Tehnologie (IT)

Vineri, 12 Februarie, 2021 - 14:00

Echipa Centrului Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) a primit în ultimele zile notificări cu privire la o serie de mesaje de tip phishing care ţintesc clienţii BCR, se arată într-un comunicat postat vineri pe Facebook de CERT-RO.

Vineri, 29 Ianuarie, 2021 - 12:47

Compania E.ON se alătură Asociației ZI de BINE pentru a sprijini mii de oameni aflați în situații vulnerabile, primul proiect din cele 12 planificate fiind dezvoltat în luna ianuarie, când ne-am concentrat atenția asupra adolescenților care suferă de anxietate și depresie.

Joi, 28 Ianuarie, 2021 - 13:20

Cât de dispuși sunt cetățenii UE să ofere acces la datele lor personale atunci când sunt online? Cele mai recente date din Studiul privind utilizarea tehnologiilor informației și comunicațiilor (TIC) în gospodării și de către indivizi aruncă o lumină aici.

Joi, 28 Ianuarie, 2021 - 10:32

Vanlife a devenit o tendință și piața se află în plină expansiune, chiar - sau mai ales – și în prezent. În Germania, spre exemplu, înmatriculările noi au atins un nou record în 2020, conform Asociației Germane a Industriei de Caravane, cu aproximativ 80.000 de rulote recent înmatriculate. Situația este destul de similară în restul Europei și în SUA, iar estimările pentru 2021 sunt, de asemenea, promițătoare. În special, autorulotele compacte sunt cele care alimentează creșterea, fiind potrivite atât pentru călătorii, cât și pentru utilizarea zilnică.

Marţi, 26 Ianuarie, 2021 - 12:59

 

ENEL X ROMÂNIA A PUS ÎN FUNCȚIUNE ȘASE STAȚII DE ÎNCĂRCARE A VEHICULELOR ELECTRICE ÎN CONSTANȚA

 

 

București, 26 ianuarie 2021 - Enel X România, parte a Enel X, divizia de servicii energetice avansate a Grupului Enel, a pus în funcțiune primele șase stații de încărcare a vehiculelor electrice în orașul Constanța. Rețeaua dezvoltată de companie în România a ajuns astfel la 53 de stații, respectiv 106 de puncte de încărcare.

 

Luni, 25 Ianuarie, 2021 - 10:34

Pentru a veni în sprijinul clienților, furnizorii Enel Energie și Enel Energie Muntenia au luat măsuri suplimentare pentru reducerea timpilor de așteptare în call center și în magazine, prin accelerarea proiectelor digitale, prin echipe mobile care să sprijine activitatea din centre și prin mărirea personalului ce gestionează serviciul telefonic de relații cu clienții. Astfel, companiile de furnizare de energie ale grupului Enel în România vin în întâmpinarea cerințelor crescute de informare ale clienților în contextul liberalizării pieței de energie electrică.

Vineri, 22 Ianuarie, 2021 - 09:46

În urma aprobării Ordinului nr. 5/2021 de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei, Enel Energie și Enel Energie Muntenia le oferă clienților casnici aflați în piața serviciului universal prețuri reduse, valabile până când aceștia aleg o ofertă pe piața concurențială, dar nu mai târziu de sfârșitul lunii iunie 2021. Atât în această perioadă, cât și ulterior, clienții vor putea decide dacă optează pentru una dintre ofertele disponibile pe piața liberă sau dacă rămân pe piața serviciului universal.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 13:55

Impetum Group lansează antreprenorilor și top managementului din companii românești, sau care își desfășoară activitatea în România invitația de a contribui la Studiul Confidex Q4, cel mai mare studiu pro-business din România, care are scopul de a aduce mediului de business o perspectivă holistică asupra evoluției economiei românești traversând criza.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 12:47

Companiile E-Distribuție, parte a Grupului Enel, continuă să fie un partener în lupta împotriva Sars-CoV-2 și se alătură campaniei naționale de imunizare prin punerea la dispoziția autorităților locale și sanitare a unor spații care vor fi folosite drept centre de vaccinare. Centrul E-Distribuție Dobrogea din Călărași este primul spațiu privat din județ transformat în centru de vaccinare, dotat cu toată infrastructura necesară imunizării populației. Acesta a fost complet reamenajat tocmai pentru a răspunde exigențelor sanitare impuse de regulile în vigoare.

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 12:20

În anul 2020 au fost portate 945.186 de numere de telefon, din care 92% (873.519) sunt numere de telefonie mobilă și 71.667 numere de telefonie fixă. Media lunară de portări aferentă anului 2020 este scădere față de anul anterior, de la 79.902 în 2019 la 78.766 de portări. În lunile decembrie, octombrie și ianuarie s-au portat cele mai multe numere: 99.828, 93.249, respectiv 86.947 de numere portate. 

Miercuri, 20 Ianuarie, 2021 - 11:20
Pentru un stil de viață activ, HUAWEI WATCH GT 2 Pro completează echipamentul iubitorilor sporturilor de iarnă ! 

Huawei vine în întâmpinarea utilizatorilor care doresc să își mențină un stil de viață activ și să se bucure de cât mai multe experiențe benefice pentru sănătate cu ceasul inteligent HUAWEI WATCH GT 2 Pro. Dispozitivul este special creat pentru a însoți utilizatorii în toate sesiunile de antrenament, datorită funcțiilor sport, având, totodată, un design deosebit, care poate fi asociat oricărui outfit sau moment al zilei. În plus, acesta reprezintă un instrument util pentru monitorizarea stării de sănătate.

Marţi, 19 Ianuarie, 2021 - 11:35

Huawei, lider global în industria de tehnologie, anunță disponibilitatea unei noi interfețe a aplicației HUAWEI AppGallery în Europa, care oferă posesorilor de smartphone-uri Huawei o nouă modalitate de a descoperi și de a se bucura de mii de aplicații și jocuri.

 

HUAWEI AppGallery oferă o navigare îmbunătățită și conținut localizat, permițându-le dezvoltatorilor să creeze legături mai profunde cu utilizatorii.

Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 16:43

„Prințul moștenitor” al Samsung, Lee Jae-yong, a fost condamnat luni la Seul la doi ani și jumătate de închisoare, într-un răsunător scandal de corupție, o decizie care privează gigantul sud-coreean de principalul său decident, scrie AFP.

Luni, 18 Ianuarie, 2021 - 14:38

Platforma informatică pentru înscriere și programare la vaccinare este disponibilă, anunță STS. Pot apărea întreruperi de scurtă durată în accesarea platformei, precizează instituția. Platforma nu a funcționat în urma unor probleme tehnice apărute luni dimineaţă.

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 13:56

SE LANSEAZĂ 5 PENTRU ARTE: 1 PLATFORMĂ ONLINE, 5 CONCEPTE EXPOZIŢIONALE

5 PENTRU ARTE

The Institute şi DIPLOMA lansează cu ocazia Zilei Culturii Naţionale "5 PENTRU ARTE", o platformă online cu un mix multidisciplinar de lucrări de artă, design şi arhitectură sub umbrela a cinci expoziţii-concept dezvoltate de cinci invitaţi speciali din lumea industriilor creative; lucrările discutate sunt realizate în timpul lockdown-ului de absolvenţi de facultăţi creative din România.

Marţi, 12 Ianuarie, 2021 - 11:30

Medtronic, liderul global în tehnologia medicală, lansează sistemul MiniMed™ 780G în România. Acest sistem hybrid closed loop („AHCL”) de nouă generație include o nouă funcție de corecție automată a dozajului1, conectivitate la smartphone și setare reglabilă a obiectivului glicemic la un nivel scăzut de 100 mg/dL.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 13:42

Vodafone România a finalizat livrarea tabletelor pentru elevi în cadrul licitației coordonate de către Ministerul Educației și Cercetării, cu scopul de a veni în sprijinul elevilor care nu au instrumentele necesare pentru a continua să învețe online. Astfel, toate cele 108.327 tablete din cele 4 loturi câștigate (5, 6, 8 și 9) de către Vodafone România în cadrul licitației au fost livrate către inspectoratele școlare județene până la sfârșitul anului trecut. Toate tabletele livrate beneficiază de servicii de internet nelimitat.

Luni, 11 Ianuarie, 2021 - 11:43

E-Distribuţie Banat, operatorul de distribuție a energiei electrice parte a grupului Enel, a investit anul trecut 127 milioane de lei în digitalizare și în modernizarea echipamentelor și rețelelor de energie electrică din județele Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara.

 

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 12:40

ÎNTRERUPERI PROGRAMATE ÎN ALIMENTAREA CU ENERGIE ELECTRICĂ

 

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 10:23

Grupul Enel, prin filiala sa Enel Generación Chile  S.A. ("Enel  Generación Chile"), a scos din uz și a încetat operațiunile de la Unitatea I a centralei electrice pe bază de cărbune Bocamina, care este situată în regiunea chiliană Coronel. Unitatea I de 128 MW[1] a fost deconectată cu trei ani înainte de data stabilită în Planul Național de Decarbonizare din Chile.

Vineri, 8 Ianuarie, 2021 - 09:26

Un sfert (27%) dintre gamerii din intreaga lume se simt rusinati de cat de mult timp petrec cu jocurile video si ascund acest lucru de parinti, arata cercetarile globale1 realizate de Kaspersky.

Aceasta noua cercetare1, comandata de Kaspersky si efectuata de Savanta in noiembrie 2020, analizeaza situatia jocurilor video din 2020 in 17 tari, cu 5.031 de respondenti si ia in considerare modul in care dinamica dintre jucatori si parintii lor s-a schimbat si ce se poate face pentru a sparge barierele si stigmatele.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 11:34

InfoCons lansează numărul 021-9615 număr cu tarif normal în rețeaua Telekom, apelabil din toate rețelele, numar dedicat consumatorilor care intampina o problema in schimbarea furnizorului de energie electrica. La acest număr consumatorii pot solicita consiliere, informare și  pot depune o sesizare în domeniul protecției consumatorilor.

 

Mișcarea de Protecția consumatorilor -  este alături de cei care doresc să isi schimbe furnizorul de energie electrica pe piata concurentiala.

Joi, 7 Ianuarie, 2021 - 11:15

Enel a stabilit un nou record al plafonului de capitalizare bursieră, trecând pragul de 90 de miliarde de euro și confirmând poziția companiei în fruntea bursei italiene și în topul companiilor de utilități din Europa. Atingerea acestui record a fost posibilă datorită succesului modelului de business sustenabil și integrat, model adoptat pentru prima dată în 2015, ce a permis Grupului să beneficieze de oportunitățile legate de tranziția energetică

Miercuri, 6 Ianuarie, 2021 - 11:55

Raportul de Sustenabilitate Vodafone România comunică activitățile și performanța companiei în perioada 1 aprilie 2019 - 31 martie 2020 din punct de vedere economic, social si al mediului.

Marţi, 5 Ianuarie, 2021 - 13:46

În ultimii doi ani compania achiziționată de CEZ Group a inițiat procesul de tranziție de la o companie HVAC[i] la un furnizor integrat de instalații mecanice și electrice.

Luni, 4 Ianuarie, 2021 - 10:06

Electrica anunță finalizarea cu succes a primei etape a fuziunii prin absobție a celor trei companii de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului, care, de la 1 ianuarie 2021, au devenit Distribuție Energie Electrică Romania SA (DEER).

Fuziunea prin absorbție a societăților de distribuție a energiei electrice din cadrul Grupului Electrica a fost aprobată de principiu de către Consiliul de Administrație al Electrica S.A. în ședința din data de 27 mai 2020, hotărârea fiind un pas important în planul de implementare a Strategiei Grupului pentru perioada 2019-2023.

Joi, 31 Decembrie, 2020 - 10:19

ATEN International, lider mondial în soluții de conectivitate AV/IT și sisteme complete de administrare, a lansat CS1953 – primul switch KVMP hibrid cu 3 porturi și interfețe DisplayPort și USB-C, care amplifică eficiența KVM prin abilitatea unică a conectorului USB-C de a combina mobilitatea și ergonomia aplicațiilor profesionale și stațiilor de lucru comerciale. Conectând mai multe PC-uri la un monitor cu DisplayPort, utilizatorii beneficiază de o experiență vizuală de top și de performanțe excelente, prin comunicarea ultra-rapidă între computere.

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 10:45

Magazinele Enel din municipiul Bucureşti, judeţele Ilfov şi Giurgiu vor avea program modificat astfel:

 

  • Joi, 31 decembrie, programul magazinelor Enel din București va fi 9:00 – 14:00
  • Joi, 31 decembrie, programul magazinelor Enel din județele Ilfov și Giurgiu va fi 8:00 – 14:00
  • Vineri, 1 ianuarie, va fi închis, fiind zi liberă legală.

 

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 09:12

În contextul informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind obligativitatea deţinerii unui certificat de semnătură electronică de către cetăţeni pentru înscrierea în platforma de programare pentru vaccinare împotriva COVID-19, Biroul de Presă al STS face următoarele precizări:

Marţi, 29 Decembrie, 2020 - 12:41

Grupul TeraPlast a primit acordul de finanțare pentru proiectul „Înființare unitate nouă de producție pentru TeraPlast SA” . Proiectul are o valoare totală de 10 milioane de euro, iar ajutorul de stat reprezintă 4,9 milioane de euro.

Acesta este parte din investițiile de peste 32 milioane de euro pe care Grupul le are în curs de implementare.

Subscribe to Tehnologie (IT)