Toni Greblă, „reabilitat”: a fost votat președinte la secția de drept privat a Consiliului Legislativ

Share
Victimă a represaliilor SRI în cazul legii Big Brother, a fost nevoit să demisioneze din Curtea Constituțională

Plenul Parlamentului i-a numit, miercuri, pe Toni Grebla si Mariana Mot ca presedinti la Sectia de drept privat, respectiv la Sectia de drept public din cadrul Consiliului Legislativ.

Comisiile juridice ale Senatului si Camerei Deputatilor au dat luni aviz favorabil celor sase candidati inscrisi: Toni Grebla, Raluca Marinescu, Elena Diaconu - la Sectia de drept privat si Mariana Mot, Eugenia Marin, Olimpia Louysse Raducu - la Sectia de drept public.

Senatorii si deputatii i-au acordat atat lui Toni Grebla, cat si Marianei Mot - 295 voturi "pentru" si 10 "impotriva".

Ceilalti candidati au obtinut: Raluca Marinescu (1 vot "pentru" si 304 ''impotriva'', Elena Diaconu (3 voturi "pentru" si 302 "impotriva"), Eugenia Marin (niciun vot "pentru" si 305 "impotriva") si Olimpia Louysse Raducu (3 voturi "pentru" si 302 "impotriva").

Consiliul Legislativ este un organ consultativ de specialitate al Parlamentului Romaniei, care are sarcina de a aviza proiectele de acte normative in vederea sistematizarii, unificarii si coordonarii intregii legislatii si de a tine evidenta oficiala a legislatiei Romaniei.

Fost judecator constitutional, Toni Grebla a ocupat functia de secretar general al Guvernului in guvernul condus de Viorica Dancila. El a fost numit in septembrie 2018 si a fost eliberat din functie in noimebrie 2019.

Toni Grebla a fost senator in Parlamentul Romaniei in legislatura 2008-2012 din partea PSD si reales la alegerile legislative din 2012 ca senator de Gorj. El a fost numit de Senat ca judecator al Curtii Constitutionale la data de 18 decembrie 2013, dar a demisionat pe fondul acuzatiilor facute de DNA impotriva sa.

In iunie 2019, Inalta Curte a decis achitarea definitive a lui Toni Grebla pentru acuzatiile de coruptie aduse de procurorii DNA. Si ceilalti inculpati din dosar au fost achitati de completul de 5 judecatori.
 

Tag-uri Nume:

Tag-uri Institutii: