Administrație locală

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 18:39

​​​​​Primăria municipiului Sibiu a anunţat miercuri că va continua să elibereze domeniul public de maşinile abandonate şi fără proprietar, după ce în ultimul an a ridicat două treimi din cele 748 de astfel de vehicule, informează un comunicat de presă.

Marţi, 23 Februarie, 2021 - 17:00

Primarul Sectorului 1 a anunțat că va construi o nouă școală - Școala Regală - în zona Casei Presei Libere, mai exact pe Bulevardul Poligrafiei nr. 4.
 

Sâmbătă, 20 Februarie, 2021 - 15:26

În ultimele șapte zile, structurile Ministerului Afacerilor Interne, împreună cu angajați de la alte instituții au efectuat la nivel național, peste 10.600 de acțiuni de control pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Au fost verificate aproximativ 500 de mii de persoane, cele mai multe dintre acestea dovedind o conduită responsabilă prin respectarea măsurilor de protecție sanitară.

Sâmbătă, 20 Februarie, 2021 - 08:32

Săptămâna aceasta, Municipiul Iaşi a fost gazda conferinţei privind Sistemul de colectare a deşeurilor producătorilor de ambalaje din Republica Moldova.

Timp de 2 zile, cei mai importanţi actori implicaţi în sistemul de responsabilitate extinsă a producătorilor de ambalaje (REP) au dezbătut atât exemple de bun practică din România, cât şi despre sistemul actual de management integrat al deşeurilor în Republica Moldova.

Joi, 18 Februarie, 2021 - 18:38

Municipalitatea braşoveană a achiziţionat 10 autobuze electric hibrid marca Mercedes, contractul în acest sens, în valoare de 13 milioane de lei plus TVA, fiind semnat vineri, de primarul Allen Coliban şi reprezentanţii companiei germane.

Primarul Braşovului a subliniat, cu acest prilej, că ţinta sa este transformarea Braşovului într-unul dintre primele municipii mari cu transport 100% verde.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 16:19

Cu prilejul Zilei Naționale Constantin Brâncuși, Primăria Sectorului 1 și Filiala Sculptură București a Uniunii Artiștilor Plastici din România vă invită, în perioada 19 februarie-21 martie 2021, la expoziția "Dincolo de canon. Noua sculptură azi" care va avea loc în Holul de Onoare al Primăriei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 14:22

Patru localităţi din Timiş au intrat din nou în carantină, din această dimineață, pentru minimum două săptămâni. Este vorba despre despre Dumbrăvița şi Şag, de lângă municipiul Timişoara, Şanda şi Niţchidorf. Rata de infectare a depășit 7, respectiv 10 cazuri la mia de locuitori.

Dumbrăvița a mai fost în carantină la începutul lui ianuarie, pe când incidența cazurilor de COVID era de peste 6.

La sfârşitul lunii trecute, autorităţile au decis ca localitatea să iasă din carantină, deşi rata infectării era mai mare decât la data intrării în carantină.

Marţi, 16 Februarie, 2021 - 18:00

Primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, a anunţat că a început vaccinarea împotriva COVID-19 la centrul de la Grand Arena Mall, cu şase puncte de imunizare.

Aici, vor putea fi vaccinate 360 de persoane zilnic.

Programul de funcţionare este de luni până vineri, în intervalul orar 08,00 - 20,00, a precizat Băluţă, într-o postare Facebook.

Marţi, 16 Februarie, 2021 - 17:38

Consiliul Local al Sectorului 6 ar putea adopta, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre privind majorarea impozitului aferent clădirilor şi terenurilor neîngrijite cu până la 500%.

Proiectul prevede că se aprobă Regulamentul de stabilire a criteriilor de identificare a clădirilor şi terenurilor neîngrijite situate în intravilanul Sectorului 6.

Majorarea impozitului poate fi cu 100%, 200%, 300%, 400% sau cu 500%, în funcţie de starea clădirii sau a terenului, care va fi evaluată de către organul de control, pe baza unui punctaj.

Marţi, 16 Februarie, 2021 - 17:00

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a anunţat, luni, că a început activitatea în cinci noi centre de vaccinare împotriva COVID-19 din Bucureşti.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 15:25

Zeci de mii de familii din oraşele Săveni şi Ştefăneşti, dar şi din 17 comune din judeţele Botoşani şi Iaşi vor rămâne, începând de marţi, fără apă, din cauza unei avarii la reţeaua de apă, se arată într-un comunicat transmis de furnizorul Nova Apaserv SA.

Potrivit sursei citate, întreruperea furnizării apei va avea loc pentru 36 de ore şi va afecta toate localităţile care au ca sursă de alimentare cu apă râul Prut.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 14:44

Mai multe lucrări de reparaţii (ale unor poduri, pasarele, obiecte de mobilier urban, statui sau elemente de zidărie) efectuate în diverse zone ale Cetăţii Alba Carolina, a căror valoare se ridică la aproape jumătate de milion de lei, au fost recepţionate luni de către Primăria Alba Iulia.

De asemenea, municipalitatea a adăugat că fortificaţia va fi întreţinută în mod constant, pentru a putea deveni un obiectiv viabil, turistic şi economic.

Sâmbătă, 13 Februarie, 2021 - 10:36

În ultima săptămână, la nivel național au continuat acțiunile de verificare a modului în care au fost respectate măsurile pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, fiind verificați peste 37.000 de operatori economici și aproape 510.000 persoane.  La acțiunile de control au participat, zilnic, peste 17.000 de cadre MAI (polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU) , polițiști locali, reprezentanți din cadrul Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, precum și angajați ai Ministerului S

Sâmbătă, 6 Februarie, 2021 - 14:54

Asociația Orașelor din România (A.O.R.), ca reprezentantă legitimă a celor 216 orașe mici și mijlocii, consideră că depăşirea momentelor dificile prin care trecem, în beneficiul colectivităților locale şi ale unei bune guvernări, este posibilă numai printr-un parteneriat în care structurile asociative ale unităţilor administrativ teritoriale sunt acceptate de către Guvernul României ca pateneri instituţionali, egali, acestea dispunând de o expertiză care trebuie să fie luată în seamă.

Joi, 4 Februarie, 2021 - 17:43

Primăria Capitalei renunță la autobuzele școlare fiindcă sunt prea scumpe raportat la numărul de utilizatori, deservesc 6 școli și costă circa 564.500 lei + TVA, a anunțat primarul general, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook. Autobuzele școlare au fost introduse în 2019, de primarul Gabriela Firea, după modelul de la Cluj, iar în 2019 au beneficiat de ele în medie aproape 1.800 de elevi lunar, adică undeva la 20% dintre elevii înscriși la cele 6 școli care intră momentan în program, potrivit datelor comunicate de municipalitate în septembrie.

Miercuri, 27 Ianuarie, 2021 - 17:00

Primăria Capitalei construiește o stație de tramvai în Pasajul Victoriei, pe unde trec tramvaiele 1 și 10, printre cele mai aglomerate din București. Lucrările au început la finalul săptămânii trecute și vor fi gata în aproximativ o lună. În prima fază se face doar un peron pentru tramvai, iar călătorii pot ieși din pasaj folosind scările deja construite și pot ajunge mai ușor la metrou. În prezent, tramvaiul nu oprește deloc în Piața Victoriei, cele două stații fiind la câteva sute de metri distanță, înainte de intrările în pasaj.

Duminică, 24 Ianuarie, 2021 - 15:04

Primarul Mihai Chirica, care a fost stropit cu iaurt duminică la manifestările de Ziua Unirii Principatelor, a apreciat că acest incident trebuie să fie un semnal de alarmă pentru toată clasa politică din România, potrivit Agerpres.

Bărbatul care a recurs la acest gest s-a declarat nemulţumit de pensie.

Primarul Mihai Chirica a spus că, după ani de frustrări, românii nu mai ştiu să dialogheze sau să respecte momentele importante din viaţa şi istoria statului român, precum cel care marchează 162 de ani de la înfăptuirea Unirii Principatelor.

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 15:27

Restaurantele și sălile de spectacole din București se redeschid „la interior” începând de luni, după ce rata de infectare a scăzut sub 3 cazuri la mia de locuitori, incidență raportată în ultimele trei zile. Decizia a fost luată de Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

Relaxarea se va produce cu condiția ca indicele să rămână sub 3, a precizat primarul Nicușor Dan.

Joi, 21 Ianuarie, 2021 - 14:44

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, a declarat la TVR că dacă rata de infectări în București rămâne sub 3 la mia de locuitori, restaurantele, barurile, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc se vor deschide sâmbătă.

Traian Berbeceanu a explicat că rata de infectări, care miercuri a coborât sub 3 la mie, trebuie să se mențină la acest nivel încă două zile, pentru a se putea relaxa restricțiile.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 18:00

Bucureștiul a intrat de miercuri în scenariul galben, cu o rată de infectare de 2,96 la mie. În scenariul roșu mai rămân județele Cluj, Ilfov și Timiș.

Conform bilanțului Covid publicat miercuri de GCS, Bucureștiul intră în scenariul galben. Rata de infectare a coborât sub 3 la mie, fiind acum de 2,96 la mia de locuitori.

 

21 de județe sunt în scenariul verde, cu sub 1,5 cazuri la mia de locuitori.

Joi, 14 Ianuarie, 2021 - 16:43

Sectorul 5 al Capitalei va avea peste 1.500 de noi locuri de parcare. Primăria a anunțat că în diferite zone vor fi construite parcări supraetajate cu două și trei etaje. Acestea vor avea și terenuri de sport pe acoperiș.

Reprezentanții Primăriei Sectorului 5 au anunțat că au fost demarate mai multe proiecte privind realizarea de noi spații de parcare. Potrivit datelor furnizate, Primăria este în faza avansată de proiectare pentru construirea a două parcări supraetajate.

Miercuri, 13 Ianuarie, 2021 - 18:18

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că municipalitatea a efectuat marţi mai multe plăţi sociale, fiind la zi cu cele destinate familiilor monoparentale, prevenirii abandonului şcolar, copiilor cu dizabilităţi şi victimelor violenţei în familie.

Tot marţi au fost plătite o serie de restanţe: banii pentru nou-născuţi (restanţele pentru luna iulie), stimulentele pentru femeile însărcinate (sumele aferente lunii septembrie) şi stimulentele pentru persoanele adulte cu dizabilităţi (jumătate din sumele aferente lunii noiembrie), a scris Dan, pe Facebook.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 16:00

Terenurile neîngrijite din Cluj-Napoca, inclusiv curțile, vor fi supraimpozitate începând de anul acesta. Măsura adoptată de Consiliul local Cluj-Napoca este o premieră pentru România.

Măsura primăriei vizează toate terenurile lăsate în paragină situate în intravilanul municipiului, care vor fi supraimpozitate cu un procent cuprins între 200 și 500%, în funcție de cât de neîngrijit este terenul respectiv.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 15:45

O femeie este în stare gravă, după ce a fost înjunghiată pe stradă, la Oradea. După ce și-a înjunghiat victima cu un cuțit, bărbatul a fugit și a fost prins câteva ore mai târziu, iar ebihoreanul.ro scrie că este vorba despre fostul șef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Ladislau Kover, acum resposabil pe probleme de mediu în cadrul instituției.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 15:05

Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că a decis ca Municipalitatea să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei şi opozanţilor şi care se află în prezent pe rolul instanței.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 17:30
Peste 2.600 de contribuabili și-au plătit taxele și impozitele în prima zi în care puteau face acest lucru

Ca în fiecare an, în prima zi de plată a taxelor și impozitelor locale, la casieriile Direcției Fiscale Brașov s-au format cozi. Mulți brașoveni au plecat dis-de-dimineață de acasă și s-au așezat la coadă înainte de ora deschiderii ghișeelor.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 18:17
Primăria şi Poliţia, la aceeaşi masă pentru un plan de securizare a trecerilor de pietoni din Braşov. Direcţia e clară: înlocuim bumperele

Reprezentanţii Primăriei Braşov au avut în 5 ianuarie noi discuţii cu cei ai Poliţiei Municipiului Braşov pentru a suplimenta măsurile de creştere a siguranţei cetăţenilor la traversarea străzilor pe trecerile de pietoni. Încă de la sfârşitul anului trecut, primăria a luat în calcul înlocuirea sistemelor de reducere a vitezei (bumpere), cu alte soluţii care să protejeze pietonii şi să permită desfăşurarea traficului, pietonal şi auto, în condiţii optime, scrie ziarul "Bună ziua Brașov".

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 17:12

De vineri, 8 ianuarie, braşovenii îşi pot plăti taxele şi impozitele locale pe anul 2021.  Plata se poate face atât la casieriile Direcţiei Fiscale Braşov, cât şi prin intermediul platformelor online, anună ziarul "Bună ziua Brașov".
Anul acesta, contribuabilii vor scoate mai mulţi bani din din buzunare, asta pentru că taxele şi impozitele locale au fost „ajustate” cu rata inflaţiei, respectiv 3,8%, aşa cum este prevăzut în Codul Fiscal.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 14:31

Excelenţa Sa domnul Rahul Shrivastava, ambasadorul Republicii India în România, a  făcut miercuri prima sa vizită oficială în judeţul Braşov, având întâlniri cu subprefectul Adrian Folea,  cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov Todorică Şerban şi cu primarul Braşovului, Allen Coliban, notează cotidianul "Bună ziua Brașov".

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 16:39

Aproape un sfert din cele 4.729 de infectări cu SARS CoV-2 confirmate în ultimele 24 de ore sunt în București, conform ultimului bilanț. Capitala și încă 3 județe sunt în scenariul roșu, cu o incidență a cazurilor de COVID-19 de peste 3 la mia de locuitori.

În Capitală au fost 1.124 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, iar rata de infectare a ajuns la 3,56 la mie, în creștere de la 3,43 cât era ieri.

Subscribe to Administrație locală