Sorin Cîmpeanu

Marţi, 23 Februarie, 2021 - 18:19

Naveta elevilor nu poate fi decontată deocamdată, deoarece face obiectul unei legi privind transportul nereglementat. Pentru rezolvarea problemei, care poate face diferența între participarea sau neparticiparea la ore a unui elev, Guvernul pregătește o ordonanță de Urgență.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat că elevii beneficiară de gratuitatea integrală a transportului, însă cei care fac naveta sunt, deocamdată, puși în dificultate. Pentru ei, Guvernul pregătește o Ordonanță de Urgență.

Luni, 22 Februarie, 2021 - 13:16

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni că Direcţiile de Sănătate Publică trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea COVID a elevilor şi cadrelor didactice acolo unde nu există cabinete medicale şcolare.

Joi, 11 Februarie, 2021 - 18:21

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că are o "aşteptare clară" ca bugetul Educaţiei pe acest an să fie mai mare raportat la execuţia bugetară din 2020, adăugând că, în caz contrar, va fi un alt ministru, "care ştie să rezolve problemele fără resurse financiare".

Miercuri, 10 Februarie, 2021 - 17:42

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că 530 de milioane de lei destinaţi burselor elevilor vor fi cuprinşi în bugetul de stat pe acest an.

"Asta înseamnă un cuantum dublu faţă de cele 270 milioane de lei cât au fost bursele elevilor în întreaga ţară, din care 135 de milioane de lei doar în Bucureşti", a subliniat Cîmpeanu.

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 17:45

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că în prezent 149 din cele 3.181 de localităţi din România sunt în scenariul roşu, 903 în scenariul galben, iar restul sunt în scenariul verde, ceea ce înseamnă că de luni vor merge la școală toți elevii. Întrebat cum va fi făcută distanțarea în clasele cu 30-37 de copii, el a spus că nu poate fi schimbat în 3 zile ce nu s-a schimbat în 30 de ani, ca infrastructură școlară, și că mizează pe managementul fiecărei școli pentru a asigura o "distanță maximă posibilă".

Vineri, 5 Februarie, 2021 - 12:14

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări, vineri, că a semnat ordinul pentru adaptarea "la realităţi" a programei de examen pentru Evaluarea naţională şi Bacalaureat.

"Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realităţi a programei de examene de Evaluare naţională şi Bacalaureat şi astăzi va fi publicată în Monitorul Oficial. Această adaptare s-a făcut ţinând cont de realităţile anului şcolar 2020 - 2021", a spus Cîmpeanu, într-o conferinţă de presă. 

Joi, 4 Februarie, 2021 - 15:45

Adeverinţele medicale eliberate pentru primul semestru elevilor cu probleme de sănătate care nu vor putea participa fizic la cursuri rămân valabile și pot fi transmise și în format electronic, potrivit ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu.

El a precizat, într-o videoconferinţă cu inspectorii şcolari, că în ordinul comun al miniştrilor Educaţiei şi Sănătăţii cu regulile pentru redeschiderea școlilor va fi introdus un articol conform căruia adeverinţele medicale vor fi luate în considerare şi în format electronic.

Luni, 1 Februarie, 2021 - 13:35

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că 15% dintre clădirile şcolare care necesită autorizaţie de securitate la incendiu nu au acest document.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 18:04

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spune că elevii care vor merge fizic la școală vor primi măşti de protecţie. Potrivit ministrului, exist un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 13:31

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, vineri, că 112.685 de angajaţi din sistemul de învăţământ s-au programat pentru vaccinarea anti-COVID.

Joi, 28 Ianuarie, 2021 - 16:06

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat, joi, că, potrivit estimărilor, peste 65.000 de elevi sunt în situaţia de neîncheiere a situaţiei şcolare pe primul semestru.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 14:24

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că profesorii care au "vulnerabilităţi certificate medical" vor putea preda online, iar elevii cu probleme de sănătate sau cu membri ai familiei cu vulnerabilități certificate medical vor putea învăța online.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 13:26

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că manualele şcolare de clasa a IX-a ar putea ajunge la elevi în luna decembrie, "dacă totul merge bine".

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 14:43

Numărul de elevi din clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă - zi se va reduce, a decis ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Numărul elevilor în clasă se va reduce de la 28 la 24 pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă, de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică, se arată într-un comunicat de presă.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 19:00

​Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat miercuri că „126.000 de angajați din sistem care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții” vor avea prioritate la vaccinare până la data de 8 februarie, când urmează să înceapă semestrul al doilea al anului școlar.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 15:39

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, subliniază, într-un mesaj de Ziua Culturii Naţionale, că este momentul, "mai mult ca oricând", să fie susţinute şi să se investească în educaţia şi cultura românească.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 15:23

Acest an școlar se va încheia, iar examenele școlare se vor ține la datele planificate, cu prezența fizică, a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu câteva ore înainte de discuția de la Cotroceni pe tema eventualei redeschideri a școlilor.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 19:00

Cadrele didactice care vor face ore remediale ar urma să primească 200 de lei pe lună per elev, a precizat ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, deși duminică acesta spunea că această sumă ar putea ajunge la 500 de lei pe lună per elev.

Potrivit ministrului, există două surse de finanțare pentru plata orelor de recuperare, întrucât una dintre acestea acoperă doar elevii până la 16 ani.

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 16:40

Școlile de vară reprezintă o soluţie corectă pentru recuperarea orelor pierdute pe parcursul crizei sanitare, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, miercuri, după întâlnirea cu reprezentanţii AUR.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 15:10

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat, luni seară, că a trimis o adresă tuturor inspectoratelor şcolare judeţene, dar şi tuturor universităţilor, pentru a realiza o situaţie a angajaţilor dispuşi să se vaccineze. Statistica trebuie finalizată până în 15 ianuarie la ora 16.00, fiind unul dintre factorii luaţi în calcul pentru redeschiderea şcolilor.

”Aceste rezultate vor putea să fie disponibile undeva la jumătatea lunii ianuarie, care este rata de infectare. Al doilea lucru important este modul în care se derulează campania de vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 15:24

Ministerul Educaţiei solicită inspectoratelor şcolare o informare corectă şi completă din perspectiva educaţiei pentru sănătate/campaniei de vaccinare, informează un comunicat semnat de ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu.

Luni, 28 Decembrie, 2020 - 15:25

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat că redeschiderea școlilor se va face imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru fără a pune în pericol sănătatea publică.

Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației din România, a declarat, la finalul audierilor în comisii, Sorin Cimpeanu.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 15:00

Sorin Cîmpeanu a primit aviz favorabil pentru Ministerul Educației. Acesta a declarat că redeschiderea școlilor se va face imediat ce situația epidemiologică va permite acest lucru fără a pune în pericol sănătatea publică.

Această perioadă de ministru va fi cu mandatul pe masă, pentru că educație nu se poate face fără finanțare, fără cadre didactice pregătite. Este nevoie de viziune de ansamblu asupra sistemului de educației din România, a declarat, la finalul audierilor în comisii, Sorin Cimpeanu.

Miercuri, 23 Decembrie, 2020 - 12:19

Ministrul propus pentru portofoliul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a fost avizat favorabil miercuri în comisiile de specialitate ale Parlamentului.

Au fost 20 de voturi ''pentru'', 10 ''împotrivă'' şi două abţineri. 

Marţi, 6 Octombrie, 2020 - 09:26

Remus Pricopie, scrisoare deschisă către ministrul Anisie, de Ziua Educaţiei:

"Ministrul educaţiei are rolul să apere şcoala de ingerinţele politice"

Cu prilejul Zilei Mondiale a Educaţiei, prof. univ. dr. Remus Pricopie, rectorul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA), a transmis o scrisoare publică ministrului Anisie, solicitându-i să apere educaţia de ingerinţele politice.

Textul integral al scrisorii:

"Stimată Doamnă Ministru,

Ref: Ministrul educaţiei are rolul să apere şcoala de ingerinţele politice

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 14:22

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu, a declarat marţi că cele mai multe universităţi au luat decizia de a face exclusiv cursuri online, mare parte din seminarii vor fi susţinute tot pe internet, iar pentru aplicaţii, lucrări practice, laboratoare şi proiecte va fi prezenţă fizică, dar consideră că problema deschiderii căminelor studenţeşti este extrem de acută.

Luni, 11 Mai, 2020 - 19:24

Examenele de semestru, de an, de finalizare a studiilor şi de admitere trebuie susţinute preponderent online, iar acolo unde totuşi nu se poate din motive obiective va trebui acordată "o atenţie foarte mare" pentru respectarea tuturor regulilor de distanţare socială, a declarat sâmbătă, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu.

Luni, 6 Ianuarie, 2020 - 18:55

Foştii lideri ai Pro România, Sorin Cîmpeanu şi Daniel Constantin, vor fi cooptaţi în structurile de conducere ale Partidului Naţional Liberal, conform unui protocol care prevede şi atragerea altor parlamentari din acelaşi partid care au susţinut guvernul liberal, a anunţat luni preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Miercuri, 5 Iunie, 2019 - 09:44

Update: Călin Popescu Tăriceanu a declarat că i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis că ALDE este de acord cu ambele întrebări la referendum.

Marţi, 20 Martie, 2018 - 11:41

În ziua de 20 martie, francofoni din întreaga lume celebrează Ziua Internațională a Francofoniei. În acest an deosebit al Centenarului, sunt celebrați, de asemenea, 25 de ani de Francofonie în România.

Subscribe to Sorin Cîmpeanu