Evenimente

Duminică, 24 Ianuarie, 2021 - 06:30

În anul 1859, pe 24 ianuarie, s-a semnat la București unirea a două principate române, Moldova şi Ţara Românească. Este primul pas spre realizarea României moderne, unirea tuturor principatelor române fiind posibilă abia în 1918.

Unirea Principatelor Române, numită şi Mica Unire, a fost realizată prin alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domnitor al celor două principate. În contextul istoric şi politic al vremurilor, votul popular favorabil unirii a depășit voința puterilor vecine și a făcut posibilă dezvoltarea unei conștiințe naționale.

Duminică, 24 Ianuarie, 2021 - 06:00
Italia și Unirea Principatelor

În primul semestru al anului 2021 Accademia di Romania in Roma prezintă publicului italian o serie de materiale documentare realizate de specialiștii MNIR pornind de la imagini și documente de arhivă, obiecte de patrimoniu care își propun să pună în valoare numeroasele legături dintre România și Italia consolidate de-a lungul timpului, bazate pe afinități culturale și lingvistice și definite de personalitățile marcante ale celor două țări, care, însuflețite de valori comune, au contribuit la construirea națiunilor lor independente și suverane într-o Europă a păcii și a valorilor li

Sâmbătă, 23 Ianuarie, 2021 - 11:00

Asociația Acasă în Banat anunță data și locația pentru Color the Village/Colorează Satul ediția 2021, festivalul faptelor bune prin care voluntari din toate colțurile țării se adună pentru a renova 30 de case în doar 3 zile. A treia ediție Color the Village va avea loc la Ilidia (Caraș Severin), în perioada 17-19 iunie 2021.

Vineri, 1 Ianuarie, 2021 - 16:16

Biserica noastră îl sărbătorește, în data de 1 ianuarie, pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscop în Cezareea Capadociei. Acest sfânt este sărbătorit și în ziua de 30 ianuarie, împreună cu Sfântul Ioan Hrisostom și Sfântul Grigorie Teologul.

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 08:46
7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani

Persoanele care au decedat in urma incendiului izbucnit in seara zilei de sambata, 14 noiembrie, in Sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, sunt 7 barbati si 3 femei, cu varste cuprinse intre 67 si 86 ani, potrivit unui comunicat de presa remis duminica, 15 noiembrie, de conducerea unitatii sanitare.

Duminică, 15 Noiembrie, 2020 - 00:10

Incendiul de la Spitalul Judetean din Piatra Neamt ar fi fost provocat de un injectomat, potrivit ministrului Sanatatii, Nelu Tataru, aparat utilizat in sectiile ATI pentru tratamentul pacientilor aflati in stare grava.

Un injectomat este o seringa automata care livreaza medicamente sub forma de solutii injectabile continuu, conform unor doze prestabilite. Este un echipament esential in orice unitate medicala, mai ales in sectiile de terapie intensiva.

Duminică, 1 Noiembrie, 2020 - 15:19

Premierul Ludovic Orban anunta ca Executivul va prelungi starea de alerta printr-o Hotarare de Guvern care va fi adoptata la jumatatea lunii noiembrie si care va reglementa si modul in care va fi marcata Ziua Nationala a Romaniei. Orban subliniaza ca ziua de 1 Decembrie va fi marcata cu respectarea stricta a prevederilor privind limitarea raspandirii virusului SARS-CoV-2 si nu va exista parada.

Luni, 26 Octombrie, 2020 - 16:26

Pentru a marca 145 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai influenți monarhi ai istoriei noastre - Regina Maria a României, HISTORY transmite documentarul istoric de succes „Maria – Inima României”, joi 29 octombrie 2020, de la ora 20:00.

Joi, 22 Octombrie, 2020 - 15:37

Divizia de Business Process Outsourcing a CGS - premiată pentru tehnologia sa de top din industria serviciilor pentru clienți

Luni, 19 Octombrie, 2020 - 00:00

Mă numesc REINER FUELLMICH. De 26 de ani sunt membru al baro­urilor din Germania și California. Am practicat Dreptul mai ales ca avocat, pledând contra unor societăți frauduloase ca Deutsche Bank, altădată una dintre cele mai mari și mai respectate bănci din lume, astăzi una dintre cele mai criminale organizații. Am pledat contra concernlui Wolkswagen, unul dintre cei mai importanți și respectați cons­tructori de automobile din lume, cunoscut astăzi pentru fraudele uriașe pe motoarele Diesel-Kuehne. De asemenea, am pledat contra companiei Nagel, una dintre cele mai mari intreprinderi maritime din lume, acuzată într-o afacere de mai multe sute de milioane de dolari. Sunt unul dintre cei patru membri ai Comisiei Germane de Anchetă asupra Virusului Corona. După 10 iulie 2020, această comisie a luat act de mărturiile unui mare număr de savanți și experți internaționali, pentru a găsi răspunsuri la chestiunile în legătură cu Scandalul Corona, ce preocupă tot mai mulți oameni din întreaga lume.

Cazurile de corupție și fraudă comise de intreprinderile germane sus-menționate sunt nimicuri față de amploarea Scandalului Corona, care a provocat și continuă să provoace daune și nenorociri enorme.

De aceea, nu se mai vorbește de Criza Corona ci de Scandalul Corona! Cei vinovați de acest scandal trebuie urmăriți, din punct de vedere penal, pentru daune aduse populației. Pe plan politic, totul trebuie făcut pentru ca niciodată cineva să nu mai poată înșela omenirea, să nu mai poată încerca să ne manipuleze prin programe false și corupte, de tot felul.

Din aceste motive, vă voi explica în ce fel Comisia Internațională de Avocați, din care fac parte, va pleda în cea mai mare afacere de delict civil din toate timpurile: SCANDALUL FRAUDEI CORONA, care între timp s-a transformat în CEA MAI MARE CRIMĂ COMISĂ VREODATĂ OMENIRII.

Pentru prima oară, crimele contra omenirii au fost definite în contextul Nuremberg, la sfârșitul celui de al II-lea Război Mondial, cu care ocazie conducătorii învinși ai celui de al III-lea Reich eu fost acuzați de către învingătorii lor.

Astăzi, CRIMELE CONTRA OMENIRII SUNT DEFINITE DE ARTICOLUL 7 AL CODULUI PENAL INTERNAȚIONAL.

Iată trei întrebări la care trebuie răspuns în cadrul anchetei Scandalului Corona :

1). EXISTĂ O PANDEMIE CORONA SAU NUMAI O PANDEMIE DE TESTE PCR? MAI PRECIS, REZULTATUL POZITIV LA TESTUL PCR ÎNSEAMNĂ CĂ PERSOANA RESPECTIVĂ ESTE INFECTATĂ DE VIRUSUL COVID-19, SAU NU ÎNSEAMNĂ NIMIC ÎN LEGĂTURĂ CU VIRUSUL COVID-19?

2). MĂSURILE ANTI-CORONA, PRECUM ÎNTEMNIȚAREA LA DOMICILIU, OBLIGATIVITATEA BOTNIȚELOR, DISTANȚAREA SOCIALĂ ȘI REGLEMENTĂRILE DE ÎNCARANTINARE SERVESC CU ADEVĂRAT PROTEJĂRII POPULAȚIEI MON­DIALE CONTRA VIRUSULUI CORONA? NU CUNMA ACESTE MĂSURI URMĂRESC ÎNFRICOȘAREA OAMENILOR, PENTRU A-I FACE SĂ CREADĂ, FĂRĂ MOTIVE, FĂRĂ SĂ SE ÎNTREBE, CĂ VIAȚA LE ESTE AMENINȚATĂ? Între timp, indus­tria farmaceutică face profituri grație vânzării de teste PCR, teste anti-gene și anti-corpi, vaccinuri, recoltarea amprentelor noastre digital-generice.

3). MAI MULT DECÂT GUVERNUL ORICĂREI ALTE ȚĂRI, GUVERNUL GERMAN S-A SUPUS ÎN FAȚA PROPAGANDEI MASIVE A LOBBY-ULUI PRINCI­PALILOR PROTAGONIȘTI AI SCANDALULUI CORONA, Dr. GROSTEN, serolog la spitalul Caritatea, din Berlin, Dr. WILLER, veterinar șef al echivalentului german al CDC-ului și Dr. TEDROS, filosof etiopian, șeful OMS.

Se știe că Germania este o țară foarte disciplinată, că ea trebuie să devină modelul de supușenie al întregii lumi – supușenia fiind respectul strict, bine supravegheat, polițienește, al măsurilor de luptă contra virusului Corona.

A sosit timpul să se răspundă la aceste întrebări, căci pretinsul foarte periculos virus Covid-19 nu a provocat nicio supra-mortalitate în lume, nu a provocat nimic grav în Germania. Măsurile anti-corona, bazate pe teste PCR, care la rândul lor se bazează pe testul german GROSTEN, au distrus între timp numeroase vieți omenești și intreprinderi din lumea întreagă.

În Australia, de exemplu, cei ce nu poartă botniță sunt aruncați în închisoare. În Filipine, cei ce nu poară botniță, sau care o poartă ”incorect”, după definiția autorităților, sunt pedepsiți printr-un glonț în cap.

Acesta este rezumatul faptelor, așa cum se prezintă ele astăzi.

Într-un proces, lucrul cel mai important este stabilirea exactă a faptelor ce s-au petrecut, a celor efectiv petrecute. Aplicarea legii depinde totdeauna de fapte, de cauze. Dacă vrem să dăm în judecată pe cineva pentru fraudă, nu putem prezenta simplul fapt al unui accident de circulație. Ce s-a petrecut în cazul de față, ce s-a petrecut în cazul pretinsei Pandemii  Corona? Faptele expuse în continuare sunt în mare măsură rezultatul activității Comisiei de Anchetă a Scandalului Corona.

Formată din patru avocați, comisia s-a constituit la 10 iulie 2020. Prin ascultarea mărturiilor specialiștilor internaționali și a altor experți, ea își va îndeplini scopul pentru care a fost creată, adică va răspunde la:

1). Care este gravitatea reală a virusului Sars-Cov-2 sau Covid 19?

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 17:43

Lidl este una dintre companiile care, împreună cu Rețeaua Băncilor pentru Alimente, sprijină combaterea risipei alimentare prin acțiuni de amploare la nivel național

Marţi, 29 Septembrie, 2020 - 16:27

„Acasă, la București, fac cumpărături dintr-un supermarket deținut de francezi, operatorul meu de telefonie și compania de apă sunt franceze. Plătesc factura la gaze la o multinațională franceză, printr-o bancă franceză, desigur” – Clotilde Armand, Financial Times, 12 februarie 2020.

În ciuda declarațiilor euforice ale lui Ludovic Orban, marele câștigător al alegerilor locale este binomul USR-PLUS. Fără doar și poate.

Ce înseamnă asta? Asta semnifică faptul că trăim momente istorice, am putut vedea cu ochii noștri cum se manufacturează istoria.

Înțelegând cum a câștigat USR PLUS alegerile locale, putem pricepe cum s-a impus bolșevismul în Rusia sau comunismul în România.

Exagerez? Haideți să vă exprim niște chestiuni care sunt fapte indubitabile: alianța USR PLUS este un partid nesemnificativ la nivelul României, neavând mai mult de câteva mii de membri, posibil să fie undeva în zona cifrei de 5.000.

Mai mult decât atât, deși este un partid parlamentar, euro-parlamentar și promovat de presa corporatistă, USR PLUS nu a avut candidați pentru toate primăriile din această țară la alegerile locale 2020. Mai rău, în sute de comune și sate, USR PLUS nu a avut nici măcar candidați pentru consiliile locale sau a avut un singur rătăcit pe listă. Până și partide de buzunar, precum ALDE, PMP sau Pro România au avut, dar USR PLUS, nu!

Vorbim de un partid care vrea să guverneze o țară pe care nici nu o cunoaște. USR PLUS nu are nici cel mai elementar feed-back de la fața locului, când vine vorba despre hălci imense din această țară. Dar nu vă mirați: USR PLUS nu a fost niciodată menirea de a fi reprezentativ pentru poporul român: această construcție a avut ca obiectiv coagularea unei minorități agresive, care să fie împinsă de la spate pentru a conduce țara în ciuda majorității acestui popor.

Azi știm: fără tancurile sovietice, comuniștii ar fi fost cel mult un partid de buzunar în România. Fără banii Germaniei și ai marilor finanțatori interbelici, Lenin ar fi ajuns să „predice” eventual prin Siberia.

Revoluția bolșevică a fost marcată de violență.

Același lucru s-a întâmplat în România. Au fost ani mai violenți ca ultimii trei ani de la mineriade încoace?

Stăteam și mă gândeam: care este proiectul sau proiectele sau realizările pe care le pot lega de numele USR, în toți anii ăștia. Nu mi-a venit în minte decât proiectul legii „DNA-ului pădurilor”. Adică o lege prin care se mai înființează o procuratură. Atât. Nimic constructiv, nimic concret: doar demolări, contestări, demitizări, acuzații, agresivitate, utopii.

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:34

Ziua internațională a surzilor este sărbătorită anual în ultima duminică a lunii septembrie și încheie Săptămâna internațională a surzilor. În 2020, această zi cade pe 27 septembrie.

Ziua Internațională a Surzilor a fost înființată în 1958 pentru a comemora crearea, în septembrie 1951, a Federației Mondiale a Surzilor, care este una dintre cele mai vechi organizații internaționale de persoane cu dizabilități. În prezent, Federația Mondială a Surzilor reunește 125 de organizații naționale de pe toate cele cinci continente.

Duminică, 27 Septembrie, 2020 - 11:16

Ziua Mondială a Turismului este sărbătorită anual pe 27 septembrie, în toata lumea. Sărbătoarea fost creata de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite pentru Turism (OMT) în 1979. Sărbătoarea este menită să atragă atenția comunității internaționale asupra importanței turismului și a semnificației sale sociale, culturale și economice.

Data a fost aleasă pentru că în această zi din 1970 a fost adoptată Carta Organizației Mondiale a Turismului.

Sâmbătă, 26 Septembrie, 2020 - 10:59

Anul acesta, sărbătorim pentru a doua oară Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor, care este cu atât mai importantă când, în contextul actual, turismul și industria HoReCa au nevoie de sprijin atât din partea consumatorilor, cât și din partea autorităților.

Duminică, 20 Septembrie, 2020 - 12:05

Unionistul George Simion, președintele Alianței pentru Unirea Românilora anunță că, începând de sâmbătă, vor rămâne în protest.

De azi înainte rămânem în protest maraton în Piața Victoriei. Așteptăm pe toți românii de bună credință alături de noi. Dreptate pentru România!”, spune Simion, pe pagina de socializare.

Manifestanții au campat sâmbătă seara în Piața Victoriei, în fața Guvernului, anunțând că vor rămâne într-un protest maraton,

Solicitările protestatarilor

Sâmbătă, 12 Septembrie, 2020 - 13:43

Incendiul izbucnit sambata dimineata la hotel Triumf aflat in centrul Capitalei, pe soseaua Kiseleff, a fost localizat si se actioneaza pentru decopertarea invelitorii, anunta ISU Bucuresti Ilfov.

Potrivit sursei citate, arderea s-a manifestat pe 100 mp, iar suprafata totala afectata (de fum, apa, etc) este de 600 mp. Potrivit unor precizari ale pompierilor, din hotel au fost evacuate 10 persoane si s-a actionat cu 14 autospeciale de stingere. "Nu sunt persoane ranite," arata sursa citata.
 

Duminică, 6 Septembrie, 2020 - 17:01

Atingem vârful anului 2020: septembrie. Septembrie va fi cea mai aglomerată, cea mai ciudată și cea mai inexplicabilă lună din 2020.

Poate vi se pare că cel mai incredibil lucru care s-ar putea întâmpla s-a întâmplat deja și nu mai puteți fi surprins de nimic.

Dar toate evenimentele cele mai interesante și remarcabile din acest an vor avea loc în septembrie. Spațiu foarte energic, intuitiv și impetuos.

Vom trece printr-o perioadă dintre cele mai neașteptate evenimente din acest an.

Vineri, 28 August, 2020 - 23:13
Prevenirea globalizată. Se potrivește cu o agendă, o agendă sinistră uriașă

UNMD se referă la noile reglementări ale Cantonului Geneva, bazate pe afirmația Elveției de o creștere constantă a „infecțiilor” cu Covid-19. De la începutul lunii iulie, noile „cazuri” au depășit 100 pe zi și au ajuns chiar peste 200 la sfârșitul lunii iulie și peste 250 la mijlocul lunii august. Se presupune că testele pozitive au crescut constant și deseori cu aproape 10% pe zi. Acum, surprinzător - spun ei - 40% din „cazuri” se referă la persoane între 20 și 40 de ani. Dar cine verifică? - Este un mandat al OMS să diversifice statisticile, pentru a justifica mai bine vaccinarea universală și o altă blocare totală?

Știm până acum că nimic din toate acestea, măști, „cazuri / infecții”, carantină, blocare, vaccinare sau orice altă măsură represivă nu au nicio legătură cu covidul. Ele sunt mijloace și instrumente pentru Noua Ordine Mondială (NWO) pentru a „antrena” populația pentru ascultarea totală și controlul de către super-putere invizibilă sau starea de întuneric profund. OMS joacă un rol cheie în aceste planuri nefaste, întrucât este încă considerată de majoritatea oamenilor și de guverne ca o autoritate, în ceea ce privește sănătatea mondială, care, din păcate, a încetat să mai fie decenii în urmă.

Cantonul Geneva, unde, de altfel, se află OMS și ONU, este cel mai „grav” Canton al Elveției, reprezentând aproximativ o treime din toate „infecțiile”. Deci, spun autoritățile elvețiene. Un purtător de cuvânt al Ministerului Elvețian al Sănătății a remarcat: „dacă Geneva ar fi o țară separată, oricine ar veni din Geneva în restul Elveției ar trebui să intre în carantină”.

Cât de înfricoșător!

Acesta este nivelul de desfășurare a activității - justificarea măștilor de față obligatorii în locuri publice și magazine și în zone închise. Nu trebuie să vă amintiți că există un protest puternic al micilor păstrători de magazine și a corporațiilor cu amănuntul, deoarece pierd clienți rapid. Oamenii nu vor să cumpere cu măști. De asemenea, le consideră inutile. Deci, migrează spre cumpărături online, o mare parte din străinătate. Pierderile cu amănuntul sunt estimate cel puțin la 30%. Se vorbește deja despre forțarea unei mascarate și pe străzi. De asemenea, se pune accentul pe „distanțarea socială”. Oamenii trebuie instruiți și reamintiți în fiecare colț să stea departe unul de celălalt. O mascaradă cu oameni care merg - în pas - sau stând la doi metri distanță.

Dacă un marțian ar vedea rasa umană, nici o coloană vertebrală, nici o stimă de sine, doar urmând ordinele pentru ceea ce oamenii de știință serioși consideră cea mai gravă farsă a istoriei umane - el sau ea, marțianul, ar crede că „rasa umană a înnebunit, lăsați-i blocându- se în uitare. Să ieșim dracu din această minunată planetă albastră, dar nebună. ”

Vineri, 28 August, 2020 - 21:10
Aeronavei uriașe B767 i s-a rupt trenul de aterizare, dar nu s-au înregistrat victime de zbor

Un avion cu 68 de persoane la bord, militari americani, a avut parte de o aterizare cu probleme pe aeroportul Baneasa, in urma unei defectiuni la trenul de aterizare.

Unui avion Boeing 767,  i s-a rupt trenul de aterizare pe pista, chiar in momentul aterizarii.
Nicio persoana nu a fost ranita in urma incidentului.

Miercuri, 26 August, 2020 - 08:36

Un incendiu violent a izbuncnit marți dimineața, în jurul orei 04:00 , la o casă a drumului 1 Decembrie 1918 din Sfântu Gheorghe, în zona Gării.(Foto Ilie Bumbac)

Miercuri, 12 August, 2020 - 16:47

Sâmbătă se împlinesc 160 de ani de la înfiinţarea Forţelor Navale Române. Festivitățile de Ziua Marinei se desfăşoară anul acesta cu precădere în mediul online.

Sâmbătă va avea loc defilarea navelor militare pe mare, de la Constanţa la Midia, între orele 11.30 - 13.30.

Pe Dunăre, la Brăila şi la Tulcea, navele militare fluviale vor saluta publicul în intervalul orar 10.00 - 11.00.

Luni, 10 August, 2020 - 12:19

Presupunând că explozia este rezultatul unui atac ...

Povestea conform căreia explozia de la Beirut a fost singura consecință a neglijenței și corupției actualei guvernări libaneze este acum pusă în piatră, cel puțin în sfera atlantistă.

Și totuși, după ce am săpat puțin mai adânc, descoperim că neglijarea și corupția ar fi fost exploatate pe deplin, prin sabotaj, pentru a dezvolta atacul.

Libanul este primul teritoriu al lui John Le Carré. Un bâlci multinațional de spioni de tot felul - agenți ai Casei Saud, agenți sioniști, furnizori de arme către „rebeli moderați”, intelectuali Hezbollah, dezamăgit „regalitate” arabă, contrabandiști glorificați - într-un context de Dezastru economic răspândit care afectează un membru al Axei de Rezistență, o țintă permanentă a Israelului alături de Siria și Iran.

De parcă nu ar fi fost suficient de vulcanice, președintele Trump a intrat în tragedie pentru a tulbura apele deja contaminate din estul Mediteranei. Informat de „marii noștri generali” , președintele Trump a declarat marți: „Ei cred - ei ar ști mai bine decât mine - dar par să creadă că este un atac”.

Trump a adăugat: „A fost un fel de bombă”.

Oare această observație incandescentă a lăsat pisica din geantă dezvăluind informații clasificate? Sau președintele arunca un alt non-sequitur?

În cele din urmă, Trump și-a retras comentariile după ce Pentagonul a refuzat să susțină ceea ce au spus „generalii” și secretarul său de apărare, Mark Esper, a susținut explicația despre accident pentru explozie.

Aceasta este încă o ilustrare grafică a războiului care a cuprins centura. Trump: atac. Pentagon: accident. "Nu cred că oricine poate spune asta", a declarat Trump miercuri. „Am auzit ambele versiuni”.

Trebuie să menționăm în același timp un raport al agenției de știri iraniene Mehr care indică faptul că patru avioane de recunoaștere ale Marinei Americane au fost depistate lângă Beirut în momentul exploziei. Informațiile americane sunt conștiente de ceea ce s-a întâmplat cu adevărat în întreaga gamă de posibilități?

Nitrat de amoniu

Miercuri, 5 August, 2020 - 15:18
Complexul Pipera Gardens, format din 36 de case, este situat în zona de Nord a Capitalei, cu acces facil la noua autostradă București – Ploiești 

Ospinas, unul dintre cei mai mari dezvoltatori premium de pe plan local, inaugurează Pipera Gardens, un complex rezidențial exclusivist format din 36 de case, fiecare cu o suprafață construită de peste 200mp. Acesta este cel de-al treilea proiect imobiliar dezvoltat de Ospinas în Capitală, după ansamblul rezidențial Occidentului40 și clădirea de birouri Regina Elisabeta 28.

Marţi, 4 August, 2020 - 15:43

Enel a fost inclusă în Grupul Consultativ pentru Piața Obligațiunilor Durabile al Bursei de la Londra (SBMAG). Enel este singura companie italiană și singura companie de utilități din lume inclusă în această inițiativă. SBMAG, care cuprinde actori cheie de pe piață care lucrează activ în domeniul finanțărilor durabile, are ca scop consilierea companiilor și a investitorilor care doresc să atragă capital pentru tranziția la o economie cu emisii reduse de carbon.

Luni, 3 August, 2020 - 09:39

Doi astronauţi americani de pe Staţia Spaţială Internaţională au aterizat duminică în Golful Mexic la bordul unei capsule SpaceX, încununând de succes această primă misiune demonstrativă a companiei spaţiale fondate de Elon Musk pentru NASA, informează France Presse.

Bine aţi venit pe Pământ şi vă mulţumesc că aţi zburat cu SpaceX„, i-a anunţat directorul de zbor pe astronauţi, care au răspuns imediat.

Joi, 30 Iulie, 2020 - 15:24

Fregata "Regina Maria" (F-222), cu un elicopter IAR-330 Puma Naval ambarcat, a revenit, joi, în Portul Militar Constanţa, la finalul misiunii internaţionale în cadrul Grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group Two), informează Statul Major al Forţelor Navale (SMFN).

Joi, 30 Iulie, 2020 - 10:53

• OLE. Primul ministru, Petre Roman, în Spania. Sînt semne că nu este vorba despre o acţiune „Don quijottescă" şi verii noştri latini din peninsula hispanică sînt mai hotărîţi decît alte rude apropiate, să ne ajute printr-o cooperare reală • DULCE CA MIEREA... Nu e zahăr pe piaţă? Nu-i nimic! Este, în schimb, la Constanţa pe vapoarele pe care bravii noştri docheri nu se grăbesc să Ie descarce pentru că: deocamdată şi-au concentrat atenţia asupra navei italiene „Francesca Fori“ care ne-a adus vin alb şi roşu! • DATORIE. Deşi desfiinţată (teoretic, cel puţin) C.A.D.A.

Miercuri, 29 Iulie, 2020 - 15:19
Suntem la al șaselea imn!

De la constituirea statului român modern, s-au succedat şase imnuri de stat, ilustrând regimul politic în timpul căruia au fost concepute şi intonate. „Deşteaptă-te, române!”- simbol al unităţii Revoluţiei Române de la 1848 - este începând din anul 1990 Imnul Naţional al României.

Potrivit Articolului 12, alineatul 3 din Constituţie, "Deşteaptă-te, române!" a devenit Imn Naţional, cu versurile strofelor 1, 2, 4, şi 11, iar prin Legea nr. 99 din 1998, data de 29 iulie a fost proclamată Zi a Imnului Naţional al României.

Marţi, 28 Iulie, 2020 - 13:00

Mercedes-Benz Vans este furnizor de autovehicule în segmentele de autovehicule comerciale ușoare de dimensiuni mici, mijlocii și mari, care îndeplinesc toate cerințele clienților pentru un spațiu încăpător. În prezent, o platformă de autovehicule comerciale ușoare va fi folosită pentru a crea un model nou, adaptat nevoilor familiilor, fiind totodată destinat pasionaților de călătorii în aer liber. Similar Clasei V, poziționată cu succes în segmentul mijlociu, Mercedes-Benz Vans va oferi, de asemenea, din prima jumătate a anului 2022 un monovolum pentru clienții privați.

Subscribe to Evenimente