi, 17 Mai, 2018 - 08:32

Consilierul prezidenţial pentru politică externă Bogdan Aurescu a efectuat miercuri, 16 mai 2018, o vizită de lucru la Washington DC.

Miercuri, 9 Mai, 2018 - 08:41
Dar mai ales de...securitate!

Ambasadorul României la Washington, George Cristian Maior, a fost invitat, marţi, 8 mai 2018, la o întâlnire, în Camera Reprezentanţilor a SUA, cu importanţi membri republicani, reprezentanţi ai statului Texas.

Marţi, 24 Aprilie, 2018 - 09:12

În seria evenimentelor care marchează Centenarul României pe teritoriul Statelor Unite ale Americii, la data de 19 aprilie 2018, Universitatea din Scranton, Pennsylvania, în parteneriat cu Ambasada României la Washington, a organizat o zi dedicată României, sub titlul 'Ascensiunea României: Istorie. Economie. Cultură' ('The Rise of Romania: History. Economy. Culture'), cu prezenţa ambasadorului României, George Cristian Maior.

Vineri, 30 Martie, 2018 - 11:17

Fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre trei situații în care ar fi fost mințit de către fostul director al SRI George Maior când l-a chemat pentru a cere informații.

Marţi, 27 Martie, 2018 - 09:04

Ambasadorul George Cristian Maior la întâlnirea cu reprezentanţii companiilor americane: 'România şi Statele Unite pregătesc un an 2018 foarte ambiţios în domeniul comerţului şi investiţiilor, care să reflecte consolidarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic'

Subscribe to George Cristian Maior