International

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 17:27

Aproape un milion de oameni născuţi în afara Marii Britanii au plecat din această ţară pe parcursul anului trecut, într-un context în care pandemia de coronavirus pare să fi determinat cel mai mare exod de lucrători străini înregistrat până acum, conform datelor oficiale prezentate marţi, transmite Reuters.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 14:43

Autoritățile thailandeze pregătesc măsuri de relaxare a restricțiilor pentru călătorii vaccinați contra noului coronavirus, au declarat miercuri înalți oficiali, în condițiile în care această țară încearcă să revigoreze industria turistică, grav lovită de restricțiile de călătorie, transmite Reuters.

Măsurile pentru turiștii vaccinați vor fi introduse treptat și ar putea include scurtarea carantinei obligatorii de la două săptămâni la trei zile sau chiar renunțarea la izolarea călătorilor vaccinați, a declarat guvernatorul autorității pentru turism (TAT), Yuthasak Supasorn.

Miercuri, 24 Februarie, 2021 - 08:46

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a avut marţi, 23 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu Excelenţa Sa doamna Lea Stancic, ambasadorul Republicii Slovenia la Bucureşti.

Discuţiile au fost axate, în principal, pe eficientizarea administraţiei publice din România şi pe colaborarea româno-slovenă în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării (SUERD) şi al programelor de cooperare teritorială europeană INTERACT III, INTERREG EUROPE, URBACT III şi Programul Transnaţional Dunărea.

Marţi, 23 Februarie, 2021 - 17:17

Guvernul bulgar a renunțat, parțial, la strategia în etape și a înființat centre unde poate veni oricine să se vaccineze, fără programare. În Bulgaria, interesul pentru vaccinare e destul de scăzut.

Centrele de vaccinare sunt deschise acum pentru toată lumea, e vorba de așa-numitele culoare verzi, pe care guvernul de la Sofia a decis să le înființeze pentru a-i stimula pe bulgari să se vaccineze.

Jumătate din populație refuză inocularea, Bulgaria fiind pe ultimul loc în Europa la numărul de vaccinați.

Marţi, 23 Februarie, 2021 - 16:00

​Ungaria începe miercuri vaccinarea cu serul produs de compania Sinopharm din China, devenind astfel prima țară din Uniunea Europeană care folosește serul chinezesc, relatează Reuters.

Anunțul a fost făcut de guvernul de la Budapesta pe pagina de Facebook a campaniei de vaccinare.

Marţi, 23 Februarie, 2021 - 13:17
VALUTA COD RON
Dolarul australian AUD 3,1684
Leva bulgareasca BGN 2,4923
Dolarul canadian CAD 3,1795
Francul elvetian CHF 4,4579
Coroana ceha CZK 0,1880
Coroana daneza DKK 0,6555
Lira egipteana EGP 0,2554
Euro EUR 4,8745
Luni, 22 Februarie, 2021 - 19:27

Gabriel Lavrincic - directorul comercial al companiei Simex, a fost premiat de Comitetul organizatoric rus “Pobeda”, cu diploma semnată personal de Vladimir Putin - preşedintele Rusiei și medalia comemorativă „75 de ani de la Victoria în Marele război pentru apărarea Patriei 1941-1945”, pentru implicarea activă în educația patriotică și rezolvarea problemelor social-economice a veteranilor din cel de-al Doilea Război Mondial, respectiv pentru contribuţia la consolidarea relaţiilor româno-ruse.  

Luni, 22 Februarie, 2021 - 17:00

Regiunea Lazio, a cărei capitală este Roma, a început luni să vaccineze profesorii cu vârste cuprinse între 45 şi 55 de ani la un centru care a fost deschis în instalaţiile aeroportului Fiumicino, relatează EFE.

Profesorii, care au avut posibilitatea să-şi rezerve vaccinul pe portalul de internet deschis de regiune, au început să fie vaccinaţi cu produsul de la AstraZeneca, pe care Italia l-a destinat unor categorii precum forţele de ordine sau profesorii cu vârste de sub 55 de ani.

Luni, 22 Februarie, 2021 - 13:25

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 februarie a.c., următoarele decrete:

Duminică, 21 Februarie, 2021 - 18:00

După mulți ani în care parteneriatul strategic dintre Beijing și Moscova și-a dovedit eficacitatea, o alianță militară ar fi continuarea logică a cooperării și coordonării politice, economice și militare din ce în ce mai strânse între cele două țări. Acum există o astfel de propunere din partea Chinei.

Duminică, 21 Februarie, 2021 - 16:41

Protestele împotriva măsurilor de carantină continuă în țările europene. Manifestările au avut loc în Austria și Germania în weekend, relatează Deutsche Welle.

La Viena, peste o mie de oameni au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva măsurilor guvernamentale anti covid. Acțiunea a avut loc în ciuda interdicției de a organiza evenimente de masa, în vigoare, în Austria. Una dintre cererile protestatarilor care s-au adunat în fața bisericii Karlskirche din centrul orașului a fost demisia guvernului cancelarului austriac, Sebastian Kurz.

Sâmbătă, 20 Februarie, 2021 - 08:47

Aparțin unei generații de studenți în filosofie și sociologie introduși în culturile clasice. Prin cursuri și, desigur, lecturi, moștenirea lui Laozi, Confucius, Mencius ne-a fost cunoscută. Iar citindu-l pe Max Weber, la sociologie, am putut sesiza dilemele Chinei.

Vineri, 19 Februarie, 2021 - 19:00

A fost actualizată lista țărilor și a zonelor cu risc epidemiologic ridicat. Persoanele care sosesc în România din aceste locuri trebuie să intre în carantină. Pe această lista se regăseasc acum Palestina, Iordania, Barbados, Antigua şi Barbuda.

Au ieșit însă mai multe state, printre care Bolivia, Polinesia Franceză, Botswana și Eswatini.

Este important de precizat că se impune carantină chiar dacă persoanele au un test PCR negativ.

Vineri, 19 Februarie, 2021 - 14:20

Ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, Claudiu NĂSUI, a avut, astăzi, o întrevedere cu E.S. Dl. Péter SZIJJÁRTÓ, ministrul afacerilor externe și comerțului din Ungaria.

Dialogul s-a concentrat asupra stadiului și perspectivelor dezvoltării relațiilor economice dintre România şi Ungaria, în contextul recuperării economice de după pandemie și al interesului reciproc pentru susținerea unui climat de afaceri favorabil pentru companiile din cele două țări. 

Joi, 18 Februarie, 2021 - 17:18

Zeci de români care au venit în Marea Britanie au primit amenzi de câte 2.700 lire sterline și au avut bunurile cu care voiau să intre în țară, confiscate la granițe. Odată cu impunerea Brexit-ului, Marea Britanie și-a impus totodată și propriul sistem de verificare, taxe și securizare la frontiere. Numeroși români se întorceau din România, înapoi în Regatul Unit cu pachete cu mâncare, diverse băuturi etc.

Joi, 18 Februarie, 2021 - 09:50

Premierul georgian Giorgi Gakharia a anunţat joi că demisionează, anunţă Armenpress. Gakharia a spus că nu este de acord cu decizia unui tribunal de a ordona plasarea în detenţie a unui lider al opoziţiei, ceea ce în opinia sa ar putea conduce la o ''escaladare politică''.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 16:48

Dintre toți cei desemnați, după intrarea în vigoare a Tratatului de la Lisabona, în funcția de „ministru de externe al UE” (Înalt reprezentant / Vicepreședinte), Josep Borrell este, cu certitudine, cel mai calificat. Calificat prin competență, experiență, viziune și caracter

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 16:19

Actuala guvernare este pe cale să producă o lovitură cu mare impact atât asupra economiei, cât și asupra politicii externe a României: interzicerea Chinei pe piața românească de bunuri și servicii. Intenția este dovedită de un Memorandum promovat la Guvern de ministrul Drulă, prin care solicită schimbarea legislației în domeniul achizițiilor publice în sensul excluderii firmelor chinezești de la orice licitație, inclusiv scoaterea lor din lucrările începute sau din contractele deja încheiate.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 14:42

În Republica Moldova intră în vigoare noile restricţii impuse de starea de urgenţă, prelungită până pe 15 aprilie. Pieţele vor fi deschise doar 3 zile pe săptămână, iar mijloacele de transport public vor circulă cu mai puţini călători.

Dimineaţă, troleibuzele din Chişinău nu erau aglomerate. Nu acelaşi lucru se poate spune despre microbuze.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de decizia autorităţilor şi chiar au ameninţat cu proteste.

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 13:03
VALUTA COD RON
Dolarul australian AUD 3,1300
Leva bulgareasca BGN 2,4923
Dolarul canadian CAD 3,1810
Francul elvetian CHF 4,5146
Coroana ceha CZK 0,1886
Coroana daneza DKK 0,6555
Lira egipteana EGP 0,2583
Euro EUR 4,8746
Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 08:54

Cseke Attila, ministrul dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, a avut ieri, 16 februarie, la sediul ministerului, o întrevedere cu Excelenţa Sa doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul Republicii Tunisiene la Bucureşti.

Discuţiile au vizat, în principal, consolidarea relaţiilor româno-tunisiene, dezvoltarea proiectelor comune şi cooperarea în plan bilateral, precum şi identificarea de noi domenii comune de cooperare.

Marţi, 16 Februarie, 2021 - 19:00

Frontul de aer rece care a lovit Europa a adus îngheț și ninsori pe alocuri nemaivăzute de decenii. În Grecia, în multe regiuni oamenii s-au trezit captivi în propriile case, după ce stratul de omăt a depășit și un metru. Vremea a dat peste cap traficul. Ministerul Român de Externe avertizează că cel puțin o autostradă importantă este închisă, iar autoritățile elene ar putea restricționa și intrarea în țară a camioanelor.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 17:07

Cele mai multe vacanţe în străinătate ale românilor în 2020 au fost în Grecia şi Turcia şi doar 8% dintre călătorii au avut ca destinaţii zone mai îndepărtate precum Bali, Zanzibar, Maldive sau Mexic, se arată într-un studiu. "Românii au descoperit în ţara lor, în anul pandemic 2020, zone de vacanţă despre care nici nu ştiau că există.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 16:26

Israel și Cipru au semnat un acord ce prevede că cetățenii vaccinați din cele două națiuni vor putea călători liber între cele două națiuni, înțelegerea fiind anunțată ca un pas hotărâtor spre revenirea la un turism normal, scrie Guardian.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 15:45

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile Regatului Unit au revizuit condițiile de intrare pe teritoriul Angliei, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri intră în vigoare de luni.

Astfel, începând cu data de 15 februarie 2021, toate persoanele supuse măsurii de autoizolare sunt obligate să efectueze, suplimentar, în intervalul de 10 zile, două teste moleculare pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2. Primul test trebuie efectuat în cea de a doua zi de la sosire, iar cel de-al doilea va fi efectuat în a opta zi de la sosire.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 15:05

Slovacia impune începând de miercuri carantina obligatorie pentru toate persoanele venite dintr-o altă ţară, pentru a preveni importarea variantei sud-africane a coronavirusului, în timp ce varianta britanică este deja prezentă semnificativ în această ţară.

Anunţul a fost făcut luni de premierul slovac Igor Matovic, care a avertizat că situaţia epidemiologică s-a înrăutăţit în Slovacia în urma răspândirii mutaţiei mai contagioase a coronavirusului detectată în Marea Britanie la sfârşitul anului trecut.

Luni, 15 Februarie, 2021 - 11:19

Se întrunesc membrii CSM. Judecători și procurori. Oameni cu o experiență incontestabilă în domeniu. Dintre care unii, destul de mulți, sunt de bună credință. Se sfătuiesc. Iau o decizie. După ce, în prealabil, își prezintă și își analizează reciproc argumentele. Și ce să vezi? Decizia e doar una consultativă. Pentru că, mai târziu, vine o singură persoană și decide. O păstrează sau o aruncă la gunoi. Și nu este singurul caz de acest fel. România „facultativelor” sau, cum doriți, „consultativelor”, este un stat eșuat. Fix din acest motiv.

Duminică, 14 Februarie, 2021 - 15:37

12 februarie 2021, Tirana, Albania - FAO a contribuit la îmbunătățirea diversificării și competitivității micilor fermieri albanezi prin promovarea agroturismului și a digitalizării în sectorul agroalimentar. Proiectul care a durat un an,s-a încheiat recent și a vizat trei zone pilot din țară (Belsh, Melesi Madhe și Korca).

 Pentru un impact real, proiectul a combinat formarea și schimbul de cunoștințe, ceea ce a condus la dezvoltarea uneiluări de poziție privind agroturismul și o viziune pentru transformarea digitală a agriculturii.

Duminică, 14 Februarie, 2021 - 14:34

Politicienii și experții ruși au vorbit despre harta arătată de canalul TV turc, TRT 1,  care prognozează extinderea zonei de influență a Ankarei spre sudul Rusiei .

Duminică, 14 Februarie, 2021 - 10:28

Camera Deputaților (camera inferioară) a Parlamentului ceh a refuzat joi seară să sprijine propunerea guvernului republicii de a extinde starea de urgență din cauza coronavirusului, care a fost introdusă în țară de pe 5 octombrie anul trecut și se încheie pe 14 februarie. Pentru inițiativa Cabinetului de Miniștri, care a solicitat prelungirea acestuia până pe 16 martie, 49 din 106 parlamentari prezenți la ședință au votat împotrivă. Ședința a fost transmisă de posturile TV locale.

Subscribe to International