Traian Băsescu

Joi, 4 Februarie, 2021 - 18:45

Şapte reprezentanţi ai PSD Vrancea în secţiile de votare din două comune din Vrancea la referendumul din 2012 pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu au fost condamnaţi la închisoare cu suspendare, pentru fraudă electorală. Decizia a fost luată de către Judecătoria Focşani și nu este definitivă.

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 17:00

„În conformitate cu prevederile Legii nr. 38/ 2018 pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane și pentru completarea art. 2 din Legea nr. 406/2001 privind acordarea unor drepturi persoanelor care au avut calitatea de șef al statului român, domnul Traian Băsescu, președintele României în perioada 2004 și 2014, s-a imunizat împotriva COVID 19, în cursul acestei zile, la Centrul de vaccinare al Spitalului Universitar de Urgență Militar Central 'Dr. Carol Davila'”, informează Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila".

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 17:38

Secţia de contencios administrativ de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit pentru 5 noiembrie 2021 începerea judecării recursului formulat de Traian Băsescu în dosarul în care fostul preşedinte a fost declarat în primă instanţă colaborator al Securităţii.

Pe 20 septembrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti - instanţa de fond - a admis acţiunea CNSAS şi a decis că fostul preşedinte Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea comunistă.

Miercuri, 16 Decembrie, 2020 - 14:45

Parchetul General a deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări în legătură cu declarațiile pe propria răspundere depuse de fostul președinte Traian Băsescu că nu a colaborat cu fosta Securitate comunistă.

Potrivit Parchetului General, în acest caz s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals în declaraţii.

Luni, 7 Decembrie, 2020 - 12:32

Fondatorul PMP Traian Băsescu a spus luni dimineață că partidul său va intra totuși în Parlament, deși rezultatele parțiale oficiale prezentat de BEC la ora 10.30 arată că acest partid se află sub pragul electoral.

„PMP și-a luat ”aurul” înapoi din ultimele 5 secții de votare numărate din Republica Moldova!!!!!”, a scris Băsescu pe Facebook.

Potrivit BEC, PMP a obținut 4,69% la Camera Deputaților și 4,77% la Senat.

Duminică, 6 Decembrie, 2020 - 22:17

Traian Băsescu a subliniat, duminică, după închiderea urnelor, că este cea mai slabă participare la vot a românilor, ceea ce va pune mari probleme cu privire la legitimitate pentru patru ani.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 17:18

 Curtea de Apel București a constatat calitatea de colaborator al Securității a lui traian Băsescu. Acesta a spus în fața instanței că și-a turnat colegii la Securitate fiind constrâns de Regulamentul disciplinei militare. Grupul de Investigații Politice publică motivarea instanței, care a desființat argumentele invocate de fostul președinte.

„Băsescu, care între 2004 și 2014 a fost comandantul suprem al Armatei, a susținut în procesul cu CNSAS că toți militarii erau informatori ai Securității și își turnau colegii înainte de decembrie 89.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 00:00
  • Astăzi îşi aniversează ziua de naştere:

Adrian Selegean, grafician, membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România (n. 1958);

Adrian Sitaru, regizor, scenarist, producător, actor (n. 1971);

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 09:32

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,78% dintre voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul primar, Gabriela Firea, candidatul PSD - 37,99%, potrivit datelor parţiale ale Biroului Electoral Central (BEC) centralizate până marţi la ora 9,00, după numărarea a 97,46% dintre voturi.

Pe locul al treilea s-a clasat candidatul PMP Traian Băsescu, cu 10,98%.

 

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 18:05
I-a lipsit o zecime ca să aibe 11 procente

La cea de-a treia prezență a sa în competiția locală pentru Primăria Capitalei (după cele din 2000 și 2004), Traian Băsescu a reușit performanța de a se clasa pe podium! doar o zecime de procent i-a lipsit ca să realizeze 11%, scorul său fiind asemănător unui preț de la supermarket. E tot ce mai poate face cel care a fost de două ori primar general, de două ori președinte și de două ori suspendat din funcție.

Luni, 28 Septembrie, 2020 - 11:18

Candidatul independent Nicuşor Dan, susţinut de PNL şi USR PLUS, a obţinut 42,75% din voturi pentru funcţia de primar general al Capitalei, iar actualul primar Gabriela Firea, candidatul PSD - 38%, conform datelor parţiale ale BEC centralizate până la ora 11,00, după numărarea a aproximativ 94,4% dintre voturi.

Pe locul al treilea este Traian Băsescu, candidatul PMP, cu 11%. 

 

Marţi, 8 Septembrie, 2020 - 11:58

Greenpeace face un apel către europarlamentarii români, pentru ca aceștia să nu abandoneze interesele tuturor cetățenilor europeni din cauza campaniilor electorale din România. În funcție de alegerile pe care le vor face instituțiile europene în toamna aceasta, se va trasa fie un viitor sumbru, cu fenomene meteo extreme, fie un viitor unde sănătatea, prosperitatea oamenilor și a naturii sunt pe primul loc.

 

Sâmbătă, 15 August, 2020 - 19:38
Băsescu intră cu doar 15%

Un sondaj de ultimă oră al SOCIOPOL indică faptul că dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri locale, pentru funcția de primar general lucrurile ar arăta așa:

Gabriela Firea - 41%

Nicușor Dan - 34%

Traian Băsescu 15%

Călin Popescu Tăriceanu - 5%

Vineri, 14 August, 2020 - 11:38

Fostul preşedinte Traian Băsescu acuză PNL şi PSD că îi "fură" pe pensionari prin neaplicarea indexării la 1 ianuarie a fiecărui an, aşa cum cere legea.

Sâmbătă, 1 August, 2020 - 17:43
Și va minți din nou când va semna că nu a colaborat cu Securitatea

Supărat că partidul său a fost exclus de la negocieri,Traian Băsescu s-a arătat gata să intre în cursa pentru Primăria Capitalei.

Fostul președinte al României a anunțat, sâmbătă, că i-a făcut această ofertă președintelui PMP, Eugen Tomac.

Luni, 13 Iulie, 2020 - 20:33
Și de fiecare dată a obținut, prin fals, o calitate oficială

Traian Băsescu a mințit de patru ori, privind colaborarea sa cu Securitatea, în declarațiile pe propria răspundere. Grupul de Investigații Politice (GIP) anunță că a depus plângere la Parchet pentru fals în declarații, abuz în serviciu și înșelăciune.

Luni, 8 Iunie, 2020 - 13:53
”Violenţa în spaţiul public a devenit un fapt divers cotidian, deși până acum câteva luni era o raritate”

Nelipsit de la parangheliile țigănești pe când era președinte și avea nevoie de voturile acestora, Traian Băsescu a schimbat registrul și a devenit un acuzator public al clanurilor, chiar dacă în acest fel riscă să ia noi amenzi de la CNDC.

Miercuri, 20 Mai, 2020 - 19:05
„În mod artificial, i-am numit romi prin 1991”

„Uite, cred că şi aici, s-a dovedit o dată în plus că bunătatea şi toleranţa românilor până la urmă ajung să le aducă prejudicii, Pentru că, în mod artificial, i-am numit romi prin 1991 (..). Acuma tot ce vedeţi aici să ştiţi că se petrece şi in străinătate, iar acolo se vorbeşte despre români. Această minoritate a făcut o imagine deplorabilă poporului român. Este timpul să o spunem şi, până la urmă, să renunţăm şi la această fantasmagorică denumire de romi.

Marţi, 14 Aprilie, 2020 - 14:00

1. Chemarea Big Sister: export de zilieri pentru sparanghelul nemțesc / 2. Curba de sacrificiu: 25% din leafa bugetarilor pe altarul COVID / 3. În loc de „anticipate” Guvernul anunță „amânate” / 4. COVID.ro: 300 de decese în prima lună de Urgență / 5. Firea face economie de companii municipale

Luni, 30 Martie, 2020 - 13:54

Cadrul de Reglementare Temporar adoptat la nivelul Uniunii Europenemoferă tuturor societăţilor, fie că sunt mici sau mari, şansa de a se relansa, iar pentru ţara noastră "totul depinde de hotărârea, abilitatea şi inteligenţa" cu care va acţiona Guvernul României, avertizează fostul preşedinte Traian Băsescu.

Luni, 16 Martie, 2020 - 20:53
„E cheltuială fără limite!”

 Traian Băsescu, critică prevederile comunicatului privind starea de urgență, pe care îl consideră ca fiind unul care va produce mult haos și debandadă.

Totodată, europarlamentarul PMP cere Parlamentului să intervină, când va vota decretul, și să adauge clarificări.

Marţi, 25 Februarie, 2020 - 08:59
Lipsa de loialitate parlamentară se sancționează

Europarlamentarul Traian Băsescu susţine că a doua nominalizare a lui Ludovic Orban pentru funcţia de premier, însoţită de anunţul că nu se doreşte învestirea acestuia, a fost o "eroare declarativă, politică" care este suficientă pentru ca judecătorii Curţii Constituţionale a României (CCR) să invoce principiul loialităţii constituţionale.

Joi, 20 Februarie, 2020 - 19:26
Dacă îl asculta pe Băsescu...

Candidată la pușcărie, fostul ministru și consilier prezidențial Elena Udrea, care nu avea habar că Norvegia nu este în Uniune, face afirmații stupefiante într-un interviu acordat revistei Ciao, conform cărora există un plan de îngenunchere a României din exterior, prin subordonarea sau înlăturarea unor lideri politici incomozi. Î

Întrebată, astfel, unde crede că ar fi ajuns cariera ei politică dacă nu apăreau problemele cu legea, Udrea a răspuns:

Luni, 16 Decembrie, 2019 - 14:04
Se „sacrifică” drepturile și libertățile cetățenilor „pentru a justifica lupta împotriva corupției și abuzurile ei”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat luni, în plenul reunit al Parlamentului, în fața unei audiențe selecte, la ședința solemnă cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la Revoluția din 1989, că este grav că România a avut „un informator al Securității în funcția de Președinte timp de 10 ani”, cu referire la Traian Băsescu.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 20:00

​Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că va contesta decizia Curții de Apel București, prin care magistrații i-au stabilit calitatea de colaborator al Securității. Recursul poate fi depus tot la Curtea de Apel București.

Vineri, 20 Septembrie, 2019 - 18:19
A șasea oară, CNSAS a tras biletul „câștigător”

Curtea de Apel București a admis vineri acțiunea Consiliului Naţional Pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) și a constatat calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa fostului președinte Traian Băsescu, potrivit deciziei instanței.

Traian Băsescu, acum europarlamentar, poate face recurs în 15 zile de la comunicare.

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 18:26
N-a știut nici după Revoluție...

Traian Basescu a declarat, joi, in fata instantei de la Curtea de Apel Bucuresti, unde se judeca dosarul sau cu CNSAS, ca nu a stiut niciodata ca i s-ar fi alocat un nume conspirativ si a subliniat ca rapoartele sale sunt semnate "capitan Traian Basescu".

Joi, 5 Septembrie, 2019 - 12:00

Traian Băsescu a declarat, joi, la Curtea de Apel Bucureşti unde se judecă dosarul cu CNSAS, că nu a fost colaborator al fostei Securităţi.

„Nu il comentez (procesul, n.r.), trebuie să mă apăr. Avem puncte de vedere total diferite, eu şi CNSAS, ne va impăca un al treilea, judecătorul. (...) Hai să vedem procesul”, a declarat fostul preşedinte Traian Băsescu, la sosirea la Curtea de Apel Bucureşti.

Marţi, 27 August, 2019 - 08:49

Europarlamentarul PMP Traian Băsescu a spus că Dana Gîrbovan este o soluţie de echilibru la portofoliul Justiţie, care ar putea rezolva problema abuzurilor din justiţie.

Luni, 8 Iulie, 2019 - 12:22

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemul public de pensii .O decizie aflată sub semnul campaniei electorale. Deși a manifestat în repetate rânduri critici și reticențe la adresa acestei legi „populiste”, președintele nu a cutezat să o respingă, având în vedere impactul pe care ar fi putut să îl aibe asupra unui întreg eșantion de alegători, la prezidențialele din toamnă.

Subscribe to Traian Băsescu