Ion Marcel Vela

Joi, 10 Decembrie, 2020 - 11:30

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a dispus măsuri prompte în cazul unei agresiuni prezentată pe o reţea de socializare de o persoană care susţinea că ar avea drept cauză identificarea şi diseminarea unor cazuri de furt de material lemnos.

Ca urmare a apariţiei imaginilor în spaţiul public, s-a dispus trimiterea, de urgenţă, în judeţul Suceava, a unei echipe mixte de specialişti din cadrul Direcţiei Control Intern şi Direcţiei de Ordine Publică, ale Poliţiei Române, pentru a verifica cele sesizate.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 17:00

 Ministrul Afacerilor Interne a susținut, joi, 19 noiembrie a.c., o declarație de presă în care a prezentat cele mai recente operațiuni de amploare desfășurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne pentru combaterea infracționalității și destructurarea grupurilor de criminalitate organizată.

La nivel național, doar în ultimele zile, structurile MAI și procurorii au organizat acțiuni de amploare ce au inclus 180 de percheziții domiciliare și au rezolvat cazuri grave care au creat emoție în rândul opiniei publice.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 19:00

Un medic de familie de numai 46 de ani din Botoșani a fost găsit mort în cabinetul său, iar analizele au scos la iveală faptul că era infectat cu Sars Cov 2.

Medicul de familie de 46 de ani din Botoşani a murit luni în cabinet.

DSP Botoșani a primit miercuri rezultatul testului pentru coronavirus, dovedindu-se a fi pozitiv.

Direcția de Sănătate Publică Botoșani a început o anchetă epidemiologică pentru a stabili persoanele cu cine a avut contact medicul de familie, înainte de deces.

Marţi, 27 Octombrie, 2020 - 17:45

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat marţi că va fi înfiinţat un centru de transfuzie de sânge şi plasmă convalescentă în cadrul Spitalului de Urgenţă "Dimitrie Gerota" al MAI.

Luni, 31 August, 2020 - 12:01

În această dimineaţă, ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, Sandor PINTER, în contextul restricţiilor de circulaţie pentru cetăţenii străini impuse de autorităţile ungare, începând cu 1 septembrie 2020.

Cei doi demnitari au analizat împreună măsurile ce pot fi instituite de partea ungară.

La propunerea părţii române, Ungaria a acceptat menţinerea în funcţiune a încă patru puncte de trecere a frontierei, suplimentar faţă de cele opt comunicate iniţial.

Vineri, 14 August, 2020 - 12:50

Astăzi, 14 august, Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, împreună cu Ambasadorul SUA în România, Excelența Sa Adrian Zuckerman, a susținut o declarație de presă la Aeroportul Internațional „Henri Coandă”, din Otopeni, în care a reiterat importanța și eficiența eforturilor asumate de autoritățile române în parteneriat cu cele din Statele Unite ale Americii, pentru lupta împotriva criminalității organizate, în special împotriva traficului de persoane.

 

Joi, 23 Iulie, 2020 - 13:21

Astăzi, 23 iulie a.c., Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, a participat la ceremonia prilejuită de sărbătorirea a 156 ani de existenţă instituţională a Poliției de Frontieră, în prezența conducerii I.G.P.F.

Vineri, 10 Iulie, 2020 - 14:36

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că polițiștii din stradă vor fi dotați cu aparatură de înregistrare audio și video. „Să nu mai existe analize, dezbateri despre cine e vinovat: Spartacus sau polițistul”, a spus ministrul.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat, vineri, că dotarea polițiștilor cu aparatură de înregistrare este necesară pentru documentarea cazurilor de ultraj.

Miercuri, 10 Iunie, 2020 - 09:00

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel VELA, s-a întâlnit marţi, 9 iunie 2020, cu Excelenţa Sa domnul Adrian ZUCKERMAN, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România.

Cu ocazia acestei întrevederi, care a avut loc la sediul MAI, cei doi oficiali au discutat despre colaborarea dintre România şi SUA în contextul pandemiei cu noul tip de Coronavirus.

Duminică, 7 Iunie, 2020 - 09:52
Nu se știe însă câte mai rămân...

 

Din 15 iunie urmeaza o noua etapa de relaxare, a anuntat, sambata, ministrul de Interne, Marcel Vela, care a precizat ca totul se va decide in functie de analiza statistica epidemiologica.

Marcel Vela a declarat ca romanii merita aceasta relaxare pentru ca "au avut grija, au protejat viata celor dragi, au realizat ca viata este poate cel mai scump lucrul cel mai important dar de la Dumnezeu".

Vineri, 3 Aprilie, 2020 - 08:26

Astăzi, la ora 18:00, domnul Ion Marcel VELA, ministrul afacerilor interne, a avut o convorbire telefonică cu omologul ungar, domnul Sandor PINTÉR, în contextul eforturilor comune depuse pentru identificarea celor mai bune soluţii în vederea fluidizării traficului prin punctul de trecere a frontierei comune, NĂDLAC 2, care a fost stabilit culoar de tranzit pentru transportul rutier.

Luni, 23 Martie, 2020 - 14:55
Pentru o perioadă de 14 zile

Astăzi, 23 martie, a fost emis ordinul comandantului acțiunii, avizat de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, pentru instituirea măsurilor necesare limitării răspândirii infecției cu virusul SARS-COV-2(noul coronavirus), la nivelul unităților sanitare publice și private, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Astfel, începând de mâine, 24 martie, pentru o perioadă de 14 zile, se suspendă internările pentru intervențiile chirurgicale și alte tratamente și investigații medicale spitalicești, care nu reprezintă urgență și care pot fi reprogramate.

Miercuri, 5 Februarie, 2020 - 13:35
şi al Irlandei de Nord

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, a avut o întrevedere cu ES  Andrew Noble, Ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord la Bucureşti. Discuţiile dintre cei doi oficiali au avut loc astăzi, 5 februarie, la sediul Ministerului Afacerilor Interne şi au vizat subiecte importante pentru cele două state, precum Parteneriatul Strategic şi Brexit.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 17:32
Din 23 decembrie 1989

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, a acordat Emblema de Onoare a Ministerului Afacerilor Interne supraviețuitorilor masacrului de la aeroportul Otopeni, din data de 23 decembrie 1989

Astăzi, 21 ianuarie 2020,  Ion Marcel Vela a participat la o întâlnire cu 15 dintre supraviețuitorii masacrului de la aeroportul Otopeni.

Marţi, 21 Ianuarie, 2020 - 10:10

Ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, şi ministrul apărării naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, au iniţiat o Hotărâre de Guvern, aprobată în şedinţa de astăzi a Executivului, prin care diurnele acordate militarilor, jandarmilor şi poliţiştilor români care desfăşoară misiuni internaţionale, în teatre de război ori misiuni de pace să fie actualizate pentru a ajunge la acelaşi nivel cu cel al sumelor primite de personalul din statele aliate României.

Luni, 20 Ianuarie, 2020 - 23:34

Militarii, jandarmii și polițiștii români care participă la misiuni în teatrele de operații vor primi diurne echivalente cu cele ale partenerilor externi

Joi, 2 Ianuarie, 2020 - 20:11
Veghea la siguranța Armenișului față de turiștii răuvoitori

Avem un fost turnător la Securitate care ne-a fost președinte zece ani. De ce nu am avea și un ministru de Interne format la aceeași pepinieră de cadre: Securitatea? Va prezentăm „diploma” care atestă ca Ion Marcel Vela din Armeniș, de profesie agent încasator (!) a fost recrutat de Securitate pe bază de „sentimente patriotice” în 18 02 1987 cu sarcina de a activa în mediul rural pentru a depista dușmanii regimului dintre turiștii care vizitau Armenișul - important obiectiv turistic al vremii!

Miercuri, 1 Ianuarie, 2020 - 11:43
Din ciclul: „ Să îi cunoașem mai bine pe noii salvatori ai nației”

Cine este Marcel Vela, ministrul politruc de la interne adus de Iohannis in guvernul Orban, cel care cu un tupeu nesimțit greu de suportat striga la medicul Raed Arafat: „Ce-ați făcut in ultimii douăzeci de ani, domnule Arafat?

Marţi, 24 Decembrie, 2019 - 12:05

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, continuă demersurile pentru acordarea drepturilor cadrelor MAI. Guvernul a aprobat luni, 23 decembrie a.c., amendamentul depus de ministrul afacerilor interne, Ion Marcel Vela, în calitate de senator, la Legea bugetului de stat pe anul 2020 privind actualizarea cuantumului normei de hrană la care au dreptul angajații MAI.

Miercuri, 18 Decembrie, 2019 - 14:43

În urma demersurilor ministrului afacerilor interne, Ion Marcel Vela, și a aprobării prim-ministrului Ludovic Orban, în ședința de Guvern, au fost aprobate o serie de măsuri fiscal-bugetare pentru personalul MAI, aplicabile de la 1 ianuarie 2020.

Astfel, pentru perioada 2020-2021, se va acorda în continuare, majorarea de 75% la solda de funcție/ salariul de funcție/ salariul de bază pentru activitatea desfășurată în zilele de repaus săptămânal și de sărbători legale, precum și în celelalte zile în care nu se lucrează, potrivit legii. 

Subscribe to Ion Marcel Vela