Președinție

Miercuri, 17 Februarie, 2021 - 17:38

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, miercuri, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, după şedinţele de lucru cu premierul şi mai mulţi miniștri. 

Declarații Klaus Iohannis:

Sâmbătă, 16 Ianuarie, 2021 - 10:00

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare, informează, printr-un comunicat de presă, Administrația Prezidențială.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional, Președintele României a conferit:

Vineri, 15 Ianuarie, 2021 - 16:21

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat o serie de decrete de decorare.

Astfel, în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la dezvoltarea culturală a țării noastre, pentru dăruirea pusă în procesul de educare prin cultură a publicului de toate vârstele, dovedind excelență la nivel național și internațional, Președintele României a conferit:

Miercuri, 30 Decembrie, 2020 - 16:04

Decret privind eliberarea din funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iași, având grad profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a doamnei Diana Angelica Horodniceanu – pensionare, la data de 1 ianuarie 2021;

Decret privind eliberarea din funcția de procuror în cadrul Direcției Naționale Anticorupție, delegat în funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din cadrul acestei structuri specializate, a domnului Călin Nistor – pensionare, la data de 15 ianuarie 2021;

Joi, 17 Decembrie, 2020 - 14:26

Președintele Klaus Iohannis și mai mulți oficiali implicați în gestinarea epidemiei de COVID-19 se întâlnesc de la ora 13.00, într-o ședință de lucru, la Palatul Cotroceni.

Luni, 14 Decembrie, 2020 - 17:00

Preşedintele Klaus Iohannis are consultări luni la Palatul Cotroceni cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament, în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

 

"V-am invitat din nou la consultări să-mi spuneţi cum vedeţi formarea unei majorităţi, cum progresează discuţiile pentru formarea unui Guvern sau orice alte probleme doriţi", a spus Iohannis, în debutul consultărilor cu reprezentanţii UDMR.

 

Vineri, 4 Decembrie, 2020 - 19:00

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut vineri, în ultima zi a campaniei electorale înainte de alegerile parlamentare de duminică, o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni.

Declarații Klaus Iohannis:

 

Sâmbătă, 28 Noiembrie, 2020 - 12:02
Iohannis a mai făcut un lot de 48 de generali

Decrete semnate de Președintele României,in cinstea Zilei naționale și a alegerilor parlamentare. Plutonu avansarilor este condus de MAI cu 21 beneficiari, urmat de MApN cu 16, STS cu 8 și SPP cu 3. Avansările de la Servicii sunt deocamdată...secrete:

 

Vineri, 27 Noiembrie, 2020 - 04:58

Iată că de la Cotroceni vin și vești care nu mai au în prim plan „pesedeul”, ci nevoile populație!

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 19:00

Joi, 3 decembrie, începând cu ora 15:00, la Palatul Cotroceni, va avea loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, anunță Administrația Prezidențială.

Ședința va fi condusă de către Președintele României, Klaus Iohannis, în sistem de videoconferință.

Pe ordinea de zi a ședinței este inclusă tematica referitoare la Strategia de vaccinare anti-COVID-19 în România.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 15:02

A răbdat Iohannis cât a răbdat și la conferință de presă de miercuri a răbufnit: „Nu știu de unde ați scos-o pe asta cu echidistanța politică?” După care a dat de înțeles că el cunoaște DESTUL de bine Constituția, unde scrie doar că președintele nu poate fi membru al unui partid. Ieșind apoi din încurcătură cu argumentul forte: „Eu cred că președintele face bine să își spună opinia!”. Care, desigur, poate fi inclusiv, sau mai ales, politică. Iar președintele tuturor românilor o face cu prisosință.

Joi, 26 Noiembrie, 2020 - 06:33
Răspuns standard la întrebările incomode: O să mă documentez și o să vă spun părerea mea

Neobosit - ca niciodată - propagandist de campanie al PNL, Klaus Iohannis nu ține cont de reglementările CNA în materie de campanie electorală și umple  seară de seară ecranele televizoarelor cu atacuri la adresa „pesedeului”.

„Am avut astăzi o ședință cu prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul sănătății Nelu Tătaru și secretarul de stat Raed Arafat pe tema situației epidemiologice actuale din România.

Miercuri, 25 Noiembrie, 2020 - 11:31
„A recunoscut că îi pare rău că nu a făcut nimic”

"Ieri seară, dl Iohannis a ieșit DIN NOU la TV! De data asta ca să ne spună că a trecut un an de când a fost ales președinte. A recunoscut că îi pare rău că nu a făcut nimic. De fapt, că a făcut cam ce a făcut și în primul mandat: NIMIC!

Ieșirile propagandistice ale lui Klaus Iohannis continuă cu un singur scop: să ne distragă atenția de la adevăratele probleme ale țării! De la întrebările pe care ar trebui să le punem zilnic “Guvernului Meu”:

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 21:06
Aniversare incendiară a unui an din noul mandat în care nu a făcut nimic din cauza „pesedeului”

Preşedintele Klaus Iohannis a lansat marţi, la un an de la alegerea sa, un atac dur la adresa PSD, afirmând că România a fost grav afectată de corupţia guvernelor PSD, că nicio reformă nu a fost dusă până la capăt. ”Ne-am trezit în plină pandemie cu lipsuri majore în sistemul medical”, a afirmat preşedintele. El a subliniat că PNL e partidul care a avut curajul să-şi asume o guvernare ştiind că preia un buget secătuit.

Marţi, 24 Noiembrie, 2020 - 12:45

Ieri dimineață, injectarea întregii populații era, cum s-a exprimat în repetate rânduri președintele Klaus Iohannis, o problemă de securitate națională. Câteva ore mai târziu, deci în mare viteză, premierul Ludovic Orban a țâșnit din Palatul Cotroceni pentru a ne spune contrariul. Și anume că vaccinarea nu va fi obligatorie. Cu alte cuvinte, nu mai este o problemă de securitate națională. I-a dat peste degete președintelui? Nicidecum. Atunci cum se explică acest joc de-a alba-neagra? De-a polițistul rău și de-a polițistul bun?

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 20:03
Nici care este „personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății ”?

Luni, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis a făcut noi precizări referitoare la campania de vaccinare anti-coronavirus. Șeful statului a susținut că din grupurile prioritate la vaccinare fac parte: tot personalul sanitar, ca și cel din centre rezidențiale și sociale, populația cu risc ridicat și personalul din domenii-cheie, esențiale bunei funcționări a societății.

Vaccinarea se va face la locul de muncă pentru personalul sanitar, centru mobile și centre drive-thru pentru restul populației, a mai spus șeful statului.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 17:16

Şedinţa privind campania de vaccinare anti-COVID-19 convocată de preşedintele Klaus Iohannis a avut loc luni, de la ora 14,00, la Palatul Cotroceni, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

La şedinţă participă ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, şi ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru.

Şeful statului a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute întâlnirea de la Cotroceni.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 11:17

Am început să înțeleg de ce președintele României n-a redactat și n-a inițiat nici un proiect de țară. Nu știe și nu poate. Și nu-i pasă!
Am început să înțeleg de ce proiectul său cu ”România educată” s-a făcut praf cu Monica Anisie. Nu-i pasă de cei tineri și nu poate concepe unul.

Luni, 23 Noiembrie, 2020 - 11:14

Azi, o nouă ședință la Cotroceni. Având ca temă injectarea obligatorie a întregii populații. Căreia președintele Klaus Iohannis îi spune vaccinare. Și despre care afirmă că reprezintă o provocare de securitate națională. Cum a ajuns la această concluzie? De ce trebuie să ne lăsăm toți injectați? Și cum se face că în această operațiune urmează să fie angajate Armata și forțele Ministerului de Interne?

Vineri, 20 Noiembrie, 2020 - 18:30

 Limbajul politic s-a mai îmbogățit cu un cuvânt: rumegatul. I-l datorăm lui Werner Iohannis. Întâiul meditator al țării a spus deunăzi despre ministrul Sănătății că face afirmații „un pic nerumegate”.

Referirea era la faptul că acesta, când a fost întrebat cine e de vină pentru tragedia de la Piatra Neamț,  a spus că „toți suntem de vină”. Greșit! Acest răspuns al lui Tătaru este nerumegat, a spus Werner.

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 16:01

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că economia României îşi revine, dar "finanţele publice au rămas puţin în urmă".

Joi, 19 Noiembrie, 2020 - 14:16

Lui Klaus Iohannis și lui Ludovic Orban le tremură fundul (curul) mai tare ca niciodată. Drept pentru care, au trecut la cea mai jegoasă campanie electorală făcută pe seama fricii și spaimelor populației. Care este proba? Președintele a făcut luni a nu știu cîta conferință de presă și cel puțin a treia sau a patra în care vorbește despre vaccin și pregătirea campaniei de vaccinare. Să mai gîdile puțin populația nemulțumită. Restricții, închideri de piețe, carantină și amenințări cu carantina etc.

Sâmbătă, 14 Noiembrie, 2020 - 12:16

Un coleg de redacție îmi atrage atenția la discursul președintelui Klaus Iohannis. Nu putem sări peste dînsul, așa cum, pe vremea lui Ceaușescu, nu puteam trece nici o masă fără pește! Sună ca dracu’! Dar este adevărat. Nu se mai întîmplă nimic fără Klaus Iohannis. Nu se închid piețele fără ca președintele să afle și fără ca el să fie cel care anunță poporul. El nu știe cum se face o injecție, dar conduce hotărît operațiunile de pregătire a vaccinării populației. El confundă pielea ursului din pădure cu grija pentru viitorul României.

Joi, 12 Noiembrie, 2020 - 07:35

„Să le spunem românilor adevărul”, zicea o dată prin telefon fanfaronul de Rareș Bogdan în timp ce se lăfăia cu burta la soare pe o plajă la Mediterana. Dragi români, zice, din cînd în cînd, Klaus Iohannis. După cum spune, și după cum îi scrîșnesc măselele, se înțelege că îi sunt atît de dragi, încît n-ar avea în cap decît Miorița, Meșterul Manole, plaiuri însorite și doine. El, cînd rostește, parcă ordonă. Ai zice că se aude la un patefon și că îl doare gîtul. Cam așa sunau și ordinele date de căprari pe front. Am căutat pe Google expresia ”Dragi români”.

Miercuri, 11 Noiembrie, 2020 - 11:29

Președintele României are un instrument, un organ, o parte din corp care îi semnalează pericolul, anormalul, efortul și cu ajutorul căruia, în același timp, măsoară grade, grame, kilograme, procente sau milioane de lei și euro. Instrumentul (organul) său de măsură și control, adică spatele, mai pe românește cocoașa, îi dictează ce și cum și cînd este bine. Îi comandă sau sugerează și cînd își asumă responsabilități prea mari, și cînd ceva nu este în regulă pe scena politică.

Marţi, 10 Noiembrie, 2020 - 20:56

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a susținut marți, 10 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, o conferință de presă.

Vineri, 6 Noiembrie, 2020 - 16:52

„Sunt astăzi într-o vizită în frumosul și renumitul județ Maramureș și voi reveni imediat la detalii legate de vizita mea, dar dați-mi voie la început să fac câteva observații legate de situația generală din țară.

Joi, 5 Noiembrie, 2020 - 22:29
Eu vă spun foarte clar: democrația nu poate fi pusă în paranteză!

Președintele României,a făcut declarații la începutul ședinței de Guvern:

„Mulțumesc pentru invitație! Mă bucur să vă revăd pe toți aici, însă trebuie să recunosc că această bucurie este umbrită de evoluția pandemiei de la noi și cred că suntem, pe bună dreptate, cu toții îngrijorați.

Am avut astăzi aproape 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Am avut și astăzi mulți, prea mulți, care au decedat.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 08:45
Vești proas(pe)te de la Cotroceni

Președintele a mai susținut o conferință de presă:

„Situația epidemiologică de la nivelul tuturor statelor europene se degradează rapid, iar populația este expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului.

Miercuri, 4 Noiembrie, 2020 - 08:35

Președintele Iohannis convocat urgență întîlnire Cotroceni. Participat ministru, experți, băgători seamă, pază. Stop! Ieșit frică. Inventat motiv. Stop! Raportat situație. Nasol Europa. Stop! Nasol România. Stop! Situație tensiune populație. Risc major infectare SARS COV 2. Stop! Popor nervi înjurături. Stop! România atins 7.800 contaminați. Stop. Toți „ciuma roșie”. Stop! Discutat distribuție vaccin anticovid. Promis data. Stop. Lu-gu-lugu speranța! Stop. Pregătit teren apariție. Stop! Cerut ministru programat resursă umană! Stop!

Subscribe to Președinție