Internațional

Sâmbătă, 20 Februarie, 2021 - 12:42

După puternica erupție a Etnei, marți, 16 februarie, vulcanul a produs un alt spectacol de foc - cu fântâni înalte de lavă care trag în cerul nopții, ajungând la înălțimi de aproximativ 700 m. Prima erupție a făcut ca fluxurile de lavă mari să coboare spre est în Valle del Bove, călătorind aproximativ 4 km, dar a doua explozie majoră de joi 18 a făcut ca și lava să curgă aproximativ 1,3 km pe flancurile sudice ale vulcanului.

Duminică, 24 Ianuarie, 2021 - 11:00
Democrații și republicanii au bătut palma

Procesul din Senat privind inculparea lui Donald Trump pentru „insurecţie” în Capitoliu va începe pe 9 februarie, informează CNN, după ce democraţii şi republicanii din for au ajuns la un nou acord.

Republicanii din Senat au cerut mai mult timp de pregătire pentru avocaţii lui Trump, având în vedere că managerii inculpării - membri ai Camerei care vor fi avocaţi ai procesului - vor depune jurământul marţi.

Potrivit NBC, liderul majorităţii din Senat, Chuck Schumer, a spus vineri că procesul va începe în săptămâna cu 8 februarie.

Sâmbătă, 23 Ianuarie, 2021 - 19:47

Cunoscutul moderator american de televiziune Larry King, în vârstă de 87 de ani, a murit după ce a fost diagnosticat cu Covid-19, scrie BBCEl fusese internat în spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles la sfârșitul anului trecut după ce a contractat virusul și ulterior a fost mutat la terapie in

Sâmbătă, 23 Ianuarie, 2021 - 10:43

Preşedintele rus Vladimir a înaintat vineri un proiect legislativ care prevede eliminarea vârstei de pensionare pentru funcţionarii publici, relatează DPA.

Acest lucru ar permite ca oficiali-cheie şi aliaţi pe care Putin i-a numit să rămână în funcţie pe termen nedefinit, în loc să fie obligaţi să iasă la pensie.

Mulţi membri ai staffului lui Putin, pe care îi cunoaşte încă de la începutul carierei sale politice în Sankt Petersburg, deţin acum poziţii importante, dar se apropie de vârsta de pensionare.

Sâmbătă, 23 Ianuarie, 2021 - 10:16
Ofensat de saluturi și însemne naziste

Preşedintele Croaţiei, Zoran Milanovic, a părăsit, vineri, un act de comemorare a unei ofensive din timpul războiului de independenţă faţă de fosta Iugoslavie (1991-1995), în semn de protest faţă de prezenţa unor embleme şi saluturi pro-naziste la unele persoane în timpul programului oficial, relatează agenţia EFE.

Respectivele embleme şi saluturi erau cele al ustaşilor, combatanţi croaţi aliaţi cu Germania nazistă în al Doilea Război Mondial.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 19:46
Poliția îi arestează pe susținătorii opozantului

Avionul companiei ruse Pobeda la bordul căruia se află Navalnîi urma să aterizeze pe aeroportul Vnukovo din Moscova la ora locală 19.20 (16.20 GMT), dar linia aeriană a comunicat că aeroportul respectiv a fost închis, iar zborul a fost redirecţionat către Şeremetievo.

Poliţia rusă a arestat, astăzi, mai mulţi susţinători ai opozantului Alexei Navalnîi, înainte de aterizarea acestuia la Moscova, relatează AFP, informează Agerpres.

Navalnîi a decolat după-amiază din Berlin, pentru a reveni în Rusia, deşi autorităţile din ţara sa au avertizat că ar putea fi arestat la sosire.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 15:45

Companiile din domeniul online trebuie obligate să ofere explicaţii despre activităţi la fel ca toate firmele de telecomunicaţii, afirmă Ajit Pai, preşedintele Comisiei Federale de Telecomunicaţii din Statele Unite (FCC), informează Mediafax.

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 12:00

Un britanic care a aruncat accidental un hard disk plin de bitcoini în coșul de gunoi oferă 70 de milioane de dolari ca să i se permită să excaveze groapa de gunoi unde ar fi ajuns hard disk-ul.

James Howells a aruncat unitatea, care deținea 7.500 de bitcoini, în perioada iunie-august 2013. El a exploatat moneda virtuală cu patru ani mai devreme, când aceasta avea o valoare mică. Când moneda a început să crească, acesta a căutat hard-disk-ul, dar și-a adus aminte că l-a aruncat la coșul de gunoi. 

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 10:00

Cel puţin 10.000 de oameni au manifestat sâmbătă la Viena împotriva măsurilor sanitare adoptate pentru a combate coronavirusul, cerând între altele demisia guvernului şi denunţând "presa mincinoasă", relatează presa internaţională.

"Cifrele care ne sunt prezentate despre morţi sunt baliverne. Nu vreau să ajungem ca în China, unde nu sunt drepturi", a explicat o femeie care s-a prezentat Gabi, purtând o banderolă cu mesajul "Voi sunteţi boala, noi suntem remediul".

Duminică, 17 Ianuarie, 2021 - 09:00

Criticată după ce a anunţat o modificare a politicii ei de confidenţialitate, aplicaţia de mesagerie online WhatsApp a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare, încercând astfel să îşi liniştească utilizatorii în legătură cu protejarea datelor lor personale, informează AFP.

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 16:15

Joe Biden şi vice-preşedinta sa Kamala Harris au dezvăluit, urmând modelul lui Barack Obama, lista de melodii pentru ceremonia de învestire, care va avea loc miercuri, 20 ianuarie, la Washington, într-un climat special din cauza Covid-19 şi a unei securităţi ridicate după violenţele de la Capitoliu, potrivit news.ro

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 10:19

Este o premieră în istoria Statelor Unite: Donald Trump a fost pus sub acuzare a doua oară în timpul mandatului său de Camera Reprezentanților.

Camera Reprezentanților a decis declanșarea procedurii de impeachment a președintelui în exercițiu Donald Trump. Și zece republicani au votat în Camera Reprezentanților alături de democrați pentru punerea sub acuzare a președintelui. 

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 19:45

Magistraţii suceveni au emis vineri, 27 noiembrie, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a 14 persoane care făceau parte din reţeaua traficanților de permise auto din Suceava. Vor face Crăciunul după gratii: 

Vineri, 13 Noiembrie, 2020 - 11:27

Casa Artelor "Dinu Lipatti" vă invită sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la orele 17:00, să participaţi la Evenimentul Online "Luna Muzicii Româneşti" la Casa Artelor "Dinu Lipatti", Partea a II-a.

Marţi, 21 Aprilie, 2020 - 17:32

După un periplu, prin trei ţări din Estul Europei, R. Moldova, Ucraina şi R. Armenia, în plină criză a pandemiei de coronavirus, unde vă spuneam că nu era încă simţită criza, am plecat, plin de speranţă, din nou, în Ucraina, dar de data aceasta cu maşina personală, nu cu avionul cum o făcusem cu o săptămână în urmă. Bine dispus şi pe o vreme deosebit de frumoasă, de primăvară, cu temperaturi de 17- 18 grade, am plecat împreună cu prietenu meu Bogdan, la ora 06,00 dimineaţa, în ziua de 17 martie anul curent, dar cu altă destinaţie în Ucraina, oraşul Cernăuţi.

Vineri, 20 Martie, 2020 - 17:27

Ministerul Afacerilor Externe anunță că trei cetățeni români din Italia au murit din cauza infecției cu COVID 19.

În conformitate cu informațiile obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, la acest moment, 29 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19: 23 în Italia, doi în Namibia, 1 în Spania, 1 în Luxemburg, 1 în Irlanda și 1 în Tunisia.

De asemenea, MAE precizează că trei cetățeni români au decedat ca urmare a infecției cu COVID-19 în Italia.

Marţi, 10 Martie, 2020 - 19:24

Cel puţin o persoană a murit într-o explozie la o uzină chimică din Barcelona, au anunţat marţi autorităţile locale, potrivit Reuters.

Serviciile de urgenţă locale au declarat că se coordonează cu pompierii şi cu compania respectivă pentru a determina ce tip de substanţe au fost afectate de explozie.

Uzina unde a avut loc deflagraţia este situată în cartierul La Verneda din metropola catalană.

Joi, 13 Februarie, 2020 - 17:00

Aproape 500.000 de români au depus cereri până la sfârşitul lunii ianuarie pentru a trăi şi a lucra în Regatul Unit după Brexit.

Ambasada României la Londra informează joi pe pagina sa de Facebook că, până la la 31 ianuarie anul acesta, 498 700 de români au aplicat pentru statutul de rezident în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord în cadrul sistemului de înregistrare EU Settlement Scheme (EUSS) pus de autorităţile britanice la dispoziţia cetăţenilor europeni care doresc să continue să locuiască în Regatul Unit şi după 31 decembrie 2020.

Sâmbătă, 8 Februarie, 2020 - 13:09

Platforma intersindicală a Franței, care reunește cinci dintre principalele organizații sindicale din Hexagon, a fost astăzi chemata să sprijine o nouă cerere de grevă generală, ce urmeaza sa aibe loc din 20 februarie, împotriva reformei pensiilor.

Vineri, 27 Decembrie, 2019 - 17:30

O fotografie emoţionantă a fost distribuită pe Facebook, în urma tragicului accident aviatic din Kazahstan. Un bebeluş a fost salvat de un echipaj de prim-ajutor.

Un echipaj de prim-ajutor a reuşit să salveze din epava avionului prăbuşit în Kazahstan un bebeluş. Fotografia cu micuţul şinut în braţe d eun salvator a fost distribuită pe Facebook.

15 persoane au murit până la această oră, după ce un avion de pasageri cu circa 98 de persoane la bord s-a lovit de o clădire imediat după ce a decolat de pe Aeroportul Internaţional Almaty din Kazahstan.

Duminică, 24 Noiembrie, 2019 - 10:11
Conform Indicelui Prosperităţii Legatum

Erste Group şi Institutul Legatum au publicat a treia ediţie a raportului anual privind prosperitatea în Europa Centrala si de Est. În 2019, România ocupă locul 45 în indicele care include 149 de state.

România a avansat, în ultimii ani, cu trei poziţii în Indicele Prosperităţii, de la locul 48, în 2016. Dacă regiunea Europei Centrale şi de Est (ECE) ar fi considerată o singură ţară, România s-ar situa pe locul 38 în lume din punct de vedere al prosperităţii. 

Miercuri, 20 Martie, 2019 - 17:38

Un român condamnat la moarte în Malaezia pentru trafic de droguri a scăpat cu viaţă. Un complet de cinci judecători a schimbat acuzaţia la adresa sa, din trafic în posesie de droguri.

În urma deciziei a fost condamnat la 18 ani de închisoare şi zece lovituri de bici. Laurenţiu Marian Peity, în vârstă de 32 de ani, a stat deja opt ani în spatele gratiilor.

Potrivit agenţiei de presă Malay Mail, a fost arestat în octombrie 2011. Asupra sa au fost găsite în jur de trei kilograme de metamfetamine.

Joi, 4 Octombrie, 2018 - 16:00

Vito Bigione, unul dintre cei mai căutați mafioți din lume a fost prins, joi, la Oradea. Bărbatul este supranumit Contabilul, fiind cel care intermedia legăturile între Cosa Nostra, ‘Ndrangheta și cartelurile columbiene. El apare pe lista celor mai căutați fugari din lume.

Miercuri, 22 August, 2018 - 19:09
Când viața bate filmul...

Doi copii, cu vârste de 3 ani, respectiv 1 an, au supravieţuit pentru câteva zile într-o maşină, în urma unui accident. Mama lor, Lisa Holliman, în vârstă de 25 de ani, a fost găsită decedată în apropiere.

Poliţia l-a găsit pe băiatul cel mare plimbându-se singur pe autostrada din Arkansas. Mai târziu i-au găsit şi fratele mai mic în maşina care era răsturnată într-o râpă.

„Nu este altceva decât un miracol. Este o binecuvântare de la Dumnezeu faptul că aceşti copii au putut supravieţui după accident”, a spus şeriful din Ouachita.

Marţi, 10 Iulie, 2018 - 10:14

​A treia fază a operațiunii de salvare a celor patru băieți rămași în peștera thailandeză alături de antrenorul lor a început marți dimineața, informează Reuters. Cei opt băieți salvați se află într-o stare fizică și psihică bună, însă vor rămâne sub observație medicală cel puțin o săptămână.

Șeful misiunii de salvare, Narongsak Osottanakorn, a spus în cadrul unei conferințe de presă că operațiunea a început la ora locală 10:08.  

"Toți cei cinci vor fi scoși astăzi", a mai declarat acesta. 

Sâmbătă, 30 Iunie, 2018 - 07:37

Invitat la Forumul Cransmontana, Adrian Năstase evocă benefica colaborare a României cu acest important centru de analiză politică:

„Vineri am sosit la Bruxelles pentru a participa la reuniunea Forumului Crans Montana, la invitatia unui vechi prieten – Jean-Paul Carteron, membru fondator al Fundatiei europene Titulescu. Ii datorez recunostinta pentru ajutorul pe care ni l-a dat in castigarea procesului international care a permis aducerea in tara a osemintelor lui Titulescu, in urma cu 26 de ani.

Luni, 25 Iunie, 2018 - 17:20

Centrul Regional de Integrare a Străinilor Brașov organizează, pentru prima dată de la înființare, cursuri pentru obținerea cetățeniei romane. Aceste cursuri se adresează străinilor care îndeplinesc criteriile de obținere a cetățeniei romane. In functie de scopul sederii, strainii din Romania pot cere cetatenia romana dupa 5 ani de locuire in Romania (membrii de familie), dupa 8 ani (strainii cu scop de munca si alte scopuri), dupa 4 ani (persoanele cu o forma de protectie - refugiati).

Joi, 19 Aprilie, 2018 - 19:21
Carmen Stanescu si Ionela Prodan vor primi, post mortem, Titlul de Excelenta

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat astazi doua proiecte de hotarare care prevad conferirea titlului de Cetatean de Onoare al Capitalei domnilor Pavel Nastase, presedintele Senatului ASE, si Nicolae Istudor, rectorul Academiei de Studii Economice Bucuresti.  

Primarul General, Gabriela Firea:

Joi, 29 Martie, 2018 - 10:05

Într-un articol publicat în această săptămână, de jurnalistul și scriitor spaniol, care la rândul său, este considerat un guru în marketing și relații publice, un adevărat „magician al cutiei visurilor“, a prezis o schimbare radicală, istorică. Aceasta va afecta nu numai felul în care sunt finanțate mediile mass-media, ci și modul în care vor contribui la schimbarea panoramei actuale globale a puterii lor spre un orizont necunoscut, precum și la reînnoirea și reconfigurarea completă.

Miercuri, 28 Martie, 2018 - 15:49

La propunerea Primarul​ui​ General, Gabriela Firea, consilierii generali au  aprobat in sedinta de astazi, 28 martie a.c., proiectul de hotarare care prevede ca Primăria Capitalei sa  demareze, incepand din acest an, în premieră, un program propriu, multianual, privind creșterea performanțelor energetice ale blocurilor din București.

Subscribe to Internațional