Klaus Iohannis

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 10:39

Decret semnat de Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaților și al senatorilor (PL-x 100/16.02.2021).

    

Luni, 22 Februarie, 2021 - 13:25

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 februarie a.c., următoarele decrete:

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 17:38

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţele de lucru cu premierul şi mai mulţi miniștri. 

Declarații Klaus Iohannis:

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 13:11

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 17 februarie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Alba a doamnei Camelia Folea - pensionare, la data de 17 februarie 2021;

- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Iaşi a doamnei Iulia-Loredana Arotăriţei - pensionare, la data de 19 februarie 2021;

- Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Timiş a domnului Mihai-Titus Chiorean - pensionare, la data de 22 februarie 2021.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 13:40

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat luni, 15 februarie a.c., decretul pentru supunerea spre ratificare Parlamentului a Deciziei (UE, EURATOM) 2020/2053 a Consiliului din 14 decembrie 2020 privind sistemul de resurse proprii ale Uniunii Europene şi de abrogare a Deciziei 2014/335/UE, Euratom, adoptată la Bruxelles.

Vineri, 12 Februarie, 2021 - 13:48

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat decretele prin care a acordat titlul de "Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant" domnului Duminică Vasile, doamnei Iordake Camelia, domnului Paraschiv Marian şi domnului Cazan Gabriel.

Luni, 8 Februarie, 2021 - 14:00

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 februarie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind eliberarea din funcţia de procuror cu grad profesional corespunzător parchetului de pe lângă tribunal la Parchetul de pe lângă Judecătoria Blaj a doamnei Liliana Simu - pensionare;

- Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a doamnei Nicoleta Hagiu - pensionare, la data de 1 martie 2021;

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 16:05

Preşedintele Klaus Iohannis s-a vaccinat cu a doua doză de ser anti-COVID-19.

"Preşedintele României s-a vaccinat, se simte foarte bine", a precizat Administraţia Prezidenţială.

Şeful statului s-a vaccinat public anti-COVID-19, pe 15 ianuarie, cu prima doză, la centrul de imunizare din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila".

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 13:48

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 5 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Structura centrală a doamnei Carmen Simona Ricu - pensionare, la data de 8 februarie 2021;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Dolj a doamnei Manuela Nedelcu - pensionare;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Dolj a doamnei Mariana-Elena Gavrilă, preşedinte al Tribunalului Dolj - pensionare;

Miercuri, 3 Februarie, 2021 - 13:56

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 3 februarie a.c., următoarele decrete:

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Iaşi a doamnei Sofia Luca - pensionare;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător la Tribunalul Dolj a doamnei Carmen-Daniela Preoteasa, preşedinte al Secţiei pentru conflicte de muncă şi asigurări sociale - pensionare;

Decret privind eliberarea din funcţia de judecător a doamnei Andreea Angelica Dinescu, vicepreşedinte al Tribunalului Sibiu - pensionare;

Marţi, 2 Februarie, 2021 - 17:17

"Pregătiți copiii pentru școală" a anunțat președintele Klaus Iohannis la finalul unei ședințe cu premierul, ministrul Educației și ministrul Sănătății. Șeful statului a detaliat scenariile după care își vor deschide porțile unitățile de învățământ. Astfel, în localitățile din scenariul verde, toți copiii merg fizic la școală. În scenariul galben, copiii de grădiniță merg fizic, clasele I - IV merg la școală, la fel și copiii din anii terminali - clasele a VIII-a și a XII-a. În scenariul roșu merg fizic doar copiii de grădiniță și elevii din clasele I - IV. Ceilalți fac școală online.

Marţi, 2 Februarie, 2021 - 11:19

Klaus Iohannis s-a întors de pe pârtii total refăcut psihic, s-au înregistrat încă două victime ale incendiului de la Matei Balș, am ajuns la nouă, dar buget tot nu avem. Partidele din coaliție continuă să se încaiere. Ele nu se luptă pentru respectarea programului de guvernare, pe care și l-au asumat în fața Parlamentului și care a devenit astfel lege. Războiul este de altă natură.

Luni, 1 Februarie, 2021 - 13:56

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 1 februarie a.c., următoarele decrete:

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 13:35

Curtea de Apel Bucureşti a respins, vineri, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de anulare a amenzii de 5.000 de lei primită în mai 2020 de la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), urmare a unor declaraţii pe care le-a făcut referitor la un proiect de lege despre autonomia Ţinutului Secuiesc.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 13:25

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, condoleanţe familiilor victimelor incendiului de la Institutul "Matei Balş", unde s-a deplasat la prânz, şi a îndemnat la găsirea unor soluţii.

"O zi foarte tristă astăzi, cu tragedia care s-a întâmplat aici în această dimineaţă. Ce pot să spun este că îmi pare foarte rău. Transmit condoleanţe familiilor îndoliate, iar celor care au fost aici în saloane le doresc însănătoşire grabnică... Trebuie rapid trase nişte concluzii şi venit cu soluţii", a spus președintele statului la Institutul "Matei Balş".

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 11:51

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 27 ianuarie a.c., un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului.

Vă prezentăm în continuare textul mesajului:

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 13:36

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 25 ianuarie a.c., următoarele decrete:

- Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea a doamnei Anca Comaniciu - pensionare, la data de 1 februarie 2021;

- Decret privind eliberarea din funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a doamnei Nicoleta Ilie - pensionare, la data de 1 februarie 2021;

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 12:31

Preşedintele Klaus Iohannis va avea, vineri, la Palatul Cotroceni, o şedinţă de lucru cu prim-ministrul Florin Cîţu şi cu ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, şedinţa este programată la ora 13,00.

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 11:59

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 22 ianuarie a.c., următoarele decrete:

* Decret privind acreditarea domnului Răzvan Rotundu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Georgia, cu reşedinţa la Tbilisi;

* Decret privind acreditarea doamnei Brânduşa-Ioana Predescu în calitate de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în Republica Bulgaria, cu reşedinţa la Sofia;

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 12:05

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 20 ianuarie a.c., următoarele decrete:

Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 12:31

Udate: Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 19 ianuarie a.c., o declaraţie de presă, la finalul vizitei la centrele de vaccinare de la Centrul Expoziţional Romexpo.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

"Bună ziua!

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 16:42
Pacienţilor cronici şi angajaţilor din domeniile esenţiale

A început a doua etapă de imunizare anti-COVID, destinată persoanelor de peste 65 de ani, pacienţilor cronici şi angajaţilor din domeniile esenţiale. Prima persoană vaccinată a fost președintele Klaus Iohannis, iar momentul a fost transmis în direct.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 16:21

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional, Președintele României a conferit:

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:30

Declaraţia de presă susţinută de Preşedintele României, Klaus Iohannis

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a susţinut vineri, 15 ianuarie a.c., la Centrul de vaccinare împotriva COVID-19 din cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila", o declaraţie de presă.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

"Bună ziua!

Tocmai m-am vaccinat. Este o procedură simplă, nu doare şi vreau să subliniez că acest vaccin este sigur, este eficient şi recomand tuturor vaccinarea.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:20

Categoric, Florin Cîțu vrea să rămână în istorie. El inițiază o nouă metodă de privatizare a marilor proprietăți ale statului în economie. Sau cel puțin așa crede. Până una alta, rezultatul acestui demers pare imprevizibil.  Pentru că de fapt nu se știe în ce constă el. Dar oare Cîțu însuși știe?

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul pentru decorarea ambasadorului Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Adrian Zuckerman.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, în semn de "înaltă apreciere pentru întreaga activitate desfăşurată pe parcursul mandatului său în România, precum şi pentru implicarea substanţială în dezvoltarea şi aprofundarea Parteneriatului strategic dintre ţara noastră şi Statele Unite ale Americii", şeful statului a conferit ambasadorului american Ordinul Naţional "Steaua României" în grad de Mare Cruce.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 10:28

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis miercuri, 13 ianuarie a.c., ministrului justiţiei, domnul Stelian-Cristian Ion, cererea de urmărire penală a domnului Călin-Constantin-Anton Popescu-Tăriceanu, în calitate de fost prim-ministru în perioada 29 decembrie 2004 - 22 decembrie 2008, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 11:40

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, va avea vineri, 8 ianuarie a.c., ora 12:00, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu Prim-ministrul României, Florin Cîțu, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, ministrul Energiei, Virgil Popescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, și ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 12:09

Preşedintele Klaus Iohannis se întâlneşte, joi, la Palatul Cotroceni, cu premierul şi mai mulţi reprezentanţi ai Executivului. Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, întâlnirea va avea loc la ora 15,00.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 14:22

​Președintele Klaus Iohannis a încuviințat marți cererea DNA privind începerea urmăririi penale a fostului ministru al Mediului, Costel Alexe.

Subscribe to Klaus Iohannis